Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Pokud budete chtít vyzkoušet některý z receptů, který používá troubu, důrazně doporučuji řídit se zkušenostmi s vlastní troubou, protože moje trouba je kombinovaná s mikrovlnkou, malá, s otáčivým talířem, peče nerovnoměrně a vůbec je divná. Teplotu a dobu pečení u receptů udávám vlastně jenom kvůli sobě.

Ráda do receptů přidávám místo trochy obyčejné mouky mouku celozrnnou, špaldovou nebo podobnou „zdravou“. Pokud to budete zkoušet, nenahrazujte všechnu bílou mouku. Přibližně do poměru 1:3 (jeden díl zdravé na tři díly bílé) nebude rozdíl, ale pokud dáte zdravé mouky víc, budou mít buchty jinou strukturu. Podobně to dělám i s hnědým cukrem místo malé části bílého. Hnědý cukr má trošku jinou chuť (a taky je o dost dražší).

Prášek do pečiva si dávkuju z velké dózy sama po lžičkách (koupila jsem v Makru kilový pytel prášku do pečiva, abych ho nemusela kupovat po sáčcích). Jedna vrchovatá lžička by měla odpovídat jednomu sáčku.

Pokud hodně pečete, doporučuji pořídit si sprej na formy na pečení nebo olej ve spreji, se kterými je vymazání formy otázku pár sekund.

Koření používejte podle vlastní libosti, já většinou popadnu, co mám po ruce.

Často se inspiruji recepty z Internetu, které mají povětšinou původ v Americe. Američané mají pocit, že musí všechno mít jinak, a proto nepoužívají pro odměřování ingrediencí váhu jako slušní lidé, ale standardizované hrnky, lžíce a lžičky. Používám hrnkové odměrky (1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup, 1/4 cup), které se dají sehnat v Makru, a lžičkové odměrky z Ikei (špetka, lžička, lžíce a 100 ml?), ale klidně vezměte to, co máte v kuchyni.

 

Rubriky

Nápoje

Příspěvků: 2

Pro pejsky

Příspěvků: 5

Rýžoviny

Příspěvků: 1

Těstoviny

Příspěvků: 3

Brambory

Příspěvků: 4

Sýroviny

Příspěvků: 3

Slané pečivo

Příspěvků: 9

Zelenina

Příspěvků: 9

Maso

Příspěvků: 11

Sladké

Příspěvků: 77