Jdi na obsah Jdi na menu

Rallye Krkonoše v podání posádky M.Blahout - M.Neoral


Další úspěšně odjetý závod historických automobilů se jel v okolí Trutnova v podhůří nejvyšších hor českých. Soutěž doprovázelo krásné slunečné počasí a tak se sešla kolem tratí i pěkná divácká kulisa. Posádka Milan Blahout a Martin Neoral vyrazila do bojů o cenné vteřinky na osvědčeném voze VAZ 21074 a nutno podotknout, že i velmi srdnatě! Vždyť jejich závodní automobil nedisponuje takovým výkonem, jaký mají například kolegové závodníci na vozech Škoda 110. „Náš nezvyk na krátké soutěže se projevil na časech, trvalo nám chvíli než jsme se dostaly do tempa, máme prostě pomalejší starty, teď už to snad bude lepší. Navíc první dvě RZ jsme neměly ideální tlak v pneumatikách“, říká s úsměvem jemu vlastním Milan Blahout. Zajímavou příhodu popsal i spolujezdec Martin Neoral: „Z důvodu horka jsme ve voze měli zapnuté topení, aby se nepřehříval motor. V půli třetí rychlostní zkoušky byl však v jedné zatáčce vysypaný jakýsi cement nebo vápno a to se nám nahrnulo pootevřeným okýnkem do vozu a chvíli jsme prostě nic neviděli a nemohli dýchat.

 

Obrazek

 

Během druhých průjezdů posádka zrychlila, avšak na stažení ztráty to již nestačilo. Konečné osmé místo mezi historiky však bylo úspěchem. „Osmé místo je velmi dobré, s výsledkem jsme spokojeni. Na poslední RZ nám chvilku zatrnulo, když se v pravé utahující zatáčce asi  kilometr před cílem auto svezlo trochu víc než bylo naším úmyslem a mělo namířeno na stromy lemující trať. Naštěstí to ale dobře dopadlo a jsme v cíli. Tratě sice byli místy rychlejšího charakteru, ale líbilo se nám tu. Dalším závodem historiků je Pelhřimov kde nechceme chybět, už jen z důvodu aby jsme po loňském roce, kdy nám upadlo kolo, si napravili reputaci, zakončil závěrem Milan Blahout. 


Text : "Afro"

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Michal Molenda - byl jsem nadsen

12. 8. 2009 12:56

Byl jsem stoho zavodu nadsen kvuli tomu ze jsem vlastnikem facka tak jsem byl rad ze na tomhle zavodu se zucastnili facka,moc jim preju aby jim visli fsechny zavody bez urazu a dojeti do vsech startu drzim vam palce Michal.