Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učitelé, filosofové a guruové

Dá se pomocí zkoumání radixu, temperamentu, případně Human Design mapy oddělit plevel od zrna - skutečných duchovních učitelů od šarlatánů?

Na mou otázku, co si myslí Ivanka Adamcová o tzv. „bohyních /Lasana a Diesana/ a převtělených andělech, / Uriel, Sandalfon, inkarnacích Krista , atd,/ odpověděla:

Magie ..ony tomu věří...je to projekce hmotného vědomí. ..;)...už jen proto je si berou peníze a nemalé. ..teď se děje hromadný příchod Krista ..což je zhruba 8% populace planety kteří dožiji stavu odložení hmotného vědomi...všichni jsme jedním bohem (Jednota) a stejně hodnotným...pokud se někdo prezentuje jak lepší..vyšší vědomější...je to vždy šéfování hmotou-Satanem. ...nevědí to...a zneužívají peněžně...což je jejich karma (odpor hmotný ). ..;

 

Skuteční duchovní Mistři, jako Eduard a Míla Tomášových, František Drtikol. Paul Brunton nikdy netvrdili o sobě, že jsou převtělení nějakých andělů, nebo dokonce Krista. Zůstali pořád sami sebou.

 

Příspěvky

6. 8. 2022

Rudolf Steiner

/ Rubrika: Učitelé, filosofové a guruové / Komentářů: 0

Filosof, vizionář,  umělec

" Bolest u zvířete je mnohem hlubší, než bolest u dospělého člověka. Bolest u zvířete můžeme srovnat s bolestí dítěte. Vivisekci musíme odsoudit jako vraždu a mučení nevinného". 

 
Celý příspěvek

27. 11. 2017

František Drtikol

Fotograf, patriarcha českého buddhismu

 
Celý příspěvek

17. 6. 2017

Jan Dvorský

alias Imanuel Parsifal, Samozvaný "Mesiáš"

 
Celý příspěvek

13. 6. 2017

Friedrich Nietzsche

Německý filosof, skončil duševně nemocný, podobně jako Ignác Semmelweis. 

 
Celý příspěvek

5. 4. 2017

Jeffs Warren

"Prorok" polygamie a téměřMesiáš své sekty 

 
Celý příspěvek

23. 3. 2017

Duchovní cesta a drogy

"Drogou ještě nikdo nedospěl k osvícení" 

Reportáž s dr.Martou Foučkovou v časopisu Regenerace 7/2001

 
Celý příspěvek

4. 3. 2017

Srí Ramana Maharši

Indický mudrc Šrí Ramana Maharši hledal celý život v blízkosti hory Arunáčaly odpověď na otázku starou jako lidstvo samo: Kdo jsem? Odpověď na ni bral jako způsob, jak nalézt smysl života, osvobodit se od utrpení, žít ve věčnosti, dosáhnout osvícení.. U nás je znám díky spisovateli Paulu Bruntonovi /kniha Tajnosti indické/, fotografiím Cartié Bressona a Eduardu Tomášovi, který se stejně jako Brunton, k němu hlásí jako ke svému učiteli.

 
Celý příspěvek

5. 1. 2017

Jiddu Krishnamurti

 
Celý příspěvek

9. 2. 2016

Dalai Lama XIV.

Mluvčí církve guruJáry Dagmar Světlovská ho srovnává s guru Járou /známý z kauzy "odháčkování/.  Čakrový profil dokazuje, že nemají nic společného.

 
Celý příspěvek

10. 1. 2016

Francisco Xavier

Je znám pod jménem Chico Xavier . Médium brazilského původu.

 
Celý příspěvek