Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 6. 2016

Fyzické typy

 

 

Melancholický typ:

Heslo: "Pozor křehké!"

citlivý na kritiku, vyžaduje opatrné zacházení. Má velmi rád   -melancholicky.jpgpohodlí a hezké věci. Obvykle má rád pořádek a těžce snese rychlé změny. Taky obtížně snáší stres, je méně aktivní, potřebuje hodně odpočinku. Okolí často netuší, že se jedná s melancholikem, umí dobře předstírat veselou a dobrou náladu. Často nosí masku, hlavně když má silný emocionální temperament, např Vášnivý, jako fotbalista Patrik Schick. 

Je to vyrovnané, ale velice slabé fyzické bytí. 

 

 

Např. Karel Svoboda, Miloš Kopecký, Steve Jobs, Václav Havel, Miloš Zeman, moderátor Jan Kraus, Jiří Cieslar spisovatel, pedagog, Jiří Brabec muzikant,  Ruslana Koršunova topmodelka, Vincent van Gogh, Klára Trojanová-Pollertová, korunní princ Rudolf,      Patrik Schick fotbalista

 

 

Citlivě-cholerický typ:

Heslo: "Pozor, riziko výbuchu, použití otevřeného ohně je životu nebezpečné!"

Je netrpělivý, citlivý na fyzické podněty. Lehce iniciuje, ale nemá dost výdrže. Rozdělá i několik prací, ale pro nedostatek energie je nechá nedokončené na věčné časy.  Není úplně vhodný pro rozsáhlý a silný pracovní výkon, ani na vynaložení velké námahy. .Jeho síla se projeví jen v dynamice a pohyblivosti. Má slabé nervy, proto reaguje neadekvátně v dané situaci. Typické je, že  jedná chaoticky a své okolí někdy uvádí na pokraj šílenství nebo nervového zhroucení.  Má taky samozřejmě určité pozitivní vlastnosti.

 

Např.  herec Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones,  básník Shelley, Stephanie Parker herečka, Sándor Márai spisovatel, Lord Byron, Vlasta Burian, Simone de Beavoir, váleční zločinci Reinhard Heydrich a Hermann Goering. 

Spisovatelé Andersen, Jack London, Karl May - měli podobně rozháraný život. 

 

 

 

cholericky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Cholerický typ:

Heslo: Připravit se, pozor, start!

Jeho projevy jsou plno dynamiky, rozhodné a libicek-jan.jpgsebejisté. Ve většině případů je schopný rozhodovat, má své představy, proto se nechá ovlivnit jen obtížně nebo vůbec. Kritiku těžce snáší, on sám je kritický dost. Jako vedoucí má silnou ruku, někdy agresivní. Má tempo rychlíku, málokdo stačí s nim držet krok. Jeho dynamická osobnost nesnáší pomalé tempo, největším trestem a stresem pro něho je, když okolnostmi je přinucen dlouhodobě žít za nudných, jednotvárných podmínek. Pozorovat, jak roste tráva není nic pro něho. Potom může upadnout do apatie a deprese. 

 

Jan Libíček, herec Robin Williams, Elizabeth Taylor, Richard Burton, zpěvák Nino D.Angelo, fotbalista Petr Čech, Winston Churchill, Donald Trump

 

 

 

Flegmatický:

 

Heslo: "Jdi pomalu, dostaneš se dál"

vůči svému okolí ukazuje jen málo flegmatik..jpgodezvy, je téměř nehybný, trpělivý, vytrvalý a usilovný. Jeho výkon práce je pomalý, věnuje velkou pozornost vypracování detailů, vždy plánuje a myslí dopředu. Nemá rád spěch, změny a jen obtížně se přizpůsobuje novinkám. Může přijít zemětřesení, tsunami, požár, s flegmatikem nic neotřese.  S klidem Buddhy pozoruje dění kolem sebe. Na rozvoj svých emocí potřebuje čas. Je mimořádně silný a mírný typ.

Wim Hof - ledový muž, Bill Gates, Václav Klaus, Einstein. Slavný filatelista Filip de Ferrari, 

 

 

Sangvinický:

 

Heslo: "Carpe diem"

veselý, má rád společnost. Velice dobře sangvinicky.jpgkomunikuje verbálně i neverbálně. Jeho živlem jsou vztahy a aktivita. Lehce iniciuje a je velice upřimný. Vyrovnaný, silný typ, který je naprogramován na úspěch. Se svou sebejistotou a dynamikou lehce strhává své okolí s sebou. Je věčně v pohybu.

 

 

Např.Princ Charles,  fotbalista Václav Kadlec, Nick Vujicic, Oscar Pistorius, Jan Potměšil

 

 

 

 

Flegmaticky-sangvinický typ:

"Byl tam hrad, teď jen hromada kamení...."

 

Velice dobře snáší stresové situace, je ještě silnější a vyrovnanější, jako flegmatický typ. Je vytrvalý a důsledný, svou práci rád dělá důkladně a náročně. Obvykle je veselý a umí pracovat v týmu, spolu s jinými. Fyzicky jeho nervová soustava vydrží velkou zátěž, téměř všechno. Má vysokou sebekontrolu, je dobrý stratég, dřív přemýšlí, potom jedná. Je spolehlivý a důsledný, ale někdy velice tvrdohlavý. Jeho nelibost se dlouho doutná pod povrchem jako sopka, až jednou vybuchne. Potom nezůstane kámen na kameni.

Např. Jaromír Jágr, Bohuslav Sobotka, Eduard Tomáš, Míla Tomášová, herec Ivan Trojan, Teal Scott, pravděpodobně i Rudolf Steiner /při narození 27.2.1861/, Gustave Eiffel, Niccolo Paganini

 

 

 

Středně-sangvinický typ:

Resp. "Provazochodec, korouhvička"

 

bud-spencer.jpgSnadno se dá do pohybu, středně dynamicky reaguje na podněty okolí. Monotonní podněty ho znervózňují, pořád hledá novinky, vzrušení. Optimistický, středně aktivní, obvykle se svými silami dobře hospodaří. Potřebuje partnerský  vztah, protože je nejistý sám sebou, potřebuje se někomu přizpůsobit. 

 

Terence Hill, Brad Pitt, Angelina Jolie, bohužel i politici Vladimír Putin a Angela Merkelová. Tento typ se nehodí na vedoucí funkce. 

 

 

 

 

 

 

4.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář