Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Co na sebe

 

Běžecké oblečení by mělo odpovídat povětrnostním podmínkám a být funkční pro účel, ke kterému jste si ho vybrali. V našem případě pro běžecký trénink a závody v canicrossu.

Mělo by být vyrobeno z kvalitních materiálů, které odvádí pot z povrchu těla, rychle schnou, v teplejším počasí chladí a v chladném vás naopak udrží v teple. Důležité je, abyste se v něm dobře cítili. Módní a kvalitnější oblečení sice něco stojí, ale dodá vám sebedůvěru a umožní dosáhnout lepšího výkonu (výsledku).

Základ tvoří triko, krátké elasťáky a ponožky, vše v požadované velikosti. Nesmí vás omezovat v pohybu, nikde tlačit, dřít nebo se shrnovat, a před závodem by vše mělo být vámi vyzkoušené. Nepříjemnostem můžete předejít promazáním styčných míst.

V případě chladnějšího počasí můžete zvolit oblečení z teplejšího materiálu při zachování výše uvedených požadavků, popřípadě přidat ještě jednu vrstvu oblečení. Místo krátkých použijete elasťáky dlouhé. Hlavně žádné svetry a šusťáky.

Použít můžete i další doplňky. Vhodná je čelenka, cyklistické rukavice bez prstů vás mohou ochránit nejen při pádu.

Jedete-li na závod, nezapomeňte mít s sebou náhradní běžecké oblečení. Závody jsou obvykle vícekolové a nevíte, jaké problémy na vás během závodu čekají.