Jdi na obsah Jdi na menu
 


Židle pana primátora – František Růžička

3. 2. 2016

Svého času jihočeského (listopad 2012) bylo lidu dělnému i nedělnému oznámeno, že pan primátor, t. č. Juraj Thoma, má opět nějaký problém. Na veřejnost se totiž dostala jeho telefonická nahrávka se senátorem a ředitelem Jihočeského divadla Jiřím Šestákem. Naznačovala, že pan primátor (dále jen PP) spolupracoval při volební kampani za hnutí Občané pro Budějovice s firmou Bit Servis. Kvůli té již měl problém za podepsanou smlouvu na dodávku počítačového zařízení. Firma i PP to tehdy popřeli. Dále PP uvedl, že si nepamatuje, co vyřizovala Ivana (jeho pravá ruka jako náměstkyně) a musí se vyčkat jejího návratu z Chorvatska. Označil nahrávku za alarmující s tím, že se jedná o nezákonné odposlechy, které policisté za úplatu (sic!) předávají vybraným novinářům. Stejně tak bdělá policie toto striktně odmítla.

V témže čase Dr. Martin Kuba (coby ministr průmyslu a obchodu) mimo jiné v rozhovoru pro časopis (Budějovický Samson, vydavatel Princo International, spol. s. r. o.) uvedl několik dalších zajímavostí: „Velký podíl na tom, že dnes komunisté spoluřídí náš kraj, ale mají především Jihočeši 2012 (volební uskupení)… Jako ODS jsme vybudovali v JČ nejlépe fungující systém zdravotní péče díky akciovým společnostem… Stále jsem zastupitelem města, takže dění na radnici průběžně sleduji. A je mi z toho velmi smutno. Nekoncepčnost, nekompetentnost, neschopnost. A korunu všemu nasazuje primátor, obviněný ze dvou trestných činů se sazbou odnětí svobody až na 10 let, který nemá špetku studu ani soudnosti, aby do vyřešení odstoupil a nedělal městu ostudu…“

K výše uvedenému je potřebné dodat, že již začátkem září Českobudějovický deník přinesl informaci o tom, jak opoziční ODS se pustila do PP v dané věci, totiž smlouvy na dodávku výpočetní techniky. Právě ministr Kuba nijak s kritikou nešetřil. Napadl také TOP 09 a ČSSD, aby vysvětlily svým voličům, proč ještě setrvávají v koalici. K tomu se ohradil pan Bouzek (TOP 09) a dodal, že si asi naivně myslel, že ODS nebude do věci rýpat, když právě za její převahy v radě byla sporná smlouva uzavřena. Dál by to snad mělo řešit státní zastupitelství a případně soud. Napadeného bránil radní Šesták (též HOPB, ředitel divadla), když uvedl, že primátor neodstoupil, neboť je přesvědčen, že je nevinný…

V lednu (2013) jsme se dozvěděli, že v kanceláři PP byl nalezen odposlech. Mezi odborníky řečená štěnice. Takže v souvislosti se situací na radnici příslušníci Krajského policejního ředitelství vše intenzivně prověřovali. Údajně se jednalo o amatérské elektronické, ale funkční odposlouchávací zařízení… V květnu pak přišla zpráva, že primátor Thoma byl obviněn, že bez vědomí rady podepsal dodatek smlouvy na již výše zmíněnou dodávku výpočetní techniky… Dál jednali koaliční partneři… Je to závažný zločin, řekla policie… Podepsal ji pouhé dva dny před svým odvoláním… Byla to školácká chyba, reagovali někteří politici… Ze stejného činu byl obviněn již v září 2012, v prosinci bylo trestní stíhání zastaveno… „To jsem byl já…“ zpravidla se „prsil“ pan prezident Klaus. Jeho pohrobek Thoma nyní prohlašuje: „To jsem nebyl já…“

V červencových dnech se strhla mela na sídlišti Máj, neboť majoritnímu občanstvu došla trpělivost nad tím, jak se chová občanstvo minoritní. Snad to bylo vyjádřeno dost kulantně, podrobnosti ponechme do jiné „historicky“ utajované statě… Rada města a šéfové klubů vydali prohlášení s řešením okamžitým, současně s opatřením střednědobým a dlouhodobým.

Jelikož se zase začalo předvolebně aktivizovat, Jihočeský výbor STAN (společní kandidáti TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí) navrhl na druhé místo své kandidátky právě Juraje Thomu. Dál o tom měl rozhodovat pan kníže, jak oznámil pro sdělovací prostředky předseda Jaroslav Houba (nositel škraloupu z voleb za soukromníky a podnikatele v dřívější době). Pro ujasnění dodojme, že PP se tak chtěl „prošplhat“ až do Poslanecké sněmovny!!! Což taková imunita by se i mohla hodit. Předseda Houba se však domnívá, že je nespravedlivé, abychom někomu ničili kariéru jen kvůli možným útokům jeho politických soupeřů. No a podle komunistů je každý zástupce města v PS za město prospěšný.

A přišlo „Vánoční a novoroční přání obyvatelům města“ na titulní stránce Novin českobudějovické radnice. Juraj Thoma (PP) popřál spoluobčanům, aby nepodléhali hlasům těch, kteří si libují v pesimismu, v neustálé kritice všeho a všech, v nepřejícnosti a závisti… Přeloženo z politického klišé  ‒ „hlasu ulice“! Miroslav Joch (první náměstek) popřál zdraví, městu ať důstojně vzkvétá, politici se po čtyřech létech stejně střídají a je důležité, co po sobě zanechají. Ivana Popelová (náměstkyně) ke štěstí přidala pohodu, klid v rodině a dobré zdraví. Hlavně ale trpělivosti při dokončování staveb zejména dopravních s vnímavostí věcí budoucích (!). Náměstek Kamil Calta, aby se nám vyhnuly stresy způsobené dnešní uspěchanou dobou. Poslední náměstek Petr Podhola nadhodil polemiku: „A kdo to město vlastně je?“ Historické budovy? (...) Město, to jsou lidé, kteří píší historii. Ať jsou ČBu slunnou renesancí a nikoliv temným barokem. Záleží na každém z nás… Jakou měl pravdu a jak právě on sám se na dalším radničním povolebním temnu podepsal, ukázal až sám čas.

A mohli bychom použít oblíbené novinářské klišé: „Čas oponou trhnul“. Buďme ale skromnější a napišme, že tu oponu jen trochu povytáhl. Ještě totiž zdaleka není radničnímu představení konec.

V březnu (2014) státní zástupce PP J. Thomu obžaloval. Podle tisku za zločin zneužití pravomoci úřední osoby (sazba až 12 let)… Po komunálních volbách již bylo jasné, že dosavadní garnitura na radnici po dvanácti letech končí. Cože komu co dobrého vykonali, je zbytečné se ptát. S nedodělky a zmetky se noví radní budou ještě dlouho potýkat. Stejně jako sami občané, kteří „občanům na radnici“ tolik věřili. A bývalý PP se vzápětí netajil tím, že jeho budoucí uplatnění může být post předsedy dozorčí rady v budějovické teplárně. Rozhodně však odmítl názor, že by měl dostat nějakou trafiku. Dosud zveřejněno nebylo, jaké za ty obsazené fleky berou prebendy! Dodejme ještě, že jeho původní profese je archeolog, k tomu se ale vracet nechce. Snad by bylo vhodné také doplnit, že z radnice odchází Petr Podhola (ČSSD), který byl dříve tajemníkem hejtmana (a hned si připomeňme jeho vůdčí úlohu při letním radničním puči 2015).

A můžeme přikročit k zatím poslednímu dějství (ovšemže bude pokračování). U soudu exprimátor uvedl, že stíhání mu komplikuje možnost najít si nové zaměstnání a negativně to dopadá i na jeho rodinu. Státní zástupce tvrdí, že není možné vinu zpochybnit, když svou pravomoc překročil. Požadoval 5 až 6 let a 8 měsíců. Soud stanovil trest na samé spodní hranici zákonné trestní sazby, tedy 5 let s ostrahou. Obhájce uvedl, že jeho mandantovi nebyl prokázaný přímý ani nepřímý úmysl. Podle nepravomocného rozsudku má žalovaný ještě zaplatit škodu městu ve výši 12,5 mil. korun a nesmí pět let vykonávat funkce ve veřejné správě. Ve výši vzniklé škody se znalecké posudky rozcházely, nicméně převyšovaly částku pět milionů korun, která je rozhodující pro použitou trestně právní kvalifikaci. Případ dozorovalo Krajské státní zastupitelství v Plzni na základě rozhodnutí Vrchního státního zastupitelství v Praze. Bezprostředně se pro tisk vyjádřila advokátka, dřívější známá politička Hana Marvanová, že se jedná o nepřiměřeně přísný trest… Nechme se překvapit, neboť od zlých jazyků pochází zvěst, že by to také mohlo skončit pod kobercem, což v našich krajích není zase až tak neobvyklé.

K tomu jen malý dovětek pod čarou. Sdělovací prostředky oznámily, že u soudu v Brně byla složena nejvyšší kauce u nás v částce 150 mil. Kč. Jako národohospodář (což zcela jistě není Klaus, Rusnok, Fišer, Tošovský ani Zeman) bych vyčíslil procentní body vůči způsobené škodě 2-3 mld. korun. Na Katar a jeho princátko už raději ani nevzpomínat…

František Růžička, Hlas svědomí

p1160180.jpg

Čekající čert před magistrátní radnicí. Dočká se???

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Na stanici metra U Bhf- Ernst-Reuter-Platz v Berlíně - Iránec shodil mladou Němku pod vlak!

(Ministr Muller CSU wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung/ ministr pro rozvoj, 9. 2. 2016 0:14)

Německo / Berlín - Horor na Ernst-Reuter-Platz – na stanici nadzemního metra strčil ve 23:40 muž ženu (20) bezprostředně pod přijíždějící vlak linky U2. Podle státního zastupitelství to učinil tento 28 letý muž s rozběhem. Žena byla přejeta a podlehla ještě na místě svým těžkým zraněním. Svědkové, kteří tento dramatický čin pozorovali, drželi muže do příchodu policie. Muž byl zatčen. K útoku na 20letou Němku došlo, když se Iránec narozený v Hamburku zdržoval právě dvě hodiny v Berlíne. Předtím si marně zkoušel najít místo v ubytovně pro bezdomovce, řekl mluvčí státního zastupitelstva. Pozadí tohoto činu je ještě nejisté, řekl policejní mluvčí ve středu ráno. Podle všeho se pachatel a oběť neznali. Zatčený je Iránec, který byl narozen v Hamburku. Obětí byla Němka(20) z Berlína. Berlínský politik Henkel (CDU) se ptal, proč nebyl tento muž dříve zastaven. Podle dosavadních informací se tento pachatel již dříve ve více severoněmeckých spolkových zemích choval.
Podle berlínského státního zastupitelství spáchal již před 15 lety jeden závažný trestný čin. Byl vyšetřován také kvůli loupežím a násilným deliktům a těžkému ublížení na těle. Naposledy byl bez trvalého bydliště a v Hamburku běželo proti němu další trestní řízení. Byl i v jakési péči – jestli mohlo být důvodem psychické onemocnění není jasné. Nebyly ještě oznámeny podrobnosti k jednotlivým deliktům. Henkel je tímto činem ohromen : „Ve svém úřadě jsem konfrontován neustále s neuvěřitelnými trestními činy. Ale tento čin vyčnívá. Je to hrozný čin.‘‘ Mluvčí BVG – Nikdo nemohl nic dělat – ani řidič metra ani čekající cestující. Takovéto případy nebo pády do kolejiště se dějí velmi zřídka. Tato stanice je sledována videokamerou. BVG je hluboce zasažena. Muž byl odvezen do psychiatrické kliniky. Existují náznaky, podle posudku, že je u muže snížená trestní zodpovědnost Provoz linky byl po dobu vyšetřování zastaven. Řidič metra utrpěl šok a je v nemocničním ošetřování. Možnost zabrzdit neměl. A příčiny: "Do Evropy dorazilo ´pouze´10 procent migrantů", prohlašuje německý (wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung) Gerd Muller, "na cestu se chystá dalších 10 miliónu lidí".
Člen strany CSU, ministr Gerd Muller řekl, že Shengenská dohoda zkolabovala. Prohlašuje, že v Evropě máme očekávat dalších 8-10 miliónů migrantů. Chce vyčlenit až 10 miliard Euro na začlenění migrantů. "Německo musí snížit počet migrantů, jinak je není možné integrovat do společnosti." Německý ministr prohlašuje, že do Evropy dorazilo pouze 10% migrantů a varoval, že Německo nemůže přijímat lidi stejným tempem, jako loni. Řekl, že Shengenská dohoda - dohoda o volných hranicích uvnitř Evropy - zkolabovala a že jedinou cestou, jak zvládnout krizi, je finančně podpořit ostatní země. Varoval, že Evropa může očekávat dalších 8 až 10 miliónů migrantů, kteří se o prosperitě a pohodlném životním stylu evropských zemí dozvěděli díky internetu. Ministr Muller řekl deníku Bild: “Největší vlna uprchlíků se teprve chystá. Populace v Africe se během pár dekád zdvojnásobí. Země jako je Egypt budou mít 100 miliónů obyvatel, Nigérie 400 miliónů. V digitálním věku, díky internetu a mobilním telefonům, všichni vědí o dobré životní úrovni a našem způsobu života.”
“Lidé utíkají před hladem, bídou, násilím a protože nevidí žádnou budoucnost pro sebe a své rodiny. My ale žijeme v globalizovaném světě. Nemůžeme postavit hranice kolem Německa a Evropy. Když lidé trpí, tak se dají na pochod.” Dodal: “Zatím sem dorazilo jenom 10 procent hnutí podníceného událostmi v Sýrii a Iráku, 8 až 10 miliónů je stale na cestě. Ti, kteří k nám přišli teď, obývali po několik let stanová městečka, sklepení nebo kozí chlívky bez vody a elektřiny. (pozn. Překladatele: ahahahahaha, jakpak si nabíjeli své smartphony v kozím chlívku?) Je zahanbující, že mezinárodní komunita není schopná zajistit životní podmínky na těchto lokalitách.”

Supertichá parní elektrocentrála budoucnosti. Generátor 750W pro el. kola?

(České Budějovice , 8. 2. 2016 12:42)

Před 5 minutami | Petr Šedý www.facebook.com/petr.sedy.35/videos/984034304941175/?l=7558866722550050122 Petr Šedý Starší přidal(a) nové video: Elektrocentrála má životnost minimálně sto let.
16. březen 2015 · Praha ·
Stovky let se vyráběly parní stroje stále stejně blbě a nikoho nenapadlo, aby se konečně oprostil od systému, kde se lineární pohyb pístu přeměňoval na kruhový pohyb. Tento systém využívá přímo lineárního pohybu pístu a mechnická energie se odebírá přímo, bez mrtvých poloh a bez setrvačníků a podobně. Mnohonásobně větší účinnost a obrovská jednoduchost tohoto parního stroje budoucnosti nám dává naději, že se opět pára dostane na výsluní... Pokud použijeme výkonnějšího BLDC motoru, můžeme mít mnohem menší zdvih pístu a stroj poběží mnohem tišeji. Na videu vidíte jeden takový špičkový systém, který v současné době nemá ve světě žádnou konkurenci. U nás v Čechách je problém hlavně v tom, že většina lidí neustále věří takzvaným odborníkům a hlavně reklamám. Nejdříve se klaněli Stirlingovým motorům a když se ukázalo, že to byl jenom hloupý vtip, který se vyvíjel déle nežli 50 let a stál neuvěřitelné miliardy, pak následoval další nesmysl, jako jsou zařízení s Peltirovými články. Mnozí zákazníci se již jistě dozvěděli na vlastní kůži, co to je když si koupí něco co řádně nefunguje. Je to však bezpečné. článek se píše...

Zatím dejme sem výzvu elektroodborníkům pro které by prodej podobných parních nabíječek neměl být rpoblém – ovšem jsou podplacení k utajování skutečně slopužícíh vynálezů od výrobců „zdravé výživy a zdravého životního stylu“ kde jen mastné ceny rozhodují, jak co nejdříve „zhebnout“? E-POHONY Šikula s.r.o. Janáčkova 513, 666 01 Tišnov tel: +420 530 330 785 tel: +420 778 405 724 info(a)e-pohon.cz
IČ: 292 03 155 Provozní doba: 8:30-17:00 Stačí zavolat nebo napsat: info@e-pohon.cz a domluvit si projížďku elektrokola přímo u nás v Tišnově. (Opravdu – nebo bude zase roky velké ticho?) nebo Elektrokola
http://elektrokola-elektroskutry.cz/kontakt - Elektrická kola jsou fenoménem současných dnů. V této kategorii naleznete kompletní elektrokola připravená k okamžitému provozu. Námi dodávaná kola jsou všechna schválena pro provoz na pozemních komunikacích a nevyžadují žádný řidičský průkaz. Sortiment našich e-bike se snažíme stále rozšiřovat a na... Firma: Elektrokola & Elektroskútry Adresa: Klivarova 363, Praha 4 – Háje Tel.: 725 207 581 Tel.: 605 171 150 Web: www.Elektrokola-Elektroskutry.cz Web: www.Revize-Elektro-Praha.cz E-mail: info@elektrokola-elektroskutry.cz Sídlo: kde nás najdete v prodejně Nábytek – Lupínková IČ: 75958414 Obchod: Daniel Kripner Mobil: 725 207 581 E-mail: kripner@elektrokola-elektroskutry.cz Obchod: Monika Lupínková Mobil: 725 297 956 E-mail: lupinkova@elektrokola-elektroskutry.cz Marketing: Ing. Veronika Vavrušková Mobil: 608 975 443 E-mail: vavruskova@elektrokola-elektroskutry.cz Elektrokola Praha | Elektrická kola | Elektrokoloběžky Praha !!! PREDATOR je ROBOCOP mezi horskými elektrokoly !!! Výkon 700 W a HYDRAULICKÉ kotoučové brzdy TEKTRO AURIGA. !!! ELEKTROKOLO PRO NEJNÁROČNĚJŠÍ !!! Výkon 7000 W, maximální rychlost 80 Km/h.
Nebo ECOTECH provozovna – sklad: Okružní 97 463 31 Mníšek u Liberce IČO: 110 62 509 DIČ: CZ 6260180036 Tel.: +420 728 662 434 – technická podpora, objednávky +420 725 958 333-expedice e-mail: info@ecotech.cz www.cbelektrokola.cz/
Podrobné informace s individuálním přístupem, prohlídku jednotlivých modelů s možností testovacích jízd a nákupu máte na naší prodejně v Českých Budějovicích na níže uvedené adrese: Kontakt Cbelektrokola Supermarket TERNO Suchomelská 2 (za Budvarem) České Budějovice 370 04 Telefon: +420 775 129 539, +420 725 988 966 E-mail: elektrokolacb@email.cz

Dyso potvrzuje Sallovy výzkumy a odhalení, zejména v Českých Budějovicích!

(Dr Michael Salla-dyso.cz-Ing. Frána,Centrum pro ochranu zvířat, 6. 2. 2016 22:06)

Ufo v Českých Budějovicích – YouTube
Zločinní fašisté se spikli s Marťany a do marťanských kolonií navozili nejméně 6 milionů pracovních otroků nacistických pracovních lágrů na výrobu suché vody na Marsu. Tento produkt, suchá vody, je obdobou nacistické „těžké vody“ obohacované tajně v nacistických dílnách olovem, dříve i zlatem, dle Sally. V obchoďáku bylo asi 5 kg zlata v sejfu, marťanští fašisté se to dozvěděli a pak dopadlo takto: autor-dyso.cz
Ufo v Českých Budějovicích–YouTube - ..../watch?v=_IMMACG3UQo
Ufo nad českobudějovickým nákupním centrem Mercury a autobusovým nádražím ... Published on Jan 5, 2016 ...Published on Jan 5, 2016 Natočeno úplně náhodou náhodný kolemjdoucím na náhodný mobilní telefon. +420 720 427 342 info@dyso.cz : Ufo v Českých Budějovicích –YouTube .... watch?v=_IMMACG3UQo Ufo nad českobudějovickým nákupním centrem Mercury a autobusovým nádražím ... Published on Jan 5, 2016 ...Published on Jan 5, 2016 Ufo nad českobudějovickým nákupním centrem Mercury a autobusovým nádražím :-) Natočeno úplně náhodou náhodný kolemjdoucím na náhodný mobilní telefon. Volejte o podrobnosti: Ancient Inner Earth Civilization May Be the Anunnaki of Sumerian Texts Written by Dr Michael Salla on February 3, 2016. Posted in Secret Space Programs - Secret Space Program whistleblower Corey Goode made an astonishing revelation in yesterday’s episode of Cosmic Disclosure in which he described his extensive tour of a massive underground cavern system belonging to an Inner Earth Civilization dating back millions of years. These people of the Inner Earth had helped the Ancient Sumerians rebuild civilization after a minor cataclysm on the surface. In whole or in part, the representatives of the Inner Earth were suggesting they were the Anunnaki, who Zecharia Sitchin described in his famed Earth Chronicles series of books. This and the previous episode of Cosmic Disclosure have focused on a Goode’s meeting with select members of up to seven ancient Earth civilizations, and his subsequent tour of underground facilities, which took place in September 2015. Goode had earlier released a written report of this meeting on September 23. Last week, in the January 26 episode, Goode described key points in this meeting with the representatives, whose civilizations ranged in age from the youngest dating from approximately four ice ages ago, to the oldest enduring a staggering 17-18 million years.
.... After the “mind meld”, the Priestess, “Kaaree” (Car-ee), offered to give Goode and his companion, Lt. Col. Gonzales (a pseudonym), a tour of three large caverns belonging to the oldest of the inner Earth civilizations. The first cavern Goode and Gonzalez visited was massive in size, encompassing an area similar in size to the U.S. state of Texas, and it contained a futuristic looking city. Here huge buildings loomed along with, light domes, and people were walking about, with flying saucers and cigar shaped vehicles flying overhead. Remarkably, their craft could easily fly through the cavern walls. Goode’s narration was accompanied by a number of illustrations in this latest Cosmic Disclosure episode.

Více českobudějovický zpravodaj SN! Mikeš s tímhle nemá nic společného, je to od ufonů silně lidem negativních, ba i kočkám škodlivých! Viz důkaz - Přehled nalezených koček V této tabulce je seznam nalezených koček umístěných do náhradní péče. Kontakt: Ing. Frána, Centrum pro ochranu zvířat, tel. 702 168 541.