Jdi na obsah Jdi na menu

Školní rok 2021/2022

Příspěvky

Kurz IN-LINE bruslí

22. 6. 2022

Po skvělé spolupráci na ledě jsme využili nabídky paní trenérky Jany Benešové a zdokonalili jsme své ježdění i na kolečkových   bruslích. Každý na závěr kurzu obdržel malé vysvědčení.

 
Celý příspěvek

Slavnostní rozloučení s pátým ročníkem

17. 6. 2022

Na pondělí 13. června jsme měli připravenou zahradní slavnost na rozloučení s pátým ročníkem. Bohužel nám ale nepřálo počasí a museli jsme se uskromnit v budově školy. Úsměv na tváři nám to nezkazilo a den jsme si náležitě užili - diskotéka s DJ Rejzou, loutkové představení Pernštejni, plno stanovišť připravených právě žáky z pátého ročníku pro své mladší spolužáky. Na závěr měla třída 5. A své rozloučení. Nesmíme zapomenout na bohatě nachystané dobroty, které nám přinesli rodiče. Všem moc děkujeme za spolupráci a žákům z páté třídy přejeme, aby se jim v nové škole dařilo.

 
Celý příspěvek

Divadelní představení

17. 6. 2022

Závěr školního roku jsme si zpříjemnili divadelním představením O princezně, která ráčkovala. Pohádka byla velmi povedená a moc se nám líbila.

 
Celý příspěvek

Dopravní hřiště

2. 6. 2022

Žáci čtvrtých ročníku již podruhé absolvovali výuku dopravní výchovy. Tentokrát je čekal test a obdrželi průkaz cyklisty. 

 
Celý příspěvek

Školní výlet 3. A a 4. A

1. 6. 2022

Poslední týden v květnu jsme strávili krásné chvíle na Ostaši. I když nám počasí nejprve moc nepřálo, náladu nám to nezkazilo. Užili jsme si spoustu her, procházky po okolí, návštěvu skalního bludiště i přednášku skalní záchranné služby. Vydali jsme do Police nad Metují, kde jsme navštívili Muzeum papírových modelů i s výtvarnou dílnou. Nesměla chybět ani prohlídka Merkuru. Večery jsme si zpestřili zpíváním s kytarami u ohně a poslední noc se mohly děti vydat na noční stezku odvahy. Bylo nám tam krásně a na výlet rádi vzpomínáme.

 
Celý příspěvek

Výlet do hvězdárny a planetária v HK

1. 6. 2022

V květnu jsme se vydali s 2. a 4. ročníkem do Hvězdárny a planetária v Hradci Králové. 

S dětmi jsme zažili střídání dne a noci, uviděli jsme souhvězdí noční oblohy a našli světové strany podle Severky (Polárky). Navštívili jsme také některé planety a další tělesa Sluneční soustavy. Na závěr jsme zhlédli i astronomickou pohádku Polaris. 

 
Celý příspěvek

McDonald´s Cup

26. 4. 2022

Žákyně a žáci naší školy se v pátek 22. dubna zúčastnili fotbalového turnaje náchodských škol McDonald´s Cup. V mladší kategorii 1. - 3. třída jsme obsadili 2. místo a ve starší kategorii 4. - 5. tříd jsme všechny týmy porazili a vybojovali si tak postup do Jaroměře.

 

Všem moc děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

 
Celý příspěvek

Projektový týden: Březen měsíc knihy

7. 4. 2022

Poslední týden v březnu jsme věnovali opět projektu: Březen měsíc knihy. Každý den, vždy první vyučovací hodinu, děti poslouchaly četbu. Paní učitelky i paní asistentka si připravily knihu a děti si vybraly dle své libosti, kterou si budou chtít poslechnout. Tento projekt je na naší škole již tradicí. Na chvíli upozadit moderní technologie a elektroniku a přiblížit se vice k četbě knih. Děti se vždy vybaví polštářky, dekami i plyšovými spoluposluchači. I letos jsme si to všichni moc užili.

 
Celý příspěvek

Bruslení

7. 4. 2022

Po dlouhé době děti mohly oprášit své lední brusle. Pod vedením paní trenérky Jany Benešové se někteří naučili a druzí zdokonalili v bruslení na ledě. 

 
Celý příspěvek

Sbírka pro Jarušku - děkujeme!

3. 1. 2022

Milé děti, vážení rodiče,

děkujeme všem, kdo se zapojili do naší předvánoční sbírky pro Jarušku. Částka, která se za naši školu nasbírala je 48 188,-kč. Symbolický stromeček byl Jáje předán 22.12. 2021. Vyřizujeme pozdravy všem dárcům a velké poděkování!

 
Celý příspěvek