Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boskovice 2014 – bez záhad? – Miroslav Müller

9. 7. 2014

Delší dobu jsem se na stránkách http://www.i-sn.cz odmlčel a věnoval se plně hledání pravdy o největší záhadě všech „obyčejných záhad“: o faktech okolo jevu UFO a s ním spojených svědectvích ET, mimozemšťanů. Domnívám se, že řadu dobrých a vynikajících úvah na toto téma publikoval Ing. Vladimír Veselý s tím, že je důležité se nedat, nenechat se zastrašit osobními útoky a naschvály. To, co znají všichni myslitelé a badatelé, věnující se podivnému oboru, hledání pravdy v tom, co znají.

Co víme? 

Všichni máme vše zprostředkované jen našimi smysly a vysvětlené pro nás osobně i kulturní veřejnost vzděláním, tradicí, zkušeností a schopností odolávat mediálnímu tlaku nesmyslů, lží a kamuflážních akcí úřadů, vlád a jejich organizací a tajných služeb.

Tedy jsem se odmlčel a přesunul do archivu, hledaje jen fakta k tématu záhady záhad: Proč, když existuje mimozemský život, je tabu o něm přemýšlet, psát, PUBLIKOVAT fakta?

Důkaz: roky geologové, hvězdáři a muzejníci, prostě vědci, nacházeli hodně podivný život na Zemi, v prapodivných životních podmínkách – jako kilometry hluboko v „panenské“ žule. Byly vrty kontaminované povrchovým životem? Dále jsou tu podmořské vývěry sopečných par, vod, plné života na gejzírech hlubokomořské sopečné vody s teplotami hodně přes sto stupňů Celsia, často až k někam ke kritickému bodu vody přes tři sta stupňů Celsia. Dnes se o tom smí mluvit, filmovat to v přírodovědných filmech… Jen odborníci se diví a zkoumají… Dále hvězdáři našli velké množství organického látek a mikroskopické ho života ve vesmíru. Od různých spektrálních analýz, přes sběr kosmického materiálu sondami. Tam se namítalo, že mohlo jít o kontaminaci dopadových pouzder pozemským životem. Více výborná kniha doc. J. Kleczeka O Slunci a životě ve vesmíru, která je zmíněna v SN.

Také další kniha doc. J. Kleczeka Toulky vesmírem (Aldebaran 2013) rozvíjí na vysoké odborné úrovni téma „malého života ve vesmíru“.

A co velký život? To je stále tabu, či předmětem posměšků, dezinformací, obřích podvodných akcí se záplavou mystifikačních knih a publikací.

Dovolte zde důkaz na nejnovějším tématu pro lidi, kteří se snadno nedají opít rohlíkem či zmást mediálními kouzelníky… Psal to bulvár i akademie věd, je to pravda.

Tak tedy tu novinku.

http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/radili-v-obili-u-boskovic-mimozemstane-pripad-setri-policie-20140704.html

 

http://prostejovsky.denik.cz/z-regionu/obrazec-v-obili-u-boskovic-je-hit-laka-davy-zvedavcu-20140702-yafl.html

 

Tento list dnes, 4. 7. 2014 (s hodinou publikace na internetu 05:37), uveřejnil i tento článek, ze kterého jsem vybral podle mne důležité pasáže, jež dávají smysl a dokazují zde mnou výše uvedené.

Boskovice – Western park, koupaliště v Července nebo Židovská čtvrť? Zapomeňte. Zdaleka největším hitem je od víkendu v Boskovicích obří piktogram, který se objevil na okraji města v lánu obilí. Tajemný obrazec se rozprostírá na ploše zhruba šesti tisíc metrů čtverečních a přitahuje davy lidí. Zvědavce i příznivce mystiky. Nejen z Boskovic a okolí, ale z celé republiky.

Takže správně: bude boskovické kulturní léto, budou zde akce židovské kultury a připomínky moravského židovství, židovské historie. Tedy pokud jde o nějaký falsifikát, umělý výtvor, známe motiv: zvýšit turistický ruch v tomto významném kulturním centru Moravy. V tomto duchu jsem napsal dost ostrý dotaz panu starostovi Boskovic, který má redakce SN k dipozici. Na dotaz nemám dosud odpověď.

Podstatné je, co si myslí fundovaní pozorovatelé. Vybral jsem dobrý postřeh:

Na místě byl i Luboš Sušil z Boskovic. Piktogram si nafotil a nasnímal z výšky pomocí kvadrokoptéry už v sobotu. „Nerozumím tomu, takže k tomu nemůžu nic říct. Snad si z nás Američani a Rusové nedělají přes satelit srandu," zavtipkoval Sušil.

Co opravdu víme, či o čem se alespoň píše?

Záhadný obrazec vznikl v poli u Boskovic podle místních v noci z pátku na sobotu. (tedy z 27./28. 6. 2014 – poznámka MM). Škoda na poničeném obilí je dvacet tisíc korun. Případ vyšetřuje policie. „Zatím prověřujeme svědectví lidí, kteří se přihlásili na naši výzvu o pohybu lidí v této lokalitě. Zkoumáme také záznamy z okolních kamer," uvedla policejní mluvčí Iva Šebková.

„U Boskovic je to výtvor člověka. Pokaždé, když se někde po republice něco podobného objevilo, později se přišlo na to, že šlo o dílo člověka. Nestává se ale často, že bychom takové případy řešili," řekl policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že policie uvítá případné svědky.

Majitel pozemku u Boskovic škodu vyčíslil na dvacet tisíc korun. Případem se zabývá blanenská policie. Kruh ze slehlých pšeničných klasů s obrazci uprostřed se podle policejní mluvčí Ivy Šebkové v poli objevil mezi šestadvacátým a osmadvacátým červnem.“

Prvním kdo případ zveřejnil ve světě internetu, byl pan Parma, kterého jsem oslovil pro SN, a ten okamžitě slušně odpověděl. Vybral jsem, co konzistentně od počátku tvrdí:

Pan Parma – městský úřad Boskovice:

„Obrazec je vytvořený dosud nezjištěným předmětem. Vzrostlá pšenice je poválená, majitel vyčíslil škodu na asi dvacet tisíc korun. Případ tak vyšetřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, kdy pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," popsala Šebková.

Posuzovat, zda je obrazec dílem nadpřirozených sil či mimozemských civilizací, podle ní policii nepřísluší.

„Policisté pátrají po neznámém pachateli. Proto také prosíme všechny, kdo by měl k případu nějaký poznatek, který by mohl přispět k dopadení pachatele, ať se nám ozvou," řekla policejní mluvčí.

Podle tiskového mluvčího boskovické radnice Jaroslava Parmy obilí není polámané, jen ohnuté k zemi.

„O tom, že se v poli objevil obrazec, nám telefonoval v sobotu pán, který poblíž bydlí.

Ovšem každý obor má své experty a podvodníky či nešťastníky na pomezí světa Járy Cimrmana a fušérů nejhoršího druhu. Ovšem někdo si je pěstuje, aby poškodili celou oblast publikací horou nesmyslů. Myslím tím organizace „ufologů“, těch, co se zaštiťují zejména „pravdou a láskou“ a odmítají obyčejnou vědeckou pravdu. Vědu jako takovou.

Kam patří Exopolitika, která uspořádala v roce 2012 ufologický Kongres – a seriózní sborník přinesených informací dosud není. Zda bude, je ve hvězdách. Tedy: dejme odborníkům z Exopolitiky šanci dát své vysvětlení, které zde cituji:

http://www.exopolitika.cz/news/agrosymbol-u-boskovic/

29. 6. 2014, 20:39

 

AGROSYMBOL U BOSKOVIC

Redakce: Získali jsme povolení od oficiálních webových stránek města Boskovice (severně od Brna nad Blanskem) k uveřejnění zprávy o dost unikátním a zcela novém kruhu v obilí. Exopolitika vyslala do oblasti dva své členy, kteří se pokusí vyzkoumat na místě veškeré podrobnosti o tomto unikátním agrosymbolu. Budeme Vás informovat.

Pokud nás budou informovat jako z Kongresu Exopolitika Praha 2012, zažijeme paradox dvojčat v praxi, i bez Einsteinovy teorie relativity. To jeden čeká na publikace zjištěných informací okruhu Exopolitiky a druhý mezitím na přirozené stáří umře, na sešlost věkem a nikdo se nic nedozví… Vtipkuji?

Co slušní „ufologové“? Obrátil jsem se s upozorněním, že chci pro Svobodné noviny na internetu vše publikovat, na pana Libora Čermáka, specialistu na kruhy v obilí a ten byl tak laskav, že perfektně zpracoval v rekordním čase svůj názor ─ veřejně:

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/416040/Zaver-cervna-plny-obrazcu-v-obili.html

 

Cituji z jeho textu:

Říká se prý například, že se kolem pole v předvečer jeho vzniku pohybovali dva mladíci s batohy na zádech a nebo, že ve středu kruhu se prý údajně nalézá důlek. Co když ten důlek mohl klidně udělat i někdo z návštěvníků? Vždyť obrazec se stal místní hojně navštěvovanou atrakcí. Ale ať už to je tak nebo onak, v každém případě podnětné stránky o tomto prvním českém obrazci připravil jak projekt Záře (viz http://www.projektzare.cz/agrosymbol-u-boskovic/aktualne), tak anglický cropcircleconnector (Boskovic, Czech Republic) a i samotné město Boskovice http://www.boskovice.cz/obrazec-v-obili---video-.info?id=9519.

Já říkám jedno: Zda je obrazec pravý, nebo falešný, může zodpovědět jen detailní rozbor buněčné struktury poškozeného obilí. Dokud ho nebudu znát, nebudu se takhle z patra vyjadřovat ani o jeho pravosti ani o jeho falzu. A to platí nejen o tomto, ale o každém obrazci v obilí. Bylo by to dle mého názoru neseriózní.

V každém případě se letošní sezóna kruhů v obilí rozjíždí velice zajímavým způsobem. A tak nám nezbývá nic jiného, než čekat, jaká další překvapení nám ještě přichystá.

Tedy: že zase může rozhodnout věda, znalci v oboru poškození obilí. Ovšem kdo z akademického světa je soudním znalcem na „UFO“, „ET“ a „kruhy v obilí“? Názor POLICIE ČR známe. Ufoni v Boskovicích to nebyli. Co tají Policie ČR? Ví, co dělají skuteční ufoni nebo jde o to první – akci radnice – viz mlčení pana starosty – a více návštěvníků boskovických památek a letních kulturních akcí?

Co když má pravdu autor SN, pan Ing. Vladimír Veselý, že vládní technologie Ruska a USA jsou dnes už na takové výši, že vyrobit pár „pravých“ obrazců v obilí už není technický, ale jen ekonomický problém, a když to zvýší návštěvnost významné moravské židovské památky na Moravě, proč nepomoci radnici?

Žertuji? Žertoval snad Miroslav Dolejší ve své Analýze 17. 11. 1989, když po jejím zveřejnění byl soudně pronásledován, ale osvobozen! Neboť tehdy (krátce po roce 1990!) šlo jen o vědeckou studii, prognózu z pohledu jara 1990, vydanou na podzim 1990 a knižně 29. 12. 1990?

4. 7. 2014

Miroslav Müller

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Theseas v Minotaurově labirintu

(Jan Pospíšil, Česká Exopolitika, 13. 7. 2014 17:32)

Dobrý den,
dnes jsem se ještě díval na Google co se objevilo nového kolem toho obrazce v Boskovicích a někdo vypracoval analýzu ze které se domnívá, že kruh představuje labyrint ve kterém Theseas (Théseus) bojoval podle legendy s Minotaurem...
http://www.energytalisman.eu/cz/images/boskovice-labyrint4.jpg

kruhošlapkám ?

(dr.Jiří Kult, EXOPOLITIKA:, 9. 7. 2014 18:15)

Jiří Kult · Právnícká fakulta University Karlovy v Praze
Viděl jsem už pár piktogramů a i když dávám v noci přednost teplé suché posteli před brouzdáním ve vlhkém obili, vždycky jsem si představoval, jak bych to asi vyšlapával. Vytvořit obraz v počítači není problém, ale jak to během krátké letní noci přesně přenést do terénu? Bez navigace ze vzduchu, což by jistě přivolalo nejen vesničany, ale především majitele pole, který by přiběhl s holí v ruce na "umělce", kteří mu ničí úrodu. A v těch tzv. pravých piktogramech nebývá obilí pošlapané, tj polámané, ale ohnuté a často spletené do snopků. Takže jsem velmi dalek toho, abych všechny piktogramy jednoznačně přisuzoval vtipálkům kruhošlapcům event. kruhošlapkám. :)
29 červen v 9:24
JUDr. Jiří Kult
Dovolte CV:
JUDr. Jiří kult rofesně se dlouho zabýval technickou normalizací v chemickém průmyslu v národních i mezinárodních organizacích a jejími teoretickými a právními souvislostmi. Od dob svého středoškolského studia se zajímá o exaktní vědy, zejména o astronomii, filosofii a existenci nejrůznějších civilizací. Zajímal se o experimentální psychologii, okultní jevy a – na prvním místě – parapsychologii. Je odborníkem na agrosymboly v obilí a znalcem paranormálních jevů.
Jiří Kult badatel s otevřenou myslí, občanský právník, překladatel knih, novinář a mluví plynule Anglicky, Francouzky a Německy. Přednáší o astronomii, paranormálních jevech a o jevech souvisejících s UFO. Přijal nabídku stát se členem Francouzské akademie ufologických studií.
Několikrát vystupoval v televizi, kde komentoval různé otázky související s pozorováním UFO. Také poskytl několikrát rozhovor týkající se UFO, zvláště Francouzské televizi (TV France 2) a francouzské rozhlasové stanici „Ici et maintenant“ u příležitosti prvního ufologického kongresu v ve Francii, který se konal v roce 2005, kde Jiří Kult přednášel o metafyzice.
kult.jiri@worldonline.cz