Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s duchy, jak to vidí váš pes nebo kočka

11. 2. 2011

161hacmor20080629.jpg

     Jednou přijel zákazník pro krmivo. Nesměle se ptal, jestli může se mnou probrat problém svého psa. Už navštívil veterináře, ale s výsledkem rozhodně nebyl spokojený. Bylo mi hned jasné, odkud vítr fouká. Líčil, jak se pes vzbudí, na cosi vrčí, pak to pronásleduje po domě. Někdy je to několikrát za noc, jindy je pár dní pokoj. Klasika. Sama jsem udělala mnoho zkušeností se svými psy, ale i s kočkami. Prostě zvířata vnímají to, co mi nevidíme, tudíž to podle nás neexistuje. Za celá léta jsem nasbírala tolik materiálu, že by to vydalo na knihu. Pánovi jsem tedy sdělila, že má doma ducha. Nejdřív se moc netvářil, ale nakonec přiznal, že takových upozornění už dostal víc. Tento jev trvá už delší dobu, když měl ještě i fenu, která už dnes běhá po obláčku, tak to, cosi, rozčilovalo oba jeho psy.

Náš perský kocour King jednoho dne začal šíleně vyvádět, mňoukal, zježený běhal po bytě, až se nakonec nacpal pod nábytek a odmítal vylézt. I já jsem měla pocit, že se o mne otřelo něco chladného. Bylo to velmi nepříjemné. Jev se opakoval po několik dní. Většinou pomůže udělat „proti - duší opatření“. Použila jsem červenou svíčku, rozvěsila jmelí a keltské spirály. Ty si můžete natočit z drátu doma sami. Navíc jsem „cosi“ požádala, aby odešlo. Není to tak dlouho, co se Morgan s vrčením vrhnul do místnosti a opět „cosi“ pronásledoval. Na nic jsem nečekala a opět jsme „cosi! vypudili z domu. Od té doby byl doma klid. Máte pocit, že jsem se zbláznila? Rozhodně ne.

Další příběh mi vyprávěla zákaznice. I její psi se začali chovat divně. Přestěhovali se do nového domu, kde ona sama měla nepříjemný pocit v koupelně. Psi tam odmítali vstoupit vůbec, naopak se snažili, aby tam nechodila. V celém domě se ozývalo chroptění a sténání, několikrát za den. Pátrala, kdo v domě bydlel v minulosti. Tak se dozvěděla, že první majitel se oběsil v koupelně. Sama říkala, že ducha poprosila, aby jí neubližoval a nabídla mu spolubydlení. Od té doby má pokoj. Asi duch zmizel. Když mi to vyprávěla, neustále mne pozorovala, co já na to. Já jí naprosto věřím.

A ještě jedna moje historka. Když nám zemřel kocour Matouš na otravu, tak skoro měsíc musel komunikovat s Morganem. Ten se párkrát rozběhl, aby ho "ulovil" do pacek a pak nevěřil, že má náruč prázdnou. Působil legračně, jak si packy prohlížel, koukal pod sebe, ale nic tělesného. Vidět ho ale musel. Mezi sebou musí komunikovat psi i po smrti. Ovčačka Ívy byla náruživý aportér a hračička. Spí teď u nás na zahradě. Občas se stane, že se Morgan jakoby zamyslí, pak čapne nějakou hračku a odnese jí Ívy. Je to velmi dojemné.

 

11.2.2011 Eva  

 

Malý dovětek:

 

   

Po delší době jsem se rozhodla dopsat ještě jeden odstavec. 21. května 2012morgysek.jpg odešel náš milovaný Morgýšek na obláček. Druhý den se v naší rodině objevila Holly. Tehdy sedmiměsíční a vykulená ze všech novot, přesto nějak záhadně pochopila, co se den předtím odehrálo. Druhý den, kdy se už rozhlížela po novém domově, zcela neomylně našla místo v trávě, kde Morgýšek vydechl naposledy. Byl to náramně pořádný pejsek, tak Holly zdědila velkou krabici zcela nepoškozených hraček. Když místo objevila, vrtěla ocasem a vydatně přemýšlela. Poté si tam chvíli lehla. Nakonec vstala a začala tam nosit hračky. Nikdo jí neřekl, které měl oblíbené, ale donesla je tam. Zavedla jsem jí i k hrobečku, ten jí však nezajímal a šla si lehnout zpět na ono místo. Za několik dní se při určitých věcech začala chovat naprosto stejně, jako by se zachoval Morgan.Bylo hodně situací, kdy prostě byla jím.

Morgan rok předtím pomohl s odchovem kosat poloslepé kosici, která si udělala hnízdo u něho v kotci. Hnízdo nebylo pevné a spadlo. On měl prcky mezi packama s chránil je, zatímco mamka kosice lítala pro nášup. Kosata pak za ním chodila i v dospělosti. Říkám jim Morganky.

Holly nejdřív měla chuť je honit, ale pak si na ně zvykla a vzala je za své. Morganky jsou už jen dvě, přesto mají naprostá privilegia a Holly bdí, aby je neotravovaly cizí kosice. Ty začne vyhánět. Existuje snad nějaké přivtělení dušičky? Někdy to tak vypadá.

Holly a Morgan jsou geneticky zpřízněni, ale nikdy se osobně nepoznali. Vnímala snad Holly jeho ducha. Pevně věřím, že ano.

 

jasan-s-holly.jpg

První foto: Morgan od Dagy

 

Dole: Holly Půlnoční měsíc, o které si může přečíst víc, kliknutím na odkaz.

 

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

orby

(jj, 6. 7. 2023 11:38)

Příběhy, kdy zvířata něco neviditelného pozorují, hrají si s tím, nebo se toho bojí, se nejspíš týkají tzv. orbů, známých z některých domácích videí. Jsou to subtilní entity, ne nutně lidského původu, ale není známá jejich škodlivost.
Hodně podrobný článek o těchto věcech najdete vyhledáním "duchové faq".

Re: orby

(Eva, 11. 7. 2023 17:37)

Děkuji

Kočka vidí duchy

(Anet, 24. 2. 2023 7:10)

Ahoj, párkrát se mi stalo, že moje kočka upřeně koukala
nějam, pak se najednou otočila a odběhla. Jednou to dokonce
vypadalo, že chce ducha ,,chytit".

Re: Kočka vidí duchy

(Eva, 26. 2. 2023 17:00)

Ahoj, taky jsem párkrát pozorovala podobný jev a nejen u koček. I psi se takto chovají. Přistihla jsem i divoká zvířata, jak je cosi:-) , co upřeně pozorovali, přimělo třeba k odchodu.

pes a duch

(sára, 25. 12. 2022 11:44)

jednou v noci můj pes štěkat na skřín a koukla jsem se tam a nic tam nebilo od té dobi tam štěká každý den

Re: pes a duch

(Eva, 26. 12. 2022 11:56)

Zkuste fotit. Skříň uvnitř, zvenku, třeba fota něco ukáží. Taky skříň může chroustat červotoč.

Pejsek

(ZUUANA, 3. 9. 2022 19:54)

Po přestěhování se naše fena a pes začali chovat jinak náš pes Denis začal být v baráčku šťastnej a aktivní ale fena Johana se začala bát celou noc(od 18:00-7:00 cca)se klepala
Neustále se snaží utéct a sedí večer u dveří.když ji zavoláte tak pride hrozně pomalu a u stěni,platidel se stažením ocasem.Jestli nám můžete poradit moc vás prosím pomocte mi,mám o ní strach.DĚKUJU.

Re: Pejsek

(Eva, 4. 9. 2022 8:47)

Jakékoliv stěhování pes může nést hodně špatně. A to může být případ vaší Johany. Nevím, jak dalece byla vychovávána k samostatnosti, nebo je závislá na druhém pejskovi. Nejdřív bych jí seznámila s okolím domů bez psího kolegy. Hra třeba s míčkem ji odreaguje. Ukažte jí okolí v okruhu 2 km. Ukažte jí, že v domě bude hlídat. Hra a jídlo vám pomůže. Bude to trvat i třeba několik týdnů. Třeba ne. Hlavně ji nechlácholte, když se bude klepat, zhoršíte to. I jídlo jí dávejte po trochách a nechte víc na právě večer a noc. Jděte s ní na noční procházku. Rozmístěte její věci po domě, aby ji neděsil. Tohle není strach z duchů, ale z prostředí. Přeji hodně úspěchů.

Kocourek

(Eva, 28. 3. 2019 11:12)

Nas kocourek se z niceho nic zacal bat v pulce bytu. Nechce tam jit,porad kouka smerem do predsine a ke vchodu,mrska ocasem a je videt ze se boji. Vzdy spal se mnou,ale loznice je v casti bytu kam nechce. Nemnouka,nehraje si,je videt ze je vystraseny,boji se a leka se. Nic se mu nestalo,ani doma nic nespadlo nebo tak. Prosim nevite co se s nim deje? Cim to muze byt? Dekuji za radu

Re: Kocourek

(EVA, 29. 3. 2019 9:41)

Dobrý den, píšete směrem ke vchodu a tam bude problém. Nepohybuje se za vchodovými dveřmi cizí kocour, nebo jiné zvíře? Asi Vám příliš netěsní dveře a pach proniká do Vašeho bytu, což kocourek považuje za velký problém, protože ho ten cizí děsí. Zde tajemno asi moc nebude, jen opatrnost. Eva

Život badyho a lilinky

(Petakova Anna , 9. 1. 2018 19:56)

Já sem měla labradora menoval se bady ale umřel

Re: Život badyho a lilinky

(EVA, 10. 1. 2018 14:44)

Koukám tento komentář se nenačetl celý, ale v mailu je celý. Badyho je mi líto. Nový pejsek se pobadí, je to zvláštní, jak někdy dokáže další pejsek kopírovat chování toho předchozího.

Kočka sesnulé

(Michaela, 21. 9. 2017 17:10)

Když jedna babička která měla kocoura umřela tak se její kocour mazlil ze vzduchem otírál se o prázdnotu a vrněl na židli která se sama houpala.

Vidí duchy i jiní zvířata?

(Gabriela , 11. 9. 2016 21:37)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli náhodou nevíte, jak je to s ostatními zvířaty, konkrétně hlodavci. Vidí také nadpřirozené věci?
Předem děkuji za odpověd.:)

Re: Vidí duchy i jiní zvířata?

(EVA, 13. 9. 2016 11:49)

Myslím, že každé zvíře má tuto schopnost, možná je to nějaký druh instinktu. Každopádně zvířata jsou dokonalejší, než my lidé. Oni jsou schopni vnímat např. přírodní katastrofy, tak proč ne i jiné entity.

Re: Vidí duchy i jiní zvířata?

(kalinatorka, 3. 2. 2017 6:43)

No...
Děje se to často že
Když jdu do kuchyně za svým psem tak z ničeho nic se otočí a začne na něco štěkat
Když se to stalo po 1 tak jsem se strašně bála
Nebylo to jen v kuchyni ale i v mém pokoji a obýváku
Par dni byl klid
Ale teď se to odehrálo znova
3.2 2017 v 6:10
A tak se chci zeptat
Jestli můžou psy vidět *DUCHY*

Re: Re: Vidí duchy i jiní zvířata?

(EVA, 3. 2. 2017 11:05)

Dle mého určitě a jak jsem se přesvědčila, vidí je i foťák, viz náš letosšní článek: Otevřela se brána času? Rubrika Pes a tajemno. Zkuste fotit to místo, třeba budete mít štěští.

Viděl můj králík ducha?

(Gabriela, 11. 9. 2016 21:41)

Ještě jednou vám píši, s dotazem na králíka.
Moje roční samička králíka se jednou zahleděla na prázdné místo uprostřed postele a knihovny, dlouho na to místo koukala a když jsem se z postele na to místo koukla já, králíčice si dupla.
Samozřejmě to nic být nemusí, ale chtěla bych vědět váš názor, předem děkuji. :)

Re: Viděl můj králík ducha?

(EVA, 13. 9. 2016 11:52)

Dupnutí je známka, že se jí něco nelíbilo, tudíž vnímala něco, co jí rozhodilo. Proč ne ducha? Co já vím, právě u jiných druhů, než pes a kočka, se zabývá čím dál víc lidí.

Můj pes vidí duchy

(Tak asi, 16. 5. 2016 23:59)

Nejspíš na tom vsem něco bude. Mám starou babičku se stařeckou demencí v domově. Nedávno za ní začaly chodit imaginární lidé nejvíc tedy jeden který ji zpívá a něco vykládá. Ano přikládá se to k demencí ona je ale nevidí. Ovšem vzala jsem k ní párkrát našeho psa..ale neustále tam kňučí ..přikládala jsem to tomu že chce jít ven ze ho to tam nebaví. Ovšem dve navstevy po sobě mě to dostalo. Knucela..pak se zvedla na zadní přední tlapky měla na prázdné zidly koukala..acpak začala vrtet ocasem. Pak si sedla koukala na to a zase knucela . Zvláštní je že babí ukazuje na zeď že které zvuky jdou a náš pes cumi tím směrem. . Pak se to asi hnulo protože dělala totéž ale jiným směrem . Byla jsem v šoku ..a říkám si ..Má babina demencí nebo vážně slyší to co můj pes asi vidí :0