Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 33

3. 9. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás.  Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa. 

Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

***

Také u nás je stále zřejmější, že rok 2017 se stane předělem. Ocitli jsme se na nebezpečné dějinné křižovatce. Jedna směrovka na tomto pomyslném rozcestníku ukazuje směrem na východ – k oligarchii ukrajinského typu. Směrovka druhá směrem na západ – k Evropě a USA.

Jak se občané rozhodnou v příštích volbách? Pokud mají v hlavě stále ještě mozek, nikoli Babišovu koblihu, dají přednost tomu směřování, pro něž se rozhodli již jednou, bezprostředně po „sametové revoluci“ – v prvních svobodných volbách po 42 letech komunistické totality.

Nechají-li se nalákat novodobým „krysařem“, který se vydává za úspěšného českého Trumpa, jímž nikdy nebyl a není, pak se postupně vrátíme tam, kde jsme již dlouhá desetiletí byli. Se vším, co je s tím spojeno: s nesvobodou osobní, politickou i ekonomickou. Na konci této cesty, jak nás dějiny poučují, bývají šibenice a koncentráky.

Co tedy s tím? Vzít rozum do hrsti, začít přemýšlet vlastní hlavou a především jednat – ve prospěch svobody a demokracie. Když se na to vykašleme a přenecháme iniciativu politickým „dravcům“, pak už nám nebude pomoci. Babiš a jeho političtí i ekonomičtí „žraloci“ útočí. Musíme být připraveni, aby nás nesežrali!

 

***

Seriál afér bývalého místopředsedy vlády A. Babiše má týden co týden nové pokračování. Kdy to skončí, nikdo si netroufá odhadnout. Julius Šuman pracuje na plné obrátky a o nová překvapení není nouze. Jisté je pouze jediné: po mnohaměsíčním vyšetřování kauzy dotačního podvodu kolem Babišovy usedlosti Čapí hnízdo Policie ČR svou práci ukončila a požádala Poslaneckou sněmovnu PČR o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Chrání je totiž poslanecká imunita, i když ta by se správně měla vztahovat pouze na výroky při výkonu funkce v PS, nikoli na trestnou činnost poslanců.

Námitka oponentů z řad hnutí ANO 2011 i prezidenta republiky M. Zemana, že se tak stalo účelově, krátce před podzimními volbami, je lichá. Policie, jíž v našem systému trestního řízení přísluší role, kterou jinde vykonává vyšetřující soudce, má své úřední lhůty a ve své práci se musí důsledně řídit zákonem. Totéž platí pro státní zastupitelství (dříve prokuraturu), jež plní roli dohlížitele nad zákonností u nás.

Tak by to mělo být ve správně fungujícím právním státě. Zda jím naše republika skutečně je, v tom by se možná ani odborníci na zákony neshodli. „Zaplevelení“ našeho právního řádu stovkami zákonů a jejich novel, jakož i libovůle ve výkladu zákonů svědčí spíše o tom, že ne všechno je u nás v tomto směru v pořádku. Vždycky je co zlepšovat.

Mezitím vypadávají ze skříně A. Babiše další a další „kostlivci“, objevují se nová a nová podezření. Babišova „podnikatelská“ činnost začíná připomínat poměry v italském Palermu, o němž Babiš sám v parlamentu hovořil – ovšem v souvislosti s jinými osobami.

Dá se předpokládat, že Poslanecká sněmovna oba poslance vydá k trestnímu stíhání. Jinak se ani zachovat nemůže, pokud chce zůstat jedním z pilířů demokratické moci u nás. Nechť tedy nezávislý soud rozhodne o tom, zda oba přední činitelé Agrofertu jsou, nebo nejsou vinni. Není pochyb o tom, že důsledky tohoto rozhodnutí parlamentu zčásti ovlivní i nadcházející volby. Bylo by neupřímné tvrdit, že nikoli.

Pokud se jedná o námitku účelovosti postupu policie vůči A. Babišovi, stačí připomenout z nedávné minulosti jiný případ, daleko křiklavější. Šlo o prezidentskou volbu z roku 1998: krátce předtím byl zatčen a dán do vazby předseda SPR-RSČ M. Sládek. Jedním z tehdejších aktérů tohoto evidentního politického podrazu byl i dnešní mravokárce z Pražského hradu – M. Zeman.

Babiš, který lže, kudy chodí, a to jen proto, aby se zachránil, mluvil nedávno o padesátých letech 20. století. O době, kdy komunisté rozpoutali peklo třídní nenávisti vůči svým odpůrcům, které pak za pomoci zmanipulované justice posílali na dlouhá léta do vězení nebo rovnou na šibenici. Babišovo přirovnání jeho situace k bezvýchodnému postavení tehdejších politických vězňů je dalším z mnoha případů jeho nestydatosti a morální pokleslosti. On přece patřil ke komunistickým prominentům, nikoli k obětem. Prominentem byl tehdy a je jím i dnes! Takže: jaképak srovnávání?!

Babišova nestydatost zřejmě nezná mezí, protože v těchto dnech začal svůj případ přirovnávat k osudu lidoveckého předsedy J. Bartončíka. Ten byl v roce 1990 politicky „odstaven“ proto, že na něj „vyplavala“ spolupráce s StB. Naproti tomu výbušné materiály na jiné osoby byly tehdejšími mocnými, zejména ministrem vnitra R. Sachrem (později byl i on usvědčen ze spolupráce s StB), „uklizeny“ do nepřístupného Fondu Z. Dodnes nevíme, o jaké osoby se jednalo, ale řada z nich se prý pohybovala ve vysoké politice dál.

Případ A. Babiše je z úplně jiného „soudku“. Je čistě kriminální, nikoli politický. A co se týká jeho spolupráce s StB, tato kauza je projednávána již řadu let před bratislavskými soudy a dosud nebyla uzavřena. I navzdory tomuto podezření se Babiš dál politicky angažuje, třebaže lustrační zákon nikdo nezrušil.

„Causa Bartončík“ daleko více připomíná poměry v ČSR před volbami z roku 1948, kdy hrozilo nebezpečí, že vládnoucí KSČ bude poražena do té doby druhou nejsilnější stranou – Čs. stranou národně socialistickou. Proto komunisté již na podzim 1947 obvinili národní socialisty z přípravy státního převratu. Místo toho provedli ústavní převrat sami – v únoru 1948. Pak začalo zatýkání, věznění a popravy politických odpůrců, v prvé řadě národních socialistů (M. Horáková, P. Drtina aj.). Obdobné hysterické tažení proti jediné politické opozici, Demokratické straně, podnikl v r. 1947 tehdejší předseda Sboru pověřenců (premiér autonomní slovenské vlády) ‒ G. Husák. Jako typický komunistický „mouřenín“ dostal pak od svých soukmenovců „odměnu“ v podobě 10 let ve vězení.

Je užitečné, abychom si tato fakta tváří v tvář nejrůznějším dezinformačním kampaním občas připomněli – kvůli oživení historické paměti. Proč? Proto, aby různí Babišové a jejich „papoušci“ nemohli mást veřejnost šířením evidentních lží a polopravd i vyslovených výmyslů. Historie, jak známo, je učitelkou života. A ten bývá naštěstí nikoli černobílý, ale velice pestrý…

REDAKCE

●●●

● Miliardář Krúpa vstupuje do politiky, podpoří Lukšovu stranu Dobrá volba

Do české politiky plánuje vstoupit další miliardář. Je jím vlastník finanční skupiny Arca Capital Pavol Krúpa. Slovenský miliardář hodlá podpořit stranu Dobrá volba, za kterou stojí dlouholetý starosta Čeladné a bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša. Za stranu ovšem kandidovat nebude, protože nemá české občanství. Krúpa to uvedl v rozhovoru pro deník Právo. (Echo24.cz, 2. 8. 2017)

─────

Slovák podporuje Slováka. Jaké překvapení v tom našem Babišistánu!

●●●

● Neprávem oceněného hasiče policie stíhat nebude, sbor ho vyloučil

Případ neprávem vyznamenaného dobrovolného hasiče, který si vymyslel záchranu dítěte při nehodě, je uzavřen. Policie neshledala, že by se dopustil trestného činu nebo přestupku. A domovský sbor hasičů ve Stěžerech na Královéhradecku už Milana Zadrobílka ze svých řad vyloučil. (iDNES.cz/Hradecký kraj, 2. 8. 2017, 15:55)

─────

Jaké z toho plyne poučení? Podvádět se smí a trestat se za to nebude. Ať nám pak nikdo nic neříká o právním státě. Tím ČR není a ještě dlouho nebude! Pan Zadrobílek „nadrobil“ nejen hasičům a panu prezidentovi, který jeho fintu spolkl i s navijákem, ale nám všem. Jen houšť a větší kapky! Vždyť naše „demokracie“ už unesla větší průs*ry – a jede se stále dál…

●●●

● Němci posílají nacistické zločince do vězení dodnes. My komunistické ani nesoudíme

To srovnání je až do očí bijící. Včera rozhodl německý soud v Hannoveru, že nacistický válečný zločinec Oskar Gröning, předloni odsouzený na čtyři roky, je v 96 letech zdravotně způsobilý k výkonu trestu. Za skutky, kterých se dopustil v roce 1944. Zločinci komunistického Československa si naproti tomu ve vysokém věku užívají důchody, zakládají politické strany či vyhrožují lidem na sociálních sítích. - Nepotrestaný, a tudíž soudem nepojmenovaný zločin z právního hlediska zločinem není. Česká společnost se bohužel po roce 1989 vyrovnala s komunistickou minulostí jen velmi polovičatým způsobem, který umožnil kontinuitu formálního právního pořádku na úkor přirozeného povědomí o spravedlnosti. Nekonal se žádný „Norimberský proces“, jaký zakončil v Německu období nacismu. A tudíž ani řada menších soudů s vykonavateli komunistického režimu, který potlačoval práva vlastních občanů. Komunističtí politici Milouš Jakeš, Jozef Lenárt a Lubomír Štrougal odešli od soudů jako „nevinní“. (Forum24.cz, 3. 8. 2017)

─────

Toto konstatování je sice velmi smutné, ale pravdivé. Pak se nedivme, jaké kreatury nám vládnou nebo se derou k moci. Už jsme to jednou zažili – po roce 1945. Dějiny se prý opakují. Bojím se, že je to pravda.

●●●

● Babiš pro PL: Že Kaplického knihovna nebyla postavena, je jeden z největších hříchů Bémovy éry a nekulturnosti ODS. Podporuji její výstavbu na stejném místě

Generální ředitel Národní knihovny Martin Kocanda řekl, že Národní knihovna potřebuje novostavbu, neboť Klementinum již nemá kapacity. Ministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL řekl, že pokud by se pro projekt nové knihovny podpora našla, bude mít v něm velkého zastánce. Herman Právu řekl, že jeho osobní názor je, že by bylo možné se s jistými korekcemi vrátit k návrhu tzv. blobu architekta Kaplického. Andrej Babiš tento projekt ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz podpořil. (ParlamentníListy.cz, 3. 8. 2017, 10:51)

─────

Další Babišův populistický žvást. Co o české kultuře ví, že si dovolí vynášet takové soudy? Nepostavení Kaplického knihovny bylo vítězstvím zdravého rozumu nad havlistickým  kýčařstvím, které se tady po r. 1989 rozbujelo do neúnosných rozměrů. O Hermanovi netřeba ztrácet slov. Pro něho je post ministra kultury jen dalším „zářezem“ na jeho politické pažbě. Je to jen prázdný žvanil, který bude líbivě kecat o čemkoli.

●●●

● Praha jako meloun: Navrch zelená, uvnitř rudá

A je to tu: Kamiony nejspíš nebudou smět do Prahy. Zákaz postihne dokonce i Jižní spojku. Přitom každý Pražan a i valná část mimopražských řidičů dobře ví, že žádná jiná trasa bez vskutku krkolomného objíždění neexistuje. - Co udělá občan, který tak uvědoměle volil zelený pražský magistrát, bojoval proti kamionům, a který si teď nemá kde nakoupit? Pokud je jen trochu normální, vystěhuje se z města, protože centrum už nebude k žití. A z centra města se stane skanzen pro turisty, kteří ovšem nebudou smět na ulicích kouřit, pít alkohol, jezdit na elektrokoloběžkách a nebudou si mít kde nakoupit. - Že to přeháním ad absurdum? Popravdě, mě to spíš připadá, že absurdní divadlo nám tu předvádějí rudo-zelení sociální inženýři z pražského magistrátu. (Mají vůbec ještě krom sebe rádi i lidi…?) (pravyprostor.cz, 4. 8. 2017)

─────

Ekonomka Markéta Šichtařová je inteligentní mladá žena, která se nebojí říkat a psát pravdu. Na rozdíl od mnoha žen její generace má myšlenky v hlavě srovnané a dokáže rozlišit, co je příčina a co následek. Za 28 polistopadových let si lidé u nás odvykli přemýšlet. Proto jsme na tom tak špatně. Jedna Šichtařová nebo jeden Pavel Kohout (ten ekonom, nikoli stalinistický básník a havlistický dramatik) to sice nezmění, ale mohou otevírat lidem oči. Těm, kteří je otevřít chtějí. To, že je Krnáčová kryptokomunistka, je jasné od samého začátku. Ještě z doby, kdy šéfovala české pobočce Transparency International. Někdejší kritička korupce se stala političkou za hnutí ANO 2011, které vlastní největší polistopadový kmotr u nás – A. Babiš, Slovák, vydávající se za Čecha! To jsou paradoxy, že ano, pane Vaňku! Zkrátka: je to politický kabaret i skandál zároveň. Lépe by to nevymyslel ani absurdní dramatik V. Havel.

●●●

● Gabal: Musíme být součástí Západu. Babiš chce být na periferii EU

Lidovci v pátek oficiálně představili sestavu středočeské kandidátky do podzimních sněmovních voleb. Jako nestraník ji povede poslanec a místopředseda výboru pro obranu Ivan Gabal. Novinkám v rozhovoru řekl, že jeho prioritou bude proevropské směřování. Prohlásil rovněž, že lídr hnutí ANO Andrej Babiš chce mít ČR na periferii Evropské unie. (Novinky.cz, 4. 8. 2017, 13:26)

─────

Lidovci budou muset teprve dokázat, že Babišův podporovatel Čunek je solitér a že jejich směřování nemá s Babišem nic společného. Zatím o tom nepřesvědčili. Bělohrádek rozhodně důvěryhodným politikem není a na svou předsednickou funkci nemá.

●●●

● Babiš je pro mě přijatelný, Dědka vnímám pozitivně, říká zlínský hejtman Čunek

Hranice úspěchu a neúspěchu KDU-ČSL v příštích volbách leží podle lidoveckého senátora a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka výše než na 6,7 procenta hlasů z roku 2013. "Průzkumy ohledně chystané koalice naznačily, že když uchopíme volby dobře, tak máme na daleko lepší výsledek," říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz. V pokusech o voličské rozkročení má KDU-ČSL pokračovat, nutný je podobný pohled partnerských stran na svět. Éru Topolánkovy vlády dnes probabišovsky orientovaný Čunek vnímá negativně. (Aktuálně.cz, 4. 8. 2017,19:10)

─────

Člověk tak zkompromitovaný, jako je Čunek, by udělal nejlépe, kdyby seděl v koutě a mlčel. Je dobře, že už nemluví za celou KDU-ČSL, ale jen za sebe. Nikoho totiž nereprezentuje – jen sebe. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby se s Babišem vzali za ruce a nechali se vystřelit na Měsíc. Aspoň by tady byl od nich pokoj a přestali by plést lidem hlavy svými nesmyslnými nápady. Dlužno podotknout, že právě za Topolánkovy éry se u nás zrodila tzv. justiční mafie, která ovlivňuje politickou atmosféru dodnes. Čunek byl spolu s tehdejším ministrem spravedlnosti P. Němcem členem této mafie.  Spolu s nejvyšší prokurátorkou Veseckou to byla partička k pohledání. Jako do mariáše. Všichni tito výtečníci patří za mříže.

●●●

● Chalupáře dáváme, abyste se vrátili do dětství, řekl šéf ČT Dvořák. Na internetu zatím začal masivní výsměch Kavčím horám

Ředitel veřejnoprávní České televize Petr Dvořák poskytl rozhovor serveru Dotyk.cz, v němž mimo jiné zdůvodnil, proč televize o prázdninách připomíná staré seriály. A dočkal se reakce od právníka Tomáše Tyla a dalších diskutujících na sociální síti Facebook. Ti mu mimo jiné doporučili, které další seriály by mohla televize vysílat. - A rozjela se diskuze. „Osobně doporučuji Ženu za pultem a Okres na severu, případně měli už dávno dávat Plechovou kavalerii, dokud byly žně. S tím trestuhodně ČT zaváhala,“ napsal pod příspěvkem jeden z diskutujících. - „Dlouho neběžel Poručík Petr, ta Stropnického obrana republiky mi vysloveně chybí. Aspoň ve filmu,“ poznamenal další diskutér. Další si pak vzpomněl na seriál Synové a dcery Jakuba skláře či na Chlapci a chlapi. (ParlamentníListy.cz, 7. 8. 2017, 9:15)

─────

Od takového bolševického pitomce, jakým Dvořák je, jinou odpověď ani čekat nelze. Komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly…

●●●

● Slovenská národní strana vypověděla koaliční smlouvu

Slovenská národní strana (SNS) vypověděla koaliční smlouvu, uvádí deník Sme. Její předseda Andrej Danko to odůvodnil tím, že v koalici je nutné přenastavit dosavadní pravidla. Vláda premiéra Roberta Fica může skončit a jednou z možností dalšího vývoje jsou i předčasné volby. (Aktuálně.cz, 7. 8. 2017, 13:22)

─────

V koalici, která vznikla po posledních slovenských parlamentních volbách, to skřípalo již delší dobu. Fico, zatížený skandály kolem ministra vnitra Kaliňáka, je na Slovensku vnímán jako polomafián a polodiktátor. O demokracii v jeho pojetí se velmi kriticky vyjadřuje i bývalý premiér V. Mečiar, který taky nebyl žádný ukázkový „demokrat“ a negativně poznamenal slovenský vývoj v 90. letech 20. století. ‒ Nejnovější situace na Slovensku byla vyvolána tlakem na odstoupení ministra školství P. Plavčana. Ten je podezřelý z machinací okolo dotací na vědecký výzkum pro organizace, které s vědou nemají nic společného. Aféra za aférou – to je společné pro obě republiky: ČR i SR. Také příčina je společná: neochota potrestat skutečné viníky z řad politiků, nikoli nastrčené figurky, které to mají „odskákat“.

●●●

● Babiš přiznal, že má na Slovensku družstva. Získal pro ně 8,5 milionu eur dotací

Slovenský deník SME informuje o tom, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš poprvé jasně zveřejnil, jaká polnohospodářská družstva vlastní na Slovensku. Registr partnerů veřejného sektoru nyní ukázal, že jich je osm a že v letech 2015 a 2016 získal český oligarcha evropské dotace ve výši 8,5 milionu eur.  - Zajímavé je, že pouze polovina družstev skončila v zisku. Jedná se o Okoč-Sokolec, Bátovce, družstvo Beša a Považie. Podle SME podniky pěstují řepku, ale také slunečnici či ječmen, případně chovají krávy. Většina družstev zaplatila jen minimální zákonnou daň 2880 eur. (Forum24.cz, 7. 8. 2017)

─────

Babišův střet zájmů je gigantický. Proto měl už dávno přijít nejen o všechny dotace (domácí i z EU), ale měl být poslán do vězení. Patří tam, nikoli do vlády! Že je závislý ta těchto dotacích, ukazují ekonomické „výsledky“, dá-li se o něčem takovém vůbec mluvit. Spíše je to ztrátové hospodaření. Čili: žádná sláva – od nejlepšího ministra financí v EU!

●●●

● Operaci české armády proti Jugoslávii odsouhlasila vláda Zemana, ne Havel

Na přelomu milénia se v Jugoslávii uskutečnil konflikt, který je znám jako „Válka v Kosovu“. Do ní se zapojila i vojska NATO, když jejich mírové síly IFOR a SFOR byly napadány ze strany Srbska. Zapojila se i Armáda České republiky. O této operaci existuje i řada mýtů a polopravd. Jako ta o výroku o humanitárním bombardování, které měl údajně nařídit Václav Havel. A kdo vlastně českou účast v operaci odsouhlasil? - Letecké útoky Severoatlantické aliance na vojenské cíle v Jugoslávii odsouhlasil za vládu její předseda Miloš Zeman, zásah Aliance konzultoval pouze s ministrem zahraničí Janem Kavanem. (Forum24.cz, 8. 8. 2017)

─────

Další „kostlivec“ vypadl ze skříně M. Zemana. Žádné překvapení. Ještě jich bude víc. Zeman se nikdy ke své zodpovědnosti za podobné záležitosti nehlásil. Není nad to, když si někdo může hrát na jediného spravedlivého, že ano? Další z mnoha dokladů pokrytectví a falešné hry expremiéra Zemana. Co se ještě dozvíme?

●●●

● Ministryně Šlechtová vyrušovala Rossiho na startu MotoGP. Musel ji odstrčit

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) se stala aktérem sportovního skandálu, který řeší italská média. Přímo na startu brněnského závodu MotoGP se důrazně dožadovala fotografie s „motocyklovým bohem“ Valentinem Rossim. Koncentrující se závodník ji nakonec sám musel od své motorky odstrčit. (iDNES.cz, 8. 8. 2017, 16:40)

─────

Tato Babišova „slepice“ už neví, jak by na sebe upozornila. Nikoho však nezajímá. Až skončí ve vládě, ať si ji Babiš vezme na Čapí hnízdo. Tam se bude vyjímat. Nebo do Vodňan mezi další „opeřence“. Zajímavé na tom je to, že o této záležitosti informuje Babišův tisk. Jistě to nebude náhoda.

●●●

● Britský ministr se učil česky. Byl jste špion? zeptala se ho Krnáčová

Britský ministr Greg Hands se v Praze sešel s primátorkou za hnutí ANO Adrianou Krnáčovou. Prahu navštívil poprvé od roku 1985 a byla řeč například o tom, zda se Praha stane tzv. chytrým městem. To ale nebyla jediná věc, která se přihodila. - Hands na svém Twitteru uvedl, že mu byla pražskou primátorkou položena poněkud bizarní otázka. Vládní činitel totiž uvedl, že se v 80. letech učil česky na Cambridge. „Byl jste špion?“ kontrovala Krnáčová. (Forum24.cz, 9. 8. 2017)

─────

Tato žena s mozkem velikosti slepice si zřejmě jen těžko dokáže představit, že by někdo z „kapitalistické ciziny“, jak se tehdy říkalo, mohl studovat češtinu a navštěvovat cizí zemi jinak než jako špion. Vždyť její kolegyně z někdejšího vedení ANO 2011, soudružka Radmila Kleslová, byla také špionkou, vlastně rozvědčíci StB, což je totéž. O Babišovi ani nemluvě. U něho pouze nevíme, pro kolik zpravodajských služeb pracoval a pracuje… Praha se jistě v budoucnu stane „chytrým městem“. Dříve ovšem musí z jeho čela zmizet takové komické postavičky, jako je Krnáčová. Až se spolu s Babišem vrátí zpátky na Slovensko, nic tomu bránit nebude.

●●●

● Zemanovci mají superlídra. Do voleb je povede Ringo Čech

Strana práv občanů, která dříve nesla také název Zemanovci, má nového volebního superlídra. Do sněmovních voleb je má vést známý kapelník, zpěvák, malíř a dramatik František Ringo Čech. Informaci přinesl Deník.cz, kterému to potvrdil sám zpěvák. Ke kandidatuře ho měl přesvědčit prezident Miloš Zeman. (Echo24.cz, 9. 8. 2017)

─────

Svůj k svému a řídit se vždy pravdou. Ringo Čech a M. Zeman – to je dvojice k pohledání. Dvě chorobně domýšlivá individua, jaká by kraj světa pohledal. S Čechem to Velebova strana jistě nevyhraje. Ani nemůže, protože tyto kryptokomunisty nikdo volit nebude. Nejsou oba, Čech i Zeman, ve službách Moskvy?. Ještě v dobách „hlubokého socialismu“, jak se chybně říkalo komunistické diktatuře, jezdil tento „veleumělec“ do Sovětského svazu. Podobně i Gott a další nepostradatelní pseudoumělci. A co se týká Čechova politického angažmá, stačí připomenout volby z roku 1992, kdy kandidoval jako nezávislý za Klub angažovaných nestraníků. V ČT jistě mají v archivu volební klip, v němž vystupuje Čech spolu s Blanickými rytíři. Větší šaškárnu si lze stěží představit. Po tomto debaklu „hájil barvy“ Zemanovy ČSSD. Získal sice teplé místečko v parlamentu, ale spokojený nebyl. Proč se angažuje za politicky odepsaného Zemana ještě dnes, není jasné. Možná to od moskevských soudruhů dostal jako stranický úkol.

●●●

Sněmovna dostala žádost o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání

Policie požádala o vydání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Informaci potvrdil předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, který ve čtvrtek předal žádost mandátovému a imunitnímu výboru. Ten ji projedná příští pátek. (iDNES.cz, 10. 8. 2017, 16:25)

─────

Pět minut před dvanáctou. Tak lze hodnotit trestní stíhání dvou hlavních představitelů hnutí ANO 2011 – dva měsíce před volbami. Podezřelé ticho kolem ministerstva vnitra dávalo tušit, že se něco připravuje. Tak už je to konečně tady! Ale trvalo to, soudruzi. Málem jste to prošvihli, jako už předtím mnohokrát. Už i na vnitru pochopili, že Babiše nelze zastavit jinak, než že se ocitne ve vyšetřovací vazbě. To snad mnoha jeho přívržencům, alespoň těm s vyšším IQ, otevře oči a nebudou ho volit. Informaci překvapivě přináší mezi prvními Babišův deník. Je to překvapení. Že by se ledy hnuly i v Mafře?

●●●

● Dotace jsem bral, ale neuvědomil jsem si to, přiznal Dalibor Dědek

Nová osobnost hnutí STAN, miliardář Dalibor Dědek, potvrdil zjištění serveru Echo24, že jeho firma Jablotron pobírala dotace. Sám Dědek přitom donedávna tvrdil, že jeho firma dotace nečerpala a vyrostla z nuly. Nyní potvrdil, že Jablotron během 10 let získal na dotacích celkem 10 miliónů. Brání se ovšem, že za stejné období odvedla jeho firma do státní kasy na dani z příjmu více než 750 miliónů. (Echo24.cz, 10. 8. 2017)

─────

Další „Pan Čistý“, který nabízí své služby politikům! Proč bychom mu měli věřit, když v tak důležité věci lhal? Na zázračně zbohatlé milionáře a miliardáře prostě nevěřím. Neexistují.

●●●

● Poslanec ANO k „obviněnému Babišovi“: Nedokážu si postup policie vysvětlit. Představitelé této kauzy jsou vládnoucí síly v zemi

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl dnes poslanec Radek Vondráček (ANO). Hovořilo se především o žádosti policie o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. (ParlamentníListy.cz, 11. 8. 2017, 18:13)

─────

Poslanec R. Vondráček je další z dlouhé řady těch, kteří dělají pouze „křoví“ a „fíkový list“ svému šéfovi. O důležitých věcech spolu nemluví, a proto nic neví. Jako právník musí vědět, že je doživotně vyřízený a nezaměstnatelný. Stálo to vůbec za tu ostudu?

●●●

● ČT: Babiš a Faltýnek budou obviněni ze dvou trestných činů

Policie chce obvinit předsedu hnutí ANO Andreje Babiše kvůli kauze s dotacemi pro farmu Čapí hnízdo ze dvou trestných činů: z dotačního podvodu a poškození finančních zájmů EU. Místopředsedu hnutí Jaroslava Faltýnka pak míní obvinit z dotačního podvodu. Informovala o tom Česká televize na úvod své hlavní večerní zpravodajské relace. Neuvedla však zdroj, ze kterého informace pochází. Na webu ČT24 se odkazuje na informace ČT. (Echo24.cz, 11. 8. 2017)

─────

Přichází to sice doslova v hodině dvanácté, ale přesto. Už to vypadalo, že vnitro nenajde odvahu, aby to udělalo. Bez toho by se ČSSD totálně znemožnila. Ani tak to ve volbách nebude mít jednoduché…

●●●

● Zeman jmenuje Babiše premiérem, i když ho policie obviní. O vině rozhoduje jen soud, vzkazuje Hrad

Prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše po volbách premiérem, i kdyby byl obviněn v kauze Čapí hnízdo. "Po volbách, které vyhraje ANO, vypukne brutální nátlaková kampaň ve stylu 'prezident nesmí jmenovat obviněného premiérem!'," napsal na Facebook prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Kauza kolem Andreje Babiše má podle něj za cíl poškodit prezidenta. iAktuálně.cz, 12. 8.2017, 13:00)

─────

Tímto výrokem Zeman jasně vzkazuje celému světu, že už dávno měl skončit v Bohnicích – ve svěrací kazajce. Víc k tomu ani nemá smysl dodávat. Zemana nemusí nikdo poškozovat. Stačí se zlikvidovat sám – vlastní hloupostí a stařeckou umíněností. Demokratičtí politici by se měli usnést na tom, že takovému individuu nebude uspořádán státní pohřeb, protože si ho nezaslouží. Komu není rady, tomu není ani pomoci. Za tento výrok by měl být Zeman okamžitě odvolán z funkce.

●●●

Vydejte Babiše, říká Válková i další členové ANO. Žádost je zaskočila

Je třeba hlasovat pro vydání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Myslí si to poslankyně Helena Válková a většina dalších členů hnutí, které redakce iDNES.cz oslovila v reakci na žádost, kterou ve čtvrtek obdržela Poslanecká sněmovna. (iDNES.cz, 12. 8. 2017, 11:38)

─────

Že by i v hnutí ANO 2011začal vítězit zdravý rozum nad Babišovou a Faltýnkovou demagogií? Teď se doopravdy hraje o všechno. Válková pochopila, že jako právník by se doživotně znemožnila. Snad to pochopí i další dosavadní obhájci megazločince Babiše.

●●●

● „Asi je to hlupák. Kde on žil? Nesmysly!“ Historik z ÚSTR sepsal seznam „ušpiněných“ herců z majora Zemana a je zle. Ozvali se Obermaierová, Přeučil a další

„Pan Blažek je asi hlupák. Kde on žil?“, „Teď je skoro třicet let po revoluci, rozkradli, co mohli, stát je zadlužený a tím se nikdo nezabývá?“, „Jsou to nesmysly! Asi se někteří lidé z ÚSTR potřebují zviditelnit“, „Ať se pan Blažek zabývá něčím smysluplnějším!“. I to padlo na konto historika z ÚSTR Petra Blažka, jenž zveřejnil předlouhou soupisku herců, kteří se „ušpinili“ jen tím, že si zahráli v seriálu Třicet případů majora Zemana. Zatímco ale někteří umělci a veřejně činní lidé měli odvahu o Blažkově činu pro ParlamentníListy.cz slovně zauvažovat, sám Blažek ke svému aktu neřekl nic, jen zbaběle položil telefon. „Vůbec se s vámi nebudu bavit,“ stačil vyštěknout těsně před tím. (ParlamentníListy.cz, 12. 8. 2017, 14:22)

─────

P. Blažek je mladý historik, jeden z mála, kteří v ÚSTR dělají dobrou práci. Rozhodně to není žádný hlupák. Na rozdíl od jiných – včetně ředitele Z. Hazdry. Nedivím se hercům, kteří v tomto seriálu hráli, že se k tomu nechtějí vyjadřovat, nebo se spíš za to stydí, ale bojí se to říci nahlas. Většina z nich patřila k „politickým prostitutům“ komunistického režimu. Nikdo je nenutil, aby v tom hráli. Dělali to pro peníze a pro „slávu“. Stejně tak i dnes – za daleko větší peníze. ‒ Co se týká J. Obermaierové, její role byla zvládnuta velmi dobře. Je nutno říci, že po r. 1989 hraje v daleko větších sra*kách, např. v Troškově Kameňáku, což je opravdová filmová „žumpa“. Tak jako byla politická „žumpa“ seriál o majoru Zemanovi. Ten byl ovšem dobře herecky obsazen a i filmařsky dobře zvládnut. ‒ Více než různé dojmy mi vadí polopravdy a neúplné životopisy ze strany jistých herců. Například J. Přeučil sice mluví o svém otci, kterého komunisté odsoudili na dlouhá léta do vězení v procesu s JUDr. M. Horákovou, ale „zapomněl“ na svou spolupráci s StB. Podobně jako J. Nohavica o tom raději nemluví – pro jistotu. Agentů StB bylo v řadách herců mnoho. Nevím o nikom, kdo by se k tomu postavil čelem a „přiznal barvu“. Ani Babiš to neudělal. Jsou to jen zbabělci a pokrytci.

●●●

● Zvláštní třepot křídel krásné labutě aneb Paní vrchní státní zástupkyně píše do Echa 24

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová vydala závažné oficiální prohlášení adresované šéfredaktorovi deníku Echo 24 Daliboru Balšínkovi, jehož smysl lze vyjádřit jednou větou asi takto: Ne, ne a ne, nemám s chystaným obviněním Andreje Babiše vůbec nic společného, nevím o tom a nic jsem v tom neudělala. (Echo24.cz, 12. 8. 2017)

─────

Strach tohoto „chlapa k sukních“ musí být veliký, když se rozhodl napsat do redakce Echa24. Co kdyby se Babiš a jeho nohsledi rozzlobili, že ano? Po Babišově odchodu z politiky bude Bradáčová spolu se Šlachtou mezi prvními, kdo půjdou „do tepláků“ za trestný čin nadržování tomuto megazločinci. A Babišův „ministr nespravedlnosti“ je tam bude následovat.

●●●

● Volby? Musí vyhrát ČSSD, aby Zeman jmenoval Zaorálka, míní Sobotka

Pokud chce prezident Miloš Zeman jmenovat premiérem Andreje Babiše (ANO), kdyby v podzimních volbách zvítězil, musí podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) tedy v hlasování vyhrát někdo jiný. Vyhraje-li sociální demokracie, musel by Zeman „se skřípěním zubů“ jmenovat předsedou vlády jejího lídra Lubomíra Zaorálka. (Lidovky.cz, 12. 8. 2017, 17:20)

─────

Sobotka se vrátil z dovolené, nebo z politického záhrobí? Pravdu ale má! ČSSD bude muset zvítězit. Nic jiného jí v této politické situaci nezbývá. Snad to zvládne. Tak jako tak – Babiš nedostane víc než 20 procent, protože část jeho potenciálních voličů k volbám raději nepůjde, aby se neblamovala. V takovém případě mají socani šanci volby vyhrát a sestavit demokratickou, „duhovou“ vládu. Bude to skutečná vláda „národní záchrany“. – A pro zpestření jeden názor čtenáře z diskuse pod článkem: „Až po volbách splasknou nafouklá ega, to bude smradu.“ Hlavně toho „hradního“: ten zasmradí celou Prahu i střední Čechy.

●●●

Falšování historie? Sudety chtěli odtrhnout už komunisté, vrátil Bělobrádek úder KSČM

Na plénu Poslanecké sněmovny by se měl v dohledné době probírat vztah české politické reprezentace k sudetským Němcům. Bývalého šéfa KSČM Miroslava Grebeníčka popudila nedávná návštěva vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka na letošním sjezdu Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Grebeníček chce veřejně slyšet, zda lidovci podporou sudetských Němců nepřekrucují histoii. Bělobrádek reagoval, že by se KSČM měla vypořádat s vlastní historií. (Lidovky.cz, 13. 8. 2017, 6:00)

─────

Ač Bělobrádkovo nadbíhání sudeťákům odmítám, nutno uznat, že jeho poznámka o politice KSČ před rokem 1938 je pravdivá. Komunisté rádi zapomínají na svou historii nebo si z ní vybírají jen to, co se jim momentálně hodí. Daleko tragičtějším příkladem byla jejich podpora paktu Molotov-Ribbentrop z r. 1939 – až do napadení SSSR Hitlerem v r. 1941. Pak bylo všechno zase jinak. Komunisté se vždycky točili jako korouhvička ve větru. Podle machiavelistického hesla: „Účel světí prostředky.“ Na druhou stranu je jejich polistopadový postoj konzistentní a nelze mu nic vytknout. Je politicky korektní, i když komunistická ideologie, k níž se tato strana stále hlásí, je zavrženíhodná a zločinná. Také falšovatelů dějin na všech stranách bychom našli víc než dost. Prosudetoněmecké postoje ovšem zastává i A. Merkelová. Jen se o tom u nás moc nemluví…

●●●

Přirovnáním k 50. létům urazil Babiš oběti komunismu, kritizuje PEN klub

České centrum Mezinárodního PEN klubu kritizuje vyjádření předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který přirovnal policejní žádost o své vydání k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo k situaci v Československu v 50. letech minulého století. Podle českého PEN klubu to je urážka obětí komunistické totality. (iDNES.cz, 13. 8. 2017, 12:19)

─────

Tato zpráva je zajímavá spíše tím, že vyšla v Babišově deníku. Zdá se, že už i tady „chytili nový vítr“ a začínají se chovat jako skuteční novináři. Je otázka, zda jim to pomůže. Nemyslím si to. Většina individuí z této novinářské „žumpy“ bude po Babišově politickém pádu nemilosrdně vymetena a skončí na dlažbě. Nic jiného si tito pokrytci a vlastizrádci ani nezaslouží. Těch, kteří pochopili, že s Babišem je konec, stále přibývá. Volební výsledek může být úplně jiný, než si Babiš a jeho nohsledi vybájili.

●●●

● Krnáčová: Praha je skanzen. Nekvalitní umění přesunu na kraj města

Primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) chce z centra Prahy vymýtit nekvalitní umění. Tyto umělecké kousky chce přesunout mimo turistické části metropole, třeba do Letňan, a vytvořit z nich park, který přiláká návštěvníky. Podle zastupitelky Elišky Kaplický Fuchsové (ANO) je ale mnohem důležitější zničené sochy opravit a odstranit jen ty, které jsou v Praze nelegálně nebo do prostoru nezapadají. Takovým příkladem podle ní může být Okřídlený lev na Klárově nebo socha Anny Chromy před Stavovským divadlem. (Echo24.cz, 13. 8. 2017

─────

Praha už ve své historii měla několik hlupáků ve funkci primátorů města. Krnáčová není první a jistě ani poslední. Před 15 lety se mezi ně zařadil také tehdejší „letní“ primátor I. Němec, který krátce po katastrofických záplavách „doprimátoroval“. Nejinak tomu bude i s Krnáčovou, která se bude muset s ostudou vrátit na Slovensko, protože v Praze pro ni místo nebude – nanejvýš tak někde mezi bezdomovci. Její výrok o přemístění některých památek, jež označuje za nekvalitní umění, svědčí nejen o aroganci momentální moci, ale i o absolutní nevzdělanosti této přivadrovalkyně. Kdysi Stalin také „přemísťoval“ celé národy, které se mu nelíbily. A některé i fyzicky likvidoval. Krnáčová tak jen odhalila své bolševické ledví. Co bychom mohli čekat od blízké spolupracovnice předlistopadového komunisty a agenta StB A. Babiše? Je to jen další z nekonečné řady nekompetentních výroků této arogantní Slovenky, která momentálně okupuje post pražského primátora. Jistě už ne dlouho…

●●●

● Babiš se brání na Facebooku a fanatismus jeho fanoušků nemá meze

Andrej Babiš již dvakrát reagoval na zprávu o očekávaném policejním obvinění v kauze Čapí hnízdo na svém facebookovém profilu. Následující příspěvek jeho příznivci náležitě odměnili. Dostal 3000 lajků a 226 sdílení. Pod příspěvkem je 1638 komentářů, z nichž přinášíme vzorek těch nejfanatičtějších. Odhadem lze říci, že jich je asi polovina. Druhá polovina komentářů jsou buď věcné poznámky, nebo naopak ostrá kritika. (Forum24.cz, 13. 8. 2017)

─────

Ten fanatismus, zejména žen, mi cosi připomněl. Byly to srdceryvné výkřiky zfanatizovaných „sudeťaček“ při obsazování čs. pohraničí po Mnichovu 1938. Přiložená fotografie to výmluvně dokumentuje. I tím se Babiš podobá A. Hitlerovi a je stejně nebezpečný pro naši demokracii, jako byl svého času německý Führer. – Redakce serveru Forum24.cz odhalila falešné příspěvky podpory, které „zařizují“ Babišovi lidé pro svého „Vůdce“. Jak důmyslné! Jaká je pravda, ukáží až volby. Zase taková sláva to nebude. A Babiš to musí dobře vědět. Proto se on a jeho lidé tak snaží…

zeny-v-sudetzech-vitaji-na-podzim-1938-nemecke-vojaky-v-pohranici.jpg

●●●

● Jedeme si pro vás, vzkazují politikům piráti s vězeňským autobusem

Piráti od pondělí nasazují do své kampaně před podzimními volbami autobus. Karosa odkazující svými barvami k vozům vězeňské služby doplňuje úmysl pirátů připomenout politické kauzy, které sice hýbaly veřejným míněním, ale vesměs zůstaly nepotrestány. (Novinky.cz, 14. 8. 2017, 12:27)

─────

Je to vtipné a může to mít úspěch. Pouze ten autobus bude připomínat Zemanův „Zemák“. Dnes by to byla spíš urážka slušných lidí. Napodobovat Zemana není ani originální, ani politicky prozíravé. Lidi už ho mají plné zuby. Konat by měly Policie ČR a soudy, nikoli Piráti.

●●●

● Až deset let za mřížemi. Babišovým dětem i manželce hrozí kvůli Čapímu hnízdu vězení

Počet osob zapletených do kauzy Čapí hnízdo zřejmě bude narůstat. Podle serveru Seznam Zprávy se policie chystá obvinit i lidi z nejbližšího okolí Andreje Babiše včetně jeho manželky Moniky a dcery Adriany. Poslaneckou sněmovnu už minulý týden požádala také o vydání předsedy klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka a Babiše samotného. V krajním případě by jim mohlo hrozit i vězení. (Info.cz, 14. 8. 2017, 14:00)

─────

S něčím takovým asi Babiš ani Faltýnek nepočítali. Je to malér, o kterém se nikomu z nich ani nesnilo. Pro Babiše by bylo lépe, kdyby ho někdo zastřelil, protože z vězení stejně živý nevyjde.

●●●

● Za STAN kandidují podnikatelé, akademici i bývalý komunista

Lídry kandidátek představili v pondělí Starostové a nezávislí (STAN). Ti museli narychlo sehnat kandidáty do Sněmovny poté, co KDU-ČSL vypověděla společnou volební koalici. Shánění kandidátů nebyl podle předseda hnutí Petra Gazdíka žádný problém, naopak měla strana „velký přetlak“. - Dědek uvedl, že Husák je bývalým členem KSČ, ze strany byl 15. listopadu 1989 vyloučen za její rozvracení. „Ano, máme na kandidátce bývalého komunistu, jsem na něj hrdý,“ řekl Dědek. (Novinky.cz, 14. 8. 2017, 17:15)

─────

To by si hnutí STAN mohlo dát na megabillboardy: „Husák vyhodil z KSČ Husáka!“ To by jistě oslovilo spoustu voličů. Aspoň budou vědět, kdo za ně kandiduje. Vedle Dědka mi tam chybí nějaká/ý Babka a vedle Husáka by se tam vyjímal aspoň Kačer (Donald).  Jinak to bude „zvěřinec“ zajímavý. Jen aby ho voliči volili. O tom už přesvědčený nejsem.

●●●

● Zeman odmítl, abychom po Německu žádali reparace

Prezident Miloš Zeman se domnívá, že účet za válku s Němci by se neměl otevírat. Odmítá tak, aby se Česko připojilo k Polsku s požadavkem na reparace. Píší to dnešní Lidové noviny. (ParlamentníListy.cz, 14. 8. 2017, 7:07)

─────

Zeman se chová jako typický komunista. Přesně jako K. Gottwald, který prohlašoval, že přece po soudruzích dělnících z Německa nemůžeme chtít odškodnění. Samozřejmě že můžeme a dokonce musíme! Německu by měly být předepsány pod mezinárodní kontrolou reparace vůči bývalé ČSR na příštích sto let. Němci by měli co dělat, aby je splatili. Vždyť i reparace vůči Francii za první světovou válku zaplatili až těsně před vyhlášení druhé světové války. Je třeba nezapomínat a neodpouštět. Ty statisíce mrtvých, které Němci zabili, nás k tomu zavazují. To jen kolaboranti z řad politiků strkají hlavu do písku. – Gottwald svou „velkorysostí“ jen maskoval velký problém čs. komunistů: stovky, možná tisíce agentů Gestapa v řadách této strany. A hlavně to, že z koncentráků se nevraceli zpátky „obyčejní“ komunisté, ale hlavně funkcionáři, kteří pak po válce přebírali otěže vlády v naší zemi. Zda to dělali ve prospěch poválečného Německa, řízeného dál uprchlým Hitlerem a některými jeho nohsledy zpoza Atlantiku z Latinské Ameriky, se asi nikdy nedozvíme. Svědkové jsou už dávno po smrti. ‒ Kaczyński je jediný, kdo se nebojí o těchto věcech otevřeně hovořit. Postavení hrdého Polska je ovšem jiné než u národa „sralbotků“, který zastupují Sobotka se Zemanem.

●●●

● Vltava se v Praze zbarvila do rudé, hasiči zjišťují příčinu

Vltava v centru Prahy se dnes zbarvila do ruda. Někdo zřejmě do řeky vlil barvu, která není nebezpečná a postupně se rozpustí. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Kdo látku do řeky vlil se zatím neví, záležitostí se zabývá policie. (Forum24.cz, 14. 8. 2017)

─────

To jistě Krnáčová „testuje“, zda už jsou Pražané Babišem tak zblblí, že tu jeho neokomunistickou diktaturu  přijmou.  Za pokus to přece stojí, že ano? Když to nevyšlo s metrem na letiště do Ruzyně nebo s trasou metra D bez vybudovaných stanic, tak aspoň toto. Tak to dopadá, když se ženská začne plést do politiky…

●●●

● Babišovy děti jako bílí koně svého otce? Kvůli Čapímu hnízdu je vystavil zájmu policie i možnému trestnímu stíhání

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš veřejně řekl, že jeho dvě děti a švagr byli v době získání 54 milionové dotace vlastníky farmy Čapí hnízdo. Jejich angažmá, které nyní prošetřuje policie, není ojedinělá epizoda. Babišova dcera i švagr figurovali také v dalším byznysu exministra financí a druhého nejbohatšího Čecha, píše Eliška Hradilková Bártová na webu Hlídací pes. (zprávy.tiscali.cz, 15. 8. 2017, 11:17)

─────

Je to pikantní situace, jakou jsme v politice ještě neměli. Vlastně něco jako „Palermo“ po česku – v režii slovenského mafiána. To by se tatíček Masaryk divil, kam naši „demokraté“ dovedli jím vytvořenou republiku!

●●●

● ZVĚŘINA: S obviněným premiérem bychom byli unijními exoty

Vltava v centru Prahy se dnes zbarvila do ruda. Někdo zřejmě do řeky vlil barvu, která není nebezpečná a postupně se rozpustí. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Kdo látku do řeky vlil se zatím neví, záležitostí se zabývá policie. (Forum24.cz, 14. 8. 2017)

─────

Babišův pisálek Zvěřina z LN, který ještě donedávna obhajoval svého chlebodárce, až se z něho kouřilo, se nyní projevil jako typický český presstitut. Ucítil, že s Babišem je zle a pochopil, že asi půjde sedět. Věru: tak nějak to nejspíš dopadne. S tím nic nenadělá ani Babiš, ani Zvěřina. Bude zajímavé sledovat, jak rychle začnou Zvěřinovi kolegové z mediální divize Agrofertu obracet kabáty, aby ještě chytili část nového větru, jenž začal v naší zemi vát. Obávám se však, že jim to mnoho platné nebude. Jako novináři budou představitelé této „žumpy“ doživotně odstaveni od snadno vydělaných peněz. Když věrnost velkému šéfovi skončila, žádné penízky už nebudou. – A ještě některé názory čtenářů z diskuse pod článkem: „My už ale úchylnými exoty jsme. V normální zemi se nemůže stát, aby se stal ministrem největší zloděj a bonzák.“ – „To je Zvěřinova krátkozraká redukce. Po volbách budeme skutečně exotickou zemí, protože budou obviněni předminulý, minulý a současný premiér. Tedy Nečas, Sobotka a Babiš.“

●●●

● Věstonická venuše měla v hlavě ptačí pírka. Její tělo i prsa jsou z jednoho kusu, zjistili vědci

Nejslavnější český archeologický nález, Věstonickou venuši, původně nejspíš zdobila ptačí pírka. Tuto domněnku měl již Karel Absolon, jehož tým Věstonickou venuši v roce 1925 našel. Nyní venuši pomocí skenu důkladně prozkoumali vědci, objevili čtyři vpichy na temeni hlavy a k hypotéze se přiklánějí. Archeologové nyní srovnají vpichy s dostupnými pírky ptáků. Dosud ze skenu zjistili například to, že figurka byla vyrobena ze spraše, tedy sedimentů, které pocházely přímo z oblasti, kde tvůrce venuše žil. (Aktuálně.cz, 16. 8. 2017, 17:22)

─────

V záplavě zpráv o Babišovi, který se zdá být největším lumpem v českých dějinách hned do Babinském, se objevila tato pozitivní informace. Ještě že aspoň ta naše věda tak dobře pracuje, když všechno ostatní stojí za bačkoru… Vědci si díky novým metodám práce plní sny, jež byly dříve nemyslitelné. Jsou to ovšem jiné sny než ty Babišovy – o hloupostech, které nikoho nezajímají.

●●●

● Mrtvolné ticho na sociálních sítích aneb Andrej v nesnázích

Mohutná zbraň hnutí ANO a především jeho majitele utichla. Sociální sítě, na kterých Andrej Babiš denně zásoboval uživatele příspěvky o tom, jak ideálním je politikem pro špatnou dobu, od 11. srpna nenabízí nic. Doslova. Marketingový tým bývalého šéfa státní kasy evidentně řeší daleko větší problém, než jsou volební preference. Čapí hnízdo. - Ještě na svatební cestě se alespoň Monika Babišová chlubila fotografiemi z krásné rodinné dovolené, na které si s novomanželem užívají svou lásku. V moment, kdy přišla zpráva o zájmu policie o miliardáře a jeho blízké, přešli všichni, kterých se kauza dotačního podvodu týká, do „ilegality“. - Najednou se tak již pět dní Babiš nepřevléká za hasiče, nejezdí v tanku ani netočí zmrzlinu dětem. To značí jediné, je zle. Kolotoč, který se kolem Farmy Čapí hnízdo roztočil, zřejmě najednou neumí pánové Prchal a Hanč zastavit za pomoci pár fotografií a jednoho podařeného videa s „Toníčkem“. (Forum24.cz, 16. 8. 2017)

─────

Autor článku V. Besser má naprostou pravdu. Tak to je a nedá se s tím nic dělat. Babiš si byl tak jistý, že mu to projde, že teď neví, co má dělat. Nejlepším potvrzením toho, že je zle, je fakt, že J. Jermanová prohlásila, že souhlasí s Babišovým vydáním k trestnímu stíhání. Vypadá to, že už začala hledat, kdo ji po volbách „vezme pod svá křídla“. Možná se vrátí zpátky do mateřské ODS. Zkrátka: u politických prostitutů nikdy nevíte, jak se zachovají…

●●●

● VIDEO: Mluvčí ANO Kubovičová řekla, že Babiš neumí psát na počítači. Diskuzi s odpůrci nezvládla

Skupina odpůrců šéfa hnutí ANO Andreje Babiše vyrazila do Kroměříže, kam podnikatel podezřelý z dotačního podvodu zajel podepisovat svou knihu O čem sním, když náhodou spím. Vyjela za ním také skupina AUVA – Babišovi odpůrci již od zavedení elektronické evidence tržeb. Bylo to setkání v mnohém mimořádné, ale jednou z nejbizarnějších situací byl střet s Babišovou mluvčí Lucií Kubovičovou. - Kubovičová popsala Babišovu metodu práce se sociálními sítěmi takto: „My sedíme všichni u jednoho stolu. Pan Babiš sedí u stolu s Markem Prchalem a říká mu, co má psát. Pan Babiš totiž neumí pracovat s počítačem.“ A aby nenechala nikoho na pochybách, tak tuto informaci, že bývalý ministr financí neumí psát na počítači, ještě dvakrát zopakovala. ‒ U člověka, který je horkým kandidátem na českého premiéra, je to dobré vědět. Jinými slovy, paní Kubovičová odvedla jako mluvčí bezvadnou práci. Její šéf ji jistě pochválí, že nade všechno ctí pravdu. (Forum24.cz, 18. 8. 2017)

─────

A někdo takový chce být českým premiérem? To snad nemyslí vážně!

●●●

● Stropnický: Táta má čistý štít, ale ANO je klam a podvod

Není příjemné soupeřit ve volbách s otcem, který je v čele pražské kandidátky ANO, řekl v rozhovoru pro Právo lídr zelených a pražský zastupitel Matěj Stropnický. (Novinky.cz, 19. 8. 2017, 14:11)

─────

Matěji, je škoda, že za čtyři roky, kdy otec šaškuje ve vládě za Babišovo podvodné hnutí ANO 2011, jsi mu nebyl schopen tyto věci vysvětlit. A na druhou stranu, že otec nebyl schopen tuto jednoduchou pravdu pochopit. Svědčí to především o nízké inteligenci podprůměrného herce Stropnického a mizerného ministra obrany. Čí zájmy hájí, to si vůbec netroufám odhadovat, ale dobro této země to nebude. Děti nemohou za svého otce. A obráceně: starý Komárek by se dnes jistě styděl za svého syna Martina. Jistě by si vyčítal, že ho denně neřezal šňůrou od žehličky. Dnes by z něho možná byl slušný člověk, nikoli trapný „vlezdoprdelka“ slovenského přivandrovalce Babiše. – Jediná potěšitelná skutečnost je, že Matějovi se podařilo vyprofilovat „Zelené“ coby autenticky levicovou stranu. Žádnou skutečnou levici totiž u nás nemáme – jen její atrapy v podobě ČSSD a KSČM.

●●●

Topolánek: Babiš je příčinou dnešního marasmu. Volič naskočil na jeho triky

Bývalý premiér a šéf ODS Mirek Topolánek se vyjádřil k předvolební situaci v České republice a k situaci Andreje Babiše. Před tím varoval. V rozhovoru pro info.cz upozornil, že role, do které se Babiš neustále staví, tedy že je tím, koho donutila jít do politiky žalostná situace na politické scéně, není pravdivá. Za příčinu marasmu označil Topolánek právě Babiše. - „Babiš a jemu podobní protagonisté minulého režimu měli po změnách nejlepší startovací pozici, nulové skrupule, vyoperované svědomí a paměť a jsou daleko spíše příčinou a akcelerátorem dnešního marasmu než důsledkem. Uměli využít chyb, děr a byli přímou součástí a spolutvůrci netransparentních kroků a korupce. Nenabíhejte na Babišovo klišé, že jej vyrobilo pouze selhání tradičních stran,“ upozornil bývalý předseda ODS. - V rozhovoru také uvedl, že mu stále více lidí říká, že budou opět volit ODS. Varoval ale vedení strany před myšlenkami na povolební spolupráci s ANO. Tu nazývá kolaborací. (Forum24.cz, 19. 8. 2017)

─────

Topolánek jistě není výkvětem dokonalosti a ve své době „pohnojil“, co se dalo. Přesto má z politiky zkušenosti a na jeho slovech něco je. Na rozdíl od něj Babišovi rok ani dva nedávám. U mě má nulu…

●●●

● Dali jsme peníze ODS, říká Babiš na další nahrávce. V účetnictví ale nejsou

Nová tajná nahrávka naznačuje, s jakou motivací vstupoval šéf hnutí ANO Andrej Babiš do politiky. A co víc: on sám na ní říká, že v minulosti dotoval Občanskou demokratickou stranu. Záznam pochází z roku 2012, datován je tedy těsně před oficiální vznik ANO. „Sobotka vyhrá volby, zvýší daně a my půjdeme do haj*lu. Copak Sobotka s Haškom může řídit tuto zemi? Co já dělám? Já jsem proti sociální demokracii. Odeeska, odeeska, dneska Nečas chodí a žádá o peníze, ale my jsme si spočítali, kolik jsme tam dali peněz a kolik jsme dostali, no.” To je doslovný přepis části záznamu rozhovoru mezi Andrejem Babišem na jedné straně a dvěma pražskými podnikateli a v té chvíli i začínajícími politiky na straně druhé. Andrej Babiš jim vysvětluje jeho důvody ke vstupu do politiky. (iROZHLAS.cz, 23. 8. 2017, 6:00)

─────

Stále platí, že Janek Kroupa patří k investigativním novinářům. Na rozdíl od mnohých jiných, jimž zaskočila Babišova kobliha v krku a kteří se stali poslušnými vykonavateli cizí vůle. O tom, že Babiš korumpoval politické strany i konkrétní politiky, nikdo nepochybuje. Bylo to jistě v jeho vlastním zájmu, když se chtěl dostat do nejvyšších pater politiky. Z lobbisty se stal vlivným politikem, z něhož zkompromitovaní lidé začali mít strach. O ten tady jde především, protože tím drží v šachu nezjistitelný počet lidí. Časem se jistě dozvíme, o koho se jednalo. Protože v Čechách se vždycky všechno vykecá…

●●●

● Rána pro Starosty, miliardář Dědek odstoupil z jejich kandidátky

Podnikatel Dalibor Dědek nebude na kandidátce hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro nadcházející volby do Sněmovny. Dědek, který byl lídrem v Ústeckém kraji, se rozhodl nekandidovat a hodlá hnutí pouze aktivně podporovat. Dědek to ve čtvrtek řekl serveru SeznamZprávy. (Novinky.cz, 24. 8. 2017, 1424, aktualizováno 14:52)

─────

To bylo nadšení kolem Babiše číslo 2 – miliardáře D. Dědka! A za pár týdnů je všechno jinak. Dědek pochopil včas, že by si spojením s problematickými Starosty jen zkomplikoval svůj další život. Aspoň někdo se ukázal jako rozumný v této předvolební šaškárně. U Babiše je tomu ovšem jinak. Ten potřebuje v politice být, aby ho nezavřeli. Stále ještě doufá, že se mu to vyplní. To je to, o čem sní, když náhodou spí…

●●●

● Rozčílený Zaorálek odpovídá Babišovi: On mě bude poučovat, jak se maká? Já byl u lopaty, když se tento komunistický prominent válel

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek si přečetl, co o něm napsal Andrej Babiš, a nenechal si to líbit. Okamžitě mu vrátil slovní facku. (ParlamentníListy.cz, 24. 8. 2017, 17:02)

─────

Naše předvolební kampaň konečně dostává grády. Zaorálek to pojmenoval přesně: komunistický prominent Babiš by neměl nikoho poučovat a naopak cudně sedět v koutě a mlčet. Babišovi už měl někdo dát pořádně přes hubu. Pak by ho takové řeči přešly. Ale protože máme v politice nikoli chlapy, ale pouhé sralbotky, vypadá u nás situace tak, jak ji popsal Zaorálek. Je na čase, aby se demokratičtí politici konečně probudili. Bez toho líp nebude…

●●●

● Babiš se pustil do primátorky Krnáčové kvůli stavbě v centru Prahy

Zastavět piazzettu před pražským hotelem InterContinental nebo na nábřeží u Vltavy vybudovat Zlaté vejce? Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše jde v obou případech o špatný nápad. (Novinky.cz, 25. 8. 2017, 11:03)

─────

Už se začínají žrát mezi sebou. To je spolehlivý počátek konce hnutí/strany ANO 2011. Ani to netrvalo tak dlouho. Po volbách dojde velice rychle k vystřízlivění a k rozpadu tohoto populistického uskupení na jedno použití. Vydrželo sice déle než Věci veřejné, ale jeho konec bude stejný.

●●●

● Staré časy se vracejí. Vzdělanci opouštějí Babiše

Venkov proti velkým městům, starší lidé proti mladým, průměrně vzdělaní proti nejvzdělanějším. Už se zdálo, že tradiční dělení společnosti přestalo fungovat, dva měsíce před volbami se ale opět hlásí o slovo. Tradiční půdorys, na kterém se rozhodovaly volby, byl obnoven zásluhou aféry Čapí hnízdo. Hlásí to agentura Median v průzkumu pro Seznam. (Echo24.cz, 25. 8. 2017)

─────

Už bylo na čase! Ale trvalo to, soudruzi! Dlouho, trestuhodně dlouho. Úpadek českého národa mílovými kroky pokračuje. Babišův případ to jen odhalil. Kolaborace českých vzdělanců je také staletý problém tohoto národa. Češi jsou stále nepoučitelní.

●●●

Podezřelou firmu doporučil sám Zeman. Přimlouval se několikrát, tvrdí kancléř kyrgyzského prezidenta

„Vývoj situace mě donutil, abych uvedl, že to byl český prezident Miloš Zeman, kdo doporučoval firmu Liglass Trading CZ,“ říká kancléř kyrgyzského prezidenta Sapar Isakov, který může na přání prezidenta Almazbeka Atambajeva zaujmout premiérský post. (Lidovky.cz, 25. 8. 2017, 5:00)

─────

Že by konec lhaní v přímém přenosu? Zeman a jeho kamarila si nevidí na špičku vlastního nosu. Je to předzvěst blížícího se konce. Prezident republiky v roli nejvyššího lobbisty – to je opravdu světový unikát. Jsme na Balkáně, v Asii nebo v Africe? Zatím ještě ne, ale pod Zemanem tam jistě brzy budeme. Proto je třeba ho co nejrychleji odstranit z této funkce, protože se z něho stalo nevypočitatelné monstrum, které jen škodí, škodí a škodí….

●●●

● Sobotka: Hrad je jedna velká ostuda

Politická kultura na Pražském hradě je podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) velká ostuda. Napsal to ve vyjádření pro Právo poté, co v rozhovoru pro rakouský list Die Presse uvedl, že prezident Miloš Zeman svůj mandát neobhájí. Vychází prý z názorů lidí, se kterými mluví. (Novinky.cz, 25. 8. 2017, 12:47, aktualizováno 14:11)

─────

K tomu není co dodávat. Zdá se, že Sobotka již pochopil, v čem se osudově mýlil.

●●●

● Schulz: Když vyhraju volby, zmizí z Německa americké jaderné zbraně!

Martin Schulz, lídr německé SPD, se jeví jako skutečný socialista. Slíbil totiž, že pokud v podzimních volbách porazí současnou kancléřkou Angelou Merklovou, došlápne si na to, aby z Německa zmizely americké jaderné zbraně. (Bleskově.cz, 25. 8. 2017, 12:00)

─────

Snad si ten „nový Hitler“ nemyslí, že by to Američané připustili? To spíš skončí Schulz před mezinárodním trestním tribunálem jako potencionální válečný zločinec. Má k tomu výborně „našlápnuto“.  Merkelová tuší, že touto cestou jít nelze, a proto dělá úplně jinou politiku.  Zřejmě si umí představit, co by pak následovalo. Jenom malý detail: nebyly to USA, kdo prohrál Druhou světovou válku…

●●●

● Žádala, ale čtyři miliardy od Pilného Šlechtová nedostane. Dotace obcím nebudou

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) požadované čtyři miliardy korun nad rámec navrženého rozpočtu nedostane. Po dnešním jednání s ministrem financí Ivanem Pilným (ANO) to novinářům řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO). Uvedla, že jedinou šancí pro ni je jednání koaliční rady, které se uskuteční 4. září. Koalice se podle ní může rozhodnout, že zvýší dohodnutý schodek 50 miliard korun v rozpočtu pro příští rok. (Echo24.cz, 25. 8. 2017)

─────

Nejúspěšnější ministryně za hnutí ANO 2011 bude po zásluze potrestána. Tak to v Čechách od nepaměti chodí. Pilný pouze vykonává vůli svého neomylného šéfa…

●●●

● Žantovský: Dohoda Klause s Mečiarem byla vlastizradou

Politicky pragmatická dohoda Václava Klause a Vladimíra Mečiara o tom, že se Česká a slovenská federativní republika (ČSFR) rozpadne na dva samostatné státní celky, byla podle Ústavy aktem vlastizrady. Prohlásil to v Devadesátce ČT24 Michael Žantovský s odkazem na dobové ústavní ustanovení, že o rozpadu může rozhodnout pouze referendum. (čt24, 25. 8. 2017, 21:30)

─────

Z toho logicky plyne, že oba pánové patří do vězení – na doživotí. Také vznik ČSR v r. 1918 byl vlastizradou – vůči Rakousku-Uhersku. Rozdělení ČSFR v r. 1992 bez referenda bylo nelegitimní. Dějiny se však zastavit nebo vrátit zpátky nedají…

●●●

● Autora protibabišovského filmu Selský rozum vyhazují z FAMU. Pro kritické názory

Deník Referendum informuje o tom, že spoluautor dokumentu o Andreji Babišovi s názvem Selský rozum Vít Janeček dostal po patnácti letech úspěšné filmařské i pedagogické dráhy výpověď z FAMU. Děkan Zdeněk Holý tvrdí, že poškozoval dobré jméno fakulty. Studenti chystají protesty. (Forum24, 26. 8. 2017)

─────

Nová „normalizace“ začíná… Že by se dějiny doopravdy opakovaly?

●●●

● Poslanci ANO nominovali do Rady ČTK konspirátora Petra Žantovského

Není jasné, zda je to nevědomost, nebo záměr. Web Česká média informuje o nominacích do Rady České tiskové kanceláře – v prvním kole nebyl zvolen nikdo, tři nominovaní tak postoupili do kola druhého. Jedním z těch, kdo by v Radě mohli usednout, je Petr Žantovský, člověk, který pravidelně vystupuje v Parlamentních listech, bojuje proti České televizi a je spojen s tzv. Krameriovou cenou. - Do Rady ČTK navrhl klub ČSSD šéfa neziskové organizace Jakuba Štědroně, TOP 09 navrhla bývalého člena rady a ústavního právníka Jana Wintra. Nezbývá než doufat, že když v hnutí ANO nemají rozum a informace, ostatní to budou vidět jinak.  (Forum 24, 27. 8. 2017)

─────

Není nad to, když víme, kdo za koho kope…

●●●

● „Babiš není Kajínek, milost bych mu nedal“, řekl Zeman. Čapí hnízdo je prý provokace „nižší šarže“

Prezident Miloš Zeman se v rozhovoru pro Blesk znovu vyjádřil ke kauze kolem farmy čapí hnízdo a podezření na dotační podvod, které padá na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Činnost policie, která žádá poslaneckou sněmovnu o vydání Babiše a místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, označil za provokaci. Je podle něj účelově načasovaná. Zeman zároveň vyloučil, že by Babiše – v případě pravomocného odsouzení do vězení – omilostnil. (Info.cz, 27. 8. 2017, 11:18)

─────

Ale, ale… Že by Zeman v atmosféře blížících se prezidentských voleb začal „otáčet“? Bylo už načase, ale přišlo to pozdě. Jemu už to nepomůže a Babišovi neuškodí. Zeman zařadil zpátečku pozdě. Jak známo, staří lidé mají pomalejší reakce. Vydávat to za „taktiku“, to by bylo velmi naivní. Jeho škoda! V případě Zemana platí: nemá smysl křísit politické mrtvoly a jakkoli jim pomáhat z hrobu. Jen ať tam Zeman zůstane. Tady nikomu chybět nebude – kromě F. R. Čecha, J. Veleby nebo J. Ovčáčka.

●●●

● Z nahrávky vyplývá, že Finanční správa zlikvidovala chemičku, která se znelíbila Babišovi

Anonymní skupina Julius Šuman v neděli na svém záložním twitterovém účtu zveřejnila novou nahrávku, z níž vyplývá, že Finanční správa pod Babišovým přímým dohledem zlikvidovala přerovskou společnost FAU. Finanční správa měla postupovat při řízení s touto firmou nezákonně. (Echo24.cz, 27. 8. 2017)

─────

Důkazů o zločinné činnosti A. Babiše přibývá. Kouká z toho doživotí. Spíš bych to ale tipoval na kulku do hlavy nebo na první kandelábr, až se zase bude věšet. Babiš byl zřejmě odposloucháván a nahráván dlouhou dobu. Chudák ani netušil, že smyčka kolem jeho hlavy se stahuje…

●●●

● Zmrdi, dluží státu 200 milionů... Další AUDIO Andreje Babiše obnáší už i jméno „Pitr“

Světlo světa spatřila další nahrávka, která neudělá radost šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Na twitterovém účtu ji zveřejnila skupina Julius Šuman, která už zveřejnila i předchozí kontroverzní nahrávky. - Na nahrávce je zmiňováno jméno společnosti FAU, o níž se hovořilo v minulých dnech v souvislosti s tím, že společnost měla skončit v konkurzu po zásahu finanční správy. Nahrávka nyní poukazuje na to, že o zásahu finančních úředníků zřejmě věděl samotný Andrej Babiš. Na nahrávce je zmiňováno jméno společnosti FAU, o níž se hovořilo v minulých dnech v souvislosti s tím, že společnost měla skončit v konkurzu po zásahu finanční správy. Nahrávka nyní poukazuje na to, že o zásahu finančních úředníků zřejmě věděl samotný Andrej Babiš. - „To FAU Přerov, to de do piče, zase shoda náhod. Já jsem zprivatizoval Prechezu v roce 1997 a oni před privatizací vyčlenili, prodali tu vlečku ňáký firmě a ta skončila...,“ popisuje Babiš na nahrávce. „Takže vlečka v mý chemičce patří týmto zmrdům, no a ty naši klekli na to FAU Přerov, takže to je v insolvenci, obstavený účty, vagóny,“ vypravuje Babiš. - „Teďka to koupil Pitr, no a samozřejmě jedeme po nich, protože to je zločinecká banda, která dluží na daních státu asi 200 milionů,“ dodává Babiš, zmiňující zřejmě jméno podnikatele Tomáše Pitra, jenž byl v minulosti pravomocně odsouzen za daňové podvody. (ParlamentníListy.cz, 27. 8. 2017, 17:18)

─────

Kolik těch nahrávek ještě bude? Babiš se tím zlikviduje sám. Nemusí mu s tím nikdo pomáhat. Údajných 26,5 procent volebních preferencí, to je jen další Babišova pohádka pro děti. Kde by je vzal?

                                                                        ●●●

● Finanční správa odmítá, že likvidovala firmy na Babišův příkaz

Nová nahrávka, která se objevila na twitterovém účtu Julius Šuman, dokazuje, že Andrej Babiš za pomoci Finanční správy, které jako ministr financí šéfoval, zlikvidoval přinejmenším jednu firmu. FAU Přerov, o které se na nahrávce mluví a o níž informovala i některá média, měla stát v cestě oligarchově Agrofertu. Poslouchání Babišových rozkazů ovšem Finanční správa odmítá. (Forum24, 27. 8. 2017)

─────

Babišův poskok Janeček by měl sám odstoupit. Po volbách stejně skončí: půjde rovnou do vězení.

●●●

● Forejt, vzpomínáte na něj? Slamečka, vzpomínáte na něj? Zeman jde do dalších bitev o velvyslance

Aféra s kompromitujícím videem, kvůli němuž musel odejít Jindřich Forejt z postu hradního protokoláře, utichla, a tak se jeho jméno objevilo opět v souvislosti s možným postem velvyslance ve Vatikánu. (ParlamentníListy.cz, 28. 8. 2017, 7:17)

─────

Zemanovi se to už v hlavě totálně „pomotalo“. To se starcům s postupující demencí stává. Na jedné straně zesměšňuje J. Jandu, na straně druhé prosazuje evidentního homosexuála G. Slamečku, navíc Slováka, do funkce českého velvyslance. Je to stejné jako v případě Babiše. Slovák nemá ve službách českého státu co dělat! Ať se vrátí na Slovensko. My ho tady nepotřebujeme. Nemá nárok. Tečka. Není se o čem bavit. Navíc: je to střet zájmů jako prase. Vždyť ten Slamečkův „životní partner“ (to z nepochopitelných důvodů „moralistovi“ Zemanovi nevadí?) pracuje pro Hrad!

●●●

● Prezident okupantů a estébáků. Lítost? Ani omylem. Komentář Zdeňka Šarapatky

Od reality Zemana izolovali hradní barikádou, tučným servisem a bludy o vděčných masách u volebních uren. Žije ve lži jako Husák. Prezident, který slouží okupantům a estébákům vlastní země. Prolezlý zlobou a nenávistí. A teď už i nemocí. Lítost? Sorry jako, ani omylem… (Info.cz, 28. 8. 2017, 6:00)

─────

O mrtvých jen dobře, nebo raději ani slovo. Platí to i pro politické mrtvoly Zemanova typu. Jejich exhumace je nejen zbytečná, ale i nechutná. Mrtvoly patří na hřbitov a je jedno, zda je tam odvezou na lafetě, nebo jen v obyčejném „pohřebáku“. Je stále zřejmější, že se Zeman zařadí mezi ty nejtemnější postavy českých dějin. Dokonce i komunističtí prezidenti budou vedle něho vypadat jako hrdinové. Oni aspoň těm bolševickým nesmyslům věřili, kdežto Zeman to jen předstírá. Kolikrát už změnil názor? Sám se k tomu přiznává. Bezzásadový politik je ta nejhorší žumpa…

●●●

● Je načase, aby česká politika klekla na Babiše. A jeho ANO

„Představitelé demokratických stran musí přestat vykládat, že si umí představit účast ve vládě s ANO bez Babiše. Není žádné ANO bez Babiše. Českou veřejnost je tak nutné začít uvykat představě, že ANO v příští vládě nebude, děj se co děj. - Jednou z nejnebezpečnějších iluzí, která se občas kolportuje v kuloárech české politiky, je představa, že politické hnutí ANO je oddělitelné od Andreje Babiše. V poslední době se v podobném duchu opakovaně vyjádřili představitelé ČSSD. - Potřebujeme, aby po volbách vznikla vláda většiny ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, jejímž základním programovým závazkem – klidně jen na jeden na dva roky – bude, že klekne na Babiše a jeho mafii. Na takovou vládu nebude nijak zvlášť příjemný pohled, bude mít nespočet neduhů, ale přesto je tím nejlepším, co tu reálně po volbách může vzniknout. K pravo-levé politice se můžeme vrátit hned poté, co na Babiše a spol. zakleknou orgány činné v trestním řízení. (Deník Referendum, 29. 8. 2017, 9:39)

─────

K brilantní analýze J. Patočky není co dodat. V podobném smyslu píšeme na stránkách SN již mnoho měsíců. Jen ti naši „demokratičtí“ politici to jaksi nechtějí pochopit. „Vláda národní záchrany“ je pro nás nutností. Stačí opravdu vláda prozatímní, např. na dva roky, aby byly poměry konsolidovány a stabilizovány. Nepleťme si to však s husákovskou „konsolidací a normalizací“. Jsme přece jen skoro o padesát let dál. Naštěstí. Na druhé straně si však nehrajme na „příkladnou“ demokracii v situaci, kdy jde o samu její podstatu. O to, zda u nás demokracii po říjnových volbách ještě mít budeme, či nikoli. Kdysi se podobně choval i E. Beneš. Jak to s ČSR dopadlo, dobře víme…

●●●

● Telička: Do kampaně ANO se nezapojím. Nevím, co lze od ANO čekat ve vztahu k EU, nemám zpětnou vazbu

Místopředseda Evropského parlamentu (EP) Pavel Telička se nezapojí do podzimní volební kampaně hnutí ANO, na jehož kandidátce byl jako nestraník zvolen do EP. Novinářům dnes řekl, že nebyl s takovou žádostí osloven. Uvedl rovněž, že nyní neví, co mohou voliči čekat od politiky ANO ve vztahu k Evropské unii. Pozice experta hnutí pro zahraniční politiku se už před časem vzdal. (Forum24, 29. 8. 2017)

─────

To je pozoruhodné prohlášení jednoho z čelných a dobře viditelných představitelů hnutí ANO 2011 (nestraníka, který riskoval své jméno pro tento politický podvod na voličích). Znamená to jediné: ANO 2011 končí. Jen se o tom zatím nesmí mluvit…

●●●

● Umřel, nebo uhynul milovaný pes? Politici se hádají na síti

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek vyvolal rozruch na sociálních sítích. Poté, co publicistka Týdeníku Echo Lucie Sulovská napsala na Facebooku, že jejich rodinný pes nedávno zemřel, Bělobrádek se ohradil, že zemřít mohou pouze lidé a zvířata chcípají či uhynou. Taktéž označil podobné názory za „modernistické, levicové a liberální“. - Proti vyjádření Bělobrádka se ohradil i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Můj pes neuhynul a nechcípl. Zemřel. V přítomnosti milujících a s pomocí veterináře. Ne jatečního inspektora, který dělá politiku.“ tweetoval Kalousek. (Echo24.cz, 29. 8. 2017)

─────

Předseda strany, která těsně před volbami jen s odřenýma ušima překračuje pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny, by měl mít jiné starosti, než předvádí na sociálních sítích. Potvrzuje tím jen, že je hlupák k pohledání, který v čele druhé nejstarší strany u nás nemá co dělat. Neznamená to ovšem, že by tam měl být zkompromitovaný stoupenec slovenského mafiána Babiše – J. Čunek. Ti oba patří do vězení. – Případ s označením „umřel“ nebo „odešel“ je stejný eufemismus, jaký se používá i pro lidi. „Nic nového pod sluncem,“ jak by řekli latiníci. To jen Bělobrádek, navzdory svým titulům před jménem i za jménem pouze dokazuje, jaké má mezery ve vzdělání. Není nutné o tom psát na sociálních sítích. Je třeba to vědět! Na rozdíl od něj M. Kalousek dostává ode mne velkou jedničku. – Po tomto hloupém prohlášení hloupého předsedy KDU-ČSL zase nějaké to procento voličských hlasů této straně ubude. Mohlo by se stát, že se lidovci do parlamentu vůbec nedostanou. Zasloužili by si to, když mají v čele strany takového pitomce. A jak čtenáři v diskusi Bělobrádka nazývají? Myslím, že si to za rámeček nedá, i když má rád sociální sítě. Aspoň se dozví, co si o něm a o jeho straně lidi myslí. Není to nic hezkého, např.: svině z KDU, fráternické vemeno, debilní hulvát, bezcitná zrůda, smajlíkové prase či křesťanské prase. Bělobrádek je veterinář z jatek. Co by asi čekal, že ano?

●●●

● Výroky Babiše zpochybnily integritu finanční správy, říká Sobotka o kauze FAU

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) trvá na tom, aby ministr financí Ivan Pilný (ANO) prověřil postup finanční správy v souvislosti s firmou FAU. Zopakoval, že reakci ministra očekává do 30 dnů. Podle Sobotky má prověrka ukázat, zda ze strany ministerstva financí i daňové správy bylo vše standardní. (Lidovky.cz, 29. 8. 2017, 14:19)

─────

A jaký z toho plyne závěr? Finanční úřady po celé republice rozprášit, zcela nově obsadit minulostí nezatíženými úředníky a ředitele Janečka zavřít!

●●●

● Babiš o volbách: Bude to střet ANO s tradičními stranami

V úterním pořadu TV Barrandov Duel Jaromíra Soukupa speciál se střetli zástupci sedmi nejsilnějších stran Andrej Babiš (ANO), Vojtěch Filip (KSČM), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Jan Hamáček (ČSSD), Ivan Bartoš (Piráti), Jan Skopeček (ODS) a Ondřej Benešík (KDU-ČSL). Generální ředitel Skupiny Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup například vyzvídal, co stojí za nedůvěrou lidí vůči politikům nebo za co by se zástupci jednotlivých stran pochválili. Co všechno zaznělo? (Týden.cz, 29. 8. 2017, 23:00)

─────

Babiš se opět mýlí – jako skoro ve všem. Nepůjde o střet ANO s tradičními stranami, nýbrž o střet mezi neslušnými (ANO 2011) a slušnými (těmi ostatními, včetně tradičních politických stran). Jak prosté! Ani by člověk nevěřil, jak jednoduché to může být…

●●●

● Za vyhnání z domu dostane muž po 65 letech dvě stovky

Milan Hlobílek, který se loni po 65 letech dočkal soudní rehabilitace za to, že jeho rodina byla v roce 1951 v rámci akce proti kulakům vysídlena ze statku v Mistříně na Hodonínsku, získá od ministerstva spravedlnosti odškodnění. Pětaosmdesátiletý muž dostane rovných 200 korun, uvedl jeho advokát Lubomír Müller. (Novinky.cz, 30. 8. 2017,11:34)

─────

Jestliže tomuto soudnímu rozhodnutí někdo říká, že je výsledkem výkonu spravedlnosti, pak ČR není právním státem, ale špatně řízeným (zpoza opony) cirkusem. Je to nejen výsměch spravedlnosti, ale plivnutí do tváře všem slušným lidem. Nelze to nazvat jinak než jako politický kabaret, který s námi téměř třicet let po politické změně z konce roku 1989 kdosi hraje. Kdo to asi je? Jsou to pořád ještě komunisté, „usalašení“ v naší justici, nebo snad „demokraté“ Havlova pseudohumanistického režimu? – Kdyby se nejednalo o tragikomickou záležitost, která dokládá, jak jsme naložili po r. 1989 s naší svobodou a demokracií, bylo by to k pláči: dlouhému a usedavému. To by tatíček Masaryk „koukal na drát“, kam až jsme to s tou naší „demokracií“ dovedli: v roce 80. výročí jeho úmrtí.

●●●

● Lidovci zvali na pivo v Brně. Restaurace se od nich distancovala

Není to zjevně jen Andrej Babiš, který v rámci své volební kampaně často přijede někam, kde o něj nestojí. KDU-ČSL zvala voliče na pivo do Výčepu Na stojáka Jakubák, podle vyjádření manažera ale předem při rezervaci neavizovala, že se jedná o politickou akci. Restaurace s žádnou stranou nechce být spojována. (Forum24, 31. 8. 2017)

─────

Čím dál většímu počtu lidí začíná být jasné, že lidovci jsou stále jen onen „had na tři“. Od časů „bájného“ J. Luxe, jehož význam je z nepochopitelných důvodů přeceňován, se nic nového nenaučili: kromě politického lavírování, podrazů a jalových slibů. Začínají být vnímáni veřejností i našimi podnikateli jako „škodná“. Popravdě: škodná skutečně jsou, a až vypadnou podruhé a definitivně z parlamentu, nikdo kvůli tomu plakat nebude. Aspoň se uvolní místo pro některou mimoparlamentní stranu, která to myslí s naší demokracií vážně. Rozumbrada Bílá brada a jeho pobočník „pasáček vepřů“ Jurečka se vydali ve stopách svého velkého vzoru – A. Babiše. Dobře jim tak! Čeká je volební výprask, jaký ještě nezažili.

●●●

● Že nám něco zadával pan Babiš, to jsou sprosté lži. Šéf finanční správy přinesl Pilnému analýzu a nebral si servítky

Generální ředitel finanční správy Martin Janeček dnes předal ministrovi financí Ivanu Pilnému (ANO) analýzu správy k využívání zajišťovacích příkazů. Janeček to řekl po schůzce novinářům. Podrobnosti k analýze, kterou má projednat vláda, neuvedl. Zpráva by měla obsahovat podrobnější statistiky k využívání příkazů v letošním roce. Janeček zároveň odmítl nařčení, že správa v kauze FAU jednala na zadání bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO), napsala ČTK. (ParlamentníListy.cz, 31. 8. 2017, 18:35)

─────

Takové problematické věci se již za komunistického režimu řešily nikoli písemně, ale telefonicky, aby nebyly důkazy. To trvá do dneška. Že by to Janeček nevěděl? Pokud ne, pak ve své funkci nemá co dělat. V tomto případě se jedná o příliš mnoho náhod, než aby to náhody mohly být. Janeček je hlupák, který po volbách stejně ve své funkci skončí – ve vězení spolu s Babišem.

●●●

● Nevidíme důvod k vydání Babiše a Faltýnka, shodlo se vedení hnutí ANO

Vedení ANO nevidí důvod pro vydání svého předsedy Andreje Babiše a šéfa poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo. Novinářům to ve čtvrtek po večerním jednání řekl místopředseda hnutí Richard Brabec. Výbor ANO považuje kauzu za politicky motivovanou. (iDNES.cz, 31. 8. 2017, 19:27, aktualizováno 19:57)

─────

Funkcionáři ANO 2011 budou dělat všechno možné, aby tomu zabránili. Kdyby si byli jistí tím, že Babiš za nic nemůže, určitě by se tomu nebránili. Jde jim o všechno. S Babišem skončí v propadlišti dějin všichni jeho poskoci. Jejich trpký konec jim nezávidím. Že by se mohl Brabec stát předsedou vlády, to je jako ze světa té nejbujnější fantazie. Nic takového se stát nemůže… Svorně v jednom šiku. Znáte to? Naposledy nám to předváděla ODS v roce 2013 a předtím často také KSČ ‒ do roku 1989. Jak to pokaždé dopadlo, dobře víme. Dějiny se zastavit nedají. Naštěstí.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář