Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 18

3. 4. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

REDAKCE

●●●

● Všichni zastupitelé Karlových Varů za ANO opouští hnutí

Pět významných členů hnutí ANO v Karlových Varech dnes oznámilo, že odchází ze strany. ANO opouštějí zastupitelé krajského města zvolení za tuto stranu. Nesouhlasí s postoji vedení hnutí v kraji, preferováním nových a k vedení loajálních lidí nebo s tím, že vedení hnutí zamítlo bez vysvětlení obnovení místní organizace v Karlových Varech, které před časem zrušilo, sdělili dnes odcházející členové ANO ČTK. (CeskeNoviny.cz, 16. 3. 2016, 21:53)

─────

Je to spolehlivý signál o tom, že toto hnutí se nejspíš nedožije příštích parlamentních voleb. Proto to úsilí A. Babiše vyvolat předčasné volby. Tak jako tak šanci nemá. Toto podvodné hnutí lidé volit nebudou, i když to dnes vypadá trochu jinak. Čas dokáže odhalit pravdu a ta je v případě ANO jasná…

●●●

● Bakala tvrdí, že s OKD už nemá nic společného, ale je to prý trochu jinak. Jeho rival o tom napsal prezidentovi

Vlivný finančník Pavol Krúpa, jehož společnost Arca Capital působí v řadě zemí, se před časem zaměřil na OKD, kde poukazuje na údajné pochybné machinace a hodlá pomoci i nájemníkům desítek tisíc bytů, které dle mnohých Zdeněk Bakala podvedl. Teď kvůli firmě Teď kvůli firmě napsal prezidentovi Miloši Zemanovi, premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) i dalším členům vlády. V dopise tvrdí, že miliardář Zdeněk Bakala z firmy vyvedl na 65 miliard. Navíc údajně nelze vyloučit, že dnes firmě škodí. (ParlamentniListy.cz, 16. 3. 2016, 22:21)

─────

Bakala je podvodník, který patří do vězení. Tečka. Zaslouží si doživotí v té nejtěžší kategorii vězeňského zařízení.

●●●

● Vraťte mi Slovanskou epopej, vyzval Prahu Muchův vnuk

John Mucha, vnuk malíře Alfonse Muchy, chce vrátit cyklus obrazů Slovanská epopej. Vedení Prahy zaslal v polovině února takzvanou předžalobní výzvu, v níž žádá vrácení souboru velkoformátových pláten, napsal v pátek server Aktuálně.cz. Mucha argumentuje tím, že Praha stále nesplnila podmínku daru a nepostavila pro epopej vlastní galerii. Vadí mu i to, že cyklus má příští rok vycestovat na turné po Asii. Podle Muchy hrozí, že se při cestě může epopej poškodit. (Novinky.cz, 18. 3. 2016, 8:51)

─────

Češi si nikdy nelámali hlavu s nějakými sliby. J. Mucha má pravdu, ale není jisté, zda mu to bude něco platné. Je to jen taková „přetahovaná“, která může trvat dlouhá léta a výsledek je nejistý…

●●●

Falešný podpis na diplomce třetího muže policie? Prověříme to, zní z akademie

Další diplomovou práci vysoce postaveného policejního důstojníka čeká zevrubná prověrka. Policejní akademie musí zjistit, zda na posudku u „diplomky“ náměstka policejního prezidenta Zdeňka Laubeho není zfalšovaný podpis. Svého času přitom stačil Laubemu k dosažení titulu magistra jen čtyřicetistránkový text. (Lidovky.cz, 18. 3. 2016, 5:03)

─────

Problémy se vzděláním a „honění titulů“ je problém mnoha politiků i vedení celých resortů, Policii ČR nevyjímaje. Ten pán s brejličkami (= náměstek Z. Laube) vypadá sice jako velký intelektuál, ale o právech toho asi moc vědět nebude. Když se po listopadu 1989 mluvilo o tom, že je třeba neuznávat titul JUDr. z bývalé Vysoké školy SNB, nebylo to bez důvodu. Úroveň právního vzdělání policistů a lidí na vnitru je obecně velmi nízká. Jsou to „teplá místečka“, takže se je nechce nikomu opouštět. Proto ta honba za tituly, které jsou jinak zcela bezcenné… Čtyřicetistránkový text odpovídá nanejvýš ročníkové práci běžného studenta na univerzitě, nikoli diplomové práci. Co si máme myslet o úrovni takových absolventů?

●●●

● Merkelová: Ano, mám prázdný dům, ale uprchlíky tam neubytuji!

Angela Merkelová má rekreační dům v Hohenwalde, během roku většinou prázdný, ale jak řekla, nedovedu si představit, že bych je ubytovala. (prvnízprávy.cz, 18. 3. 2016, 12:05)

─────

Co lépe než toto charakterizuje kancléřku Čtvrté říše? A takový člověk by rád rozhodoval o budoucnosti Evropy? Ani náhodou! Čím dříve bude z vedení Německa a EU odstraněna, tím lépe. Německo tak jako tak bude následky jejího působení napravovat desítky let…

●●●

Nebojme se krátkého chaosu, smete-li oligarchu

Pokud se chceme stát vyspělou demokracií, měl by Babiš ze své ústavní funkce okamžitě odejít. Bohuslav Sobotka si musí vybrat mezi stabilitou vedoucí k oligarchickému režimu, a krátkým chaotickým obdobím, které oligarchu smete. (Deník Referendum, 18. 3. 2016, 8:00)

─────

Jiří Paroubek má pravdu. Babiš je ve své funkci neudržitelný a musí odejít. Sobotka udělal na samém začátku kardinální chybu, že přes všechna varování šel s Babišem do koalice, která mu kromě problémů nic nepřinesla. Dnes tuto chybu bude muset napravit, jinak sám skončí v čele vlády, nebo skončí celá jeho vláda. Netřeba se bát, že by vláda, očištěná od Babiše, nevydržela s podporou rozumných poslanců do konce volebního období. Je to v zájmu všech demokratických sil v této zemi. Babiše nám byl čert dlužen. Teď se o tom přesvědčil i sám B. Sobotka. Ale trvalo to, že ano…?

●●●

● Teroristu z Paříže Abdeslama dopadli živého

Sto dvacet šest dnů hledaného osmého teroristu z Paříže Salaha Abdeslama dopadla v pátek belgická policie na bruselském předměstí Molenbeek. Potvrdily to úřady. Spolu s ním byl podle deníku Le Soir zadržen jeho komplic. Agentury AFP uvedla, že jeden hledaný muž je stále zabarikádovaný a v obklíčení policistů. (Novinky.cz, 18. 3. 2016, 17:25)

─────

Francie by měla udělat velké gesto směrem k teroristům: využít výjimečného stavu, pozastavit moratorium na trest smrti a veřejně popravit gilotinou teroristu Abdeslama na jednom z pařížských náměstí. Hlava popraveného by měla být vystavena na pranýři na dobu alespoň jednoho roku – jako akt odstrašení těch, kteří by chtěli jít ve stopách tohoto teroristy. Místo by mělo být nepřetržitě hlídáno ve dne v noci policisty nebo armádou. Poprava by měla být vysílána přímým televizním přenosem. Tento akt pomsty by byl nejlepší odpovědí všem teroristům na světě. Příznivě by se to projevilo i v řešení migrační vlny do Evropy. Nehrajme si na humanismus a demokracii v situaci, kdy nevinné lidi masakrují teroristé, o jejichž původu často nic nevíme!

●●●

● Odešli z ANO: Babiš se o nás nezajímal, přicházely jen rozkazy

Všech pět zastupitelů ANO v Karlových Varech v týdnu opustilo hnutí Andreje Babiše a odstavilo ho tak od účasti na vedení města. Slova odpadlíků potvrzují scénář z dalších měst po celém Česku: špičky hnutí s námi nekomunikují, tají informace, dosazuje nové a neznámé lidi. Jak deníku ECHO24.cz řekl jeden z pětice nespokojených, náměstek karlovarského primátora Čestmír Bruštík, Andrej Babiš problémy v Karlových Varech nijak neřešil. A z vedení přicházely jen příkazy. (Echo24.cz, 19. 3. 2016)

─────

Nedemokratické hnutí ANO 2011 se v praxi vyjevilo ve své nahotě. Až to pochopí všichni, kteří se nechali nalákat, tato politická bublina skončí. České přísloví o tom říká: Podvod a klam zradí se sám. Zdá se, že ANO má k tomu nakročeno. Konce politických podvodníků bývají smutné. Až to Babišovi dojde, raději se odstěhuje zpátky na Slovensko. Obávám se však, že ani tam o něj stát nebudou. V tom mu nepomohou ani jeho miliardy – pokud nějaké opravdu má.

●●●

● Třicítka pandurů má závady, deset není schopných boje

Z obrněných transportérů Pandur, kterých má česká armáda 107, má 30 vozidel různé typy závad. Deset pandurů není schopných boje. V pořadu Otázky Václava Moravce to uvedl náčelník Generálního štábu AČR Josef Bečvář. Armáda podle něj obdržela minulý týden asi 1800 součástek na pandury. (Novinky.cz, 20. 3. 2016, 15:46)

─────

Ten, kdo dojednal tak „skvělý“ obchod, patří do vězení – na doživotí, aby si zapamatoval, že takové věci se ve slušné společnosti nedělají. Kolik „chytráků“ z armády si na tom namastilo kapsu? Jistě jich budou desítky. Hanba jim!

●●●

● Podívejte se[,] jak vypadá Irák[,] odkud přicházejí migranti do Evropy (VIDEO)

Někteří říkají: „A co mají dělat ubozí utečenci přicházející z Iráku?" Podívejte se[,] jak vypadá Irák, představovali jsme si takhle Irák? (prvnízprávy.cz, 20. 3. 2016, 16:04)

─────

Který negramot vymyslel ten titulek? Měl by se vrátit zpátky do základní školy a naučit se, kde se píší interpunkční čárky. Když se někdo chce živit psaním, musí to umět!

●●●

● Blázen, hloupá ženská. Vymýšlí samé krávoviny. Hoďte na ni síť, udeřilo na ministryni Marksovou zprava

První místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek je šokován některými návrhy, s nimiž přichází ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. „To jsou neuvěřitelné krávoviny, co vymýšlí. A bohužel jsem neslyšel premiéra, že by prohlásil: promiňte, já mám ve vládě hloupou ženskou, já ji vyměním za chytřejší,“ prohlásil Rudolf Baránek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, protože útok proti malým podnikatelům a živnostníkům není podle něj žádné špásování, ale nebezpečný trend. (ParlamentniListy.cz, 21. 3. 2016, 11:12)

─────

Že je soudružka Marxová-Engelsová nejhloupější ministryní v Sobotkově vládě, je jasné každému, kdo sleduje její exhibice na politické scéně. Kdo takovou ženskou Sobotkovi doporučil, se raději ani nebudu ptát. Tady platí ono staré známé: svůj k svému. Hloupý Sobotka si přece nemůže vybrat někoho chytřejšího, než je on sám. Udělal by opravdu nejlépe, kdyby to už konečně „zabalil“ a dal příležitost někomu schopnějšímu, než je on sám. Aby bylo jasno: tím schopnějším nemyslím všehoschopného exkomunistu a estébáckého práskače A. Babiše. Mám na mysli např. M. Haška, který se na svém postu snaží pracovat, jak nejlépe umí. Takové lidi tato republika i samotná ČSSD potřebují. Na Sobotku se brzy zapomene, jen co zmizí z vrcholné politiky. Je to „hrobař“ sociální demokracie i celé této země.

●●●

● Je zle, pravicoví extremisté zavlečou Evropu do války. Analytik Jelínek volá po mobilizaci všech demokratů

Je zle a politická reprezentace napříč Evropou by měla zpozornět. „Měla by jít do sebe především po stránce hájení a reprezentace zájmů svých voličů, od kterého spousta stran podle mě fakticky ustoupila,“ uvedl politolog Lukáš Jelínek. Ten totiž varuje před vzestupem přízně voličů ke krajně pravicovým silám. Navíc upozorňuje na konflikt polské strany Právo a spravedlnost nejen s Evropou, ale i s Ruskem: „Polsko-ruské vztahy hrozí velmi vážnou eskalací. Polský nacionalismus, který se konfrontačně vymezuje vůči Rusku, může přivést do obtížné situace nejen Polsko, ale i Evropskou unii.“ (ParlamentniListy.cz, 21. 3. 2016, 17:21)

─────

Známý televizní mudrlant L. Jelínek, který tak rád rozdává své „zaručené“ politologické rady sociálním demokratům i jiným, bije na poplach. Tuší, že mu brzy pšenka nepokvete, protože jeho rady byly k ničemu. Díky nim je Sobotka tam, kde je. Brzy skončí v propadlišti dějin a ani pes po něm neštěkne. Čím se pak bude živit Jelínek, je velká otázka. Rukama asi těžko, protože nic neumí – kromě jalového žvanění. Vývoj, k němuž bylo nakročeno a na kterém se svou neschopností i neprozíravostí podílejí šéfové EU (včetně „mouřenína“ B. Sobotky), už nikdo nezastaví. Zkáza Evropy je na dosah. Třetí světová válka už „doutná“ a brzy se rozhoří. Možná se dožijeme i toho, že živí budou závidět mrtvým, že stačili umřít včas…

●●●

● ČSSD a lidovci porušují koaliční smlouvu. Ohrožují spolupráci, řeklo ANO

Návrh poslance Jana Chvojky (ČSSD) omezit v novele zákona o střetu zájmů podnikání ministrů považuje ANO za porušení koaliční smlouvy. Pokud budou koaliční partneři takto pokračovat, budou to oni, kdo může být zodpovědný za konec koaliční spolupráce, shodlo se předsednictvo ANO. To zároveň vyzvalo své poslance, aby podpořili schůzi Sněmovny kvůli Čapímu hnízdu. (iDNES.cz, 21. 3. 2016, 21:57, aktualizováno 22:43)

─────

Jestli u nás někdo něco ohrožuje, je to právě hnutí ANO, které nerespektuje pravidla platná ve slušné společnosti. Bylo chybou B. Sobotky, že nevyužil možnosti, kterou od začátku měl, totiž sestavit vládu menšinovou a hledat podporu napříč politickými stranami. Dnes má možnost tuto chybu napravit. Jinou nemá. Nechat se vydírat hnutím ANO je nepřijatelné. Když se jim taková koalice nelíbí, ať jdou…

●●●

● Nemocnice odmítly přijmout pacienta. Po půl hodině v sanitce zemřel

Brněnské nemocnice odmítly přijmout pacienta. Nevěděly prý, že je v akutním ohrožení života. Muž po půl hodině v sanitce zemřel. Nemocnice tvrdí, že postupovaly správně. Záchranáři zase, že udělali maximum. Co se stalo, vyšetřuje komise sestavená ministerstvem zdravotnictví. (iDNES.cz, 22. 3. 2016, 8:48)

─────

Ředitelé těch nemocnic, které odmítly přijmout pacienta, by měli okamžitě skončit ve své funkci a mělo by být zahájeno trestní stíhání viníků. O místo by měl přijít také ministr Němeček, který umožnil, že je v nemocnicích takový nepořádek. Nemocnice by neměly dostat ani korunu navíc, dokud se kvalitativně nezlepší jejich fungování. Hlavou by měli za všechno ručit ředitelé. Pokud to nezvládnou, ať se jdou živit něčím jiným, co jim půjde líp!

●●●

● To jsou věci: Po explozích v Bruselu vystoupil Bohuslav Sobotka. Ale tak, jak byste nečekali

S ohledem na dnešní teroristické útoky v Bruselu byla velmi očekávaná tisková konference premiéra Bohuslava Sobotky. Ten však uvedl, že nejprve bude hovořit o inkluzi, a až pak se vyjádří k teroristickým útokům a k případnému přijímání bezpečnostních opatření. Spolu s premiérem se tiskovky účastnila také ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) a Václav Krása, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. (ParlamentniListy.cz, 22. 3. 2016, 10:00)

─────

Sobotka jen prokázal, že není mužem na svém místě. Měl by okamžitě skončit, protože vůbec nechápe, „která bije“. Neumím si představit, jak takový člověk chce zajistit bezpečnost občanů před teroristy. Nedokázal by zajistit ani svou vlastní! Pryč s ním! Nemělo by nám uniknout, že na teroristické útoky přímo v centru EU nereagoval kromě F. Hollanda a D. Camerona nikdo z nejvyššího vedení tohoto superstátu: Merkelová, Juncker, Schultz ani Tusk. O čem to svědčí? Na to nechť si odpoví každý čtenář sám!

●●●

● Čeští poslanci odmítli bezvízový styk pro Turky

Poslanecká sněmovna se v úterý vrátila k projednání mimořádného bodu programu - migrační krizi. Poslanci přijali usnesení, ve kterém odmítli bezvízový styk pro Turecko. Ten je součástí dohody s Evropskou unií. (Novinky.cz, 22. 3. 2016, 19:08, aktualizováno 19:30)

─────

Poslanci zaujali jedině možné stanovisko. Snad ještě není pozdě. Sobotka znovu dokázal, že dělá netransparentní politiku a není ochoten zpovídat se parlamentu, který je jeho nadřízeným. Jestli se mu to nelíbí, měl by podat demisi. Dříve nebo později k tomu stejně dojde. Nedovedu si představit, že by taková „bábovka“ mohla zůstat v čele státu, který má čelit teroristické hrozbě. Ten kalašnikov, který se našel v Bruselu při dnešním atentátu, byl zřejmě určen Sobotkovi, aby už konečně šel ke všem čertům.

●●●

Babišovo přiznání: Farmu Čapí hnízdo vlastnily mé děti a bratr partnerky

Po hodině a půl se ministr financí Andrej Babiš dostal k důvodu, proč byla svolána mimořádná schůze Poslanecké sněmovny. Přiznal, že farmu Ptačí hnízdo vlastnily jeho dvě dospělé děti a bratr partnerky. (Lidovky.cz, 23. 3. 2016, 16:51, aktualizováno 17:53)

─────

Pohádky A. Babiše pro malé i pro dospělé. Takový je dojem z téměř dvouhodinového pokusu o vyjádření ke kauze Čapí hnízdo. Koblihář a nejnověji i pohádkář A. Babiš doufá, že poslanci i veřejnost jsou tak naivní, že mu to zbaští i s navijákem. Obávám se, že v tom se přepočítal. Daleko trapnější než tento pokus bylo vystoupení premiéra Sobotky. Jeho zbabělost tím dosáhla vrcholu. Marně doufá, že se zachrání, když si Babiše ponechá ve vládě. Velice se mýlí. Důsledky pro něj i pro ČSSD budou smrtící…

●●●

● Jurečka nemá žádný osobní názor na vysvětlení kauzy Čapího hnízda, podle Sobotky nemohou politici suplovat policii

Ministr financí Andrej Babiš dnes na mimořádné schůzi vysvětloval poslancům okolnosti kolem kauzy Farmy Čapí hnízdo. Babiš dnes poslancům řekl, že Farmu Čapí hnízdo vlastnili v době získání evropské dotace jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky. První místopředseda lidovců a ministr zemědělství Marian Jurečka uvedl[,] že nemá žádný osobní názor na toto vysvětlení. (EuroZprávy.cz, 23. 3. 2016, 19:22)

─────

Jako občan a volič nesouhlasím s tím, aby ve vládě seděl člověk, který nemá názor. Je třeba se poohlédnout po někom, kdo jasný názor bude mít na všechno. Ať si to s ním vyřídí předseda strany P. Bělobrádek. Nebo se M. Jurečka bojí Babiše? Co na něj tento bývalý agent StB ví?

●●●

● Novináři o Babišovi: Když vidím tu prostou, utrápenou tvář, začínám mu ty pitomosti, co říká, věřit. Tohle je sebevražda v přímém přenosu

Včerejší vystoupení ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše na půdě Poslanecké sněmovny stran kauzy Čapí hnízdo se na sociální síti Twitter setkalo s řadou ohlasů. (ParlamentniListy.cz, 24. 3. 2016, 8:52)

─────

Výroky Petra Fischera a P. Kamberského, zaměstnance Babišových novin, nejlépe dokumentují, že se Babiš historicky znemožnil a bude muset z politiky odejít. On to zatím neví, protože s politikou žádné zkušenosti nemá. Jeho miliardy mu v tom nepomohou. Drží se díky zbabělosti B. Sobotky, který se bojí, že přijde o všechno. Má pravdu: přijde. Účet mu vystaví až voliči. Bude to bilance tragická, po níž se ČSSD z politické porážky již nevzpamatuje. Někteří novináři poukazují na podobnost Babišova vystoupení se známým projevem M. Jakeše na Červeném Hrádku. Mně jeho projev spíš připomínal jiného Slováka ‒ G. Husáka, který měl rovněž potřebu vychvalovat sám sebe a komunisty, v jejichž čele tehdy stál. Sebechvála, jak známo, smrdí. Sněmovnu by měli po Babišově projevu pořádně vyvětrat, aby vyvanul ten smrad, který tam po Babišovi zůstal.

●●●

● Protibabišovský internet: Lepší než porno s trpaslíkama. Chce se mi zvracet. Jako kdybych slyšel Husáka

Včerejší vystoupení ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše v Poslanecké sněmovně je hojně komentováno napříč sociálními sítěmi. V jedné z protibabišovských skupin se dokonce jali hodnotit i takové téma jako jsou ministrovy hygienické návyky. (ParlamentniListy.cz, 24. 3. 2016, 11:25)

─────

Být na místě Babiše, buď bych okamžitě emigroval (či se legálně vystěhoval někam jinam), nebo bych se zahrabal dvacet metrů pod zem, aby o mně už nikdo nikdy neslyšel. Ale protože Babiš není příliš inteligentní, čeká, že se snad stane zázrak a že ho Zeman jmenuje předsedou vlády. Kdyby to Zeman skutečně udělal, byla by to pro něj politická sebevražda v přímém televizním přenosu. Zeman má pud sebezáchovy a „namlouvání s Babišem“ je jen součástí natahování Sobotky na skřipec, kdykoli se v Zemanovi ozvou jeho sadistické choutky. Zemanův sadismus a Sobotkův masochismus se výborně doplňují. Byla by to skvělá dvojka na sexuální hrátky pro náročné. – Česká politika posledních let zná ještě jiný podobný příklad: Petr Nečas a jeho „domina“ Jana Nagyová, později provdaná Nečasová. Také dvojka k pohledání!

●●●

Verdikt nad Abdeslamem se odkládá. O útocích v Bruselu prý nevěděl

Belgický soud rozhodne o prodloužení vazby pro Salaha Abdeslama 7. dubna, čtvrteční jednání bylo odročeno na žádost jeho právního zástupce Svena Maryho. Abdeslama, který je považován za přeživšího teroristu z loňských útoků v Paříži, zadržela policie v belgické metropoli minulý týden v pátek. Mary oznámil, že jeho klient se již nebude bránit vydání do Francie. (Lidovky.cz, 24. 3. 2016, 12:27)

─────

Hra belgických úřadů na demokracii a právní stát mění tuto zemi v nefalšovaný Absurdistán. Místo toho, aby byl vyhlášen výjimečný stav a ke zdi postaveni všichni viníci, hrají si belgické soudy na „spravedlnost“. Tou je jediné: smrt za smrt. V zemi musí být pozastaveno moratorium na trest smrti a viníci veřejně popraveni. Jedině tak lze tyto nebezpečné vrahy a jejich možné pokračovatele dostatečně odstrašit.

●●●

● Bělobrádek zaútočil: Babiš přepsal Čapí hnízdo účelově, škodí vládě

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš podle vicepremiéra a předsedy lidovců Pavla Bělobrádka potvrdil podezření, že přes svou rodinu účelově přepsal majetek Čapího hnízda. Situace je vážná, snižuje kredit vlády, řekl Bělobrádek během návštěvy Spojených států. Je podle něj na Babišově zvážení, zda by měl odstoupit. Ministr financí ve středu Sněmovně řekl, že Farmu Čapí hnízdo vlastnili v době získání evropské dotace jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky. (Echo34.cz, 24. 3. 2016)

─────

Zdá se, že KDU-ČSL bude muset převzít iniciativu, aby Sobotkova vláda skončila. Jiné řešení není, když zbabělec Sobotka strká hlavu do písku, aby nemusel nic řešit. Někdo bude muset koaliční smlouvu vypovědět, aby se začalo něco dít. Lidovci mají šanci se zachránit před pádem do politické bezvýznamnosti. Bělobrádek to pochopil a začíná konat. Babiš odejde tak jako tak. S ním skončí i Sobotka.

●●●

● I kdyby Babiš někoho zapíchl, fanoušci mu to prominou, říká Laudát z TOPky

„Je to úpadek politické kultury, Babiš by měl odstoupit,“ říká v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz František Laudát, předseda pražské topky a šéf poslaneckého klubu TOP 09-Starostové. „Pokud bude společností akceptována manipulace takovéhoto kalibru, může to způsobit rozklad morálky a důvěry v politiku. Andrej Babiš má ale elektorát některých fanatických obdivovatelů, a kdyby někoho zapíchl, tak mu to asi prominou. Pokud řekne, že to páchá ve jménu dobra,“ konstatoval. (ParlamentniListy.cz, 24. 3. 2016, 15:03)

─────

Babiš si hraje na Trumpa, který nedávno zaujal svým kontroverzním výrokem. Babiš však není Trump a Česká republika nejsou Spojené státy. Mohu pana Laudáta uklidnit: tak zlé to zatím u nás ještě není. Stále totiž platí to, co před více než 170 lety napsal politik, spisovatel a novinář K. Havlíček Borovský: „Dneska ctí tě za svatého, zítra budeš sviňák.“ Přesně to čeká velmi brzy také A. Babiše. V politice platilo a platí: je třeba vydržet a nevyklízet předčasně pozice. Dnešní „vítězové“, kteří se tváří jako mistři světa, budou zítra zcela jistě poraženi.

●●●

● Z OKD půjde 345 lidí, říká ministr Mládek

Z těžební společnosti OKD má k 1. červenci letošního roku odejít 345 lidí, a to z nejrůznějších závodů. Ministrům to na dnešním jednání v Karviné potvrdilo vedení OKD. Jak se ale bude vyvíjet další situace ve společnosti či kolik by firma chtěla letos propustit celkem lidí, vláda stále neví. Novinářům to po jednání řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD). OKD má nyní asi 9800 zaměstnanců. (ParlamentniListy.cz, 24. 3. 2016, 15:20)

─────

A kdy půjdou z vlády soudruh „moloděc“ Mládek a soudružka Marxová-Engelsová? S takovými „politiky“ se ČSSD do příštího parlamentu už nedostane. Situace v OKD zlomí vaz všem socanům, kteří se na tom podepsali, včetně Sobotky. Ten by měl skončit ve vězení. A co hejtman M. Novák? Jen naivka si může myslet, že by tento „těžkotonážní“ aparátník mohl opět kandidovat v krajských volbách a znovu uspět. ČSSD čeká ve volbách takový výprask, že ho nepřežije!

●●●

● Jiří Pospíšil se postaví v boji o Hrad Zemanovi, pokud...

Hostem čtvrtečního pořadu DVTV byl europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. Kromě teroristických útoků v Bruselu a situace po nich se hovořilo také o kandidatuře na prezidenta. (ParlamentniListy.cz, 25. 3. 2016, 10:45)

─────

Bývalý funkcionář ODS a absolvent plzeňských práv – to není ta nejlepší vizitka pro kandidáta na funkci příštího prezidenta ČR. Ve srovnání s M. Zemanem je J. Pospíšil příliš „lehká váha“, aby mohl uspět. Je to jen důsledek nezdravého sebevědomí tohoto mladého muže, který zatím mnoho nedokázal – spíše nic. Kdyby měl trochu soudnosti – jakože nemá – koketování s touto myšlenkou by pustil z hlavy. Stejně žádnou šanci nemá. Možná tak u M. Mládkové a dalších havlistů, což je poněkud málo. Na zvolení v přímé volbě to stačit nebude. Protivník vůči Zemanovi se nenajde, neboť jednoduše není. Nemáme žádné osobnosti, protože žádná ze stran nedělá nic pro kultivaci politického prostředí. Kromě Zemana ve vysokých funkcích není jediná osobnost!

●●●

Tvrdík: V Číně jsem byl již téměř stokrát a CEFC je seriózní firma bez vazeb na armádu

Premiéři mají za poradce představitele zahraničních firem standardně, říká Jaroslav Tvrdík. Sám radí Bohuslavu Sobotkovi i investorům z CEFC Group (Europe) Company. (Lidovky.cz, 25. 3. 2016, 10:13)

─────

Chce to ještě maličkost: aby se soudruh Tvrdík, bývalý důstojník komunistické Čs. lidové armády, naučil nejen rusky, ale také čínsky. Pak to bude všechno naprosto dokonalé. Ale zdá se, že něco takového chtít po Tvrdíkovi je podobné, jako požadovat po soudruhu Babišovi, aby se naučil pořádně česky. Marné úsilí. ‒ Na zpestření jeden komentář čtenáře pod tímto článkem: „Trafikant a bankrotář zastupuje ČR ve prospěch komunistické Číny, šílené...“ K tomu není třeba nic dodávat!

●●●

● Muslimský trafikant v Glasgow popřál křesťanům šťastné Velikonoce. Islamista ho zabil

Oblíbeného muslimského majitele trafiky ve skotském Glasgow zavraždil ve čtvrtek večer jiný muslim za to, že na internetu popřál milovaným křesťanům šťastné Velikonoce. Policie v souvislosti s vraždou zadržela 32letého muže, informoval deník Daily Mail. (Novinky.cz, 25. 3. 2016, 21:00)

─────

Chcete lepší důkaz o „mírumilovnosti“ islámu? Snad se naivním „vítačům“ už konečně otevřou oči!

●●●

● Veselo v ODS. Miroslava Němcová sjela Petra Nečase kvůli Číně. A ten jí poslal neméně pádnou odpověď

Předsedkyně sněmovního mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová (ODS) se nechce smířit s prohlubováním česko-čínských vztahů. Nejnověji kvůli tomu veřejně vyčinila i svému bývalému šéfovi a expremiéru za ODS Petru Nečasovi. Informoval o tom server Novinky.cz. - Němcová ale nejprve zkritizovala předsedu dolní parlamentní komory Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu, že převzal záštitu nad seminářem o vztazích obou zemí v prostorách Poslanecké sněmovny, kam byl pozván mj. profesor univerzity ÚV Komunistické strany Číny. - Skutečnost, že semináře se účastnil rovněž Petr Nečas, Němcovou nemile překvapila. „Petr Nečas tam nebyl vůbec vyslán ODS, nikoho z nás nezastupoval. Poslanecký klub, vedení strany, nikdo nevěděl o této jeho aktivitě,“ uvedla poslankyně pro server ParlamentníListy.cz. Podle Němcové by se určitě v roli předsedy vlády podobných akcí neúčastnil. (ParlamentniListy.cz, 26. 3. 2016, 11:42)

─────

Členové a funkcionáři ODS se začínají „sekat“ mezi sebou. To je neklamná známka toho, že konec této strany se blíží. Nečas, největší ostuda ODS za celou dobu její existence, by udělal nejlépe, kdyby zalezl někam do kouta a mlčel. Návštěva tohoto semináře jen potvrzuje jeho bolševické ledví, které zřejmě zdědil po rodičích. Když ODS nedokázala Nečase vyloučit ze svých řad, dobře jí tak! – Jeden z komentářů pod tímto článkem zachytil situaci bývalé předsedkyně PS PČR takto: „Jak dlouho tu ještě bude ta slepice kvokat? Než natáhne brka. Za ty léta ve sněmovně se odnaučila dělat rukama. Je to pomatená bába. Do zadku začala lézt Havlovi, pak Klausovi. Pak přišel na řadu Topolánek a skončilo to u Nečase. U Fialy se jí to nepodařilo...“ Komentáře k tomuto komentáři jistě netřeba.

●●●

● Udělala si Merkelová selfie s belgickým sebevražedným atentátníkem?

Sociální sítě zaznamenaly podobnost mezi Bruselským teroristou a mladým mužem, který si loni v září udělal s Angelou Merkelovou selfie. Policie se dosud k tomu nevyjádřila. (prvnízprávy.cz, 26. 3. 2016, 13:05)

─────

Merkelová je hloupá komunistická funkcionářka z bývalé NDR, takže možné to je. Už ji měli dávno zavřít někam na psychiatrii, kam bezesporu patří, nebo rovnou do vězení ‒ na doživotí.

●●●

● Policie zadržela při projevu extremistu Bartoše, vyhrožoval politikům

Policie na pražské demonstraci proti islamizaci zadržela předsedu krajně extremistické Národní demokracie Adama B. Bartoše. Vyzýval k potrestání politiků trestem nejvyšším kvůli jejich přístupu k imigrantům. (iDNES.cz, 26. 3. 2016, 14:57)

─────

Polistopadový režim, založený na falešném humanismu a pseudodemokracii, mele z posledního. Proto zatýká a zatýká. Jeho konec se blíží – podobně jako v listopadu 1989.

●●●

● Belgický chaos se promítá i do zpráv o vyšetřování. Nakonec je všechno jinak

Vyšetřování teroristických útoků v Bruselu provázejí nejednotné a unáhlené zprávy belgických médií. Jejich postupné upřesňování a uvádění na pravou míru pak připomíná pověstné Rádio Jerevan. (Novinky.cz, 27. 3. 2016, 14:32)

─────

Chaos, který doprovází práci belgických bezpečnostních orgánů, je živnou půdou pro teroristy. Neschopnost úřadů a vlády vede k jedinému závěru: Belgie je bezpečnostním rizikem pro celou EU. Proto by úřady této instituce měly být přesunuty do bezpečnější země, než je Belgie. Dozor nad policií a tajnými službami Belgie by měly převzít FBI a CIA. USA jako nejsilnější stát NATO musí převzít záštitu nad neschopnou Belgií. Kromě panovnické rodiny by všechny důležité úřady státu měly být dány pod mezinárodní kontrolu zemí EU. Je doslova katastrofou, že sídlo EU je právě v Belgii!

●●●

● TOP 09 jde do kytek a Dominik Feri se pustil do Kalouska: Je to jeho vina, odpuzuje liberály

Do kritiky svého stranického šéfa se pustil nejmladší radní v České republice, Dominik Feri (TOP 09). Na svém facebookovém profilu poukázal na to, že podle posledního průzkumu by TOP 09 získala jen 5,5 %. (ParlamentniListy.cz, 27. 3. 2016, 13:31)

─────

O tom, že pod Kalouskovým vedením skončí TOP 09 pod pětiprocentní hranicí volitelnosti, jsme v této rubrice psali již před několika měsíci. Dnes se tato prorocká slova naplňují. Kalouskovi jde o jediné: aby byl u koryta, lhostejno s kým. Hlavně, že je koryto. Prasata se vždycky najdou…

●●●

● Čínský prezident od Krnáčové převzal symbolický klíč od pražských bran

Druhým dnem v úterý pokračuje návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice. Sešel s prezidentem Milošem Zemanem a dalšími představiteli státu. V hlavním městě celý den probíhají demonstrace proti návštěvě čínské hlavy státu. (Novinky.cz, 29. 3. 2016, 9:22, aktualizováno 19:09)

─────

Je skandální, že Slovenka Krnáčová si dovolí dávat někomu symbolický klíč od hlavního města ČR. Ať si rozdává klíče od svého bytu nebo od Babišova Čapího hnízda! Je neodpustitelnou ostudou současných zastupitelů Prahy, že to dopustili a že stále nejsou schopni Krnáčovou z funkce primátorky odvolat. Hanba jim!

●●●

● Čínský proletariát se začíná bouřit, vláda chce propustit miliony lidí

Počet dělnických protestů v Číně se rok od roku výrazně zvyšuje. Zoufalí lidé bojují proti špatným pracovním podmínkám a nevyplácení honorářů. Vláda přesto oznámila masivní propouštění, o práci v následujících letech přijde až šest milionů lidí. (iDNES.cz, 29. 3. 2016, 19:52)

─────

Koketování současného komunistického vedení Číny s marxismem zřejmě skončí v okamžiku, kdy bude lidovou nespokojeností smeteno. Podobně jako revoluci čeká putinovské Rusko, nevyhne se jí ani postmaoistické Čína. V obou případech to může znamenat zásadní geopolitickou změnu, která zřejmě vyvolá válku nejen v tomto regionu, ale patrně válku světovou.

●●●

● Tvrdá rána pro ČSSD: Altnerovi musí zaplatit přes 300 miliónů korun

Sociální demokraté musí podle čtvrtečního rozhodnutí pražského městského soudu zaplatit právníkovi Zdeňku Altnerovi 18,5 miliónu korun a smluvní pokutu, která šplhá na zhruba 317 miliónů. (Novinky.cz, 31. 3. 2016, 16:04, aktualizováno 17:47)

─────

Tato věc, o níž činovníci ČSSD velmi dobře vědí mnoho let, ale nebrali ji vážně, může výrazně zkomplikovat další existenci této straně. Popravdě: nic jiného si ani nezaslouží – za svou zpupnost. Ať se v tom pořádně vymáchají! Dalo se čekat, že vinu budou současní představitelé strany házet na Zemana. A jako naschvál: zase v době, kdy je B. Sobotka v USA. Jaká náhoda!

●●●

● Pošta výrazně zdraží poslání dopisu

Sociální demokraté musí podle čtvrtečního rozhodnutí pražského městského soudu zaplatit právníkovi Zdeňku Altnerovi 18,5 miliónu korun a smluvní pokutu, která šplhá na zhruba 317 miliónů. (Novinky.cz, 31. 3. 2016,17:11, aktualizováno 17:36)

─────

Pošta stále jen zdražuje, ale lepší služby nenabízí. Nebylo by lepší ji zrušit a její práci svěřit soukromým firmám?

●●●

● Altnera, jemuž má ČSSD zaplatit miliony, hledá policie kvůli zpronevěře

Policisté pátrají po advokátovi Zdeňkovi Altnerovi, protože se vyhýbá soudu, kde čelí obžalobě ze zpronevěry. Uvedl to server Aktuálně.cz. Altner ve čtvrtek pravomocně vyhrál spor s ČSSD, kterou jako jeden z právníků zastupoval ve sporu o Lidový dům. Na straně vysoudil přes 337 milionů korun. (iDNES.cz, 1. 4. 2016,11:56)

─────

Chcete přesvědčivější důkaz o tom, že žijeme v Kocourkově? Tak tady je! K čemu je nám policie, která chrání Číňany před českými občany, ale nekoná, když se na veřejnosti objeví hledaná osoba? Zodpovídá za to ještě tato vláda, nebo už někdo jiný? Věc se stala včera, tedy 31. 3. 2016, avšak informace o tom vyšla až 1. 4. 2016. Možná je to apríl, ale u nás člověk nikdy neví…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

O bídě jako "nedobrovolné skromnosti" a pokroku dle multi-kulti!

(petr-kubac.blog.cz, 25. 4. 2016 23:26)

"pokrok v uvozovkách" a to je "ekologická energetika" jako celek. Tedy konkrétně solární panely, větrníky, biomasa "zelená úsporám" atd. - Tušíte v čem je rozdíl ? Tyto technologie se rozvíjejí a vylepšují už desítky let - a globální dosah stále nikde, pokud nepočítáme to, že v česku se nedobrovolně skládáme na Paroubkovy, Topolánkovy, Sobotkovy a Kalouskovy "solární barony" a celá Evropa se nedobrovolně skládá na Merkelovskou "Energiewende". Tedy Putin a ropní šejkové se třesou před parní destilací bahnitého bordelu, ale "skutečně sofistikované" technologie je nechávají zcela v klidu - zvláštní ne ? Sugestivně se zeptám - není to nepřesností našeho chápání toho, co je to "skutečně sofistikovaná technologie" ? Takže to jsme probrali současnost a teď máme "energetickou budoucnost". Stále je možné ( a dokonce je to částečně účelné ) montovat a zlepšovat slunečníky, větrníky, vyhnívací nádrže na methan atd. Otázka je, zdali tyto technologie někdy dosáhnou "globální důležitosti" - snad kromě toho, že mají potenciál uvrhnout nás do globální energetické ( a hospodářské ) krize. Kouzlo totiž není v tom zajistit 80% současné energie pro 80% těch, kteří k ní v současnosti mají přístup. Kouzlo je v tom jak udělat, aby 10 miliard lidí mělo přístup ke 150% dnešní energetické spotřeby bohatého západu. K tomu samozřejmě vede energetika, o které se "v nezikovce nedozvíte" - Jaderná energetika založená na Thoriu, termojaderná energetika spíše "pulzního typu", protože fyziky milované tokamaky se zdají jako slepá cesta atd. OK - dovedu si představit že thoriová jaderná energetika "zeleným neziskovkám" smrdí, neb "nám je atom jako atom" ale proč "zelené neziskovky'" netlačí na termojadernou energetiku ? Bojí se snad odpadního helia, nebo lehkých radioaktivních iontů typu lithia a beryia, které mají poločasy rozpadu v minutách a pokud se reaktor odstaví večer, ráno se dá vlézt dovnitř bez ochrany, neb tam je radiace na úrovni hygienických norem pro obytné budovy. ( Na rozdíl od tisíců let rozpadu těžkých iontů v konvenčních jaderných elektrárnách ?) Osobně si myslím, že důvod je jinde. Velmi zjednodušeně ekologická ideologie je "návrat k přírodě" ve stylu návratu do 18. století včetně všech atributů, které k tomu náleží - orba koněm, kozí mlíko, blátivé cesty, mokré boty, provlhlé domy, kojenecká úmrtnost atd. Představa "jiné ekologie", která je srovnatelně technologicky reálná - například ve stylu : "letím na prima dovču letadlem, které pohání termojadernou energií syntezovaný butanol, získaný z vody a vzdušného CO2" - v této představě není nikde zima, hlad, bláto ani nemoce - tudíž to pro zelené není "dostatečný návrat k přírodě". Už kdysi dávno totiž zelení ideologové vymysleli, že základem ochrany přírody je "skromnost", ať už to znamená cokoliv. Všechny ty zelené "polovynálezy", jako je "ekologická energetika" jsou jenom nástroje na cestě ke "skromnosti", které mají poskytnout argumenty typu : "Žehlit u zpráv v televizi ? Zbláznili jste se ? Víte přece, že soláry ve tmě nejedou !". Jediný drobný problém se "zelenou skromností" je ten, že "nedobrovolná skromnost" je totéž co chudoba, ať už si o tom zelené dětičky z bohatých rodin myslí cokoliv. A něco pro chemiky: „...Dneska si jenom řekneme v čem je kouzlo chlorečnanu draselného. Raketoví modeláři mají své recepty na rozpouštění chlorečnanu v roztaveném sorbitolu - čímž vzniká hořlavá hmota známá z raketových motorků jako pevné raketové palivo. Pro případ "multikulturní krize" nás ale zajímá jiný recepis : smícháním 9 dílů jemně rozemletého chlorečnanu draselného a 1 dílu běžné strojní vazelíny vznikne "hňahňanina" vlastnostmi i vzhledem velice blízká plastickým trhavinám, která je relativně bezpečná a přesto se dá odpálit a bouchá jako hrom....“

„Humanisté“ připravili peklo větší než „fašisté“ aneb Peroutka fašistou? (1)

(Ofčáček, 20. 4. 2016 9:18)

Být ekonomem je poukázka do spolku lumpů, vyrostlých Židovské etice. „Humanisté“ začnou ihned opravovat velikost. Tedy konkrétně písmena „ž“ či „Ž“ ve slově žid a Žid. A to je o absolutní podstatě světa. Tedy o vnucování, že židovství je náboženství nikoli národní program polyglotického národa Židů, majícího po letech národního života v ilegalitě a utajování svůj stát. Tedy hlavní stát a více států pobočných, záložních. Hlavním židovským státem je Stát Izrael, formálně od roku 1948, vzniklého za pomoci Stalina a jeho SSSR, za tiché pomoci USA. Oba tyto politické kolosy, zejména původní „sovětský svaz“ myšleno globální útvar, který zamořil asi 1/6 světa, tedy planety Země, tedy obecně známý Sovětský svaz, SSSR, na troskách carského Ruska. Vše je obecně známo, zde jen, že Leninovo židovské řádění po 7.11.1917 je jedinečný obraz bolševického státu „hnusu bez závoje“. Monozí bolševici a komunisté lkají a zoufají o kráse komunismu a jeho radostí po roce 1948 a idiotští „antikomunisté“ vypráví z počítačů a mobilů zhlouplé mládeži, že tuzemský čsl. komunismus byl jen o nedostatku toaletního papíru či frontách na mandarinky nebo banány! Jako by nebyla 50.léta, umožněná politikou arcilumpa E.Beeše, co se zasloužil o stát. Komunistický! A ještě malý exkurz. Také jsem blábolil načtené, že železnou oponu jako pojem spustil pan Churchil svým projevem ve Fultonu. Ovšem v rámci utajování bylo utajeno, že o železné oponě a jejím spuštění mluvil německý ministr propgandy dr.Göbbels (wikipedia.org/wiki/Joseph_ Goebbels: Paul Joseph Goebbels (29. října 1897, Rheydt – 1. května 1945, Berlín) byl jeden z nejvyšších nacistických představitelů. Byl říšským ministrem propagandy (vedl ministerstvo pro lidovou osvětu a propagandu), zmocněnec pro vedení totální války, říšský velitel domobrany a jeden z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. Hitler jej ve své závěti určil svým nástupcem ve funkci říšského kancléře,... Doktorský titul získal roku 1921 na Univerzitě v Heidelbergu na základě doktorské práce o romantickém dramatu 18. století; pak šel pracovat jako novinář a později jako bankovní úředník a vyvolávač na akciové burze. Rovněž psal romány a divadelní hry, ...Po převzetí moci nacisty v roce 1933 byl jmenován ministrem propagandy. Jedním z jeho prvních činů byl příkaz k pálení knih židovských a protinacistických autorů na náměstí Bebelplatz a pokračoval získáním plné moci nad veškerými informačními výstupy v Německu.- tedy profesionální humanista! - s diplomem humanistických studií a následné humanistické praxe! ) Ten totiž 1944(!) již včas varoval, že prohrané válce Německem, rozpoutané zde 1.9.1939 zválcováním Polska Německem, bude „Spojenci“ tedy židovským státem postavena „železná opona“. Curchil, který studoval německé projevy to jen papouškoval a realizoval! Více petr-kubac.blog.cz jak se to dělá v praxi a na co to je: Feynman, termiti a šachové programy: Včera 19.4. 21016 v 5:55 | Petr | Filosofování - Richard Feynman byl americký fyzik, spolutvůrce atomové bomby, a nositel Nobelovy ceny, který napsal jedinečné - "Fenmanovy přednášky z fyziky" což je jedna z mála literatur, která netrpí fenomén "Kubáčovy chybějící věty". Po přečtení všech 6 dílů ( místy za hranicí mého chápání ) jsem se dostal ke knize "To snad nemyslíte vážně", která pojednává o jeho životě. Tuto knihu jsem přečetl za jednu noc - přesně řečeno za noc před maturitou a dodnes toho nelituju. Laskavému čtenáři NAŘIZUJI si ji přečíst také - zejména kapitolu o vysokých školách v Brazílii 60. let, které jakoby vypadly z oka našim dnešním vysokým školám a pak kapitolu "kargokultistické vědy" - ze které nebudou nadšení různí ekonomové, sociologové a další "vědci v oboru humanitních blábolů".

„ Humanisté“ připravili peklo větší než „fašisté“ aneb Peroutka fašistou? (2)

(Ofčáček , 20. 4. 2016 9:09)

Proč jsem si nedávno vzpomněl na Feynmana navíc v souvislosti s termitištěm je jeho věta : "Nejsem chytřejší než 100 chlapů, ale jsem si jist, že jsem chytřejší než průměr ze 100 chlapů". Dnešní pohádka je totiž o tom, co to jsou "distribuované systémy" a co to skutečně znamená, že celek je více než souhrn částí. Tedy představte si následující situací - hraji hru na počítači a kladu si otázku - který tranzistor je zodpovědný za ty rozkošné "řvoucí nestvůry" ? Žádný ? Všechny ? Každý trošku ? Pak si představte neurony v mozku - který je zodpovědný za vědomí a inteligenci - taky žádný. Není těžké si představit, že pokud bychom měli "robotické neurony" mohli bychom ty přirozené lidské v mozku nahrazovat jeden po druhém až by z člověka zbyl robot, který by si tuto změnu ani neuvědomil. Matematici nejsou z této představy tak nadšení - třeba Roger Penrose napsal knihu "Císařova nová mysl" ( taky povinně přečíst !!! ) kde tuto představu kritizuje, protože tvrdí, že mozek má "kvantové komponenty" které naše počítače ( zatím ? ) nemají. Jako nadšenec pro neurovědy s ním v principu souhlasím, ale z hlediska otázky "který neuron je ten inteligentní" je to tak jako tak jedno. Pak tady máme ty termity - nikdo v termitišti nemá mozek běžného typu - jenom reflexně jednající nervovou zauzlinu, přesto jsou termiti schopni stavět složitá hnízda vysoce odolná a s dokonalým systémem klimatizace - kde tedy je "kolektivní inteligence" termitiště ? Těžko je se smířit s představou že "není" - tedy nemá hmotnou povahu a je to jenom stav signalizace chemickými a hmatovými signály mezi termity. ….Stejně jako žádný termit nechápe strukturu termitiště. Problém je však v tom, že lidé si příliš neuvědomují tento fakt. .... Něco takového bylo patrně v hloubce krachu komunismu. Všichni se snažili jak jen mohli, ale přesto nebyl ani hajzlpapír, ani rakety. Je pozoruhodné, že "společenskou inteligenci" nevnímají ani současní lídři společnosti a místo tiché úcty k jejím schopnostem tu máme stále těsnější regulace které nám přináší šéfové komise termitů, ať už se jmenují Obama, Merkelová, Sobotka nebo Babiš. Tím se dostáváme k další části problému a to je "prostor řešení" - tedy "společenská inteligence" funguje tím lépe, čím více kombinací různých možností "jak věci dělat" má k dispozici. Něco podobného je známo z počítačových programů hrajících šachy. Pokud zrovna nepoužívají - unfér finty - jako je hledání v databázích již odehraných partií - je nejlepší taktikou k vítězství dělat takové tahy, které vedou ke zvětšení - nikoliv k poklesu - počtu možných tahů v budoucnosti. Jinými slovy představte si "civilizační střet" dvou společností - jako šachovou partii, kde jedna strana táhne jakkoliv to pravidla umožňuj, zatímco druhá strana hrdě vykládá, jak dodržuje vlastní omezující pravidla, že všechny figurky táhnou max o 1 políčko, protože "komise v Bruselu se usnesla, že to tak bude lepší". …..Tím se dostáváme k poslední ožehavé otázce - jestli "šachy zcela bez pravidel" by nebyly lepší než "šachy s pravidly". …. Snaha dosáhnout oboustranně výhodné spolupráce mezi lidmi vede ke vzniku "nepsaných pravidel", která však jsou "rozvíjející" a nikoliv "buzerující", a ve svém důsledku "ožebračující", což je vlastnost všech pravidel vzniklých "usnesením komise". Čímž se dostáváme na úplný konec - jsou společnosti ve kterých "nikdo nic zlého nedělá", a přesto se jim nedaří - viz třeba Rusko, nebo muslimský svět. A pak jsou společnosti, kde rovněž "nikdo nic zlého nedělá" a přesto se jim daří - příklad: Izrael, Švýcarsko, renesanční Itálie. Třeba je to tím, že neprosperující společnosti mají "Putina", nebo "Babiše" - nejchytřejšího ze všech, protože nakradl více, než stovky tisíc "prostých občanů". Oproti tomu prosperující společnosti mají lídry, kteří tuší, že "nikdo není chytřejší než 100 chlapů", a tak s pokorným mlčením se snaží omezovat "prostor možných řešení" co nejméně.

17.4.2006-2016 Fyzika-10 let slavné výročí připomínka„První zpochybnění Einsteinovy relativity“-Šokující výsledky!

(Mikeš doporučuje, 18. 4. 2016 12:03)

17.4. 2006 – 2016 Fyzika - Mikeš doporučuje: 10 let slavné výročí připomínka „První zpochybnění Einsteinovy relativity“ -Šokující výsledky!
(Aktualizováno 20. 4. viz dolů) Tak jsme se konečně dočkali. Poprvé se serióznímu vědeckému týmu povedlo provést experiment, který doslova bourá Einsteinovu obecnou relativitu. Jeho výsledek se od předpovědí liší o dvacet řádů. Záhadné gravitomagnetické pole - Několik týmů vědců sdružených při ESA studovalo gravitomagnetické pole v blízkosti kroužku supravodiče, který roztáčeli z klidu až na 6500 ot./min. Rotující supravodič vytváří slabé magnetické pole nazývané Londonův moment. Výzkumníci chtěli otestovat, zda jejich nová teorie korigující drobné odchylky hmotnosti Cooperových párů (Dvojice elektronů, která je nositelkou proudu v nízkoteplotních supravodičích.) předpovězených kvantovou teorií je správná. Zahrnuli tedy do výpočtů vliv rotujícího gravitomagnetického pole a tento jev nazvali gravitomagnetický Londonův moment, protože je to obdoba magnetického Londonova momentu zmíněného výše. Ke kroužku připevnili několik akcelerometrů, začali jej roztáčet a s napětím očekávali výsledky. Šokující výsledky- Experiment je obdobou tvorby magnetického pole průchodem elektrického proudu cívkou. Vědci skutečně zjistili, že rotující supravodivý kroužek generuje silné gravitomagnetické pole. Vyhodnocení měření bylo překvapující. Přestože naměřené zrychlení bylo pouhou sto milióntinou gravitačního zrychlení, bylo sto miliónů biliónů (1020) krát větší, než pole předpovězené Einsteinovou teorií obecné relativity. Výzkumníci nemohli svým výsledkům ani uvěřit. Během tří let bylo provedeno 250 experimentů, vylepšovalo se měřící zařízení a dalších osm měsíců byla probírána správnost výsledků. Až poté se vědci odhodlali k publikaci šokující zprávy. Souběžně s tím pracovali na teoretickém vysvětlení jevu. Předpokládají, že vysvětlení naleznou v analogii s supravodivostí.
Potvrdí se experiment? Nyní už si pouze počkáme, zda se povede potvrdit experiment nezávisle v jiné laboratoři. Pokud ano, bude to první krok k nahrazení obecné relativity přesnější teorií. Když jsem nedávno psal článek o testování kvantové gravitace, netušil jsem, že vědci budou mít tak brzy příležitost napasovat své různé "super" a "M" teorie na nějaký experiment. Je poněkud zvláštní, že ačkoliv od publikace tiskové zprávy z 23. března 2006 Kompletní vědecká zpráva (PDF 390 kB) uplynul již téměř měsíc, v masových ani populárně vědeckých mediích jsem žádný ohlas nezaznamenal.
Také by mě zajímalo, jak reagují ostatní gravitační teoretici. Bude zpráva odsouzena, nadšeně přijata, nebo bude dlouhé ticho po pěšině, nikdo nebude moci teorii zpochybnit, ale bude se bát dát to najevo podobně jako v případě publikace zprávy popisující možnosti cestování v čase pomocí červích děr? Antigravitační pohon na obzoru - Jelikož o této fyzice nic nevím, netroufám si tvrdit, že právě tento zaznamenaný jev bude mít široké uplatnění. Neodpustím si však poznámku o tom, že na obzoru vidím skvělý antigravitační pohon vesmírných lodí, skoncování s podvozky všech dopravních prostředků (Na co podvozek, když se budeme moci pohodlně a nekodrcavě pohybovat libovolným terénem – na našich silnicích se to hodilo již dnes.) nebo přinejmenším antigravitační zvedák těžkých břemen. Update 20. 4. 2006 Doporučuji k přečtení, co si o tomto výzkumu myslí ti, kteří fyzice dobře rozumí, na fóru Aldebaranu. Co asi? Aldebaran zejména mlčí k parním strojům dle Šedého, které se točí někam ke 30 ooo otáček za minutu(neralativistickou- obyčejnou!), pro běžné cenové relace „za pár korun 12 – 15 000 ot /minutu.... díky rezonanci! Každé tornádo umí proměnit nízkoteplotní energie (vody/ moří!) na pohyb a jak tornáda nejn v USA dobře fungují.... Ale nesmí se o tom nikde psát natož v Akademii věd, ČVUT a dokonce v Aldebaranu. Ale v Antarktidě i na blogu pana Šedého můžete. Svobodné noviny bez „cenzůry“ mají ruský cenzurní náhubek, a židovské donátory a mlčí! Asi až Zeman to vše prodá do Číny....

Zákázaná věda a Mikešův objev v Antarktidě, v Novém Švábsku!

(Nácíček, mrož Albín, Bobeš a Velkopopovický kozel -Wikipedie/Hrusice, 18. 4. 2016 9:54)

Mulisák na pár dnů přivezl svým kouzelným vozem taženým hejnem splašených volů Nácíčka na pár dnů do Antarktidy za Mikešem. V chaloupce u ševců kousek nedaleko od jižního polu bylo ticho, jen se se ozývalo takové divné funění! Prase? Lupiči? Ó né !!!! Byl to mrož, co kamarádí s Mikešem a dovezl mu nový rybí tuk: Je to prý zdravé, ale Mikeš tím začal v Antarktidě topit! Nějaká farmaceutická firma chtěla v „Česku/ Czechii“ prosadit nový zákon v parlamentu skrze Sobotku s Babišem skrze novinku „Ano, bude líp!“/ (ale komu?). Petrolejnické firmy mají z „havarie“ v Mexickém zálivu obrovské zásoby ryb, plných nafty, pesticidů, průmyslových jedů a kdejakého svinstva, ale léčivého! Všichni ví, že lék je jed v malé dávce. Třeba plutonium, jak je zdravé! Nebo rádium! Nebo rybí tuk s naftou a DDT a HCH !.... Tak petrolejníci mají obrovské zásoby těchto ryb, a jedna loď, co to dovezla do tajného skladiště Agrofertu v Antarktidě (je to tak tajné, že to pan Babiš a podobní popřou!) na zamrazení, pohořela. Někdo (asi ufoni?) jim vypálil rybník! V Antarktidě je takové vedro, že původní plán Agrofertu /„Ano, bude líp!“/ (ale komu?) - že ryby tam zadarmo zmrazí a uskladní na povolební vítězsví, když pitomci zvolí „Ano, bude líp!“/ (ale komu?). Pak jim bude do škol zadarmo dodáván lék, zdravý rybí tuk dle Agrofertu! Vedro a Antarktidě plán zmařilo, utrhla se obří kra a loď „Čapí hnízdo III.“ plná tohoto svinstva ztoskotala. Pak přece jen začalo mrznout, tak mroži kusy zmrzlého svinstva pochytali a jako ledové kostky to dali Mikešovi na topení. Spálí se to, je to ekologické. Mikeš má v chaloupce kousek od polu teplo, jen si vrní a děti v Hrusicích nemusí jedovatý rybí tuk z Agrofertu. Skutečně jim bude líp! Ještě že je to pohádka a žádný Agrofert a natož otrávené oleje nejsou! Ono se to dát na pánev nedá. Více mistr Šedý a Wikipedie pro Nácíčka, od Komenského, aby se učil vážit si práce a energie: „de.wikipedia.org/wiki/Anergie Als Anergie wird der Bestandteil einer Energie bezeichnet, der in einem Prozess keine Arbeit verrichten kann. Die Größe der Anergie ist vom thermischen Zustand der jeweiligen Umgebung und von den Charakteristika des Prozesses abhängig. Die Anergie gibt an, wie viel Energie maximal gewonnen werden könnte, wenn ein System, dessen Energie durch einen Prozess bereits erschöpfend genutzt worden ist, durch einen idealen Prozess in ein neues Gleichgewicht mit einer absolut kalten Umgebung gebracht würde. Der Gegensatz zur Anergie ist die Exergie, welche angibt, wie viel mechanische Arbeit maximal in einem definierten Prozess unter Beteiligung der Umgebung gewonnen werden kann, wenn das System ins thermodynamische Gleichgewicht mit der Umgebung kommt. Ein System, das sich im Gleichgewicht mit der Umgebung befindet, ist also nicht ohne Energie, sondern ohne Exergie und enthält immer noch seine Anergie. Für Systeme, die sich oberhalb der Umgebungstemperatur und des Umgebungsdrucks befinden, wird meist vereinfacht gesagt: Anergie + Exergie = Energie Beachtet werden muss dabei, dass es sich sowohl bei der Anergie als auch bei der Exergie um Energieformen handelt. Die Unterscheidung erfolgt lediglich anhand der Fähigkeit zur Nutzbarmachung der Energie. - de.wikipedia.org/wiki/Exergie Das Exergiekonzept liefert ein Werkzeug, mit dem sich zum einen die maximale Nutzarbeit eines Systems oder Stoffstroms berechnen lässt. Zum anderen lassen sich tatsächliche Verluste berechnen. Für ingenieurwissenschaftliche Problemstellungen kann es eine Hilfestellung sein, insbesondere wenn das Exergiekonzept mit wirtschaftlichen Größen verknüpft wird - thermoökonomische Methoden.“ To jen, co je k čemu a co na nic!

Nácíčku, neboj! Babička ševcovic to už pochopila:pan hajný,lesník Schauberger,c.k. rakouský myslivec(od slova „myslet“) to u

(Bobeš Nácíčkovi do Hrusic! /Drážďanská termodynamická škola! , 17. 4. 2016 20:20)

Pan Šedý něco realizoval a teď se diví, jak mládne! - Technologie imploze a parní stroj (s rezonancí páry!) dle Šedého - "Každá částice nesoucí energii vytváří svým pohybem pole - energetický prostor, který je závislý na tomto pohybu. Čím je pole silnější, tím více působí na okolí, takže do něj mohou být vtaženy také částice s vyšší hmotností, než mají částice vytvářející toto pole. Částečky stříbra, niklu nebo uhlí musí působit ve srovnání s fotony jako obrovské kusy skály. .... uvádět do stejného pohybu, jaký vykonávají elektrony a fotony, …princip rozkladu a uvolnění momentálního obsahu - princip smrti. Během válečných let Hitler donutil Schaubergera... a vyvinul speciální dostředivou sací turbínu. Jakmile zformoval vzduch nebo vodu do víru, poklesla v okolí teplota. Schauberger tuto sílu pojmenoval „diamagnetická levitační síla“ a poznamenal, že příroda používá tuto sací sílu mimo jiné při tvorbě počasí či ke stabilizaci sluneční fúze. .... Smutný konec made in USA V té době již Schaubergerovo jméno působilo rozruch v souvislosti s nejrůznějšími technickými vynálezy. Na jaře roku 1958 se u Schaubergerových objevili dva Američané s tím, že chtějí z pověření jisté velké hospodářské organizace v co nejkratším čase realizovat Schaubergerovy myšlenky a poznatky. Pobyt, který chtěli Američané protáhnout na osm let, probíhal ve velkém napětí. Nejdůležitější prototyp motoru Repulsin, který Viktor Schauberger vyvinul k řešení energetického problému, byl násilně otevřen a tím zničen. Dodnes se nenašly dvě chybějící součástky a tudíž původní dochovalý model nefunguje. Schauberger poté prohlásil, že po dohodnutých třech měsících odletí domů; pokud zůstane, nebude již poskytovat žádné informace. Zpáteční cestu mu sice Američané povolili, musel však podepsat smlouvu, která mu do budoucna zakazovala mluvit nebo psát o svých poznatcích. Krátce po návratu do Rakouska v září roku 1958 Viktor Schauberger umírá. Více v knize jak jeho, tak zejména jeho syna inžeýra elektrotechnika a vnuků, zabývající se šířením odkazu svého dědy a táty a moudrého vynálezce.... :de.wikipedia.org/wiki/Viktor_Schauberger ..“In strömenden Gebirgsbächen ruhig stehende Forellen und überlieferte Ideen der Holzflößer brachten Schauberger zu der Überzeugung, dass die Natur große Antriebskräfte zur Verfügung stelle, von deren Existenz wir nichts wüssten. In der Zwischenkriegszeit stellte er seine Holzschwemmanlagen als praktische Beweise für seine These von der „Gesetzmäßigkeit der Wasserbewegung“ dar, wonach man die konzentrischen Wasserwirbeln innewohnenden Kräfte technisch nutzbar machen könne. Schaubergers funktionierende Holzschwemmanlage ermöglichte die einfache Holzbringung zu einem Bruchteil der bisherigen Kosten. - Von ihm als Repulsine oder Repulsator bezeichnete Geräte, die er zur Verwendung als Transportgerät oder zur Erzeugung von Energie baute, wurden im Zweiten Weltkrieg auf ihre Tauglichkeit als Wunderwaffe untersucht. Die Behauptung, mit seiner Erfindung ließe sich Freie Energie erzeugen, das heißt, die Repulsine wäre faktisch ein Perpetuum mobile, widerspricht den Gesetzen der Thermodynamik.“
Bobeš: Neboj Nácíčku! Chytrý a moudrý Mikeš si koupil parní stojek od pana Šedého do Antarktidy, má to tam ve složité sestavě „na kočku“ - jak dá pár dubových polen(!) z politiky a pak už vyrábí podle drážďanské termodynamické školy z exergie bohužel už jen anergii, ale ohřeje se! A za kamny (kachlovými samozřejmě!) má teplo a pořád „chrní“.... a Alfréd mu přikládá! Není jim zima. Třeba na něco přijdou až se probudí. Zatím velebí pana Šedého (http://petrsedyabcd.blog.cz/), že takový strojek v Antarktidě mají, odpadní párou topí tepelné čerpadlo a energie jim přibývá a přibývá, je jim teplo a jako u broučků spí a spía spí .... a mají isolaci z tamního tučňáčího peří...

výběr:Mimozemský původ létajících disků Pentagonu potvrdil jen Kreml …"

(Nácíček, Kostlánová, Alfred a Mossad ve dvoře/Hrusice a Mauthausen-Schauberger, 17. 4. 2016 19:45)

kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=286067
Mimozemský původ létajících disků Pentagonu potvrdil jen Kreml …
4. 09. 2012 16:27:23 - Oficiální vědeckou elitou neuznaný vědec Nikola Tesla /1856-1943/, jenž pravidelně napadal jak Edisona, jenž jej pro své podnikání využil ( pro své spory nedostali Nobelovu cenu), tak Einsteina, jehož teorii relativity se vysmíval a při každé příležitosti ji veřejně vyvracel, byl hrdý jak na svůj srbský původ, tak na svoji vlast Chorvatsko, v němž se narodil … Protože pohrdal komerčním úspěchem, na sklonku života, bez halíře, bez přátel a s dluhy, zato s hotelovým pokojem, ve kterém dlouhá léta žil, vyplněným od podlahy ke stropu vynálezy a nákresy, které měl uskladněné i v mnoha schránkách po neworských nádražích, již vycházel jen tehdy, když chtěl učinit „ nezvyklá“ prohlášení pro tisk … ....poukázal na možnost využití Niagárských vodopádů pro výrobu elektřiny . Získal zde stovky a stovky patentů, přednášel po celé Evropě, aniž by mu nějaká vláda uvěřila, např. o využití elektromagnetických vln k přenosu zpráv, či o robotech řízených na dálku, marně evropským vládám nabízel přenos energie paprskem částic, vysmáli se mu i ve Washingtonu … Létající disky:
Mezi nacistické zázračné zbraně patřili nejen nacionálněsocialističtí bratři Hortenové, ale i rakouský dr. Zippermeyer a jeho obří vířivé Vortex dělo, postavené na nápadu dalšího Rakušana Viktora Schaubergera/1885-1958/. Schauberger byl , jako Nikola Tesla v US, mezi vědci považován za podivína, je stejně nedoceněným géniem jako Nikola Tesla, oba odmítli pracovat pro tajné služby, a oba propagovali volnou „živou“ přírodní energii (vortexy“ , slovo, které si pro vířivé vodní a vzdušné proudy vymyslel ) a „nestandardní“ fyzické zákony . Volnou přírodní energii studoval i Karl Schappeller, jenž princip rovnováhy v termodynamice jednoduše nahradil principem nerovnováhy/ nerovnovážná termodynamika / samoreprodukční otevřený termodynamický systém vyměňující si s okolím hmotu i energii , a jestliže se hmota a energie chovají jako substance, nevznikají ani nezanikají … Karl Schappeller, jenž byl převezen do US v rámci operace Paperclip, mj. tvrdil, že existuje i termodynamický cyklus, který odporuje druhé větě termodynamiky, a nazval jej reverzní termodynamikou … Teze Schappellera potvrdil „Belgičan“ ruského původu Ilja Prigogine 1917-2003, jenž v roce 1977 dostal Nobelovu cenu za chemii za průkopnickou práci „ Spontánně se sebeorganizující nerovnovážné systémy – od fluktuace k řádu „ … Schauberger, autor „implozívní/dostředivé“ energie a technologie, byl na obtíž energetickému lobby, jako Nikola Tesla odsuzoval technologii, ze které se energie získává explozí, spalováním paliva, rozbíjením atomů, což devastuje přírodní materiál - propagoval přírodní energii, založenou na implozi a živé vodě (zaregistroval si patent na generátor živé vody), nikoliv na mrtvé vodě, kterou představuje její prohnání vodními turbínami, proto byl velkým odpůrcem vodních elektráren. U nacistů vzbudilo zájem jeho tvrzení, že dokáže levitovat/pohybovat malými předměty, nazýval tuto energii diamagnetickou – Schaubergerova oscilační turbína, .... volný a trvalý zdroj implozivní energie, trvale se pohybující stroje však odporují základnímu zákonu oficiální fyziky o zachování energie ) … V roce 1934 byl lesník a fyzik samouk Schauberger pozván Hitlerem na audienci, aby jej informoval o svých radikálních představách jak využívat obrovské síly vody a vzduchu .Hitlera velmi popudil, protože nereagoval na Hitlerovu výzvu, aby věnoval veškerý svůj pracovní elán pro vojenské potřeby Třetí říše … Znamenalo to, že po anšlusu Rakouska v 3/38 si pro Schauberga přišlo SS, a sebralo mu patenty na jeho vzduchovou turbínu, technologii, jak zvedat kapaliny a plyny z roku 35, přístroj pro „chlad-teplo“ , který vyrobil pro Siemens …

Mikešku, není ti tam v Antakridě zima, když si topíš dřívím do parního topení a vyrábíš si elektřinu podle pana Šedého?

(Nácíček pro Mikeše z Hrusic a Elix, Pandora, 17. 4. 2016 19:22)

A co zkušenosti ostatních? Co nám píší rozumní lidé o kocouři a kočky? -
Elix - Parní stroje pana Šedého mne zaujali na tolik, že jsem začal vážně přemýšlet o dalších možných způsobech vylepšení jejich účinnosti a o jejich uplatnění v trvalém domácím provozu. Cest jak to udělat nebylo mnoho a zvyšování tlaku a přehřívání páry v domácím zařízení jsem nakonec rychle zamítnul z důvodu velké nebezpečnosti. Naopak výstupní pára mi byla v tomto ohledu sympatická a energie co sebou nesla byla ještě značná, jen ji využít. Přímým řešením bylo zapojení druhého expanzního válce a využití hlubokého podtlaku z parního kondenzátoru pro zvýšení tahu na píst (u turbín je podobné řešení dnes celkem klasika). Když se vše hezky k sobě poskládalo, tak vzniklo docela zajímavé řešení. To se zalíbilo i panu Šedému a ten zase navrhl věc vyzkoušet na nějakém již existujícím stroji. Jenže já jak viděl existující mašinu, tak jsem si hned začal vybavovat co všechno zde půjde proti nám a nějak jsem v tom předem neviděl valný výsledek. Chuť k nějakému tomu úvodnímu experimentu jsem ale měl. Věděl jsem, že jednou z podstatných překážek by byly vlastnosti ventilu pro druhý válec (přisávání vzduchu z důvodu podtlaku a relativně malé průřezy na tak řídkou páru a nízké tlaky) a současně jsem věděl, že pan Šedý se již zabývá a experimentuje s rezonancí. Tak jsem se prostě plácnul přes koleno a řekl jsem si, že experiment uděláme a že to bude experiment jak má být. Že tedy tu rezonanci zapřáhnem a díky ní že ten druhý ventil úplně vyhodíme. Jak to udělat s tím co jsem věděl bylo celkem triviální, no a tak byl prvotní nápad na světě. Tak jak se mi to mlelo v hlavě, tak mi docházelo, co všechno to řešení zmůže. Jednou z tajných věcí, co se mi na tom líbila, bylo to, že to dokáže tlakovat páru zpátky do válce (v horším případě i zpátky až do kotle) a tím de fakto eliminovat nepříznivý vliv existujících škodlivých prostorů a účinně tak spořit páru z kotle. Samozřejmě se vše ale vzápětí obrátí naruby, z přetlaku vnikne podtlak, a ten pak táhne píst spolu s tlakovou párou uvnitř válce. Pro toho, kdo trochu líp rozumí vlnovým efektům to je sice směšně jednoduché, na druhou stranu to je ale myšlenka, která by člověka prostě sama od sebe nenapadla. Tady k tomu ale přispěla náhodná kombinace chuťi zkusit něco na téma kompaudního stroje a ukázat něco s rezonancí. Vymýšlet to nebylo potřeba, myšlenka vznikla prakticky současně se zkombinováním těch dvou faktorů. Ten nápad mi připadal patřičně šílený a přitom smysluplný a takové nápady téměř vždy patří k těm nejlepším. Na druhou stranu jsem ale počítal s omezením díky problematickému svázání pevně danou rezonancí a proto jsem ho možná částečně bral i jako druhořadý ve srovnání s původním nápadem. Nedovedl jsem si ale (a dosud nedovedu) dost dobře představit některé děje, které tam probíhají. Jsou okamžiky, kdy v tom rezonátoru díky setrvačnostem vzniká téměř vakuum a kdy tam tedy i kondenzuje pára na vodu (podobně jako ve stoupajících mracích) a nebo dokonce i částečky vody mrznou na led. Takže ano, probíhá uvnitř vážně zatím těžko představitelná bouře a asi chvíli potrvá a bude to chtít nastřádat nějakou sílu, než to dokonale poznáme a popíšem. Experimenty sice potvrzují, že řešení to je snadno schůdné a že účinnost bude vysoká ale z Pandořiny skříňky bych měl zatím vážně strach. Prolomení druhého zákona termodynamiky o limitní účinnosti tepelného stroje by mělo totiž důsledky jako např. možnou konstrukci tepelného perpeta mobile. Náš superstroj by jednoduše poháněl tepelné čerpadlo a to by mu z okolního tepla vyrábělo páru na jeho provoz a ještě by nám část energie přebývala (teoreticky). To už by bylo vážně trochu moc, takže si raději počkejme až na výsledky dalších zkoušek a pečlivých měření. Přirovnání k Pandořině skříňce je pěkné, zatím ale tajně doufám, že nic podobného se z toho nevyklube:)) Ok, tolik o tom, jak takový nápad vznikne a o tom, že bez vzájemné inspirace by mnoho podobných nápadů nikdy nevzniklo.

.... parní stoje Šedého v Antarktidě! ((TAJNÉ!))

(Mikeš – (kočičí) král Antarktidy a Elix a Petr Šedý -parostrojník , 15. 4. 2016 21:34)

: 17. září 2010 22:43 - To tak člověka někdy něco napadne a vůbec si nedovede představit, co z toho nakonec vzejde. Tady to bylo podobné. Parní stroje pana Šedého mne zaujaly na tolik, že jsem začal vážně přemýšlet o dalších možných způsobech vylepšení jejich účinnosti a o jejich uplatnění v trvalém domácím provozu. Cest jak to udělat nebylo mnoho a zvyšování tlaku a přehřívání páry v domácím zařízení jsem nakonec rychle zamítnul z důvodu velké nebezpečnosti. Naopak výstupní pára mi byla v tomto ohledu sympatická a energie co sebou nesla byla ještě značná, jen ji využít.....Tak jsem se prostě plácnul přes koleno a řekl jsem si, že experiment uděláme a že to bude experiment jak má být. Že tedy tu rezonanci zapřáhnem a díky ní že ten druhý ventil úplně vyhodíme. Jak to udělat s tím co jsem věděl bylo celkem triviální, no a tak byl prvotní nápad na světě. Tak jak se mi to mlelo v hlavě, tak mi docházelo, co všechno to řešení zmůže. Jednou z tajných věcí, co se mi na tom líbila, bylo to, že to dokáže tlakovat páru zpátky do válce (v horším případě i zpátky až do kotle) a tím de fakto eliminovat nepříznivý vliv existujících škodlivých prostorů a účinně tak spořit páru z kotle. Samozřejmě se vše ale vzápětí obrátí naruby, z přetlaku vnikne podtlak, a ten pak táhne píst spolu s tlakovou párou uvnitř válce. Pro toho, kdo trochu líp rozumí vlnovým efektům to je sice směšně jednoduché, na druhou stranu to je ale myšlenka, která by člověka prostě sama od sebe nenapadla. Tady k tomu ale přispěla náhodná kombinace chuťi zkusit něco na téma kompaudního stroje a ukázat něco s rezonancí. Vymýšlet to nebylo potřeba, myšlenka vznikla prakticky současně se zkombinováním těch dvou faktorů. Ten nápad mi připadal patřičně šílený a přitom smysluplný a takové nápady téměř vždy patří k těm nejlepším. Na druhou stranu jsem ale počítal s omezením díky problematickému svázání pevně danou rezonancí a proto jsem ho možná částečně bral i jako druhořadý ve srovnání s původním nápadem. Nedovedl jsem si ale (a dosud nedovedu) dost dobře představit některé děje, které tam probíhají. Jsou okamžiky, kdy v tom rezonátoru díky setrvačnostem vzniká téměř vakuum a kdy tam tedy i kondenzuje pára na vodu (podobně jako ve stoupajících mracích) a nebo dokonce i částečky vody mrznou na led. Takže ano, probíhá uvnitř vážně zatím těžko představitelná bouře a asi chvíli potrvá a bude to chtít nastřádat nějakou sílu, než to dokonale poznáme a popíšem. Experimenty sice potvrzují, že řešení to je snadno schůdné a že účinnost bude vysoká ale z Pandořiny skříňky bych měl zatím vážně strach. Prolomení druhého zákona termodynamiky o limitní účinnosti tepelného stroje by mělo totiž důsledky jako např. možnou konstrukci tepelného perpeta mobile. .... 16. září 2010 v 9:12 | - Další pokusy, které budou následovat se týkají velmi nízkých tlaků páry. Jak je všeobecně známo, přetlak jedné atmosféry posune teplotu ze 100 stupňů až na 120 stupňů. Pára je jako gumová a je plná vody a má velmi špatné parametry. Nicméně obsahuje velké množství tepelné energie. Nějvětší množství tepelné energie je právě ve skupenském(latentním) teple.  Zkusil jsem u jednoho malého stroje, kde byla namontována trubka, takový jednoduchý pokus. Při tlaku asi 0,5 atmosfér, kdy stroj běžel s otáčkami asi 500 za minutu, roztočit stroj násilně na vysoké otáčky. Abych nemusel montovat řemen, vzal jsem vrtačku a na ní dal měkký kotouč a roztočil ho a  přiložil ho na setrvačník. Stroj přidal silně na otáčkách a tak asi při 3000 otáčkách za minutu začal silně brzdit vrtačku. Povolil jsem spojení a byl jsem překvapen, že stroj stále běžel ve velikých otáčkách a měl poměrně velkou sílu. Rukou se vůbec nedal zastavit ani o setrvačník. Z trubky rezonátoru už nevycházela pára, ale odtékala voda z malého otvoru vespodu......

Kdo je šašek a slouha STAsi/ pohrobků a marxistů všeho druhu a židovský poskok? About Erdogan

(AFP-Merkelent-Merkelistan(Berlin)uTurecka a JanBöhmermann-Kocourkovští učitelé/SPU, 15. 4. 2016 18:29)

Paní Merkel navazuje an dlouhloteré „ německo“ izraelsko/ turecké spojenectví a parnetství! Není žádné vřejné tajemství, že vojenský režim v Turecku pracuje na bodácích Mossadu a je financován a podporován z Izraele v podivné mesalianci Koránu a Talmudu s moderními prvky vraždění „moderně“ nejlépe právníky a bankéři více in: „ 14:12 15.04.2016 (updated 15:01 15.04.2016) Get short URL 182405056 Merkel Allows Possible Prosecution of Comedian Who Insulted Erdogan - The German government is allowing an investigation into a comedian who wrote a satirical poem about the Turkish president. Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses a meeting of local administrators in Ankara, Turkey, Wednesday, April 6, 2016 © AFP 2016/ Yasin Bulbul/Presidential Press Service next Whim? Turkey Urges Germany to Open Criminal Case Over Satire About Erdogan Berlin has sanctioned an investigation against a German comedian for mocking Turkish President Recep Tayyip Erdogan, German Chancellor Angela Merkel said Friday. On April 8, Ankara demanded that Berlin prosecute German comedian Jan Boehmermann over a controversial obscene poem that the satirist recited on German TV targeting the Turkish leader. On Monday, Erdogan filed a lawsuit against the TV host with the prosecutor of the German city of Mainz. "There were debates among coalition partners — the Union and the Social Democratic Party. In the end, the federal government will provide its authorization," Merkel announced at a press conference in Berlin. In verse, Böhmermann alleges that the Turkish leader suffers from a diminished "tail," which, in German, is suggestive of the penis. The popular comedian was apparently attempting to outdo an offensive song he wrote in March about Erdogan that elicited complaints from Ankara. Earlier Angela Merkel apologized on behalf of the German people, saying that she agreed the poem was intended as a "deliberate insult."česky: Merkelová dala zelenou případnému stíhání komika, který urazil Erdogana 15.4.2016 Německá vláda umožní vyšetřování komika, který napsal satirickou báseň o tureckém prezidentovi. Berlín schválil vyšetřování německého komika za zesměšňování tureckého prezidenta Recep Tayyip Erdoğana, prohlásila v pátek německá kancléřka Angela Merkelová. Dne 8. dubna, Ankara požadovala, aby Berlín stíhal německého komika Jana Boehmermanna kvůli kontroverzní obscénní básni, zaměřené na tureckého vůdce, kterou satirik recitoval pro kanál ARD TV. Erdogan v pondělí se zástupcem německého města Mainz podal proti satirikovi žalobu. „Probíhaly debaty mezi koaličními partnery- Unii a Sociálně demokratickou stranou. Ve finále, federální vláda poskytne svůj souhlas,“ oznámila Merkelová na tiskové konferenci v Berlíně.V jeho verši, Böhmermann tvrdí, že turecký vůdce trpí kvůli zmenšenému „ocasu“, což v němčině připomíná penis. Populární komik se zřejmě pokoušel předčit svou útočnou píseň, kterou napsal v březnu o Erdoganovi, což také vyvolalo stížnosti Ankary. Angela Merkelová se již dříve omluvila jménem německého lidu, řka, že souhlasí s tím, že báseň byla určena jako „úmyslná urážka.“ SPU

Divadelní představení Hrusice: „V so16.4.2016 pořádá OÚ divadelní představení.“ "Ženský boj" od Václava Klime

(Václav Kliment Klicpera a Dr.Ing. A.Stern, PhD. a Bc. Jana Přibylová, zplnomocněná osoba a Mikeš doporučuje!, 11. 4. 2016 12:09)

Datum konání: 16. 4. 2016 - V sobotu 16. dubna 2016 pořádá Obecní úřad divadelní představení. S hrou "Ženský boj" od Václava Klimenta Klicpery se představí soubor "Občanská vzdělávací jednota Komanský" z Chocerad. Režie: Miroslava Cinkejsová. Začátek v 19.30 hodin, sokolovna v Hrusicích. Vstupné 60,-Kč, děti zdarma. Občerstvení, stolová úprava. Srdečně zve Obecní úřad. - Dále Bobeš nechává vybubnovat, že ctihodná hrusická sestra v duchu „Ženského boje“ V.K. Klicpery dává v zastoupení obce Hrusice vědět že dle : „Zadávací dokumentace Ev.č.: R2016JP0002 Dodávka elektrické energie - ZADÁVACÍ DOKUMENTACE- Rozsah zmocnění: Osoba zastupující sdružení zadavatelů je zmocněna na základě plné moci od jednotlivých zadavatelů zakázky k jejich zastupování v plném rozsahu při výkonu práv a povinností podle zákona souvisejících s předmětným zadávacím řízením. Název a druh zakázky:„Dodávka elektrické energie “,model zjednodušeného podlimitního řízení Zadavatel: OBEC HRUSICE , sdružení zadavatelů Osoba zastupující zadavatele: Bc. Jana Přibylová, zplnomocněná osoba IČO: 421 81 542 DIČ: CZ 6853140899 Sídlo: V Mezihoří 1292, 180 00 Praha 8 Telefon : Email: 730 580 991 priby.jana@seznam.cz ….Ovšem je těžké posoudit, co se samovýrobci elektřiny dle výrobce vynálezce Šedého http://petrsedyabcd.blog.cz/1604 „ S novým typem motoru přichází i nový prototyp, který se teprve staví Sobota 9.4. 2016 v 6:43 | Petr Šedý-
Od prodejce kol jsem získal vadný 250W BLDC motorek, který je však velice dobře použitelný jako generátor pro parní elektrocentrálu. Oproti původnímu modelu je při stejném výkonu asi o polovinu menší a hlavně lehčí. Váží jenom něco přes kilo. Má převodovku a volnoběžku. Už jsme s tímto motorkem podobného typu několikrát pracoval a tak mohu sestavit nový prototyp, který bude nejenom velice lehký, ale i malý a snadno se vejde do malé tašky nebo do batohu. Na prototypu budou použity standardní součástky, kterých mám připraveno bezpočet. Stačí jemon udělat táhlo. Díky volnoběžce nebude potřeba žádná elektronika ani řízení a bude stačit, když na trojfázový výstup připojíme můstkový usměrňovač a můžeme rovnou připojit automobilový 12V akumulátor. Jako ventil jsem použil svůj skvělý testovací turboventil, který vždycky používám při každé montáži tohoto typu. Po zajetí a nastavení pak použiji již dopředu udělané ventily standardního typu. Pro nové zkoušky je vždycky dobře použít již funkčního a dobrého ventilu, aby se dal celý systém nastavit. Když to poběží se standardním ventilem hůře, je třeba dát jiný. Tím si zajistím ideální funkci parní elektrocentrály. Tento typ bude mít ještě jednu funkci a to je to, že bude možné nabíjet i ručně a použít stroj jako posilovač rukou a nohou. Stačí odpojit táhlo a namontovat již připravený komponent na ruční nabíjení. Hlavním důvodem je to, aby si člověk uvědomil, jaký je pára skvělý dělník a jak bolí ruce i při krátkodobém ručním nabíjení. Na tomto obrázku vidíte původní provedení parní elektrocentrály s původním motorem 250W. Je sice pravda, že tento typ může pracovat i v rezonančním režimu, ale pro udržení režimu se neobejde bez složitější elektroniky. Jak vidíte, motor je mnohem větší a těžší. Tato elektrocentrála se nedá použít k regeneraci organismu. Udělejte si pánvičku a dejte si pivo a zamyslete se nad sebou... Pivo přednostně Velkopovické! Doporučuje i Mikeš a kocourkovští učitelé a i AfA!

Peroxidová energetika – PAROPLYN a malé parní stroje v peroxidové energetice

(Prof. Hellmut Walter, JNK, 9. 4. 2016 21:42)

Nápad použít peroxid vodíku jako pohonné látky není nový. Již během druhé světové války pracoval německý profesor na využití tzv. paroplynu, který vznikal prudkým rozkladem peroxidu za přítomnosti katalyzátoru. Takový pohon mohl pracovat i bez přítomnosti vzduchu, takže se hodil například v ponorkách. Jen konec války tehdy zabránil masovému nasazení nebezpečných ponorek vybavených Walterovou paroplynovou turbínou. Po válce sice byl peroxid odsunut do pozadí díky rozvoji jaderného pohonu, na experimentech s ním se však nikdy nepřestalo pracovat. -Peroxidová energetika - Princip energetického využití peroxidu je jednoduchý. Molekula této látky se skládá ze dvou atomů vodíku a ze dvou atomů kyslíku. V přítomnosti katalyzátoru (což bývá například burel - oxid manganičitý) se kyslík uvolňuje a vzniká velké množství plynů a par. Ty mohou pohánět turbínu, pístový motor nebo přímo proudit z trysky raketového motoru. Přitom katalyzátor se při chemické reakci nespotřebovává, takže takový motor může být velmi jednoduchý: peroxid proudí do chemického reaktoru s katalyzátorem, zde prudce zvětšuje objem. Když předá takto uvolněnou energii motoru, odchází do atmosféry v podobě vodní páry, aniž by škodil životnímu prostředí. Reakce přitom probíhá za poměrně nízkých teplot, takže nedochází ani k nadměrnému zahřívání součástí motoru, ani k velkým tepelným ztrátám. Peroxid vodíku ovšem není přírodním palivem jako například ropa - při jeho výrobě se energie spotřebovává. Odborníci proto soudí, že jeho produkce by v budoucnu mohla být součástí tzv. vodíkové energetiky. Tato koncepce předpokládá výrobu vodíku z vody za pomoci energie vzniklé v obtížně regulovatelných alternativních zdrojích (například solárních či větrných) nebo jaderných elektrárnách mimo energetické špičky, kdy pro ni není využití. Část této energie by mohla být využita také k produkci peroxidu, který se skladuje lépe než vodík a pro některá využití je tedy vhodnější. Od raket a ponorek k automobilům. Profesor Walter experimentoval s peroxidem při pohonu letadel a raket, což vedlo například ke konstrukci raketové přepadové stíhačky Me 163 (Comet). Pro zvýšení tahu přidával k paroplynu běžné palivo, které reagovalo s kyslíkem vzniklým při rozkladu peroxidu. Díky tomu byly výkony stroje srovnatelné se skutečným raketovým motorem. Nacistické Německo ovšem mělo pro využití peroxidu dobrý důvod: nedostatek ropy. Přesto se k pokusům s využitím peroxidu při pohonu raket před časem vrátili i odborníci z USA, kde nedostatek ropy zatím nehrozí. Důvody jsou tentokrát zcela odlišné - jedním z nich jsou například protesty ekologů proti startům raket, které produkují množství přírodě nepřátelských spalin. Raketový motor využívající peroxid vodíku zanechává ve vzduchu především vodní páru, která je ekologicky nezávadná. Významnější však nejspíš je další důvod: paroplynový raketový nebo turbínový motor pracuje při výrazně nižších teplotách než běžné pohony. Je tedy mnohem snadnější učinit jej "neviditelným" pro sledování prostředky protivzdušné obrany protivníka, které detekují zdroje tepelného vyzařování. Neustaly také snahy využít peroxid ve válečných ponorkách. Zejména některé státy, které si nemohly dovolit drahé jaderné podmořské lodi, se snažily navázat na práci profesora Waltera. Objevily se ale i zprávy o pokusech s civilním využitím peroxidu při pohonu automobilů a dalších dopravních prostředků. Paroplynový motor totiž má mnohé výhody vodíkového pohonu (ekologicky nezávadné zplodiny), postrádá však některé jeho nevýhody, jako je obtížné skladování pohonné hmoty nebo vysoká provozní teplota. - JNK

Pravé důvody sametové revoluce aneb Falešné vítězství Západu

(Mikeš - Švýcarsko - archivy Polygon //Josef Schima, 9. 4. 2016 14:29)

"Sametová" revoluce! Už samotný název si protiřečí, protože význam slova revoluce vysvětluje slovník cizích slov jako „násilný převrat, rušící většinu dosavadních zákonů". To tedy znamená, že listopadové události v roce 1989 nebyly žádnou revolucí, ale záměrné sametové balamucení lidí. Nekonal se ani násilný převrat, ani nebyly zrušeny dosavadní zákony některé byly pouze malinko upraveny. Naopak byla protagonisty této tzv sametové revoluce vyhlášena právní kontinuita a u moci zůstali více méně stejní lidé. Ani těm „nejnejzasloužilejším soudruhům" se nic nestalo, ti starší odešli do dobře vystlaného důchodu, ti mladší si v takzvané privatizaci „koupili" výnosné podniky a většina prostě změnila pouze název strany......A národ uvěřil! Anebo ne? Kdyby se nejednalo o tak závažné věci, mohli bychom celou tu sametovku nazvat vydařenou taškařicí. Nejenom v Česku, ale ani v žádné jiné postkomunistické zemi nebyl nikdo za spáchané zločiny potrestán, ba nebyl ani volán k odpovědnosti. Ceaucescu byl zastřelen omylem; kdyby se byl býval na chvíli uklidil do ústraní, mohl dnes užívat svého vysokého důchodu. .... Můžeme se tedy s Ciceronem ptát: Cui bono? Komu to prospělo? .....Celé toto podivné divadlo, dá se říci tento politický velkopodvod, byl snad už od roku 1985 v centrále KGB řádně připravován a sympatický soudruh Gorbačov měl pouze zabezpečit jeho hladkou realizaci. Zde stojí za zmínku má vlastní zkušenost. Jeden upovídaný vysoký hospodářský i politický funkcionář už v roce 1987 prozradil, že se chystá něco ještě většího, než byl rok 1968, a druhý neméně primitivní, že se chystá něco jako velký NEP. Kdo byl jen trošku s mocenským aparátem Sovětského svazu obeznámen, ten musel vědět, že kdyby myšlenka "perestrojky", "glasnosti", sametové revoluce aj. byla jen jeho vlastním nápadem, neudržel by se Gorbačov v křesle generálního tajemníka ani jeden jediný den. - Jak to tedy bylo?Silná západoevropská levice využila trvalých hospodářských těžkostí komunistických i socialistických ekonomik a podařilo se jí za příslib bohatých finančních dotací přesvědčit vedoucí kádry v Moskvě, že oni - západní levicové síly - dokážou evropské a posléze i neevropské národy lépe dovést k těm vytouženým "světlým zítřkům" než stávající byrokratické a neschopné socialisticko-komunistické režimy. KGB po určitém váhání a pod silným tlakem masivního amerického zbrojení a trvalé neschopnosti plánovaným hospodářstvím zabezpečit většině obyvatelstva alespoň ty nejzákladnější životní potřeby se změnou souhlasil,.... KGB, StB, StaSi a jak se všechny ty tajné policejní aparáty jmenovaly, tento velkopodvod řádně připravily a soudruh Gorbačov jej úspěšně realizoval. ....
Západ freneticky oslavoval slavné vítězství nad komunismem i realizátora Gorbačova. ....všemi médii velmi intenzivně šířený nehorázný antiamerikanismus, urážející trvalé antibushovské kampaně a to i v tzv. solidních novinách a časopisech, a mnoho jiného. A celému tomu podvodu uvěřili nejen naivní, komunistických manipulací neznalí Západoevropané, ale i mnozí Češi.... Centrum pro šíření komunismu ve světě se (dočasně?) přemístilo z nedůvěryhodné a chudobné Moskvy do bohatého, důvěryhodného a socialisty ovládaného Berlína. Taková je dnešní realita. Lze jen doufat, že brzy prohlédnou i ti naivní Západoevropané a ve vskutku svobodných volbách pošlou ty zelenorudé socialisty definitivně na smetiště dějin. Kdy se toho dočkáme? Těžko říci, neboť opravdová demokracie a právní stát skýtají výhody nejen slušným lidem, ale umožňují zároveň lumpům, podvodníkům a v neposlední řadě socialisticko-komunistickým ideologům tuto demokracii i tento právní stát ve svůj prospěch zneužívat. To konečně v dějinách dokázali už velmi často. - Josef Schima, český zahraniční časopis nový Polygon 1/2005 - www.svedomi.cz/aktuality/a2005/npol_0501_schij_samet.htm

Nová elektrocentrála se nedá použít k regeneraci organismu, ale dobře k nabíjení elektrokol opravdu výborně

( Bobeš, Velké Popovice – Letňany – z veletrhu ekol a elektrokol a petrsedyabcd.blog.cz, 9. 4. 2016 12:03)

Nová elektrocentrála se nedá použít k regeneraci organismu, ale dobře k nabíjení elektrokol opravdu výborně! K regeneraci pak elektrokolo!
Svobodné noviny navštívily s celým zvěřincem i jedinečný veletrh kol forBIKE 2016 v Praze Letňanech. Mikeš neměl čas, věnoval se objevování stop po fašistech v Antarktidě. ŽÁdné tam nenašel, tak šel spát jako Broučci..... Pro neznalé, si zatím čtěte pana Karafiáta. Velkopopovický kozel s Bobešem za doprovodu Mulisáka navštívili pane Hebedu z Azubu.cz, co nabízí jedinečné kanadské pohony BionX. Miikeš, až se vzbudí, podívá se s Mulisákem na tu podivnou firmu i do Kanady. Více jak z dědictví pana Milo Komínka do Kanady urprchlého, který se vrátil po 1989 do Československa a na to umřel! Jako Karel Kryl! Více jeho Svědomí: http://www.svedomi.cz/ kde se dá doporučit například: http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=23480 nebo Ivan Turnovec - Česká politická kultura http://www.svedomi.cz/svedomi/2015/tui_1506_ceska_politicka_kultura.htm a mnoho dalšího! Je to zrcadélko šmejdů pozemských až po „UFOšmejdy“! Poznáte se? Je lepší si z cykloveletrhu něco přinést a hned to přestavět na něco užitečného od užitečných lidí pro užitečné idioty? Více zejména pan Hebeda z azubu, ať si počte: „ S novým typem motoru přichází i nový prototyp, který se teprve staví - Dnes 9.4. 2016 v 6:43 | Petr Šedý - Od prodejce kol jsem získal vadný 250W BLDC motorek, který je však velice dobře použitelný jako generátor pro parní elektrocentrálu. Oproti původnímu modelu je při stejném výkonu asi o polovinu menší a hlavně lehčí. Váží jenom něco přes kilo. Má převodovku a volnoběžku. Už jsme s tímto motorkem podobného typu několikrát pracoval a tak mohu sestavit nový prototyp, který bude nejenom velice lehký, ale i malý a snadno se vejde do malé tašky nebo do batohu. Na prototypu budou použity standardní součástky, kterých mám připraveno bezpočet. Stačí jenom udělat táhlo. Díky volnoběžce nebude potřeba žádná elektronika ani řízení a bude stačit, když na trojfázový výstup připojíme můstkový usměrňovač a můžeme rovnou připojit automobilový 12V akumulátor. Jako ventil jsem použil svůj skvělý testovací turboventil, který vždycky používám při každé montáži tohoto typu. Po zajetí a nastavení pak použiji již dopředu udělané ventily standardního typu. Pro nové zkoušky je vždycky dobře použít již funkčního a dobrého ventilu, aby se dal celý systém nastavit. Když to poběží se standardním ventilem hůře, je třeba dát jiný. Tím si zajistím ideální funkci parní elektrocentrály. Tento typ bude mít ještě jednu funkci a to je to, že bude možné nabíjet i ručně a použít stroj jako posilovač rukou a nohou. Stačí odpojit táhlo a namontovat již připravený komponent na ruční nabíjení. Hlavním důvodem je to, aby si člověk uvědomil, jaký je pára skvělý dělník a jak bolí ruce i při krátkodobém ručním nabíjení. Na tomto obrázku vidíte původní provedení parní elektrocentrály s původním motorem 250W. Je sice pravda, že tento typ může pracovat i v rezonančním režimu, ale pro udržení režimu se neobejde bez složitější elektroniky. Jak vidíte, motor je mnohem větší a těžší. Tato elektrocentrála se nedá použít k regeneraci organismu. ….. a dejte si pivo a zamyslete se nad sebou....Denně potřebujeme nejenom elektřinu, ale i teplou vodu.“ tolik http://petrsedyabcd.blog.cz - http://petrsedyabcd.blog.cz/pro-dospele - http://petrsedyabcd.blog.cz/1604

Nakonec bude ráj "moderní levice" vypadat tak,při chronické stagnaci budeme sídlit pod mostem!

(petr-kubac.blog.cz, 9. 4. 2016 10:44)

Nakonec bude ráj "moderní levice" vypadat tak, že megakorporace budou sídlit na Kajmanských ostrovech a my ostatní - postižení chronickou nezaměstnaností, při chronické stagnaci, neb kvůli daním "se nic nevyplatí dělat" - budeme sídlit pod mostem! - http://petr-kubac.blog.cz/rubrika/filosofovani - Volby dvakrát ročně ! - 29. března 2016 v 5:47 | Petr
Dneska bude úvaha krátká - téměř jako slohové cvičení na střední škole. Zjara obcházelo republiku strašidlo "Nového tarifního systému" - což byla snaha našeho laskavého státu a jeho "nezávislých orgánů" nechat přestavbu elektrického rozvodného systému, na kterýžto se od bolševika nesáhlo, zaplatit těm, kteří berou proudu nejméně - důchodcům, kteří na zahradní chatě občas řežou dřevo cirkulárkou s třífázovým motorem. Kouzlo bylo takové, že poplatky za "silovou elektřinu" se kosmeticky sníží. Zato se nastaví drtivý poplatek "za instalovaný jistič" asi ve stylu 11 korun měsíčně za Ampér. Tedy matematika byla jednoduchá - na sklonku podzimu řežete na zahrádce dřevo a větve. Aby se motor cirkulárky rozběhl potřebuje asi na 5 vteřin - třífázový jistič 3 x 25A. ERGO budete platit 3 x 25 x 11 x 12 = 9900 kč. ročně za výkon, který je pro vaši cirkulárku "vyhrazen" v kapacitě elektrorozvodné sítě. Hezké ne - určitě věříte že těch 75 A je pro vás "vyhrazeno" když za to platíte - tak jsem známým navrhoval udělat "test" a to v době špičky hromadně zapnout spotřebiče, které by se těm 75 A přiblížily na více než 5 vteřin - jistě by se nic zlého nestalo, když bychom "si platili" za "vyhrazený příkon". Přece by nás "laskavý stát" jen tak bezdůvodně "nekasíroval" a přitom by nás drze neobelhával žejo ? Sám jsem dokonce na toto téma 2x psal na Energetický "regulační úřad" a dvakrát jsem dostal odpověď, že svojí námitkou, že se jedná o zlodějinu, za kterou nedostane koncový spotřebitel žádnou protihodnotu - se naprosto mýlím v celku i v detailech. Jenomže pak náš statečný premiér Sobotka "twítnul" něco ve stylu - "je to zlodějina, voliči nám to dají sežrat v krajských volbách" a bylo po "Nové tarifní struktuře". Ba dokonce příslušný "orgán" tedy Energetický úřad - prohlásil, že "on nic, on není ten zloděj", že celou "strukturu" vypracovávala 40 členná komise "lobistů expertů z oboru elektroenergetiky", kterou současně se zrušením zlodějiny - zrušil taky. Potud tedy technické detaily na úvod, ale při čtení článků o zrušení zlodějiny znění : "my nic my muzikanti" a po přečtění článků novinářů - komentátorů : "jinak to přece ani nešlo, je přece před volbami", jsem si uvědomil pozoruhodnou věc, kterou jsem slyšel tolikrát, až jsem ji přestal vnímat. Tedy si tu větu zopakujeme : politik říká : "toto nemůžeme udělat, protože je před volbami". Co tedy vlastně politik říká ? "Před volbami" znamená, že je to kratičké období, kdy existuje zpětná vazba mezi jeho činy a jeho osudem ? Tedy to kratičké období kdy pro politiky platí totéž, co pro zbytek populace platí pořád : Mé sviňárny činy ovlivňují můj další život ? Myslíte si, že jsem zabedněnec který vůbec nepochopil politiku, ale vzpomeňte sami kolikrát jste slyšeli něco podobného jako : "Obama má druhé volební období, tak může být odvážnější". Patrně celé hnutí za zavedení referend a za "odvolatelnost politiků" směřuje tímto směrem. Nemám nic proti referendu, ale oproti volbám je to opatření bezzubé - aktivisti musí udělat podpisovou akci, pak politici vymyslí otázku, která může být pěkně "podšitá" a pak - se stejně většinou nesejde potřebný počet voličů aby referendum bylo platné. Typický "vlk co se nažral a koza zůstala celá".....

O podvodnících, zbabělcích, lhářích a šmejdech – jak jinak než nově a pravdu – aneb problematika civilizace, UFO „UFOšmejdi!

(Mikeš „High Jump III.“ - Antarktida a Zlín- Text: Josef Miltner, Beroun , 8. 4. 2016 12:15)

Antarktida je podle Zemana prý plná Peroutky a jeho odkazu – fašismu a fašistů! Prý! Pan dr.,Janošík (SN)se dal na velebení Zemana a jeho odsudků Peroutky? Ferdinanda: „Ttak nám zabili Feridnadanda!“ - začíná Švejk. Tak nám chtějí zabít Peroutku, Ferdinanda, ctitelé Ferdinanda – Vaňka! Havlovské zemano/ ovčáčkovské nesmysly, politických a morálních šmejdů jsou dál! Nikdo není černobílý, zkušenost učí, že rasa je buď černá nebo bílá! Žádný kompromis. Pokud nejde o pouliční směs, podvraťáky, míšence. Kočkopsy! Já jsem jen pohádková kočka, tedy kocour Mikeš, a kdo je víc? Kočka, to zní hrdě! Ovšem komunisté devastovali a ničili, tak máme po kompomisech V. Havla, to co vyjednal před a po 17.11.1989 a jak si dnes 2016 volí 70 % idiotů Babiše a podobné! 2012 proběhl UFO Kongres „exopolitika Praha 2012, kterýse věnoval zejména velební Chauna (Havlova kamaráda...) a Sally, kamaráda pana Rašína a Havla.... , o mlčení a o UFO -svědcích: více důkaz dále.... /www.exopolitika.cz/beroun-pozorovani-ufo/1616 - BEROUN – POZOROVÁNÍ UFO Rád bych se s vámi podělil o poněkud zvláštní zážitek, který ve mně zanechal nevyřešené otazníky. Stalo se to v pondělí 29.8. 2011 v devět hodin večer v Berouně na sídlišti. Z okna obývacího pokoje jsme s celou rodinou pozorovali hodně podivný létající objekt (skoro bych raději užil termínu neidentifikovatelný, protože chování a způsob letu tohoto objektu bylo naprosto mimo vše, co jsem doposud mohl na obloze pozorovat). Objekt se přiblížil k našemu domu od jihu zhruba pět minut před jednadvacátou hodinou, protože byla již úplná tma nebylo možné stanovit o jaký typ se jedná nejvíce však připomínal vrtulník nebo helikoptéru, zvláštní bylo to, že namísto čirých světel měl tento objet světla tři a to dvě červená a jedno zelené, mimo to ještě tato technologie disponovala také jakýmsi zvláštním ….. Co se týče zvuku, který byl tímto objektem vydáván, tak to byl klasický zvuk, který vydává rotující vrtule s tím rozdílem, že v tomto případě byl mnohokráte intenzivnější jakoby znásobený (připadalo mi to jako dva vrtulníky vedle sebe, a to jak hlukem, tak také rozměry. … – rozměry bych odhadl asi takto – délka 15 metrů, šířka 4- 5 metrů a výška zhruba 8 metrů). Pozoroval jsem objekt po celou dobu, tzn. cca 30 min. a jeho chování bylo opravdu hodně ale hodně zvláštní, pokusím se je popsat: letěl hodně pomalu – blížil se k našemu domu – na začátku byl od něj vzdálen asi 200m a přiblížil se na zhruba 10 metrů. Po celou dobu letěl hodně pomalu a vypadalo to jako když vrtulník někoho hledá a pátrá po okolí, ale kužele světla nesměřovaly dolů, ale spíše horizontálně nebo spíše směrem vzhůru. Jakmile se však objekt přiblížil k našemu domu, lépe řečeno byl na úrovni střechy tříposchoďového domu /30 metrů/ byly v objektu spuštěny další světla, tentokrát klasické kužele světel, používané při prohledávání okolí – objekt na rozdíl od těch mně doposud známých disponoval hned třemi těmito kužely a s nimi prohledával okolí ve směru na sever – tedy k lesu za našim domem. Než náhle odletěl, vypnul světla a velice potichu téměř bezhlučně zmizel směrem na východ – nebyl slyšet již žádný zvuk (!!!!!) a také objekt vůbec nepoužíval klasická výstražná blikající světla, sloužící pro identifikaci a také pro výškové budovy.....tak proč se o tom v médiích nemluví? Pokud ovšem takováto technologie nepochází z tohoto světa, proč bylo středem zájmu zrovna nejbližší okolí našeho domu – okruh asi 250 -300metrů od něj.... jsem prakticky a racionálně uvažující člověk, který však ví, že je skoro nemožné, aby to co jsme měli možnost ten pondělní večer pozorovat pocházelo z tohoto světa. Měl jsem hodně divný pocit mrazení, když objekt odlétal. Jako bych cítil, že jej určitě nevidím naposledy. Text: Josef Miltner, Beroun - Karel Rašín Březen 20, 2015 15:56

Jak je možné, že když máme srovnatelnou pracovní produktivitu se Západními zeměmi, máme jenom čtvrtinové platy?

(Petr Šedý - petrsedyabcd.blog.cz- Čapí hnízdo! a Pavla Holcová www.investigace.cz a www.icij.org, 4. 4. 2016 10:46)

Kdo nás vydírá a ždímá?
Sedmadvacetiletá Pavla Holcová pracuje jako koordinátorka kubánských projektů ve společnosti Člověk v tísni. Hodně sedí u počítače, setkává se s lidmi, píše, cestuje. Samozřejmě i na Kubu. Tam už se ale asi delší dobu nedostane, při poslední návštěvě jí už totiž kubánská policie hru na turistku odmítla věřit. Rozpačité vyhoštění- "Sebrali mně i kolegovi pas, ale jinak víceméně nevěděli, co s námi. Bylo to až těsně před odjezdem, takže jsme naštěstí už všechno předali a vyřídili. Poslední dva dny jsme se pak pod "nenápadným" dohledem tajné policie museli chovat jako typičtí turisté – takže procházky, muzea, pláž..." dodává s lehce otráveným povytažením obočí.....Na východě to jde líp: Od spřátelených novinářů dostane tip na zahraniční kolegy, které by problematika Kuby a lidských práv mohla zajímat. Poté, co se shodnou, že spolupráce by mohla být oboustranně přínosná, se s nimi Pavla osobně sejde a dohodne detaily spolupráce. Někteří z novinářů pak na Kubu na pár týdnů odjedou, aby si sami mohli utvořit nezkreslený názor na to, jak to na ostrově opravdu vypadá.....a a jak to vypadá v Kocourkově a okolí? ...víca: http://ona.idnes.cz/jak-se-stat-tajnou-agentkou-pres-inzerat-jako-pavla-holcova a Petr Sedy: „Tasemnice a parazit je pouze pan Nazdárek. Je tak hloupý, díky dnešnímu velice pochybnému školskému systému. Nicméně se na něj nezlobím. On sám nakonec pozná jak fungují Babišovy rakovinové bezmasé produkty. Rakovina, ekzémy, alergie a další neduhy jsou dnes stále častější. Zmutované obilí, chemicky ošetřená zelenina a ovoce a mléko, které nevidělo krávu a alkohol z ropy. To jsou dnes produkty našich zvolených zástupců. Nakonec můžeme si za to sami. Koho jsme si zvolili, toho jídlo budeme jíst. - …..to, že se stále zvyšuje doba odchodu do důchodu je také myšlení obyčejného hyenisty a blbce, jako je Kalousek, Nečas Drábek a další nevidomí paraziti, kteří si jenom mastí kapsy na pracujících lidech, kteří si celý život platí sociální pojištění, ale důchodu se většinou ani nedožijí. I dnes je vysoce přebytkový důchodový účet a tato nesmyslná opatření jenom zničí základní princip. Mladí nebudou už z principu pracovat a nebo budou podnikat ve ztrátě a nebudou odvádět nejenom daně, ale ani sociální pojištění a zdravotní budou platit jenom minimum. To ovšem těm hlupákům nedošlo. Proč by měli mladí dělat a odvádět dávky na něco z čeho nic mít nebudou. Dnes pracuje minimálně 1,5 miliónů důchodců, kteří hradí větší část důchodového účtu a mladí většinou nepracují a nebo si udělají děti, aby nemuseli nic dělat. Chovají se často jako cikáni, kteří žijí jenom z přídavků na děti a pracující důchodci je doslova krmí. Jak je možné, že když máme srovnatelnou pracovní produktivitu se Západními zeměmi, máme jenom čtvrtinové platy? Kdo nás vydírá a ždímá? Odpověď je jasná. Jsou to naši zvolení zástupci jako je pan Babiš a ostatní, kteří však nemají takový efekt. Jsem přesvědčen, že Babiš, stejně jako například Kožený a jim podobní jednou skončí rozřezáni někde v sudu a hozeni do přehrady a nebo jako Kožený, který nyní hnije v rozvojové zemi v kriminále a už se z něj nikdy nedostane. Každý kdo si nahrabe obrovský majetek, špatně skončí. Lidi si neustále závidí a kdo má majetek, musí se o něj neustále bát. -Jak je možné, že když máme srovnatelnou pracovní produktivitu se Západními zeměmi, máme jenom čtvrtinové platy? Kdo nás vydírá a ždímá?
Odpověď je jasná. Jsou to naši zvolení zástupci jako je pan Babiš a ostatní, kteří však nemají takový efekt. Jsem přesvědčen, že Babiš, stejně jako například Kožený a jim podobní jednou skončí rozřezáni někde v sudu a hozeni do přehrady a nebo jako Kožený, který nyní hnije v rozvojové zemi v kriminále a už se z něj nikdy nedostane. Každý kdo si nahrabe obrovský majetek, špatně skončí. Lidi si neustále závidí a kdo má majetek, musí se o něj neustále bát. a máte už informace a peníze? -panamapapers.icij.org/ - Panama Papers Eine Briefkastenfirma gründen - so leicht wie Einkaufen im Internet Zum Video Artikel Süddeutsche Zeitung-www.sueddeutsche.de/ politik/panama-papers

"Chcete přesvědčivější důkaz o tom, že žijete v Kocourkově? …...

(Bobeš a Mikeš - Antarktida, 4. 4. 2016 8:02)

Tak tady je! K čemu je nám policie, která chrání Číňany před českými občany, ale nekoná, když se na veřejnosti objeví hledaná osoba? Zodpovídá za to ještě tato vláda, nebo už někdo jiný? Věc se stala včera, tedy 31. 3. 2016, avšak informace o tom vyšla až 1. 4. 2016. Možná je to apríl, ale u nás člověk nikdy neví…"
jsem napsal, po průletu Mulisákova přibližovadla, jinak bychom se tam po zemi nedostali. Na Hradě, Pražském hradě je to samý bojovník proti fašismu. Všude jsou samí fašisté, jako byl a je Ferdinand Peroutka, jak nám vysvětlil Miloš Zeman, když následky becherovkového velebení od půllitru denně výše, kombinoval to s moudry, vyčtenými z Dikobrazu..... Tak pan šéfredaktor asi se nadýchal výparů nemetanolových (ale kdo ví, třeba Miloši Zemanovi už metanol nevadí???? jen maličko přioslepl a zblbnul) etylalkoholických výparů z Miloše Zemana a velebil jej kudy, chodil. Obraz státníka Zemana do novin Peroutkových Svobodných novin k velebení dal..... A nyní se stejné noviny skrze mne slušného, hodného pohádkového kocoura diví, že čínský policejní president zvládl policejní akci na Pražském hradě dobře. Podle šetření čínské policie, čínský policejní president a ani soudruh Miloš Zeman dříve KSČ nyní zase KSČ (dříve „Č“ = Československa, nyní Číny) natož soudruh Ovčáček z Halo novin nepochybili, či jen maličko. Neudělali to sice správně jako na náměstí „Nebeského klidu“ a tanky nepostřílely herce Kalouska, který je se Zemanem i Babišem jedna ruka. Babiš běžel narovnat věštrem zvednutý koberec co by čínský slouha..... Jen co odehraje představení na kamery buď v parlamentní žvanírně či při pouličním spektáklu jako u Hradu když se s čínskými soudruhy vedenými „českým, pocilejním presidentem střetl“. Absurdní havlovské pouliční divadlo aneb jak „ český poslanec“ na český Hrad chtěl jít, se v tichu knajpy ožerte se Zemanem a podobnými, v zájmu kšeftů s Čínou. Ono to jejich zboží je tak levné, když dělníkům neplatí..... či jen na popravišti kulkou či provazem, když chtějí mzdu!
Bobeš: jsem sice starý pohádkový kozel, ale aby čert na koze jel, že Mikeš má pravdu. Jako vždy. Raději jedu do Antaktidy, je tam co spásat, zelená se to i tam, aspoň na pobřeží.... Devastace přírodního prostředí planety Země je strašná. Počkejte za pár dnů v Praze či Čechách vůbec, jak se z relativního chladna vrátíte do tropických teplot a sucha, do toho pár přívalových srátžek a všude zase pokvete řepka. Bude to žluté jak v Číně, tak krásné a inspirativní.... Prostě Babišův ráj. To pro moudrého kozla není, beru ssebou kamaráda z Popovic. Později napíšeme, až vydýchám tu řežbu od Číňanů v Praze, kde jsou už doma..... Brzy nashledanou! - Zdraví vás Mikeš & Bobeš s vekopopovickým kozlem!