Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco nám chybí… - Ing. Vladimír Veselý

3. 3. 2011

Ano, skutečně. Podíváme-li se kriticky na životní podmínky prostého občana státu, konkrétně na eskalaci škodlivých vlivů na něj, musíme konstatovat, že se zákonitě opět vyčerpala doba předvolebního mazání medu kolem jeho úst a nastalo údobí propadu do totality od vládnoucích činitelů. Ta zákonitost se uplatňuje ve všech společenských systémech. Na všech bylo vždy něco dobrého, na co se nachytaly masy občanů, ale postupem doby, jak se do veřejných funkcí proboxují lidé stejného, moci a peněz chtivého typu, skončily všechny v agonii. Ve vytloukání klínu klínem při štípání těch tří základních sloupů moci státu na polena do vlastního krbu. Opět se ukazuje, že moc zákonodárná, výkonná a soudní je sice stabilní jako trojnožka, ale je také stabilní základnou pro možnost nárůstu osobní moci a tím pro přechod k totalismu. Chybí nám u politiky lidská tvář. Ale nejen ta. Chybějí „lidi“, kteří by se práci pro jiné, za kterou jsou placeni, nezpronevěřili. 

V této filipice nevolám po změně systému. Ten pokládám jen za jeden z řady, teoreticky se přibližujících k vůbec možnému standardu života řadového občana. Také Václav Klaus kdysi ohodnotil tehdy panující komunistický systém, o němž prohlásil, „že je konzistentní, jeho prvky do sebe zapadají a není na něm třeba nic měnit“. Všechny dosud známé společenské systémy se k tomu blížily, než se přežily a zvrhly v totalitu. Ono totiž ani tolik nezáleží na tom, pod jakým názvem (pravicová, levicová či střed) státní správa vládne, ale jak a pro koho vládne. Nejvíc záleží na tom, aby byla důsledně a nekompromisně kontrolována, zda to dělá dobře a neuhýbá do temných uliček vlastního prospěchu. 

Zdaleka zpravidla nejde všem při vládě o totéž. Například Václav Klaus do LN 18. 1. 1997 o programu tehdy jeho ODS, napsal: „My obhajujeme spravedlnost procedurální. Vymezenou jenom jasně definovanými pravidly, tedy bez garance jakéhokoli výsledku, zatímco druhým jde o spravedlnost sociální, mířící na konkrétní výsledky a na organizovaný perfekcionismus lidské společnosti.“ Je to vlastně přiznání, že ODS lpí především na dodržování právě platných pravidel (které si v době své vlády patřičně přizpůsobila, jako například ta pro hurá privatizaci po „sametu“), aniž by brala zodpovědnost za jakékoli důsledky takového konání. Pravidlo o zbohatnutí jakýmkoli způsobem mezi ně také patří. Pak se divte, že v současné době je zhruba 95 % veškerého majetku ve státě v rukou 5 % zdatných kapitalistů, kteří svalují důsledky vykradení státu na to, že lidé stárnou, jsou nemocní a vůbec chtějí také slušně žít. Snaží se proto vysát z nich cestou zdanění a zvyšováním cen životních potřeb poslední drobky uchvatitelného majetku občanů. Bez garance jakéhokoli výsledku a dopadu na ně. 

Důsledky této politiky vidíme po jejich dvaadvacetiletém působení všude kolem nás. Zatímco kapitalističtí kmotrové si žijí se žraloky, či bazény v bytech a pobírají statisícové platy a miliónové odměny za úspěšné okrádání těch hloupých pracujících (pokud tu práci vůbec mají), prostý občan chudne. Sociální spravedlnost totiž není mezi definovanými a vládou podporovanými pravidly (opět zdůrazňuji, že mluvím o předtotalitní formě, tedy víceméně o teoretické formě socialismu!). Tam platí, že každý se musí starat sám o sebe, má-li z čeho a kde. Nemá-li, je to jeho starost. 

Ovšem, začne-li se někdo starat poněkud důrazněji, jako teď lékaři, je to hrubé porušení těch procedurálních pravidel, které jim jsou pravicoví kmotři ochotni uznávat. Pro pracující třídu přeci platí to známé „maul halten“ a „weiter machen“. A pro ty přestárlé a nemocné už Henry Kissinger vymyslel označení „zbyteční jedlíci“ (nějak zapomínají, že mnoho z nich začínalo s přeměnou tehdejšího socialismu na totalitu a že mezi ně už také patří). Lékařům se nedivím. Mít jen o pár stovek větší plat, než někteří dělníci na pásech ve Škodovce, to dlouholetá studia moc nezhodnotí. Na druhé straně by jim bylo možné ale občas i vytknout, že se nepřetrhnou, hlavně ti soukromí a zubaři. A mnohým stačil ten těžko kontrolovatelný třicetikorunový úplatek, na který nikdy nezapomněli. Takže každému po zásluze. Lékárníky provětráme, až i jim to bude málo. 

Vrátíme-li se k jednání s lékaři, musíme konstatovat, že bylo ze strany vlády nechutné. Jednak pan ministr odhalil svou bezohlednost k lékařům i občanům a také neschopnost solidně jednat. Vyhrocování situace licitováním i podraz cestou nakonec podvedených zdravotních sester etiku jednání příliš nepozvedl. Nakonec po právu proti lékařům prohrál. S ním celá vláda v čele s premiérem i prezidentem. Také po právu.

Občané však zcela nevyhráli. Nemyslím tím zdravotní sestry, těm to tak trochu za to uhnutí patří, ale občany vůbec. Utahovatelům opasků to totiž i tak hraje do karet! Vláda si přitom protlačila důchodovou reformu, zvýšení daní i omezení zdravotní péče. Následným zvýšením cen spotřebního zboží „poskočila“ inflace a životní úroveň lidí zase „klopýtla“. S ní i reálná hodnota tak důkladně prosazovaných úspor na přilepšení k důchodu. Pár desítek nebo stovek tak ušetřených tisíc nám bude k ničemu, dopadneme-li jako v třicátých letech v Německu, kdy se „pro housku chodilo s nůší peněz“.

Je velmi nerozumné a nebezpečné roztáčet inflační spirálu. Mnohem účelnější a lepší by bylo rozvíjet alespoň vnitrostátní hospodářství tak, aby všichni práceschopní občané mohli být využiti k tvorbě hospodářského produktu, a tento přínos využít pro občany a ne pro spekulanty. Ceny produktů mají být určovány podle potřebných nákladů a ne podle módy, dohodnuté v kartelu obchodních řetězců. A objemy výrob doporučovány podle statistiky spotřeby. Tak to bylo před únorovým pučem a poválečná ekonomika republiky se brzy uzdravovala. Je tedy nutné vytvořit optimální podmínky pro život pracujících občanů státu dobrou prací schopné, nebo alespoň kontrolou k tomu donucené práce vlády. Nehledat jenom cesty k zisku spekulantů.

Já osobně nejsem ochoten organizovat odpor proti současné vládě, věda, že by to bylo neuskutečnitelné. Jen připomenu mé zvolání z roku 2000: „Slušní lidé, spojte se!“ Už patnáct let se snažím probudit lidi nazýváním vládních praktik pravými jmény. Řada mých tehdejších varování se ukázala jako oprávněná. Přesto dnes, když se k těmto článkům vracím, zjišťuji, že se téměř nic k lepšímu nezměnilo, a mohl bych je znova uveřejnit jako aktuální (jsou na mé stránce www.volny.cz/ingvesely

). I to, na co chci znova dnes upozornit. Že je životně nutné k těm dnes uznávaným pilířům demokracie přidat ještě nezbytný čtvrtý – důkladnou lidovou kontrolu vedoucích činitelů státu a k tomu zákonné a prosaditelné právo na informace pro každého. Kontrola státních úředníků jinými státními úředníky se neosvědčila, jako ostatní kontroly stejného typu. Zastupitelé občanů v Parlamentu musí mít zákonem a časovým rozvrhem danou povinnost informovat své voliče o své činnosti, a to bez výjimek. A o jejich platech i imunitě by měli rozhodovat přímo občané, například v referendu. Nikoli stát, který pak uplatňuje další „definované pravidlo“: „Čí chleba jíš, toho píseň zpívej!“ To by měli důsledně požadovat právě občané! 

Stejně tak činnost vlády a jejích činitelů, hlavně při hospodaření s majetkem státu, musí být transparentní, nejlépe zveřejňovaná na internetu, včetně výsledků. Už zase se koketuje s nákupem nejmodernějších a nejdražších stíhaček, využitelných tak málo, jako Gripeny. Jistě budou snahy zúčastnit se nových válek, které jsou na spadnutí. To vše představuje zatím těžko kontrolovatelné náklady a nákupy, z nichž podle současných zvyklostí a pravidel plynou provize těm, kteří je sjednávají. Do jejich kapes, a ne státu, který zastupují. Z miliardy je to až sto padesát milionů, které si mohou kšeftaři mezi sebou rozdělit (jak asi přišel Gross ke svému majetku?). 

Divte se proto, proč je republika tak chudá a mafiáni tak bohatí! 

1. 3. 2011

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chybí i seriosní výzkum a bádání i finance na skutečnou vědu(1)

(Muller, 7. 3. 2011 17:20)

Vážený pane inženýre Veselý,

Děkuji za texty k zamyšlení pro obyčejné lidi od neobyčejných, kteří zasvětili čas a své nemalé úsilí učit. Být učitelem je těžké a být dobrým žákem ještě těžší. Je snadné být papouškem, či "magnetofonem" - odříkat nabiflovaný text. Těžší je něco vymyslet, publikovat a tak upozornit veřejnost, že vše může být jinak - a jednodušší... než se učilo do té doby. Tak vidím pokrok!

Dovoluji si upozornit na obyčejné pozorování-
Redakce: Přinášíme vám zajímavý dopis jednoho z našich čtenářů, rozhodně však nenabádáme k tomu, abyste následovali jeho příkladu.
"Dobrý den,
na základě Vaší výzvy na Vašich stránkách Vám posílám stručné informace o tom, co se mi přihodilo v lednu 2000:
Již delší dobu jsem experimentoval s vn zdroji a testoval vliv silného elektrostatického pole a vysoce ionizovaného vzduchu na zlepšení a prohloubení relaxace v průběhu spánku i v bdělém stavu. Z prováděných pokusů jsem nasbíral dost zajímavých informací, nicméně o tom se zde nebudu rozepisovat, neboť to se záhadami nemá moc společného a spadá to více do jiné oblasti. Každopádně konfrontaci mé osoby s něčím "tajemným" zapříčinily právě tyto pokusy.
Abych to trochu přiblížil. Postupem času jsem stavěl různé, stále silnější a výkonnější ionizátory vzduchu na bázi Dellonova násobiče napětí, sestaveného z desítek svitkových kondenzátorů od kapacit 22nF do 100nF a diod BA159 napájených ze sítě. V průběhu spánku byla tato zařízení provozována několik dm od mého těla na různých místech, přičemž zajímavé výsledky byly až při umístění několika cm od hlavy. Vždy je ale potřeba přistupovat zodpovědně, aby nedošlo k vytvoření vodivého kanálu mezi ionizátorem a tělem (nezbytná je dobrá izolační podložka - molitan min 10cm a pod). Při umístění poblíž hlavy se mi během spánku často podařilo dostat vědomí na krátkou dobu mimo tělo. Probíhá to tak, že cca 2 až 3 hodiny po usnutí na zádech mi v určitém okamžiku začne bručet v hlavě - jakoby 50Hz, ze začátku to trošku i bolelo a pak jsem vystoupil z těla.
Poprvé to bylo jen na několik vteřin a nepřikládal jsem tomu žádnou důležitost, neboť jsem se domníval, že jsem se prostě během spánku na několik vteřin reflexivně posadil, rozhlédl se a opět zalehnul. Při dalších pokusech jsem ale již prošel stropem až nad střechu. Při průchodu stropem bručení zesílilo a jakoby mě něco brzdilo. Mimo dům ve volném prostranství se už dalo pohybovat snadno. Zajímavé je, že jsem nikde při těchto toulkách "neviděl" živáčka. Něco jsem již četl o astrálním cestování, ale já mám spíš pocit, jako bych ležel ve svém těle a současně se mohl pohybovat prostorem. Také jsem své tělo nikdy z výšky neviděl, jak se o tom píše v literatuře o Out of Body, ba ani jsem se nikdy nedíval seshora dolů, ale vždy tak, jako bych ležel na zádech, což odpovídalo poloze při usnutí. Po chvilce se vždy samovolně vrátím zpět do svého těla. Toto ještě nemám pod kontrolou a aniž bych sám chtěl, najednou jsem zpátky a nato se vždy probudím a ionizátor vypnu, neb mám pojednou strach, že bych mohl zemřít. Po několika dnech mi ale otrne a opět jdu do toho.
http://www.exopolitika.cz/news/ucinek-elektrostatickeho-pole-a-ufo/

chybí i seriosní výzkum a Česká televize 3.3.2011

(Muller, 7. 3. 2011 17:48)

Je škoda, že pečlivý dopisovatel do Svobodných novin a exilový autor dr.ing. B.A. Kobliha nevěnoval moderní vědě o UFO a ET svůj čas a rozsáhlé vědomosti. Tak v Británii, kam emigroval se dělo mnohé zajímavé pro současnost, co bylo velmi utajováno - a nyní je vládou Jejího Veličenstva odtajněno a co patří k moderní odpovědi "proč je republika tak chudá a mafiáni tak bohatí!" - neboť bude nutné se vrátit k properující formě monarchie-už neutajující ufo a mimozemšťany:
Britská armáda se mobilizovala kvůli UFO
vloženo: 3. 3. 2011 11:29, autor: rza
aktualizováno: 3. 3. 2011 12:05
http://www.ct24.cz/veda-a-technika/117115-britska-armada-se-mobilizovala-kvuli-ufo/
Londýn – V roce 1967 britská armáda a policie zaznamenaly hned několik vyděšených telefonátů obyvatel jižní Anglie, kteří tvrdili, že spatřili UFO. Popisovali, jak nad Bristolským kanálem viděli šest létajících objektů seřazených do dokonalé linie. Na místo okamžitě vyrazila armáda i policie. Až když vojáci podezřelé objekty prohlédli, zjistili, že se jedná jen o žertík nějakého vtipálka. Událost ale v 60. letech vzbudila v Británii diskuse, zda je armáda vůbec na útok mimozemské civilizace připravená. Případ z roku 1967 popisují nově zveřejněné tajné složky z britského národního archivu. - Vtípek studentů techniky z univerzity Farnborough zmobilizoval 4. září v roce 1967 britskou armádu i policii. Obyvatelé jižní Anglie zaplavili královské letectvo i policii zděšenými telefonáty, že se nad Bristolským kanálem nedaleko ostrova Sheppey vznáší šest létajících talířů. Na místo okamžitě vyrazily čtyři policejní jednotky, specialisté na bomby, vojáci i zástupci ministerstva obrany. Když ale pyrotechnici podezřelé objekty prozkoumali, zjistili, že se jedná o podvod. Později se přišlo na to, že si z obyvatel vystřelili čtyři studenti.

ale byla i vážná svědectví:Unesen do časoprostoru
Dokumenty popisují i případ z roku 1998, kdy muž z Barnes z jihozápadního Londýna tvrdil, že ho zřejmě uneslo UFO. V noci nemohl muž spát, a tak šel posedět se skleničkou v ruce na zahradu. "Po chvíli jsem slyšel vzdálený řev motorů, který byl stále silnější a silnější," popsal svůj zážitek ministerstvu obrany. "Najednou se nad domem objevilo obrovské plavidlo, které letělo západním směrem. Byl to stroj ve tvaru doutníku a na každé straně měl obrovské rakety jako křídla. Mělo to dvě velká světla vpředu a jedno další silné světlo, které krouživě svítilo na zem," tvrdil muž.
Podle něj po chvíli plavidlo zmizelo v dálce a prý to vypadalo, že se blíží k zemi. Muž byl velmi vyděšený, rozhodl se ale, že celou věc nahlásí na policii až ráno. Šel si tedy lehnout, když se ale probudil, bylo o hodinu méně. Myslel si proto, že když pozoroval ten zvláštní úkaz, vrátil se čas zpátky. Začal tedy uvažovat nad tím, zda ho náhodou neunesli ufoni.

Britské ministerstvo obrany se ale se zmateným mužem vypořádalo raz dva. Napsali mu, že spatřil pravděpodobně vzducholoď. Návrat o hodinu zpět pak prý způsobil posun času z letního na zimní.

tady vidíme co prý umí zimní a letní čas...
a dále co je možné mít v cejlonském čaji:
"UFO nad Srí Lankou - Jedna ze složek popisuje také zkušenost pensiovaného důstojníka RAF, jenž tvrdil, že spatřil UFO během dovolené na Srí Lance v dubnu 2004. Na důkaz zaslal britskému ministerstvu obrany i fotografie. "Spatřil jsem částečnou svatozář na obloze, o nějakou minutu později zahřmělo, po další chvíli se objevil prstenec podobný koblize," uvedl bývalý letec. Britské ministerstvo obrany mu doporučilo, aby se obrátil na srílanskou vládu.
zdroj: ČTK, ČT24, Daily Telegraph
http://www.ct24.cz/veda-a-technika/117115-britska-armada-se-mobilizovala-kvuli-ufo/

ale vážně Česká telivize si z povinně
p l a t í c í c h takto dělá šoufky...

chybí i seriosní výzkum a bádání i finance na skutečnou vědu(2)

(Muller, 7. 3. 2011 17:23)

dokončení originálního JEDNODUCHÉHO pokusu vhodného do každé domácnosti - a pro každou poctivou školu, školu hrou - na pátku nezapomenutelného Jana amose Komenského a každoroční připomínky dne učitelů 28.03.
Setkání s objektem
Několikrát se mi i přihodilo, že zůstávám sice ve svém těle nebo spíše "visím" nad ním, ale vidím skrze strop a střechu a pozoruji hvězdnou oblohu, jako bych měl rentgenové oči. Asi při 4. nebo 5. pokusu, kdy jsem byl v tomto zvláštním stavu, jsem viděl na obloze "něco" přelétávat - zprvu světelný bod podobný přeletu meteoritu. Jen jsem si toho všiml, ihned to změnilo směr a blížilo se to ke mně. V tu chvíli mě překvapilo, že o mně ví. Měl jsem pocit, že mě to taky vidělo. Když se to přiblížilo, cítil jsem, jak mě něco nasává - jakoby mě něco protahovalo úzkým otvorem. Po tuto dobu jsem nic neviděl, jen jsem měl pocit, že se přitom otáčím a bylo to celkově dost nepříjemné. Mohlo to trval tak 3 vteřiny a pak jsem před sebou viděl a vnímal zářící bytosti. Detaily jsem neviděl, jen jakoby zářící siluety lidských postav a měl jsem pocit, že byly 4, ale byly blízko sebe a jakoby splývaly v jednu. Něco jsem se jich v mateřštině (češtině) ptal a oni mě hned odpovídali - odpovědi mi zněly okamžitě v hlavě - asi telepatie. Co mě překvapilo, bylo to, že jim rozumím a odpovídali jakoby synchronně naráz, ale jakoby od jedné z nich byla odpověď silnější - zřejmě to byl jejich velitel, těžko říct. Netrvalo to dlouho a najednou jsem byl opět ve svém těle a vzápětí se probudil. Bylo mi líto, že to tak rychle skončilo. Každopádně jsem byl v takovém příjemném opojení a uvědomil si, že je to pravda, o UFO (do té doby jsem v UFO moc nevěřil, nesetkal se s ničím podobným, od narození spíše skeptik). Pochopil jsem, že je něco, co je nad naše chápání. Něco vyššího, než jsme my. Při dalším astrálním cestování, dáli se to tak nazvat, asi za týden, jsem viděl přelétávat další zářící bod a uvědomil si, že jich je víc a že jsou prostě všude. Prožitá událost mě hodně změnila. No doufejme, že k lepšímu.
O tom, co se mi stalo, jsem rozmlouval i s katolickým knězem, který mi nedokázal dát uspokojivou odpověď. Psal jsem i na KPUFO, ale do dnešního dne mi nepřišla žádná odpověď. V časopise Spirit mi zaslaný článek otiskli v rubrice Dopisy s dotekem tajemna, ale článek redakčně zkrátili a vynechali dle mého podstatné informace. Když jsem jim na základě toho psal, proč jej neotiskli celý, nedostal jsem žádnou odpověď.
S pozdravem Ing. Antonín Dlabola"
http://www.exopolitika.cz/news/ucinek-elektrostatickeho-pole-a-ufo/

Dovoluji si jen podotknout že jen zde chybí počet členů násobiče napětí, když vstupní napětí na člen předpokládáme síťové 220 +/-5 volt a 10 cm isolační vzdálenosti molitanu přepočteme po pokusu na přeskokovou vzdálenost el. střídavého napětí cca 50 Hz ČSN (nad 1kV - ČSN 333201)- Karel Lipkovský 30.06.2005 -
"Z vlastních výpočtů a zkoušek jsem dospěl k číslu 1,5 - 3kV na 1mm vzdálenosti ve vzduchu, při sinusovém napětí 50Hz. Záleží nejen na vlhkosti, ale i na rychlosti proudění vzduchu mezi elektrodami. Při návrhu izolantu vždycky beru tu nejhorší možnost, teda 1,5kV (nebo Vašich tabulkových 1kV) na 1mm."
- tedy pro cca 100 mm (molitanu) cca 100-300kV a už se něco děje v oblasti informatiky a UFOLOGIE... Bez žvanění o mystice a astrálech je možné si to vyzkoušet.. a dát pozor!

Zdravím
PS.
zvlášť vhodné to bude pro nadčlověky a politiky - kde je možné škrtat a redukovat náklady připojením tohoto násobiče na
3x 220/380V a pro jističe nejméně 25A...

http://www.exopolitika.cz/news/ucinek-elektrostatickeho-pole-a-ufo/