Jdi na obsah Jdi na menu
 

02: Thajské červené krevetové kari [Thai Red Prawn Curry]

Thajské červené kari s krevetami a cukrovým hráškem

- 2 citronové trávy

- 1 vrchovatá lžička rajčatového pyré (protlaku)

- 4 pečené papriky naložené v oleji ve sklenici

- velká hrst koriandru

- 1 červená chilli paprička

- 2 stroužky česneku

- 2 cm kousek zázvoru

- listy citrusu Kaffir (seženete v asijských obchodech)

- asi 2 lžíce olivového oleje

- 1-2 lžíce sojové omáčky

- 1 lžička rybí omáčky

- 1 lžička sezamového oleje

- olivový olej

- 2 hrsti (mražených) malých krevet

- hrst hráškových lusků

- kokosové mléko

- šťáva z 1/2 limetky

 

Jasmínová rýže

- sušený jasmínový květ (prodává se jako jasmínový čaj)

- sklenice rýže

- 2 sklenice vroucí vody

- špetka mořské soli

- olivový olej

 

Grilované pikantní krevety

- 8 velkých krevet (pro 4 osoby)

- trochu kari pasty z prvního receptu

 

Salát z nakrouhané okurky s dresinkem ze zázvoru, limetek, sóji, koriandru a chilli

- 2 cm kousek zázvoru

- kůra z 1 limetky

- šťáva z 1 limetky

- 1 lžíce sezamového oleje

- aspoň 2 lžíce olivového oleje

- 1 lžíce sojové omáčky

- 1 salátový okurek

- hrst čerstvého koriandru

- 1/2 červené chilli papričky

 

Papája s banánem, limetkovým džusem, politá řeckým jogurtem a podávaná s makaronky

- bílý jogurt

- 6 makaronek

- 2 papájy

- 2 banány

- šťáva z 1 limetky

- trocha máty

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

postup

(pavel, 10. 7. 2015 20:09)

d.den je možne sa dopracovat k postupu prípravy Thajské červené kari s krevetami a cukrovým hráškem