Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koule neboli orby II.

15. 2. 2011

085--3-.jpgOrby -  jsou to živé bytosti?


Poprvé jsem se s nimi setkala asi před 3 lety, kdy jsem fotila na plese svého syna-autistu. Děti za stacionáře se chystaly na předtančení, které trénovaly půl roku. V sále vládlo napětí, emoce a obavy, aby se jim vše povedlo co nejlíp.
Doma jsem si fotky prohlídla a viděla cosi, nějaké zvláštní koule, které byly kolem dětí a fotky poslala Evičce S. Od té doby vím, že to bylo mé první setkání s orby.
Foťák nosím neustále při sobě a fotím své děti, psa, kocoura a na většině fotek orb není, takže o porouchaném foťáku nemůže být řeč.
V roce 2009 jsme jako každý rok se skupinkou rodičů a postižených dětí odjeli na tábor, tentokrát do Chlumu u Třeboně. Někteří z nás měli na fotkách orby, což jsme zjistili hned první den našeho pobytu. Já už věděla o co jde, ale ostatní se nad tím podivovali, protože to nikdy ještě nenafotili.
Místo našeho pobytu bylo zahaleno tajemstvím z doby 2.světové války a místní lidé nechtěli mluvit o tom, co se tam tenkrát stalo.  Jen nám řekli, ať po tom radši nepátráme. Těch orbů bylo na fotkách najednou i několik desítek a to v noci, kdy jsme dětem připravili stezku odvahy-takže opět napětí, strach, emoce. Po stezce odvahy jsme uložili děti a sami jsme se vrátili na místo, kde jsme orby nafotili. Věřte nebo ne, ani jeden se na fotce neobjevil. Proto jsem šla pro své dva syny, abychom ještě s nimi zkusili udělat pár fotek. Opět se nám ukázaly. Věřím, že tam byly jen proto, aby chránily naše děti.
V noci, kdy kluci spali jsem je fotila, nikde nic. Potom jsem poprosila, pokud tam s námi jsou, aby se mi na fotce ukázaly. Ukázal se jeden nad hlavou mého spícího syna.
V roce 2010 jsme opět odjeli na tábor, tentokrát na Doubravu u Staré Říše. Je to starý odborářský tábor o který se majitel nestará. Věděli jsme do čeho jedeme, ale protože jsme včas nezarezervovali jinou lokalitu, tak jsme vzali co se nám nabízelo. Tolik prachu a špíny jsem ještě neviděla. Na fotce nebyl ani jeden orb. Kdyby to bylo z prachu, jak tvrdí vědci, tak by musely koule být na všech fotkách.
Letos v srpnu se opět vracíme do Chlumu u Třeboně a já věřím, že orby tam budou s námi. Tam se uskutečnilo zatím mé poslední setkání s nimi.

Uběhl rok a orby ani tentokrát nechyběly.

15.2.2011  Jarka - text i foto

První článek o orbech najdete zde.

Navíc zde můžete porovnat i video:

Komentář asi není třeba.

Váš Hačmor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Orby

(ms, 26. 2. 2011 8:30)

U třetí fotky mě napadá jestli to není padající rosa..:-)

Orby

(ms, 26. 2. 2011 8:28)

Orby nemohou být v tomto případě prachové částice, protože je tam jen jeden...(!)...už samo o sobě se asi prach nebude vyskytovat jeden jediný osamocený. U třetí fotky bychom se už mohli dohadovat, ale u 1.,2. a 3. není o čem diskutovat. Je to něco co bylo zaznamenáno. Ještě by to mohla být kapka na optice-skle fotoaparátu, ale to by fotka 1. a 2. musela mít umístění orbu na stejném místě na fotce, tzn. v 1/4 uhlopříčky od horního pravého rohu 1.fotky...na 2. fotce je v 1/2 horní strany...to by se musela kapka na čočce pohnout, což je nemožné.

Poděkování za hezké čtení :-)

(Evuška, 17. 2. 2011 20:03)

Děkuji paní Jarmilce za hezké a zajímavé vyprávění , dále děkuji paní Evičce za to, že tyto stránky jsou :-)
Už se těším, jak dopadne výlet opět do Chlumu u Třeboně a paní Jarmilka nám bude opět vyprávět :-))). Vaše čtenářka :-)

koule neboli orby

(Jarka, 15. 2. 2011 14:42)

Eliško děkuji..u nás se objevily hlavně kolem syna,je to autista a má strach z cizích lidí,z neznámého prostředí atd..takže si myslím,že tam hrají roli emoce a napětí..možná se mýlím,ale zatím to tak vychází...někdo by se mohl zeptat proč se neobjevily i na druhém táboře????nebylo to pro něj neznámé místo,jezdili jsme tam od roku 94 do roku 98 každé léto a taky se jim asi ne všude líbí.

Re: koule neboli orby

(Eliška, 16. 2. 2011 9:21)

já tomu určitě věřím, nadruhou stranu také věřím že většina orb je odlesk od částeček prachu, ale vaše orby tak každopádně nevypadají, rozhodně je vaše teorie velice zajímavá a určitě se k ní přikláním, mám pár zkušeností s autisty a podobnými dětmi, mám je hrozně ráda :) jsou skvělí a nějakou ochranu si zaslouží, pokud to u vašeho syna mají být orby tak ano :)

krásné

(Eliška, 15. 2. 2011 14:14)

takové krásné orby jsem ještě neviděla..zajímalo by mě kdy kdo přijde na to co to doopravdy je....