02: Thajské červené krevetové kari [Thai Red Prawn Curry]
Thajské červené kari s krevetami a cukrovým hráškem
- 2 citronové trávy
- 1 vrchovatá lžička rajčatového pyré (protlaku)
- 4 pečené papriky naložené v oleji ve sklenici
- velká hrst koriandru
- 1 červená chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 cm kousek zázvoru
- listy citrusu Kaffir (seženete v asijských obchodech)
- asi 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- olivový olej
- 2 hrsti (mražených) malých krevet
- hrst hráškových lusků
- kokosové mléko
- šťáva z 1/2 limetky
Jasmínová rýže
- sušený jasmínový květ (prodává se jako jasmínový čaj)
- sklenice rýže
- 2 sklenice vroucí vody
- špetka mořské soli
- olivový olej
Grilované pikantní krevety
- 8 velkých krevet (pro 4 osoby)
- trochu kari pasty z prvního receptu
Salát z nakrouhané okurky s dresinkem ze zázvoru, limetek, sóji, koriandru a chilli
- 2 cm kousek zázvoru
- kůra z 1 limetky
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžíce sezamového oleje
- aspoň 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 salátový okurek
- hrst čerstvého koriandru
- 1/2 červené chilli papričky
Papája s banánem, limetkovým džusem, politá řeckým jogurtem a podávaná s makaronky
- bílý jogurt
- 6 makaronek
- 2 papájy
- 2 banány
- šťáva z 1 limetky
- trocha máty
Komentáře
Přehled komentářů
d.den je možne sa dopracovat k postupu prípravy Thajské červené kari s krevetami a cukrovým hráškem
postup
(pavel, 10. 7. 2015 20:09)