Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obchod se Smrtí?

4. 4. 2012

Obchod se Smrtísindy.jpg

 
Stalo se před 20 lety . Bylo před Vánoci a já si domů přivezla maličkou mopsičku. Byla tak malinká, že se vešla do dvou dlaní. Hned si získala srdce celé rodiny. Byla neuvěřitelně krásná, jako by ani nebyla z tohoto světa. Jednou, asi týden před Štědrým dnem se stalo něco moc ošklivého. Naše malá psí holčička jen ležela, zvracela a vypadala, že každou chvíli odejde do psího nebíčka. Okamžitě jsem vyrazila na veterinu. Sindy dostala kapačku a diagnoza zněla otrava. Otrávila se tenkrát nejspíše po konzervě Chappy,  která byla z největší pravděpodobností prošlá, a to malé tělíčko to prostě nezvládlo. Od té doby jsem poučena a pečlivě kontroluji datum spotřeby. Nicméně místo příprav na Vánoce, jsem denně autobusem jezdila na kapačky.  Stav malé Sindy se nelepšil. Den před Štědrým dnem ve vaně plavaly dva kapři plní života, zatímco  malá Sindy ležela na posteli a jen slabé dýchání značilo, že žije.

Pan doktor nám sdělil, jak jí vlastně už nedává šanci a musel by se stát jen zázrak. Injekci, tu poslední,  jsem odmítla. Ať  mi raději umře v náruči .Večer jsem ulehla do postele s malým uzlíčkem na polštáři. Prosila jsem anděly, aby mi jí nebrali. Usnula jsem poměrně tvrdým spánkem, což bych nečekala.

Ráno mne však probouzí lehké funění a slabé olizování obličeje .Malá Sindy seděla a svýma velikýma a vykulenýma očima, jako by říkala: " Mami, vstávej něco bych snědla." Nevěřila jsem vlastním očím a letěla hned probudit děti. Když jsme se s malou Sindy dostatečně přivítaly, šla jsem do koupelny a pohled do vany mě úplně šokoval. Ještě večer dva kapři,  plní života, leželi břichem nahoru. Ano byla tady u nás v bytě Smrt. 

 

Přišla si pro malou Sindy, ale zželelo se jí  maličké, možná zabraly i mé prosby, a tak si vzala ryby a holčičku nechala žít. Věřím, že stála nad mou postelí s kosou přes rameno a dodnes mne z toho mrazí.

Naše Sindy se dožila 13,5 roku, kdy bohužel dostala tu svou poslední injekci, ale její život byl úžasný. Nikdy nezapomenu na její silnou povahu, ona byla prostě osobnost. Stále vzpomínám.

sindy-tuzka.jpg

 

Autor: Drahomíra - majitelka chovatelské stanice německých ovčáků ANÁMO-BOHEMIA

 Nabídka štěňat německých ovčáků. Odběr již brzy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sindy...

(Andrea, 20. 9. 2017 13:22)

Nádherný príbeh, dojal ma.. so šťastným koncom pre Sindy..
Sama mám Sindy - kríženku mopslíčku, zachránila som ju z metrovej reťaze, kde ju takto týral majiteľ asi 4 roky v deravej búde, na zime..
Je nádherná a zbožňujem ju..
nech sa Vám darí...