Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 15

10. 2. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi trilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

REDAKCE

●●●

Po Zemanově výroku o kalašnikovu bude demonstrace na podporu Sobotky

Na podporu premiéra Bohuslava Sobotky se na sobotu 6. února chystá demonstrace u Úřadu vlády nazvaná „Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu“. Kalašnikov odkazuje na výrok prezidenta Miloše Zemana, který v Tišnově na dotaz studentky, jak se zbavit Sobotky, mluvil o tom, že každého politika se lze zbavit volbami, nebo kalašnikovem. (iDNES.cz, 1. 2. 2016, 10:39)

─────

Už tu máme druhé kolo demonstrací na podporu B. Sobotky. První bylo po tzv. Lánském puči, kdy Sobotkovi hrozilo, že bude muset odejít z čela ČSSD. Teď to hrozí znovu. Čím to asi bude? Určitě ne kvůli tomu kalašnikovu, ale pro Sobotkovu neschopnost v čele vlády. Kdy už se konečně jeho stoupencům otevřou oči? Takto se politik nemůže natrvalo udržet u moci. Je to naivní. Lidé už mají Sobotky plné zuby a chtějí, aby odešel. Je to prostý vzkaz od voličů, který nelze donekonečna ignorovat.

●●●

Bomba ve vlacích měla vybuchnout do tří hodin. RegioJet a Leo Express stály

Anonym v pondělí ráno nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu a Leo Expressu. Policie spoje zastavila ve stanicích a prohledávala je. Čtyři z pěti vlaků Leo Expressu už dostaly povolení vyjet zpět na trať. Stejně tak tři spoje RegioJetu.

(Lidovky.cz,1. 2. 2016, 11:21)

─────

Je to jen ta známá česká „hra na bombu“, nebo se jedná o skutečnou hrozbu, za níž může stát někdo z islamistů? Myslím, že tady už přestává všechna legrace. Nebo je to konkurenční boj na naší železnici?

●●●

Odkopnutý šéf vězeňské služby jde po domluvě s Babišem k celníkům

Bývalý generální ředitel vězeňské služby Pavel Ondrášek, který se ocitl na konci roku bez práce po soudně nařízeném návratu Petra Dohnala, v pondělí nastoupil na nové působiště. Místo mu nakonec sehnal ministr financí Andrej Babiš (ANO) na Generálním ředitelství cel.  (Novinky.cz, 31. 1. 2016, 14:03, aktualizováno 17:40)

─────

Babiš napravuje to, co napáchali jeho ministři – Válková i Pelikán. Místo shánění „trafik“ pro takto postižené by Babiš udělal lépe, kdyby si pořádně vybíral své ministry. Zatím to není žádná sláva…

●●●

Český komunista Maštálka dostal od Putina vysoké státní vyznamenán

Ruský prezident Vladimir Putin ocenil vysokým státním vyznamenáním českého komunistického europoslance Jiřího Maštálku. Maštálka od Putina obdržel Řád přátelství. Vyplývá to z informace zveřejněné na webových stránkách Kremlu. (Echo24.cz, 2. 2. 2016)

─────

Copak tak světodějného poslanec Maštálka udělal kromě toho, že studoval v SSSR? Asi věrně sloužil KGB, když ho teď jeden z rozvědčíků vyznamenává…

●●●

Katastrofa. Jan Keller se vyjádřil k tomu, že z dolů, které spoluvlastní Bakala, budou vyhazovat

Výkonný ředitel OKD Dale Ekmark dnes na jednání karvinského zastupitelstva prohlásil, že těžební společnost hodlá do dvou let propustit polovinu zaměstnanců. Europoslanec za ČSSD Jan Keller pro ParlamentníListy.cz uvedl, že takto masivní propouštění bude pro region znamenat katastrofu. (ParlamentniListy.cz, 2. 2. 2016. 11:45)

─────

Prezident M. Zeman kdysi prohlásil, že považuje europoslance J. Kellera za jednoho z nejchytřejších lidí u nás. Jeho hodnocení nesdílím. Jsem jiného názoru. Kdyby to s J. Kellerem bylo takové, jak tvrdí M. Zeman, neronil by krokodýlí slzy kvůli OKD, ale šel by rovnou za B. Sobotkou a vyřídil by si to s ním. Sobotka je totiž hlavním viníkem toho, že je situace v OKD taková, jaká je. Díky tomu, že jako ministr financí kdysi „požehnal“ prodeji dolů „uhlobaronu“ Z. Bakalovi. Dnes se k tomu nikdo nezná, ale zaplatí za to svou nezaměstnaností nevinní horníci. Taková je spravedlnost v režii Sobotkovy ČSSD!

●●●

Kellnerův biznis v problémech: Po Rusku zavírá Home Credit i pobočky v Bělorusku!

Skupina Home Credit, která patří Petru Kellnerovi a Jiřímu Šmejcovi, má po ruském trhu potíže i v sousedním Bělorusku. Podle informací, které přinesli Hospodářské noviny, do konce února budou muset zavřít až 20 poboček. Kromě toho přijde o práci nekolik set zaměstnanců! (Bleskově.cz, 2. 2. 2016, 17:45)

─────

Další „odborníci“ na český pravopis! Kam se řítí naše žurnalistika? Tipoval bych to na „zaměstnance“ A. Babiše…

●●●

Soudce kritizoval menšiny, uprchlíky, gaye i ombudsmanku. Podle Pelikána by měl skončit

Soudce liberecké pobočky Krajského soudu v Ústí nad Labem Miloš Zbránek čelí kárné žalobě kvůli internetovým článkům, v nichž údajně kritizoval etnické menšiny, uprchlíky, gaye nebo ombudsmanku Annu Šabatovou. Zbránek články považuje za satiru. ‒ Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ale míní, že by Zbránek měl svou profesi opustit. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 9:18)

─────

Nová „normalizace“ začíná. Nebo že by se jednalo o „schvalování atentátu na R. Heydricha“? Ono to vyjde nastejno. To jsme to s tou naší „demokracií“ dovedli daleko! Zdá se, že jablko (= Pelikán mladší) nepadlo daleko od stromu (= Pelikán starší). Babiš, jeho minulost ani podnikatelské aktivity nevadí, ale svobodomyslný soudce ano!

●●●

● Sobotka jedná jako státník, jeho pozici ale oslabují neonacističtí hackeři i populisté na Hradě, varují mladí politici

Premiér Bohuslav Sobotka v Evropě prosazuje české zájmy a jedná jako státník. Tak hodnotí šéfa kabinetu po polovině funkčního období Idealisté.cz, skupina, která vznikla s mládežnické organizace sociální demokracie. (EuroZprávy.cz, 3. 2. 2016, 11:25)

─────

Ke skutečnému státníkovi má Sobotka hodně daleko. Nikdy jím nebyl a nebude. Je to jen korouhvička ve větru se točící, která mění názor každý den – podobně jako Babiš. Taková vláda nás může dovést jedině do pekla!  Ach, ta čeština! Souznění mladých sociálních demokratů a mladých negramotů ze serveru EuroZprávy.cz je dojemné, až to chytá za srdce!

●●●

Merkelová trpí narcismem. Její sebevědomí je nízké, píše německý psychiatr

Německá kancléřka Angela Merkelová je narcistní osobností, jež ztratila kontakt s realitou. Psychiatr Joachim Maaz ve své analýze varuje, že se brzy zhroutí. Podle Maaze o tom svědčí zarputilé odmítání změn v migrační politice. Ta v minulém roce přivedla do Německa přes milion uprchlíků. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 12:10)

─────

Merkelová je další psychicky defektní osobnost, která může způsobit nedozírné škody, jež půjde jen těžko napravit. Zkušenosti se Stalinem a Hitlerem, kteří byli také vyšinutými jedinci, jsou dostatečně poučné. Kdyby byli odstraněni včas, nemuselo lidstvo podstupovat tragické zkoušky, jimiž bylo nuceno ve 20. století projít. Případ Merkelové je obdobný. Čím dříve bude odstavena od moci, tím lépe. Je to historická odpovědnost v obou světových válkách poraženého Německa vůči budoucnosti Evropy a světa. Merkelová je odstrašujícím příkladem toho, jak dopadá „chlap v sukních“, který zapomene na zákonitosti, jimiž se řídí tento svět, a začne si hrát na „ředitele zeměkoule“.

●●●

● Zemanova smlouva s Norskem je v rozporu s mezinárodním právem, tvrdí Zaorálek

Smlouva o vydávání dětí, kterou prezident Miloš Zeman navrhuje uzavřít s Norskem, je podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) v rozporu s mezinárodními smlouvami a nevyhovuje některým zásadám mezinárodního práva. Ministerstvo k ní má vážné výhrady, ale zadalo její analýzu i ministerstvu spravedlnosti. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 12:01, aktualizováno 13:09)

─────

Někdejší odborník na marxismus-leninismus L. Zaorálek nám odborně roste. Teď se rekvalifikoval na znalce mezinárodního práva. Jen tak dál, soudruhu! Takové odborníky strana potřebuje!

●●●

UJAK nedostala akreditaci u dvou magisterských oborů

Univerzita Jana Amose Komenského (UJAK) neuspěla s žádostmi o nové akreditace dvou magisterských oborů zaměřených na speciální pedagogiku. Akreditační komise (AK) jim ve stanovisku, které dnes poskytla ČTK, vyčítá špatné personální zabezpečení, nedostatečnou výzkumnou činnost i špatný obsah studia. Dotčená soukromá VŠ s postojem AK nesouhlasí. Ve vyjádření na webu tvrdí, že vůči ní komise vystupuje zaujatě a uplatňuje na ni kritéria, která neuplatňuje na jiné VŠ. (Echo24.cz, 3. 2. 2016)

─────

Tato soukromá vysoká škola měla být už dávno zrušena, studentům vráceny peníze, které do studia nastrkali, a management školy postaven před soud kvůli obohacování na úkor studentů – přemrštěnými částkami za studium.

●●●

Štrougal se za mrtvé u západních hranic před soud nedostane, případ je promlčen

Tento týden Úřad pro vyšetřování a dokumentaci zločinů komunismu zastavil vyšetřování bývalého komunistického premiéra Lubomíra Štrougala. Toho policie podezírala ze spáchání trestného činu tím, že nezabránil používání vysokého napětí v elektrických drátech na západní hranici, informuje iDnes.cz. Na hranicích zahynulo 91 lidí. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 17:53)

─────

Je zbytečné se dnes rozhořčovat nad tím, že případ L. Štrougala se před soud nedostane. Ani nemůže, když už byl promlčen v roce 1994. Na lavici obžalovaných by měly stanout všechny osoby, zodpovědné za to, že ke stíhání před rokem 1994 nedošlo. V prvé řadě V. Havel a jeho kamarádi, kteří se tehdy řídili heslem „Nejsme jako oni“. Pokud se nepletu, byl mezi nimi i dnešní předseda Ústavního soudu P. Rychetský, nejdéle sloužící vysoký činitel polistopadové justice za posledních 26 let. Měl by být postaven před soud dřív, než to zase bude promlčeno…

●●●

Sobotkovi skalní v ČSSD: Populista Zeman je pro nás nevolitelný

Premiéra Bohuslava Sobotku oslabují útoky neonacistických hackerů i populistů sedících na Hradě a za takových okolností je nepředstavitelné, že by sociální demokracie mohla podpořit Miloše Zemana v následujících prezidentských volbách. To je jen část prohlášení spolku Idealisté.cz, který působí v rámci ČSSD. Spolek organizoval demonstraci na podporu Sobotky po takzvaném Lánském puči na podzim 2013 a teď se za šéfa ČSSD staví znovu. Opět ve sporu s prezidentem. (Echo24.cz, 4. 2. 2016)

─────

Copak prezidentská volba?! U přímo voleného prezidenta občany vůbec nezáleží na tom, jestli pár zoufalců, jako jsou tito, dá hlas někomu jinému. Jiná by byla nepřímá volba, ale na té by se poslanci museli dohodnout, což nebude snadné. Teď půjde o to, zda dají voliči hlas Sobotkově ČSSD. Myslím si, že nikoli. Na podzim 2016 u krajských a senátních voleb poznáme, jak to s budoucností této strany dopadne. Má ČSSD ještě nějakou? Pod Sobotkou rozhodně ne.

●●●

ANO opouští Krnáčovou. Hnutí už nebude trvat na tom, aby zůstala primátorkou

Hnutí ANO nebude nadále trvat při koaličních jednáních na tom, aby Adriana Krnáčová zůstala primátorkou. Po pondělním jednání klubu se na tom podle zdrojů HN shodli zastupitelé. - Podle tří zdrojů HN nicméně hází ANO primátorku přes palubu hlavně kvůli špatnému postupu při informování o Lítačce - pražské náhradě problematické opencard. Adriana Krnáčová o svém projektu nikomu neřekla. „Není to sice formou usnesení, ale shodli jsme se na tom,“ řekl zdroj z vedení pražské ANO. (www.ihned.cz, 4. 2. 2016, 14:58, aktualizováno 15:16)

─────

Konečně jasné slovo.  Ale trvalo to! Že ano, soudruzi! Koho hodí toto hnutí přes palubu příště? Dojde i na Babiše?

●●●

● Kalousek tepe vládu: V boji proti terorismu selhala, šok velvyslance Schapira chápu

Šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek využil kauzu kolem pětice unesených Čechů a propuštění Alího Fajáda k ostré kritice vlády. Ta podle jeho slov v rámci boje proti terorismu evidentně selhala. Hrad ani MZV se k záležitosti nevyjádřily. – „Americkou ambasádu zjevně šokovalo, že česká vláda bojuje proti terorismu pouze verbálně. Ve skutečnosti to pro ni evidentně žádná priorita není, protože tady v rámci boje proti terorismu evidentně selhala,“ řekl Kalousek. Lidé, kteří se orientují v české politice, jsou podle něho zvyklí na to, že vláda něco jiného říká a něco jiného dělá. „Chápu, že třeba pro pana velvyslance (Andrewa) Schapira je to šok,“ dodal Kalousek. - Premiér Bohuslav Sobotka uvedl, že ministr spravedlnosti Robert Pelikán postupoval v souladu s českými zákony. Naši partneři by to měli respektovat, napsal ČTK premiér. (EuroZprávy.cz, 4. 2. 2016, 19:09)

─────

Domnívám se, že po tomto prohlášení jsou dny B. Sobotky v čele vlády sečteny. Dávám mu maximálně dva měsíce. Odstoupí sám, zřejmě až po návštěvě v USA. Předtím by to nebylo vhodné. Kalousek jako správný stratég ucítil svou politickou příležitost. Možná se mu toto loajální gesto vyplatí…

●●●

● USA: Jsme šokováni. Propuštění Fajáda povzbudí teroristy po celém světě

Americké velvyslanectví v Praze je šokováno tím, že Česko nevydalo Alího Fajáda a Chálida Marábího do USA. Rozhodnutí podle něj povzbudí teroristy a zločince. Je to v souladu s českými zákony, reagoval premiér Bohuslav Sobotka. Samotný Fajád už je v letadle do Bejrútu, sdělil iDNES.cz jeho právník Vladimír Řičica. (iDNES.cz, 4. 2. 2016, 17:44, aktualizováno 19:52)

─────

Výměna Fajáda za pět Čechů, unesených v Libanonu, je skandálem neskutečných rozměrů, který může otřást celou naší politickou scénou. Sobotka znovu prokázal svou nekompetentnost a měl by urychleně podat demisi. Nic jiného už ani udělat nemůže.

●●●

Učitelka, která se studenty chystala otázky pro Zemana, se zhroutila

Kauza připravených otázek, které prezidentovi Miloši Zemanovi pokládali žáci minulý týden při jeho návštěvě Střední vinařské školy ve Valticích, se zdramatizovala. Učitelka Petra Manišová, která se svými studenty dopředu otázky v hodinách chystala, se totiž po sžíravých komentářích v některých médiích zhroutila. Ředitelka školy Ivana Machovcová je z celé věci v šoku. (Novinky.cz, 5. 2. 2016, 5:00)

─────

Další kapitola „honu na čarodějnice“, tentokrát zásluhou České televize, jasně ukazuje, čeho jsou Češi schopni. Je to pořád stejné. Vždycky se najde pár bezcharakterních jedinců, kteří jsou ochotni a schopni uštvat jiného člověka jenom proto, aby z toho měli politický či jiný prospěch. Zažíval to kdysi M. J. Hus a periodicky se to v našich dějinách opakuje po staletí. Jenom v moderních dějinách jsme těch „honů“ zažili několik. Tým, který připravoval reportáž z návštěvy prezidenta Zemana ve Valticích (jednalo se o pořad „168 hodin“ redaktorky N. Fridrichové, dříve Novákové), by měl dostat „padáka“ a spolu s ním i ředitel ČT P. Dvořák. Jestliže se v televizi odehrávají takové věci, nemůže ředitel zůstat ve své funkci. Nese plnou politickou odpovědnost za to, co se v ČT děje. Stále chybí odvaha věci řešit. ‒ Poučné jsou i komentáře pod články o této události. Např. pod článkem na serveru EuroZprávy.cz se dnes (5. 2. 2016) objevilo toto: „Havloidní dobytkové z pražské kavárny řídící ČT. Likvidovat učitelku, to jim, dobytkům, jde. Že nebyli vidět ani slyšet, když Havel uděloval milosti podvodníkům z disentu, svým kamarádům, kteří si např. přepisovali nemovitosti na Hradě na sebe. Proč asi?“

●●●

● Lži a výhrůžky ředitele České televize! Místo vydírání poplatníků pro něj máme dobrou radu

Tak nám ředitel naší veřejnoprávní televize Petr Dvořák už zase vyhrožuje, že bude muset omezit výrobu pořadů. Reaguje tak na návrh poslanců, kteří chtějí osvobodit širší skupinu lidí od povinnosti hradit televizní poplatky. - Průměrná mzda v ČT přesahuje 36.000 korun! To není tak úplně málo. - A tak by mohl pan ředitel možná začít tím, že přestane plakat a omezí mzdové výdaje. Proč máme například ze svých kapes platit řadu redaktorů, kteří nejsou mnohdy schopni vyslovit v rodné řeči bez koktání jednu kloudnou větu!? (instory.cz, 5. 2. 2016, 5:00)

─────

Pokud řediteli Dvořákovi nestačí peníze, měl by propustit všechny zbytečné redaktory a další „spolupracovníky“, kteří se na rozpočtu ČT „pakují“, a nechat si jen nezbytné množství skutečných odborníků-techniků, kteří jsou k provozu televize potřební. Všechny příživníky vyhodit a mzdy snížit na úroveň průměru ve státě. To by rázem ubylo zájemců o práci v televizi a peněz by bylo dost na všechno! Snížit odměny by měl Dvořák také sobě i celému managementu. Práce ČT rozhodně nepředstavuje žádnou „špičku“ (naopak je podprůměrná), a proto je nepřijatelné, aby „šéfové“ brali tak horentní platy! Koncesionářské poplatky těch nejchudších občanů nemohou sloužit k tomu, aby byl z nich financován luxusní život těch jedinců, kteří si hrají na „elitu“ národa. Žádná elita to není, jsou to jen další příživníci, kterých i tak máme v tomto státě víc než dost. Dvořák si za dobu šéfování na NOVĔ a v ČT nahrabal dost milionů, aby svou funkci mohl vykonávat zdarma!

●●●

● Až Zeman chcípne, ožeru se, napsal aktivista a ČSSD ho teď podpořila. A lidé se naštvali...

Česká strana sociálně demokratická čelí kritice za to, že podporuje akci Tomasze Peszynskeho, zakladatele radikální proukrajinské organizace Pražský Majdan. Jde o sobotní demonstraci proti kalašnikovu a xenofobii. (ParlamentniListy.cz, 5. 2. 2016, 10:44)

─────

Někdejší „státotvorná“ ČSSD se dostala na šikmou plochu a sune se zcela spolehlivě směrem k propadlišti dějin. Brzy tam už bude. Za to může poděkovat svému slabošskému předsedovi, který není chlap, ale zbabělec, a proto musí hledat oporu v „ulici“. Nadlouho mu to ovšem nevydrží. Blíží se okamžik, kdy bude muset z politiky odejít.

●●●

● Slovenskem před volbami otřásá skandál se zbohatlým lékařem a Ficovou mladou sekretářkou

Měsíc před parlamentními volbami vypukl na Slovensku skandál s náhlým zbohatnutím lékaře Pavla Kostky, jehož kliniky mají dostávat od státní zdravotní pojišťovny ročně 3,2 miliónu eur (přes 86 miliónů Kč). Do případu se navíc zamotala 22letá Mária Trošková, atraktivní asistentka premiéra Roberta Fica. (Novinky.cz, 5. 2. 2016, 13:49)

─────

Všechno, co se odehrává na Slovensku, týká se tak trochu i nás. Situace u našeho východního souseda je však přece jen trochu jiná. Vládní „Smer“ v čele s premiérem Robertem Ficem suverénně již mnoho měsíců „válcuje“ všechny ostatní strany. Skandál před parlamentními volbami se již řadu týdnů očekával (asi byl „odložen“ z taktických důvodů). Exkomunista R. Fico, velký vzor B. Sobotky, možná znovu ve volbách zvítězí, protože nemá konkurenta. To však nic nemění na skutečnosti, že ho obyčejní Slováci vnímají jako super mafiána s dlouhými prsty (připomeňme jeho roli ve skandálu „Gorila“). Na rozdíl od našeho neslaného a nemastného premiéra je Fico „střihoun“, který se s opozicí „nepárá“. K demokracii pod vládou „Smeru“ má dnes Slovensko ještě dál než ČR a o právním státě nelze hovořit vůbec. ‒ Skandál s Ficovou sekretářkou, která je modelkou, má ambici zlomit Ficovi vaz. Zajímalo by mne jen, jaké další přednosti tato sekretářka má – kromě toho, že je hezká. Nebyl by už čas, aby to Fico „zabalil“  ‒ podobně jako kdysi R. Nixon po aféře Watergate? Těch Ficových afér už bylo tolik, že by se o tom dal napsat román na pokračování nebo natočit „nekonečný“ televizní seriál.  Naše „veřejnoprávní“ televize o Slovensku mlčí. Nic nového. Asi se jí to nehodí do krámu. Selektivnost ve zpravodajství ‒ to je ten „správný“ a „vyvážený“ přístup, který ČT již léta praktikuje. Jen stále nevím, proč si říká veřejnoprávní…

●●●

Saúdská Arábie je připravena útočit v Sýrii: Turecko chystá invazi, říká Rusko

Saúdská Arábie prohlásila, že je připravena nasadit letecké i pozemní jednotky v Sýrii. Na invazi do Sýrie se prý chystá i Turecko, tvrdí Rusové. Ankara u hranic soustředila množství vojáků a vojenské techniky. Turecko před pár dny odmítlo Rusům průzkumný let nad svým územím, porušilo tím mezinárodní dohodou o otevřeném nebi. Informace o chystané invazi do Sýrie však Ankara ostře odmítla.
(Blesk.cz, 5. 2. 2016, 11:27)

─────

Sýrie bude zřejmě první zemí, na jejímž území dojde k měření sil tzv. regionálních velmocí, včetně Ruska, jež po r. 1989 přestalo být supervelmocí. Tento „pád “ z velmocenských výšin berou bývalí sovětští vůdci s velkou nelibostí a se skřípěním zubů provokují, kde se dá. Ukazuje se, že muslimské země Blízkého východu nejsou tak zbabělé jako státy NATO a Ruska se nebojí. Proto nelze vyloučit velký vojenský konflikt, dokonce s použitím jaderných zbraní. Možná tady a v těchto dnech začne III. světová válka. Budoucnost ukáže, zda tato úvaha byla správná. Obávám se, že ano…

●●●

Baťovi dědicové se obrátili na Nejvyšší soud. Chtějí odškodnění za vilu, kterou stát sebral za údajnou kolaboraci

Pětice potomků podnikatele Jana Antonína Bati podala k Nejvyššímu soudu dovolání proti loňskému rozsudku pražského městského soudu, který jim definitivně zamítl odškodné. Dědicové se domáhali více než 56 milionů korun za funkcionalistickou vilu a pozemek ve Zlíně, kterou Baťa nechal pro sebe a pro svou rodinu postavit na konci 20. let minulého století. Podání dovolání, na které v pátek upozornila Česká televize, potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. (Hospodářské noviny, 5. 2. 2016, 16:41)

─────

Několikaleté úsilí potomků zlínského podnikatele J. A. Bati o zrušení nespravedlivého odsouzení jejich předka a o navrácení zabaveného majetku je stále neúspěšné. Naše „demokratická“ polistopadová justice ne a ne „nalézt“ pravdu a napravit spáchané bezpráví. To, co se děje v případě Baťových potomků, je tím nejpřesvědčivějším důkazem toho, že ČR není a ještě dlouho nebude právním státem. Kecy našich politiků na tom nemohou nic změnit. ‒ V souvislosti s případem J. A. Bati je nutno připomenout, že hlavním viníkem jeho odsouzení (v nepřítomnosti) byl druhý čs. prezident E. Beneš, jinak dvojnásobný kapitulant (před nacisty i komunisty) a promoskevský kolaborant (podle tvrzení některých historiků agent NKVD).

●●●

● Vláda ohrozila kvůli pěti lidem deset a půl milionu občanů. Žantovský, Benda a Gazdík se v televizi vyjádřili ke kauze Fajád

Diplomat Michael Žantovský se v pátečních Událostech, komentářích na České televizi vyjádřil ke kauze ohledně pěti Čechů a Alího Fajáda. Podle něho to České republice může snížit věrohodnost v předávání informací tajnými službami ze strany zahraničních partnerů. "Vláda ohrozila kvůli pěti lidem deset a půl milionu občanů," přisadil si později Gazdík. (ParlamentniListy.cz, 5. 2. 2016, 23:37)

─────

To, co se stalo, je na demisi vlády. Naše důvěryhodnost v NATO klesla na nulu, a proto je nutno z této skutečnosti vyvodit jasné personální důsledky. Zemětřesení, které by v normální, demokratické zemi následovalo, musí být takové, že nezůstane kámen na kameni. Po demisi vlády a čistce v tajných službách musí následovat nové parlamentní volby. Vše se dá stihnout ještě do podzimu, kdy se mají konat krajské a senátní volby.

●●●

● Blekotající Sobotka ze sebe mohl už těžko udělat většího troubu! Jeho stanovisko k největší blamáži našeho státu opravdu stojí za to. Děkujeme, pane premiére!!

Naší republikou poslední hodiny a dny hýbe pravděpodobně největší blamáž našich rozvědek či tajných služeb v novodobé historii našeho státu. Je zcela evidentní, že naši zpravodajci vlastní neschopností, naivitou či obyčejnou blbostí, česky řečeno sedli na lep dobře promyšlené akci svých libanonských protějšků a postarali se tak o jeden z největších skandálů poslední doby. ‒ Jedním z vrcholů celé této šaškárny je pak vystoupení předsedy naší vlády, Bohumila Sobotky ve čtvrteční hlavní zpravodajské relaci České televize, kdy celou záležitost komentoval takto: „ Především jsem rád, že se podařilo zachránit život těchto pěti lidí, kteří před několika měsíci zmizeli v Libanonu. ‒ Je dobře, ééé, že naše ééé letadlo ééé z Libanonu odletělo ééé, je dobře, že přistálo“! (instory.cz, 6. 2. 2016, 5:00)

─────

Komentáře netřeba. Ten si udělá každý čtenář sám. Něco mi to připomíná: Mekota a Blekota se jmenovaly dvě postavičky z televizního seriálu pro děti. Pan premiér nám klesl hodně hluboko. Kam se poděl jeho vždy kultivovaný mluvený projev? Nebylo to tím, že neměl čas se na něj připravit…?

●●●

● Podporovatelé migrantů jsou kolaboranti, tvrdí Konvička. Schytala to Merkelová, Šabatová i Dienstbier

V Praze začala akce, která je součástí celoevropských protestů organizovaných německou Pegidou. Demonstraci v Česku svolal Blok proti islámu a hnutí Úsvit. (EuroZprávy.cz, 6. 2. 2016, 16:02)

─────

Několik mnohatisícových shromáždění proti nelegální migraci v Evropě, která se dnes (6. 2. 2016) sešla na různých místech Prahy i dalších měst ČR a Evropy, je předzvěstí blížícího se konce Sobotkovy vlády. Na obranu premiéra se shromáždila jen hrstka lidí. I to dokládá, že se Sobotkou je konec. Poslanci PS by měli urychleně vyzvat vládu k demisi a dohodnout se na termínu předčasných parlamentních voleb. To je jejich prvořadá odpovědnost vůči občanům tohoto státu – namísto hlasování o EET a dalších zbytečnostech.

●●●

● Vysíláte špínu, hnůj, křičeli demonstranti proti České televizi. Musela přerušit vysílání

Demonstranti, kteří se dnes sešli na Hradčanském náměstí, přerušili svým skandováním reportáž České televize. Ta byla vysílána v rámci zpráv v 16 hodin-„Vysíláte špínu! Vysíláte špínu! Hnůj,“ křičeli demonstranti, kteří přišli vyjádřit svůj názor k migraci, tak hlučně, že reportér České televize Oldřich Borůvka oznámil, že se přihlásí později. Paradoxem bylo, že šlo o informace o jejich vlastní demonstraci. (ParlamentniListy.cz, 6. 2. 2016, 16:52)

─────

Když jsem sledoval internetové vysílání deníku Dnes z demonstrace na Hradčanském náměstí, dýchla na mne atmosféra z konce roku 1989. Bylo to podobné jako tehdejší poloimprovizované vysílání hrstky „statečných“ redaktorů ČST, kteří nevěděli, jak to dopadne a zda nedostanou příští den padáka. Lidmi vynucený konec přímého vstupu do vysílání ČT je potvrzením toho, že občané už mají mediálního divadla havlovci okupované televize dost. Je to začátek něčeho, co si netroufám ani pojmenovat. Současná moc ztrácí půdu pod nohama. Polistopadový režim, založený na lži a podvodu, mele z posledního…

●●●

V Praze řádili maskovaní útočníci, zapálili centrum pomáhající uprchlíkům

Pražské Autonomní centrum Klinika se v sobotu večer stalo terčem útoku. Na sociální zařízení, kde mimo jiné pořádají kurzy češtiny pro cizince a sbírky na pomoc uprchlíkům, zaútočila skupina 20 až 30 maskovaných pachatelů, kteří zranili jednu osobu a zápalnou lahví způsobili požár. (EuroZprávy.cz, 6. 2. 2016, 20:35)

─────

Tato politická provokace připomíná zapálení budovy Reichstagu v Berlíně v únoru 1933. Kdepak „neonacisté“! Rukopis této akce je příliš jasný: tipoval bych to na chlapíky z ministerstva vnitra nebo na agenty BIS. Je to stejně hloupá provokace jako ta, kterou zinscenovala StB na Národní třídě 17. 11. 1989. (Z minulosti stačí připomenout známý útok na budovu Aeroflotu na jaře 1969, který řídila samotná StB. Muži z „kachlíkárny“ se v tom velmi dobře vyznají a mají na to proškolené lidi. Soudruzi, nedělejte z nás blbce!) Jen duševně méněcenní jedinci mohou uvěřit tomu, že to provedli jacísi „neonacisté“. Kde by se tady vzali?! Možná tak ve fantazii Sobotky a jeho fanklubu, který se sešel v počtu 80 osob před Úřadem vlády, aby podpořil svého premiéra. (Ten se někde schovával, protože se občanů bojí.) Jestli jsou to všichni jeho stoupenci, pak je to s ním opravdu, ale opravdu zlé. ‒ Podezřelé na celé věci je to, že již několik dní před touto akcí nebylo vidět ani slyšet ministra vnitra Chovance a že se „zem slehla“ i po J. Dienstbierovi ml.  Kampak tito pánové zmizeli? Že by se připravovali na svou „akci“? Dozvíme se to někdy? – 7. 2. 2016 přispěchaly sdělovací prostředky s tím, že se jednalo o fotbalové chuligány. Kdo chce, ať tomu věří. Podle toho, co se ví o situaci v Praze 3, vše nasvědčuje tomu, že šlo o akci extrémní levice (anarchistů), která v této městské části řádí už řadu měsíců (bez zájmu policie). Zdá se, že toto nikoho netrápí. Zato nad údajným útokem „neonacistů“ se mohou jistí lidé pominout. Řekl bych, že tady někdo zcela falešně a úmyslně pláče na nepravém hrobě…

●●●

● Rozhlas žádá policii o vyšetření incidentu při protiislámské akci

Český rozhlas (ČRo) požádá Policejní prezidium o prošetření incidentu, který se stal během sobotní demonstrace proti islámu na Hradčanském náměstí v Praze. Během shromáždění několik agresivních útočníků opakovaně napadlo jeho přenosový vůz, ale přítomní policisté na žádost o pomoc podle rozhlasu nereagovali. V dnešním prohlášení to uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna. Stanovisko policie ČTK shání. (CeskeNoviny.cz, 7., 2. 2016, 11:44)

─────

Ostudná role, kterou sehrály „veřejnoprávní“ sdělovací prostředky (Česká televize, Český rozhlas) při informování o protiislámských demonstracích v Praze dne 6. 2. 2016, jasně potvrdila, že ČT i ČRo přestaly být veřejnoprávní. Co by na to říkali ředitelé těchto institucí, bohatě financovaných z peněz koncesionářů, kdyby v reakci na tento neuspokojivý stav věcí velká část diváků a posluchačů přestala platit své měsíční příspěvky, protože tato „veřejnoprávní“ média neplní zákonem stanovenou roli? Nespokojenost veřejnosti je už taková, že tyto lumpárny odmítají krýt i policisté. Tak to bývá, když se režim začíná hroutit a přichází politická změna. Tzv. sluníčkáři to nejspíš už pochopili, a proto bijí na poplach. Obávám se však, že jejich „poplach“ zůstane tentokrát veřejností nevyslyšen…

●●●

● Šlechtová hájí prezidenta, že šťourá do řízení státu

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová hájila postup prezidenta Miloše Zemana, že se vměšuje do řízení státu. Už proto, že právě on podepisuje zákony. Zdá se jí, že média výroky prezidenta nafukují. Také uvedla, že se podařilo snížit částku z eurodotací, kterou se nepodařilo vyčerpat. (Novinky.cz, 7. 2. 2016, 12:15)

─────

Zatímco na Titaniku, zvaném Sobotkova vláda, se ještě tancuje, ministryně Šlechtová (ANO 2011) včas pochopila, že konec této vlády se přiblížil. Ženy mají na rozdíl od mužů tu výhodu, že mají intuici, která je nutná i v politice. Proto ta velmi opatrná reakce na výroky prezidenta Zemana. Na této ministryni mi vadí, že je potetovaná a že se tím dokonce chlubí bulváru. To je v civilizovaných zemích nepřijatelné. Co se však týká jejího „politického“ uvažování, to je naopak jasným potvrzením, že politický projekt s názvem Agrofert končí. Kdo bude rychlejší, ten se zachrání, kdežto ti ostatní se utopí. Po aféře s Fajádem musí být i ženám v politice zřejmé, že selhání vlády v této záležitosti je především selháním ministrů za hnutí ANO 2011. To bude mít přirozeně své následky a ty se dostaví brzy…

●●●

● Wollner z ČT zveřejnil svůj zážitek ze sobotní demonstrace u Hradu. A nastala mela

Šéfredaktor reportážní publicistiky v České televizi Marek Wollner se na svém facebookovém profilu svěřil se zážitkem ze včerejší protiislámské demonstrace na pražském Hradčanském náměstí. Svým nezapomenutelným stylem ji okomentoval, a vyvolal tak pod tímto postem obsáhlou diskusi. (ParlamentniListy.cz, 7. 2. 2016, 15:18)

─────

Wollner je havlistický blb, jakých je ČT plná. Jeho „investigativní“ žurnalistika je jen slabý čajíček. Myslím si, že každému je jasné, za co dostal cenu F. Peroutky!

Je na čase, aby z televize vypadl a uvolnil místo těm, kteří budou dělat skutečně svobodnou a nezávislou veřejnoprávní službu občanům. Takové profláknuté figurky z televizní krize 2000/2001 nemají nárok, aby žily z peněz koncesionářů. Jsou to obyčejní paraziti! Hanba jim! Kdy už bude konečně Wollner z televize vyhozen? Dělá jen ostudu!

●●●

● Za unesené Češky zaplatila vláda 145 milionů, píše Respekt

Za Hanu Humpálovou a Antonii Chrásteckou, které byly uneseny v Pákistánu, zaplatila Česká republika šest milionů dolarů (zhruba 145 milionů korun). V čísle, které vyjde v pondělí, to uvedl týdeník Respekt. Uvedená částka podle listu výrazně převyšuje dřívější spekulace, které se zmiňovaly pouze o dvou milionech dolarů. Češky se zpátky domů dostaly loni v březnu po dvou letech v zajetí. Jedna z nich se podle tajných služeb loni na podzim pokusila ke svým únoscům vrátit. (Echo24.cz, 7. 2. 2016)

─────

Pokud je to pravda, měli by tuto částku zaplatit členové Sobotkovy vlády ze svého. Není důvod, aby to za nekompetentní vládu diletantů platili daňoví poplatníci!

●●●

Politiky jako Zeman nepotřebujeme, říká Sobotka. Zvyšuje dle něj napětí

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD je přesvědčen o tom, že prezident Miloš Zeman jen zbytečně zvyšuje napětí ve společnosti, když opakovaně kritizuje jeho osobně či sociální demokracii. Česko podle něj nepotřebuje politiky, kteří aktuální hrozby zneužívají pro své politické cíle. (iDNES.cz. 7. 2. 2016, 17:21)

────

Nepotřebujeme ani takové politiky, jako je zbabělec a „korouhvička“ B. Sobotka. Náš stále ještě premiér (jistě už ne dlouho) Sobotka ztrácí klid a glanc. Jeho opakované útoky na prezidenta neberou konce. Kdo mu tak dobře radí, aby páchal politickou sebevraždu v přímém přenosu? Je to neklamná známka toho, že se přiblížil okamžik jeho politického konce. Jak známo, chcípající kobyla nejvíce kope…

●●●

Ministr Chovanec vyzývá: Kdo viděl útoky na Český rozhlas, ať se ozve

Český rozhlas (ČRo) požádá policejní prezidium o prošetření incidentu, který se stal během sobotní demonstrace proti islámu na Hradčanském náměstí v Praze. Během shromáždění několik agresivních útočníků opakovaně napadlo jeho přenosový vůz, ale přítomní policisté na žádost o pomoc podle rozhlasu nereagovali. V dnešním prohlášení to uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna. Informace nechal prošetřit ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), výsledky chce mít za dva týdny. (ParlamentniListy.cz, 7. 2. 2016, 21:35)

────

Ministr vnitra vyšetřující údajné pochybení policistů – to je další důkaz o tom, že Bc. M. Chovanec není mužem na svém místě. Od začátku je zřejmé, že na svou funkci nestačí. Jako absolvent plzeňských práv ani stačit nemůže. ‒ Kdyby pracovníci rozhlasu plnili úkoly tak, jak mají, nemuseli riskovat, že jim občané dají přes hubu. Příště už přes ni nejspíše dostanou. V tom jim ani policajti nezabrání…

 

●●●

Je to nějaké divné. Exministr promluvil k videu, které zavání policejní provokací

Skupina maskovaných pravicových extremistů napadla průvod levicových aktivistů mířících na Hrad. A policie jen přihlíží. Video ze sobotní demonstrace, na němž je patrný střet extremistů s aktivisty a zvláštní taktika policie, vyvolalo řadu reakcí. Ze záběru je totiž navíc patrné, že akci pravicových radikálů koordinuje muž v hnědé bundě. Okamžitě se tak rozhořely spekulace, že muž i radikálové jsou přestrojení policisté. - „Působí to na mne velice zvláštním dojmem, který pramení z již uvedených poznatků: malý počet lehce oděných policistů, provokatéři v maskách jsou téměř uniformně oděni, včetně obuvi, a ‚koordinátor‘ v hnědé bundě je nepřehlédnutelný,“ vyjádřil se k celé situaci také bývalý ministr vnitra František Bublan. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 9:28)

────

Koho to může překvapit? Vždyť chlapci z „kachlíkárny“ se v tom velmi dobře vyznají a mají v tomto směru praxi ještě z doby před rokem 1989!

●●●

Levičáci řádili v Berlíně. Podpálená auta, rozbité výlohy

V Berlíně došlo dvě noci po sobě k násilí a výtržnostem, které mají údajně na svědomí levicoví radikálové. Ti ve čtvrti Neukölln házeli kameny a podpalovali auta. Místní úřady jejich počínání označily za akty terorismu. Informuje Deutsche Welle. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 16:05)

────

Že by taky „křišťálová noc“ jako v Praze na Žižkově?

●●●

● Marksová vynadala lidovcům. Není třetí pohlaví, opáčil jí Bělobrádek

Mezi ministry létala v pondělí silná slova. „Pánové zjevně nepochopili, o co vlastně jde, ale o to zarytěji jsou proti,“ pustila se ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová z ČSSD do kolegů z vlády z KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a Mariana Jurečky. Bělobrádek opáčil, že si nenechá vnucovat genderovou ideologii a že není žádné třetí pohlaví. (iDNES.cz, 8. 2. 2016, 18:01)

────

Soudružka Marxová-Engelsová je další „nepostradatelná odbornice“ ČSSD, která by měla ze Sobotkovy vlády urychleně vypadnout spolu s „právníkem na baterky“ J. Dienstbierem ml.  Takové odborníky opravdu nepotřebujeme.  S nimi tato strana jakékoli příští volby prohraje. Pokud se nevzpamatuje včas, zcela určitě to „projede“ na celé čáře. Nikdo, kdo má mozek v hlavě, tuto stranu volit nebude! Stále marně čekám, kdy se KDU-ČSL rozhodne jít ve stopách J. Luxe a vypoví koaliční smlouvu se stranami současné vládní koalice. Lidovci se tím mohou zachránit před pádem do propasti zapomnění. Neudělají-li to, už nic jim nepomůže…

●●●

Merkelová může současný průšvih ustát. Analytik připomíná její až zázračné schopnosti

Výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Eberle se zabývá současnou německou zahraniční politikou. Ve svém komentáři pro server iDNES.cz se tak vyjádřil k budoucnosti německé kancléřky Angely Merkelové. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 16:59)

────

Navzdory známé německé disciplinovanosti a poslušnosti ve vztahu k vrchnosti (jakékoli) není pravděpodobné, že by to Merkelová ustála. Je to průšvih tak obrovský, že se neobejde bez její demise a odchodu z politiky vůbec. Úvahy o tom, že by mohla zůstat v čele Německa, jsou naivní a neodpovídají realitě. Autor této úvahy by se měl nechat vyšetřit specializovaným pracovníkem na psychiatrii. Náprava toho, co Merkelová způsobila, bude trvat mnoho let, možná celé desetiletí. Za předpokladu, že se proud uprchlíků zastaví. Pokud ne, je s Německem amen! Ukazuje se, že mimo realitu je více lidí, nikoli jen B. Sobotka.

●●●

● „Divadlo“ při protestu? Muž v hnědé bundě je náš, přiznala policie

Pražská policie se ohradila proti kritice související se sobotními demonstracemi. Policie kategoricky odmítla například spekulace ze sociálních sítí, že údajně vyprovokovala potyčku s levicovými demonstranty na Malé Straně. Další kritika se týká napadení přenosového vozu Českého rozhlasu, při kterém prý policisté nechtěli pomoct redaktorům. Vedení pražské policie nechá opatření zkontrolovat. Výsledky budou známy do dvou týdnů. (Týden.cz, 8. 2. 2016, 15:05)

────

Policejní provokace se potvrdila. Co k tomu dodat? Kdo bude takové policii po tom všem ještě věřit? Jenom snad malé dítě. Taková policie je zralá na rozpuštění, jak to ukázal případ z února 2015 při událostech v Uh. Brodě. Chovanec i Tuhý by měli okamžitě rezignovat! – Jeden z internetových komentářů pod tímto článkem to ohodnotil takto: „Divadlo hodné putovní šmíry z první republiky.“

●●●

● Odškodné za výbuchy ve Vrběticích dostali jen dva žadatelé, další desítky stát odmítl

Pouze dva žadatelé uspěli s žádostí o náhradu věcné škody v souvislosti s předloňskými výbuchy dvou skladů s municí ve Vrběticích na Zlínsku. Zlínský kraj loni přijal od lidí 136 žádostí, posoudil je a přeposlal ministerstvu vnitra, požadoval proplacení zhruba 1,15 milionu korun pro 38 žadatelů. Po rozhodnutí ministerstva nyní kraj lidem rozesílá výsledky jejich žádostí. Z negativních zpráv jsou lidé zklamaní. (E15.cz, 8. 2. 2016, 17:41)

────

To bylo řečí kolem odškodnění lidí za bezprecedentní selhání státu v případě výbuchů ve Vrběticích! Než se rok s rokem sešel, máme tady výsledek. Co čekat od pohrobků komunistického režimu?  Raději nic! Snad se lidem konečně otevřou oči. Až půjdou k volbám, jistě budou vědět, koho nemají volit.

●●●

Zdravotní potíže expremiéra Špidly: V nemocnici ho prý čeká dlouhá léčba
Vladimír Špidla (64, ČSSD), který v současné době působí jako šéf poradců premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), byl měl podle informací Blesku být hospotalizován v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny. Špidla s redakcí dnes komunikoval přes SMS, pobyt na lůžku ale na přímo položenou otázku nekomentoval. (Blesk.cz. 8. 2. 2016, 21:18)

─────

Šéfporadce B. Sobotky je, zdá se, první obětí blížícího se konce pana premiéra. Dalo se to čekat. Špidla už není nejmladší a takové pracovní zatížení je jistě nad jeho síly ‒ v porovnání s předchozím „nicneděláním“ za pohádkový plat eurokomisaře. Aby nedopadl jako M. Ransdorf, který se už z IKEMu nevrátil! Špidla prý dostal infarkt.  ‒ Tento článek zřejmě psal nějaký pologramot…

●●●

● ODS požaduje rezignaci Stropnického kvůli úniku informací

Občanská demokratická strana vyzvala premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby odvolal ministra obrany Martina Stropnického (ANO) z důvodu úniku informací ohledně kauzy unesených Čechů v Libanonu. Zároveň bude ODS iniciovat vytvoření vyšetřovací komise v parlamentu, která by měla objasnit únik informací z Bezpečnostní rady státu. Řekl to šéf ODS Petr Fiala. - „Zjevně tady selhává vláda, selhává politická reprezentace,“ uvedl dnes k únikům utajovaných informací Fiala. „Jestli lidé, kteří rozhodují o bezpečnosti naší země[,] neumí držet jazyk za zuby, tak tam nemají co dělat,“ prohlásil také. (Echo24.cz, 9. 2. 2016)

─────

Stropnický je nekompetentní trouba, který uvěřil tomu, že by mohl být někdy v budoucnosti prezidentem. Nemohl. Na to nemá ani inteligenci, ani vizáž, ani vhodnou „první dámu“. Tento politik hnutí ANO 2011se zřejmě stane „obětním beránkem“ za skandál s výměnným obchodem ohledně našich občanů unesených v Libanonu. Američané budou na nějakém „řešení“ trvat. Po všech těch skandálech z poslední doby je jasné, že Sobotkova vláda jako celek je zralá na demisi.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mlčení „Svobodných novin“ verze „svobodní/eu“ o politických návrzích D. Trumpa

(Novinky-Kocourkov, 2. 3. 2016 9:56)

Svobodné noviny jsou dobře řemeslně udělané velebení židů, židovské potitiky Izraele a Ruska. Z pohledu přehození výhybky izraelské politiky přilepit se na Putina, velebit Rusko a tak navíc získat přívažek, získat maximum: poslat arabské hordy do „spřátelené Evropy“ pod okupací USA a Ruska. Kde okupace Německa, která měla být údajně na 50 let tj. 1945 -1995 a je ve skutečnosti po léta do nekonečna protahována „dočasně“. Navěky? Nyní jsou voleny tradiční izraelsko- židovské metody „multikulturalismu“, který ovšem Izrael na svém území nikdy nepřipustí. Své území ohradil obrovskými zdmi, postřelovanými moderními kulomety a samopaly, kdy pověstná komunistická železná opona je pouhou ohrádkou v „zahrádkářské kolonii“ jak svědčí četné útěky přes železnou oponu. Přes izraelské zdi se nedá proniknout. Snad jedině ufoni..... A právě asi „ufoni“ řídí „svobodné „eu“ noviny „svobodných“, kde se nemůže objevit nic pozitivního o Americe a výborném baviči, D.Trumpovi, vítězícím a kandidujícím na presidenta USA proti prolhané židovské loby representované Obamou a Clintonovou a podobnými „experty“ na havlovskou pravdu a lásku (myšleno perverz, pedofilii, homosexualitu, rozbití tradice, pospolistosti, normálnosti náhradou na „mutltisexy-kulti“. Kde zlí fašisté, mající koncentráky na Marsu a podobně řídí z nové fašistické říše v Antarktidě a a na Marsu (více exopolitka a Igor Chaun s panem Rašínem a jejich dr. Sallou, Ph, USA/ Izrael...) politiku USA a jistě dávají psát podobné texty, který si sem dejme na památku na „supervolební úterý 1.3.2016 v USA- hanobení presidenta USA?
„Donald Trump měl na volebním obrázku vojáky v uniformách SS- Miliardář a republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump budí ve své zemi nové kontroverze. Poté, co před pár týdny pozurážel přistěhovalce z Latinské Ameriky, použil v kampani fotokoláž s vojáky s insigniemi nacistických SS. Republikánské voliče přesto neodrazuje, naopak. …. fotokoláž ze svého účtu záhy stáhl. středa 15. července 2015, 9:36 – Washington - Trump zveřejnil fotokoláž v úterý na svém twitterovém účtu #MakeAmericaGreatAgain, který sledují 3,2 miliónu lidí. Obrázek s jeho tváří, vojáky a americkou vlajkou doplnil výzvou: „Potřebujeme opravdové vedení. Potřebujeme výsledky. Uveďme USA zase do chodu!“
Jak se ale ukázalo, čtveřice vojáků na pochodu ve spodní části fotokoláže nejsou američtí příslušníci, nýbrž vojáci v uniformách SS. Nejedná se však o skutečné příslušníky dobových nacistických SS, ale o figuranty v historických uniformách. Kritika na sebe nedala dlouho čekat, a tak Trump rychle snímek stáhl. Za chybu podle něj může stážista v jeho volebním týmu, který použil fotografii z jedné historické vojenské rekonstrukce.
U republikánů body neztratil -Trump ohlásil svoji kandidaturu v polovině června a hned vzbudil pohoršení, když ve svém prvním projevu označil Mexičany a další přistěhovalce z Latinské Ameriky za zloděje a násilníky. V očích republikánských voličů mu to ale neublížilo. Podle průzkumu listu USA Today dokonce Trump se 17procentní podporou vede před ostatními kandidáty včetně Jeba Bushe. Paradoxní ale je, že pokud by byl zvolen za kandidáta své strany, proti předpokládané soupeřce z tábora demokratů Hillary Clintonové by měl podle voličů horší šance než šest jiných republikánů, kteří o prezidentské křeslo usilují po jeho boku.
Novinky“

Díky prezidentu Benešovi jsme se stali přeborníky ve vyzbrojování Třetí říše

( Martin Veselý- www.vrtulnik.cz/ww2/protektorat2.htm, 1. 3. 2016 13:25)

Výroba letadel- 26.02.2016 Martin Veselý - Sudetská župa jako protiletecký kryt Říše?-Export a využití československé letecké výzbroje v občanské válce ve Španělsku 1936-1939. - Krycí kódy výrobců materiálu v Čechách a na Moravě 1940-1945- Naše vojenská výzbroj a výstroj pro 40 divizí pomohla rozdrtit Poláky a Francouze. Čs. letouny s německými znaky. ... K 12.1.1940 podle nařízení Hermanna Göringa vznikla Flugzeugwerke Eger GmbH (F. W. E). Továrna byla dobudována v roce 1942 už i s betonovou dráhou, měla na 5 000 zaměstnanců a zabývala se výrobou a opravami letadel pro Luftwaffe podle požadavků RML. Vyráběla se zde letadla He 111, He 177 A, He 219, Me 262. Objem výroby dosahoval až 5 kusů letadel za jeden týden. Firma založila učňovskou školu s oborem Stavitelství letadel. 50 žáků studovalo po dobu tří let. Firma jim nakoupila i kluzáky SG 38 a větroně Grunau Baby GB IIb. Ve všední den se létalo z trávy vedle dráhy, v neděli z Jedlovského kopce 482 m n m (SZ Františkových Lázní) u zaniklé obce Tannenberg. Létali i společně se žáky škol na sousedním letišti. Pilotní zkoušky v Třebouni-Tschebon. Nejdříve se vyráběli součástky pro He 111 do roku 1942 s dodávkami do Erfurtu. Později výroba nejrůznějších součástek. Opravy a revize letounů He 111, Bf 109 až po verze G, bitevní a průzkumné letouny firmy Henschel 123, cvičné Gothy 145, Focke-Wulfy 44, Arada 96 a školní letouny ze sousedního chebského letiště. Heinkel He 111 se zde vyráběl až do začátku roku 1943. Poslední zde vyrobenou verzí byla pro 8 výsadkářů He 111 H-23 pro Slovenskou republiku. Dva stroje přiletěly v lednu 1943 do Trenčína. Stroj WNr. 5468 nesl na trupu označení "FM+WS" a na spodní straně křídel měl písmena "BV+BF", druhý stroj WNr. 5313 nesl na trupu písmena "CO+PT" a na spodní straně křídel byl bez označení. Poté se už vyráběly jen centroplány. Od jara 1943 dalším typem byl strategický bombardér He 177 Greif. Přestavby z verze A1 na verzi A3 a později na A-5 do poloviny roku 1944. Náhlý konec - 21 nedostavěných bylo sešrotováno.
Práce na trupu A-3....V továrně firmy Weser Flugzeugbau, G. m. b. H. (W. F. G) v Rabštejně-Rabstein (Janská-Jonsbach) výroba Ju 87, trupy Fw 190, křídla Ju 188, Ju 388. Koncem války v podzemní továrně firmy naběhla výroba draků s veškerým příslušenstvím a konečná montáž vrtulníku Focke-Achgelis Fa 223E Drache. K převzetí výroby vrtulníku Fa 223 závodem v Rabštejně došlo po náletech na továrnu Weseru v Berlíně Tempelhofu, kde se původně vyráběly trupy a kde byla i finální montáž vrtulníku. Stejně tak se do Rabštejna přestěhovala i výroba ocasních ploch z Ochsenhausenu (80 km JV od Stuttgartu). Pohonná zařízení pro tento vrtulník byla již vyzkoušená a dodávána z pobočného závodu fy Weser (bývalá firma Botschen - Eifler v Libouchci-Königswald 12 km západně od Děčína.
V Šluknově se kompletovala stíhací letadla firmou Flugzeugwerk Johannistal z Berlína. (Martin Veselý - Sudetská župa jako protiletecký kryt Říše? (1939-1945))
Továrnu motocyklů založíl majitel textilních továren Albin Hugo Liebisch. Na konci 20. let poptávka natolik stoupla, že přesídlil v roce 1931 do větších prostor bývalé továrny na zemědělské stroje v Kunraticích u Šluknova, ..... Po vypuknutí druhé světové války musela firma svou dosavadní produkci přerušit a přejít, tak jako mnoho jiných závodů, na válečnou výrobu. Liebisch v Kunraticích vyráběl různé přípravky a komponenty do optických zařízení vojenských letadel a pro dessauskou továrnu na letadla Junkers 3 metry dlouhé výztuhy do letadel Ju 87 a Ju 88. Tato letadla, resp. jejich součásti byly montovány v rabštejnské továrně Weser Flugzeugbau u České Kamenice, spojené s .... Liberecké učňovské dílny nesloužily jen k výuce, ale podílely se také na některých výrobních programech dodávkami součástí některých typů letadel (Fw 190, Ju 88, Ju 388 a další). O dalších osudech libereckých dílen není bohužel nic známo.

..... ale Karel Kryl "ministrem kultury ČR" byl jako vždy zapomenut, ale veřejnost vzpomíná!

(Mene Tekel, 28. 2. 2016 23:52)

Na Mene Tekel byly předány ceny statečným umělcům, ale Karel Kryl "ministrem kultury ČR" byl jako vždy zapomenut, ale veřejnost vzpomíná!
Datum: 26. 2. 2016 v 19.48 - V Divadle na Vinohradech se 26. února odehrál slavnostní ceremoniál, během něhož ministr kultury Daniel Herman vyznamenal resortními cenami Rytíře, Dámy a Mecenáše české kultury. Již podruhé tak byla realizována mnohaletá myšlenka ocenit významné osobnosti, které se nikdy ve svém občanském životě ani v umělecké tvorbě nezpronevěřily nejvyšším mravním zásadám. Titul Rytíř české kultury převzali divadelní režisér František Miška asochař Jiří Sozanský, in memoriam se jím stal písničkář Karel Hašler. Titul Dáma české kultury patří herečce Marii Tomášové a akademické malířce Helze Hoškové-Weissové, in memoriam ocenění náleží spisovatelce a politické vězeňkyni Boženě Kuklové-Jíšové. Čestný titul Mecenáš české kultury byl udělen sběratelce umění a donátorce Medě Mládkové. Součástí slavnostního aktu se stalo divadelní představení Hašler… odkazující k dramatickému života jedné z nominovaných osobností.-Co vzkazuje Karel Kryl šéfoviSdružení Ackermann- Gemeinde a "ministur kultury ČR"? : Demokracie
Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou
Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
A z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
A z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce

Demokracie prospívá, bez nás a pragmaticky
Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky
Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky
My nakrmíme forbesa, za dvě, či za tři pětky
Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky
My nakrmíme forbesa, za dvě, či za tři pětky

Demokracie zavládla, zpívá nám Gott a Walda
Zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda
Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem
Pod střechou velký partaje se u koryta sejdem
Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem
Pod střechou jedný partaje se u koryta sejdem

Demokracie panuje od Aše po Humenné
Samet i něha v pánu je a zuby vylomenné
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje, místo, abychom stáli
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje, místo, abychom stáli

Demokracie dozrává do žaludečních vředů
Bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů
A je to mýlka soukromá snad optického klamu
Že místo srdce břicho má
A místo duše tlamu!

....A co na to Neznámý vojín?- Kašlu vám na fangle! Já jsem chtěl kněze!

(Karel Kryl , 26. 2. 2016 7:02)

Píseň Neznámého vojína
Zpráva z tisku: "Obě delegace položily pak věnce na hrob
Neznámého vojína." A co na to Neznámý vojín?

V čele klaka,- pak ctnostné rodiny -a náruč chryzantém, -černá saka -a žena hrdiny - pod paží s amantem, - kytky v dlaních - a pásky smuteční - civí tu před branou, - ulpěl na nich - pach síně tanečních - s bolestí sehranou.
Co tady čumíte? Vlezte mi někam!
Copak si myslíte, že na to čekám?
Co tady civíte? Táhněte domů!
Pomníky stavíte, prosím vás, komu?

Jednou za čas - se páni ustrnou - a přijdou poklečet, - je to trapas, - když s pózou mistrnou - zkoušejí zabrečet, pak se zvednou - a hraje muzika - písničku mizernou, - ještě jednou - se trapně polyká - nad hrobem s lucernou.
Co tady čumíte? Zkoušíte vzdechnout,
copak si myslíte, že jsem chtěl zdechnout?
Z lampasů je nám zle, proč nám sem leze?

Nejlíp je mi,
když kočky na hrobě
v noci se mrouskají,
ježto s těmi,
co střílej’ po sobě
vůbec nic nemají,
mňoukaj’ tence
a nikdy neprosí,
neslouží hrdinům,
žádné věnce
pak na hrob nenosí
Neznámým vojínům.
Kolik vám platějí za tenhle nápad?
Táhněte raději s děvkama chrápat!
Co mi to říkáte? Že šel bych zas? Rád?
Odpověď čekáte? Nasrat, jo, nasrat!

Slušný nebo jen herec na slušnost a farář /Vyklouz? Za skutečným farářem Toufarem 25.2. 2016!(1)

(Kocourkovští, 26. 2. 2016 4:51)

Někdy pro oko televizního diváka se hraje (před)volební drama, jako v duchu těžko zapomenutelného absurdního dramatika. Toho, jak se vysmál z nejbližšího uměleckého okolí vlastně jedinému slušnému umělci hodného toho jména, zpívajícímu básníku Karlu Krylovi. Ten bystře rozpoznal, už asi na pověstném balkonu Melantrichu, o co jde a s kým má tu čest. Tedy Karel Kryl už do exilu šel s písní neznámého vojína, to jak přesně vystihl, že určitě stál o podobné pocty, jako od velebitele Václava Havla a politika mnohých bydel, tedy bydelníka a nyní mistra ČR. Kde je o něm více a co pak zase provedl? Tedy popořádku. Wiki má pod heslem : Daniel Herman (born 28 April 1963) is a Czech politician. On 29 January 2014 he has been appointed as 14th Minister of Culture of the Czech Republic in Bohuslav Sobotka's cabinet. He was born in České Budějovice, and began studying theology in Litoměřice in 1984. In 1989, he was ordained as a priest. He then became secretary to Miloslav Vlk. He was spokesman of the Czech Bishops' Conference 1996–2005. In 2007, he applied for laicization. He has since worked as a civil servant for the Ministry of the Interior and the Ministry of Culture. From 12 August 2010 to 10 April 2013, he was the Director of the Institute for the Study of Totalitarian Regimes.Since January, 2014, he is Czech Minister of Culture in Bohuslav Sobotka's Cabinet. / Mgr. Daniel Herman (* 28. dubna 1963 České Budějovice) je český politik a bývalý laicizovaný katolický kněz, od ledna 2014 ministr kultury České republiky, od října 2013 poslanec Poslanecké sněmovny PČR za KDU-ČSL, v letech 2010 až 2013 ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů a bývalý mluvčí České biskupské konference.
A co provedl? Ale chtěl být stále jen ředitelem. Tak přišel na kamery ČT hrát volební divadlo („jsem tu, já - jen já a zvolte mne, nebo bude zle!) jak balon nafouknutý egoistickým plynem svého guru Václava Havla, a prý v pokoře plakal na špatném hrobě ve zprávách ČT24 25.2.2016 v Praze Ďáblicích. Prý u hrobu faráře Toufara v Praze. Jenže bohužel je ministr ČR a mohl by vědět to, co jeho kolega z řečnění předchozího dne 24.2.2016 u podivného památníku politickým vězňům v Praze na Újezdě pro TV divadlo pan dříve slušný člověk a farář či duchovní co povýšil na samotného kardinála a primase, co vypadá jako primáš a basa, tedy kardinál Duka.....(1)

Uprchlická krize ovládla Evropu i umění. Důkazem je i nejnovější obraz Františka Ringo Čecha

(Hana Zejdová, 24. 2. 2016 22:17)

Uprchlická krize ovládla Evropu i umění. Důkazem je i nejnovější obraz Františka Ringo Čecha (72), který opět vyvolává rozruch. Navíc je na něm znovu vyobrazeno dámské přirození, což je pro Čecha poměrně typický motiv. Zatímco někdo potřebuje hodinové projevy nebo desítky popsaných listů, Ringovi stačí jedno plátno, kde je vyjádřeno úplně všechno. Obraz Praotec Čech vítá uprchlíky se okamžitě stal nejen hitem sociálních sítí a zvedl vlnu nadšených ohlasů, ale také zájmem sběratelů umění. „Jakmile jsem obraz umístil na sociální síť, téměř okamžitě se na něj našel kupec,“ prozradil Blesku moderátor Luboš Xaver Veselý (47), který umělcův obraz jako první zveřejnil na svém profilu. Kdo a za kolik specifické dílo koupil, ale tají. A jak už je malířovým zvykem, ....Prof. Patrik Lumumba, docent jaderné fyziky. S kostí ve vlasech Dr. Mugabe, odborník na kvantovou fyziku. Malý chlapec s kopím je Amin junior, vítěz Eritrejské matematické olympiády. To v modrém je Kaddáfího vnučka, předsedkyně komise pro výstavbu katolických kostelů v Libyi. To v černém je přední syrská specialistka na operace mozku. Její malá dcerka má tři semestry na právech v Zimbabwe a doufá, že v Plzni dostuduje. Všichni se těší na ‚knedlo vepřo zelo‘ a šunku s vejci! Češi mají radost, protože netuší, co je čeká!“ František Ringo Čech o Dívčí válce: 40 let máme vyprodáno Komedie Dívčí válka je fenomén českého divadla. František Ringo Čech ji podle svých slov napsal před čtyřiceti lety a od té doby s ní úspěšně jezdí po českých městech.
Wogastisburg - Slovanské hradiště, u kterého v roce 631 proběhla bitva mezi slovanskými kmeny Sámovy říše a franským vojskem. V této bitvě dosáhlo slovanské vojsko významného vítězství. Eritrea - Jedna z nejchudších zemí světa. Většinu podniků a firem vlastní armáda, špičky vlády nebo podnikatelé s nimi spojení. V Eritreji nyní panuje diktátorský režim. Práva v Plzni - Právnická fakulta na Západočeské univerzitě v Plzni, kterou v roce 2009 otřásl skandál s takzvanými rychlostudenty, kteří získali diplom za úplatek. Valkýra - Valkýry jsou podle severské mytologie bohyně, které vybírají na bitevních polích duše padlých válečníků. Podle pověsti se jedná o krásné, ale nebezpečné dívky – válečnice. Merkelová - Angela Merkelová (61) je německá kancléřka, která ve velkém zvala uprchlíky do Německa. Za to nyní čelí kritice, kvůli naivitě vůbec totiž neodhadla, co všechno svými kroky způsobí. Prof. Patrik Lumumba - Patrice Lumumba (†35) byl vůdce osvobozeneckého hnutí v bývalém Belgickém Kongu. Za to byl později mučen, zastřelen a jeho tělo vhodili do kyseliny! - Dr. Mugabe - Robert Mugabe (91) je krutovládce ze Zimbabwe, které si podrobil už v roce 1980. Lidská práva mu nic neříkají, zemi ekonomicky naprosto zruinoval. Asi 700 tisíc lidí připravil o střechu nad hlavou, velkofarmáře vyvlastnil. Robert Mugabe (91) je krutovládce ze Zimbabwe, které si podrobil už v roce 1980. Amin - Idi Amin (†79) byl prezidentem Ugandy (1971–79), svět mu pro jeho krutost přezdíval »řezník z Kampaly«. Se svou družinou denně zabíjel lidi (až 300 000), jejichž těla házel hyenám a krokodýlům. Konvertoval k islámu... Idi Amin (†79) byl prezidentem Ugandy (1971–79), svět mu pro jeho krutost přezdíval »řezník z Kampaly«.
Kaddáfí - Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí (†69) byl jeden z nejdéle vládnoucích diktátorů na světě. Dne 20. října 2011 byl dopaden skupinou povstalců, zlynčován a bez soudu popraven. Muammar Kaddáfí své ženské služebnice týral a znásilňoval. - František Ringo Čech se svým obrazem Praotec Čech vítá uprchlíky - Autor: Hana Zejdová

Na Hradě to páchne žumpou.

(Martin Zvěřina, 24. 2. 2016 21:43)

23. února 2016 15:40 Lidovky.cz > Zprávy > Názory - ZVĚŘINA: Na Hradě to páchne žumpou. Kdo necítí, ať si zajde na ORL - František Ringo Čech : Lekce němčiny pro uprchlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy František Ringo Čech : Lekce němčiny pro uprchlíky | foto: koláž, Lidovky.cz
Podle mého soudu je František Ringo Čech přihlouplý a oplzlý stařík, který si myslí, že je vtipný. To je asi nejstručnější možný komentář k jeho obrazu a textu nazvanému „Lekce němčiny pro uprchlíky“. Daleko delší a podstatnější debatu zaslouží otázka, zda se mají takové věci zveřejňovat. Koneckonců obnažování se na veřejnosti také nepovolujeme. Drsné a nekorektní vtipy milujeme, vzájemně si je s gustem vyprávíme a zdrojem jejich jistého kouzla bývá i fakt, že jsou nevhodné k veřejné prezentaci. Často bývají spíš drsné než vtipné. To ovšem neznamená, že veřejné vyprávění takových vtipů je nějaká revolta, je to spíš exces na úrovni toho, že se někdo pozvrací na hradní recepci. Některé věci nepatří na veřejnost. Miloši šetři se, příště si klidně vezmi invalidní vozík, vzkazuje prezidentovi oceněný Ringo Čech Pornografie se též líbí spoustě občanů, a přesto ji nevysílá veřejnoprávní televize, ba ani soukromá média, která mají ambici oslovit širokou veřejnost. Porno patří do nějakého specializovaného kanálu. Na tom se shodne většina společnosti. František Ringo Čech : Lekce němčiny pro uprchlíky pic.twitter.com/ydM9K3Tc2L
— Fidelis Schlee (@FidelisSchlee) 22. Únor 2016 - Komentáře F. R. Čecha k obrázku Lekce němčiny pro uprchlíky najdete ….SVOBODNÉ NOVINY: Proto padá jako argument tvrzení, že Ringovo dílo má mnoho „lajků“. Uveřejněním nám chtěl autor cosi sdělit: Nelíbí se mu, že do Evropy přicházejí migranti, kteří se neumějí chovat. Podle něj umějí jen znásilňovat a pobírat podporu. Aktivistky, které tyto uprchlíky vítají, si podle pana Ringo Čecha patrně zaslouží brutální znásilnění. Jen idiot nevidí, co Zeman dělá pro českou politiku, myslí si Ringo Čech- Co je na tomhle názoru odvážného či převratného? Asi že sdělení má být vtipné. Za zveřejnění však nestojí. Vlastně by to ani tolik nevadilo, sebestředných excentrických mimoňů považujících se za umělce žije v naší zemi spousta.Ovšem jen málokdo z nich dostal vyznamenání od prezidenta. „František Ringo Čech má svůj osobitý a nezaměnitelný styl prodchnutý satirou a sarkasmem, který může pohoršovat jen pokrytce,“ pravil mluvčí Jiří Ovčáček. Co na to říci? Na Hradě to páchne jako v žumpě, a kdo to necítí, nechť navštíví ORL.
Martin Zvěřina

Německá policie bude vyšetřovat své příslušníky, kteří informovali o sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem

(Süddeutsche Zeitung, Sueddeutsche.de / Kolín nad Rýnem STASIstan/Merkel, 24. 2. 2016 21:15)

Süddeutsche Zeitung, Sueddeutsche.de /Kolín nad Rýnem STASIstan/ Merkel- Rheinische Post/ÚV KSČM Jiří Dolejš /Hrad-Praha- Německá policie bude vyšetřovat své příslušníky, kteří informovali o sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem Publikováno 24.2.2016- německá policie údajně zahájila vyšetřování policistů, kteří médiím prozradili interní zprávy o hromadném obtěžování a silvestrovských útocích v Kolíně nad Rýnem. Německý tisk se dozvěděl o odporných sexuálních útocích až čtyři dny po incidentu. Podle německého deníku Süddeutsche Zeitung, policie Kolína nad Rýnem nedávno zahájila šetření s cílem najít ty, kteří rozšířili „tajné“ informace bez dovolení. Úřady chtějí za každou cenu zjistit, jak se interní policejní hlášení dostaly na veřejnost. „V současné době probíhá sběr materiálů a policie vede vnitřní vyšetřování,“ řekl mluvčí prokuratury Kolína nad Rýnem deníku Süddeutsche Zeitung. Policie Kolína nad Rýnem se snažila oklamat veřejnost, dokud informace informátorů neunikly do médií, informoval německý deník Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN). Popisujíc vyšetřování případu jako „absurdní opatření“, deník dodal, úřady zřejmě nemají nic důležitějšího na práci než pátrání po informátorech. „Bez úniků od policie, rozsah těchto orgií by se nikdy nedostal na veřejnost,“ zdůraznil deník. Podle DWN, policista, který odhalil skutečnosti o průběhu silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem, nijak policii nepoškodil. „Reálné škody způsobili ti, kteří vyprávěli pohádky a prezentovali realitu ve zkreslené podobě. Tím nejen poškodili policii, ale i veřejnost,“ stojí v článku s tím, že informátor, který odhalil veřejnosti útoky v Kolíně nad Rýnem je vlastně skutečný „hrdina.“ Přes 1200 lidí padlo za oběť při silvestrovských útocích ve čtyřech německých městech, více než polovina z nich byla sexuálně napadena, uvedl ve své zprávě k regionálnímu parlamentu německý ministr vnitra Ralf Jager. V souvislosti s touto vlnou kriminality bylo identifikováno 30 podezřelých, 25 z nich původem z Maroka a Alžírska. Podle uniklé zprávy federální policie citované v německých médiích, k podobným útokům, které se na Silvestra staly v Kolíně nad Rýnem, došlo v dalších 12 německých státech. Místní vyšetřovatelé uvedli, že útoky představují „novou formu trestné činnosti.“ Policejní šéf Kolína nad Rýnem Wolfgang Albers odstoupil týden po incidentu, zatímco „Křesťansko-demokratická unie Angely Merkelové navrhla přísnější tresty pro migranty, kteří se dopustili trestného činu- včetně urychlení jejich deportace. Poté, co incidenty vyvolaly novou vlnu kritiky policie a ministerstva vnitra, Jager uvedl, že jeho ministerstvu se podařilo situaci skutečně posoudit až několik dní po útocích v Kolíně nad Rýnem a dalších městech, vzhledem k rostoucímu počtu stížností. „Ministerstvo nemá co skrývat. Vše by mělo být na stole,“ citoval jeho slova deník Rheinische Post. Německo může letos dovolit příchod 1,5 miliónům uprchlíků- v loňském roce počet činil 1,1 miliónu. Země se chystá vyčlenit desítky miliard eur pro migranty v rámci ubytování, integrace a jazykových kurzů. Německo není jedinou evropskou zemí, která na Silvestra čelila sexuálním útokům- podobné útoky byly také hlášeny v Rakousku, Švýcarsku a Finsku. InfoWars/ svobodnenoviny.eu - ČECH FRANFA -RINGO: Podle komentáře hudebníka, textaře, divadelníka a malíře Čecha, který k obrazu připojil na svém webu ringo-cech.cz, se jedná o německé učitelky němčiny, které se snaží v parku v Mnichově vyučovat jazyk uprchlíky z Afriky. Výuka se ale podle umělce zvrhne, uprchlíci z žen strhají šaty, seberou jim peněženky a začnou je osahávat. Místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš se však na sociálních sítích na umělce rozzuřil: "Franta Ringo Čech maluje obraz Lekce němčiny pro uprchlíky - v dnešní atmosféře těžko brát jako žert!" Ivana Recmanová to považuje.... sdělil pak deníku ECHO24.cz mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Mezi zastánce umělce patří i prezident republiky Miloš Zeman, který mu loni na podzim udělil medaili Za zásluhy. Obraz "lajklo" přes 2 300 čtenářů Blesku. Publikoval(a) Milan Rokyta

doba je tvrdá a přitvrdil i František Ringo Čech -dílo nazval „Lekce němčiny pro uprchlíky“.

(Čech, 24. 2. 2016 15:09)

doba je tvrdá a přitvrdil i František Ringo Čech (72). Po obrazu s názvem „Praotec Čech vítá uprchlíky“, který jsme zveřejnili před měsícem, namaloval pro Blesk další glosu k současnému dění v Evropě. Dnešní dílo nazval „Lekce němčiny pro uprchlíky“. OBRAZ očima autora Františka Ringo Čecha:
„Uschi, německá bojovnice proti rasismu a členka humanitární organizace »Willkommen Freunde« – fanatické zastánkyně nové, rodící se Evropy, a Gerda, pracovnice sekce EU »Nicht weiss! Nicht schwarz! Alles braun!«, uposlechly výzvu mámy Evropy Angely Merkelové a pozvaly mladé Eritrejce na výuku němčiny do mnichovského parku.
„Jsou to ubozí mladí, smutní chlapci, daleko od svých černošských maminek a rodné Eritreje,“ se slzami v očích povídá Gerda při pohledu na záplavu urostlých těl. Dojatá Uschi též plakala a chtíc navodit atmosféru pro začátek výuky, zažertovala: „Was is das, psí ocas.“ - „Ja, ja,“ volali mladí Eritrejci: „Ocas ano, ale ten náš, né psí!“
Poté strhali z vyučujících šaty, sebrali jim peněženky a počali je osahávat. „Chlapci,“ vyzývaly je již nahé učitelky, „nechte toho, nebo vám neřekneme nic o rozboru větném!“
DĚJ očima svědka Hanse Messerschmitta, též znásilněného:
„Rozbor větný si, schöne mädchen, strčte do těch svejch bílejch p* delí,“ zvolal Okavanga a vrazil do Uschi svůj černý pyj takovou silou, že jí vylezl konečníkem. „Au, au, né tak hluboko, ty ošklivý chlapče,“ prosila Uschi. Gerda upustila německo-eritrejský slovník a držíc se větve »Unter den Linden«, snažila se vyplivnout penis Mustafy Serengetiho, který jí natrhl koutky.
Klečící Mohamed Uzunoglu se snaží vyklepat z Uschi eura ukrytá ve vlasech. Děvčata marně brání štěňátko dalmatina Turwa Toweri, který též neunikl brutálnímu znásilnění. „Řekneme to Angele,“ křičela Uschi, „nedá vám povolení k pobytu!“
„Na tu nikdo nevleze,“ smáli se Eritrejci a trtkali a trtkali. Na vyučující dívky se utvořila fronta a lekci německého jazyka ukončilo až pozdě večer rozdělování potravin, pokrývek, cigaret a podpory v dolarech.
František Ringo Čech znovu šokuje vaginou: To je jeho obraz Praotec Čech… Německo-český slovníček
Willkommen Freunde – Vítejte, přátelé!
Nicht weiss! – Ne bílá!
Nicht schwarz! – Ne černá!
Alles braun! – Všechno hnědé!
Schöne Mädchen – Pěkná děvčata
Unter den Linden – Pod lipami (nejznámější a nejstarší ulice v Berlíně)
Kdo je kdo?
Angela Merkelová
Německá kancléřka, která ve velkém zvala v loňském roce uprchlíky do své země. Za to nyní čelí kritice. Neodhadla, jaké problémy tím způsobí v celé Evropě.

K připomínce 25.2.1948 -2016

(moudrý, 24. 2. 2016 10:05)

Čím dříve "falešný a prázdný" čecháčkostán zanikne jako stát - tím lépe pro civilizovaný svět.
Motto 1: Na komunizmu je nejhorší to, co přichází po něm. (Adam Michnik).
Motto 2: Hlavní je koryto, svině se k němu už vždycky najde. (Lidové přísloví).
Motto 3: Kdo nekrade, okrádá rodinu. (perokrad V.K.).
Motto 4: Slibem nezarmoutíš. (Lidová moudrost).
Světélko v odkazu na konci příspěvku.
Parazitičtí roztlemení politici všech barev, jejich konkubíny a jejich lokajští úředničtí, justiční, ústavní i novinářští poskoci, ale také všichni šarlatánští ekonomové, sociologové a politologové, se všeobecně občanského práva (ztělesněného občanským zákoníkem a podepřeného moderní informatikou), panicky bojí - protože jejich úmyslně temný a kalný volební systém je s ním v jasném rozporu a tudíž by mohl být ústavním soudem (ovšem předtím debolševizovaným) někdy zrušen a celá klauzemanovská agentská korupční lžidemokracie by zanikla a byla nahrazena adresnou zpětnovazebnou občanskoprávní demokracií. Blíže viz odkaz na konci příspěvku. A i politologové a novinoví komentátoři by přišli o svůj snadný zdroj parazitické a šarlatánské obživy, placené postkomunistickými hloupými a nemyslícími občany. Všichni tito paraziti stále jen "hledají řešení" - aby žádné záměrně nenašli. Stejně tak se bojí odluky partají od státu (podle vzoru církví) a zdanění partajních příjmů. Kdo z vás to má ??? Po nás ať přijde potopa !!! Základem pokrytecké parazitické politiky je nemravné a nemyslící stádo voličských býložravců a jalových žlučovitých diskutérů, kolem něhož krouží vlčí smečky partají a šakalí smečky politologů. Volení anonymním a nikomu neodpovědným voličským stádem, chvíli poměrně, chvíli většinově, vedoucí hovado stáda dokonce přímo. V mafiánském postkomunistickém Česku není a ani nemůže být ani jediná autentická, tradiční a civilizovaná politická strana - jen Potěmkinova vesnice Klauzemanovy prognosťácké, kremlofilské vylhané "standardní" demokracie, složené ze sulcovitých nesoudržných tlup levorukých žvanilů, parazitů a zlatokopů s těmi nejpřízemnějšími motivy, "stran" a straniček vzniklých na troskách KSČ a její pobočky Národní Fronty, z jejich bývalých členů nebo jejich potomků, případně založených kágébáckými prognosťáckými agenty nebo šimpanzovitými estébáckými tržními oligarchy, podbízejícími se voličské proletářské lůze pronásledováním třídně nepřátelských živnostníků a konkurenčních oligarchů. Z bývalých soudruhů politruků se vyrojilo hejno šarlatánských "politologů", "analytiků", "filosofů" a "mediálních odborníků" (kteří by se normální prací nikdy neuživili). Současný konzumizmus není nic jiného, než převlečený a přebujelý komunistický materializmus. ODS i ČSSD nepřežijí své podvodné, šarlatánské a falešné "zakladatele" a nebude to žádná škoda. Tuto zdánlivě bezvýchodnou situaci lze výhodně využít pro vznik autentické, občanskoprávní politiky, založené na důsledné a zákonné osobní odpovědnosti jak voliče, tak zastupitele, na bázi občanského zákoníku - nikoli na vylhaném a zmanipulovaném "veřejném právu", zbaběle a pokrytecky trpěném Ústavním soudem a celou justicí. A také s upozaděním falešných parazitických partají mafiánského původu a charakteru, které jsou ještě horší než středověké církve a musí být odloučeny od státu, jinak se nic nezlepší......Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli. Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník rakouských dezertérů a tvůrce separatistické jepičí a umělé ČSR: TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google: www.inuru.com/ .../organizace.../324-pravni-stat-volby

Utýraného faráře Toufara ukazuje nové video. StB ho natáčela v kostele....

(Mikeš – Ďáblice-Číhošť/Kcocourkov -AfA, 24. 2. 2016 3:33)

24. února 2016 1:30 -O tom, jak moc StB mučila faráře Josefa Toufara, vypovídá nově objevený dvouminutový videozáznam. Vznikl, když chtěla natočit jeho doznání, a mělo se za to, že se nedochoval. Našel ho až Toufarův životopisec Miloš Doležal v Národním filmovém archivu. Středeční vydání MF DNES přináší unikátní příběh posledních hodin kněze utýraného komunistickou bezpečností. Farář Josef Toufar z Číhoště zemřel 25. února 1950 na následky mučení ve valdické věznici. V noci na 24. února 1950 kostel v Číhošti obšancuje Státní bezpečnost. Připravuje velké divadlo. Chce nafilmovat faráře Josefa Toufara při „doznání“, že při mši pomocí táhel zinscenoval pohyb oltářního kříže. Tento dosud nevysvětlený jev je znám jako číhošťský zázrak. Pro totalitní režim to byla záminka k útoku na katolickou církev. „Vyšetřovatelé chtěli využít situace, kdy po téměř měsíčním mučení při výsleších měli dojem, že je Toufar zlomen, naprosto vyčerpán a­ nechá se zmanipulovat k nesmyslnému doznání. On se však tehdy už ocitl na hranici života a smrti,“ říká Toufarův životopisec Miloš Doležal, který ve čtvrtek představí již druhou knihu o Toufarovi s názvem Krok do tmavé noci. Vězeň nám umírá, to nebylo ve scénáři! ...... Faráře, který trpí takovými bolestmi, že ani nemůže chodit, kameraman večer předtím zachytí v číhošťském kostele v asi dvouminutovém záběru. Film má justici posloužit v zinscenovaném procesu s ním a dalšími kněžími. Dlouhá léta se snímek považoval za ztracený, znám byl jen jeden velmi krátký záběr. Až loni celý záznam na podnět historika Petra Koury našel Doležal v­ Národním filmovém archivu. „Je to nesmírně surový důkaz, jak totalitní režim sešrotoval nevinného člověka. Ve filmu ani nezamaskovali jeho dezolátní stav. Obličej je plný otoků a ­modřin, připomíná vyděšené zvíře zahnané ke zdi,“ říká Doležal. ..... Vyšetřovatelé potřebují natočit doznání, obávají se, že Toufar bude zase vzdorovat. „Měli s tím zkušenost. Ve vězení ho mlátili tak dlouho, až slíbil, že podepíše přiznání. Ale pak se ještě dokázal zmátořit a dál odolával té brutalitě,“ popisuje Doležal. Dvě minuty stačí. Faráře, který má na nohou bačkory, protože má tak oteklé nohy, že se do bot nevejde, vezou zpět do valdického vězení. V té chvíli mu praská žaludeční vřed. Den nato v ­Praze umírá. StB následně záběry předává filmařům, kteří pro KSČ připravují propagandistický snímek, který se bude promítat v následujících týdnech v kinech. Z divadla na kazatelně však filmaři použijí asi jen tři vteřiny. Ostatní radši vystřihnou. Autentické záběry Josefa Toufara pak na více než půl století mizí. Až teď se znovu objevily.
Autoři: Pavel Švec , MF DNES
Mikeš: mám rád prasátka, jako je Pašík, nemám rád nafoukaná prasata, ba čuňata, která si z neštěstí druhého dělají živnost. Třeba pan Doležal. Pan Doležal umí sice trochu psát a má podporu samotných církevních špiček, které ovšem chtějí utajit příčiny hrůz 50.tých let, které jsou stejné jako devastace Antarktidy a dělají stejnou „historickou vědu“ jako přírodní vědy 1989- 2016 „slavní čeští přírodovědci“ při českém výzkumu Antarktidy. Odkud byli vyhnáni. Prý finanční nouze. Bída...... Ty to zase vymňoukli! Podobně čuňata okolo případu „čestných pohřebišt obětí komunismu, kde se jen žvaní, ale svíčku nedají. Natož kytku. Nemají prachy, musí budovat „Magorland“, velebení špíny a hnusu stejně hnusnými metodami jací jsou oni sami. Jejich otcové dědové mlátili v StB a systému KSČ jen udávali a řídili (!) a tito „Gottwaldovi vnuci“ dle Kryla, špína na těle i duši, lkají v novinách jako „demokraté“ nad osudem Toufara a ani kytku mu nedají.... Hlavně že máme Mene Tekel a podobné kraviny, lživé, mńáááááááááu, to jsou ale krávové!

Izrael a konečné řešení i české otázky skrze arabskou otázku

(MerkelMutti-Ahnefrau AfA, 20. 2. 2016 22:25)

Velký Izrael a konečné řešení arabské otázky – stálé opakování matka moudrosti – do blba „merkelismus“: Mnozí naši bratři nemají jasno, jak velký má v budoucnu být Izrael. Kam až mají sahat hranice naší Svaté země? Jistěže Izrael v budoucnu nebude zahrnovat jen ten maličký kousek území, který mu patří dnes, ale musí být mnohem větší. Židovský lid potřebuje svůj životní prostor a hranice Izraele se musí rozšiřovat do všech světových stran. Jak má být naše země v budoucnu velká je popsáno v Talmudu, kde se píše, že Izrael se má rozkládat od Nilu k Eufratu. Ano, celé tohle obrovské území svěřil Bůh nám a je na nás a na našich potomcích, abychom ho ovládli a osídlili. A dnešní vláda Izraele se podle toho důsledně řídí, o čemž svědčí všechny války, které Izrael vedl za šedesát let své existence. Když jsem byl v Izraeli, byl jsem se podívat v budově Kneesetu a nad vchodem jsem spatřil nápis: „Izrael se bude rozkládat od Nilu po Eufrat“. Problémem může být, že na tomto území žije přes sto milionů Arabů a je otázka co s nimi. Dříve se plánovalo že musejí být vyhlazení, nakonec s pomocí amerických jaderných zbraní by nebyl problém vymazat Araby z tváře země a poté, co by radioaktivita poklesla, by jejich země mohla být obsazena naší armádou a kolonizována. Poté co se však ve Francii dostal k moci náš vůdce Nicolas Sarkozy se tyto plány změnily. Sarkozy spolu s německou kancléřskou Angelou Merkel vymysleli, chytřejší řešení, a to založení Unie pro Středomoří (fr. Union pour la Méditerranée), což je podle wikipedie „seskupení států Evropské unie a všech ostatních států u Středozemního moře, které bylo založeno 13. července 2008 francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym. Ten původně zamýšlel její existenci jako alternativu k tureckému členství v Evropské unii, kde by Turecko tvořilo páteř nové Středozemní unie. Z této představy bylo upuštěno v březnu 2008. Poté, co bylo Turecku garantováno, že tento projekt nebude alternativou tureckého členství v EU, přijalo Turecko pozvánku ke spolupráci.“
Tak zní alespoň oficiální verze pro hloupé gojímy. Skutečnost je však jiná. Věřte milí bratři, že do deseti či dvaceti let bude schengenský prostor rozšířen na všechny země Unie pro Středomoří. Poté bude moci každý občan Turecka, Sýrie, Egypta, Maroka i dalších zemí volně cestovat po celé Evropě a dokonce se tam i usadit. Arabové a Turci budou mít v Evropě stejná práva, jaká dnes mají občané zemí EU. Nemusím jistě dlouze vysvětlovat, k čemu to povede. Desítky milionů Arabu odejdou do Evropy a Blízký východ se vylidní. Ti, kteří nebudou chtít odejít dobrovolně, vyžene naše armáda za Nil, respektive za Eufrat a na celém obrovském území, zahrnujícím východní část Egypta, celou Sýrii, Jordánsko, Libanon a západní část Iráku nezůstane jediný Arab. Věřte, že po odchodu většiny mladých mužů do Evropy, se tyto státy nedokáží ubránit proti našim armádám a vyhnání zbytku obyvatel bude snadné. Izrael tak konečně dostane území, které našemu lidu věnoval Bůh.
Pro nás evropské Židy však vyvstává otázka, jak se nám bude žít v Evropě, kde třetinu obyvatel budou tvořit Arabové. Ujišťuji vás, že se nám bude žít lépe než dnes. Rozeštveme původní obyvatelstvo Evropy a nové přistěhovalce proti sobě a jak se říká, když se dva perou, třetí se směje. Evropské obyvatelstvo rozdělené mezi Evropany a Araby se bude navzájem nenávidět a my jim budeme vládnout. Budeme neutrální a budeme hrát úlohu prostředníka mezi gojímy a muslimy. Arabové v Palestině, Egyptě či Sýrii jsou naši nepřátelé, ale jejich soukmenovci v Evropě jsou naši přátelé a spojenci. Až se Sarkozymu a Merkelové podaří zaplavit Evropskou Unii Araby, pak my, vyvolený židovský národ nebudeme vládnout jen Blízkému Východu a USA, ale i celé Evropě!

Jak se lidé v Německu snaží ubránit před zločinci,....

(Sonette Ehlers Jižní Afrika – Kocourkovští učitelé Německo, 20. 2. 2016 19:06)

..... když státní policie nesmí.... k 10. únor 2016 – Obrana proti znásilnění-
Jak se lidé v Německu snaží ubránit před zločinci, když státní policie nesmí dle nařízení MADAMME MERKELOVÉ, chránit vlastní obyvatelstvo. V Německu je mnoho žen, které byly v minulosti „mírumilovnými imigranty“ znásilněny. Je to pro ně šok na celý život. Proto bych pro všechny ženy a muže doporučil následující produkt. Vzhledem že většina z nich jsou lidé určitého náboženství a bojí se jenom přiblížit k praseti, doporučuji následující. Kupte si sušenou prasečí krev. Je asi k dostání po 0.5 kg. Vysype se do 2 litrů vody a získáte tak 2.5 litrů prasečí krve. Koupit ji můžete na těchto stránkách: http://arkotec.cz/ostatni/294-krev-susena-veprova-500g.html - Samozřejmě si můžete dělat dávky jenom z několika gramů a nosit každý den u sebe. Entity mají velký strach z jakéhokoliv kontaktu s tímto zvířetem . Při napadení nebo možném útoku na Vaši osobu je možné tento produkt vylít na dotyčnou osobu, popřípadě se tím sám, či sama, polít. Pak se Vás už nedotknou. Tímto způsobem některé dívky v Německu odvrátili napadení silně pigmentovanou rasou, píše se na německých diskuzních fórech. Rovněž tak je možné zakoupit sušené prasečí uši a nosit je neustále u sebe. Zakoupení usušených prasečích uší se dá taky přes internet. Je většinou v potřebách pro psy. Když bude nejhůř: Před vstup do Vašeho domu či bytu je možné rozvěsit provazy namočené ve vepřové krvi na kterých visí usušené uši. Protože mnoho lidí v Německu má obavy z vloupání do jejich bytu a nevlastní žádné střelné zbraně, mají připraven koncentrovaný louh. Je jasné na co, a co způsobuje.
Rapex - Jihoafrická badatelka Sonette Ehlersová vymyslela Rapex, kondom s trnovými ostny jako zuby, který pomáhá bojovat proti znásilnění. Tento vynález již otřásl mnohými násilníky. Jak vznikl tento výrobek?
Autorku na myšlenku přivedla jedna z obětí znásilnění již v roce 1959. „Když jsem tehdy pracovala na transfuzním oddělení, přišla tam znásilněná setwanská dívka. Prohlásila, že kdyby měla zuby, tak by mu ho ukousla. Abych ji utěšila, slíbila jsem jí, že přijde den, kdy něco uděláme, aby se takovýmto událostem zabránilo. Zanedlouho poté jsem uviděl u divadla dva lékaře, kteří přišli na pomoc muži, který si uvěznil penis ve zdrhovadle kalhot. Nemohl chodit a křičel bolestí. Tehdy jsem dostala nápad vytvořit něco, co by znemožnilo hýbat se a běhat, a co by se dalo odstranit jen v nemocnici,“ říká autorka vynálezu. - České ženy, chraňte se sami. Policie Vám těžko pomůže. „Všechno začalo tedy už dávno. Ale tenkrát ještě neexistovaly materiály a technologie pro takový druh vynálezu. Tak jsem bádala až do r. 2005, kdy byl konečně RAPEX na světě. Je to jednorázové zařízení, které se používá jako tampon se speciálním aplikátorem. Když násilník vnikne do těla oběti, nic necítí, ale jakmile chce vyklouznout, jeho penis se zachytí o velmi jemné a tvrdé plastové trny. Ta bolest je tak intenzivní, že zabere veškerou jeho pozornost, přestane se zajímat o svou oběť, a ta může utéci. Násilník trpí bolestí a nemůže močit, dokud RAPEX není odborně odstraněn v nemocnici. Ta samozřejmě podá hlášení úřadům, které mají o znásilnění důkaz.“ Jižní Africe, kde se zařízení prodává, se odhaduje, každých 26 vteřin je znásilněna jedna žena. Problém je tak rozsáhlý, že postihuje nejen domorodé dívky, ale i novorozence. O výrobek Sonette Ehlersové projevili zájem v Evropě i v Malajsii. Lze předpokládat, že největší zájem bude v Německu a Švédsku… //resistancerepublicaine.eu/2016/02/04/le-rapex-arme-anti-viol-fait-fureur-en-afrique-du-sud-bientot-en-europe/ - http://de.popularvideos.top/watch/fvsSI-2y1g4 - http://de.popularvideos.top/watch/fvsSI-2y1g4 - http://de.popularvideos.top/watch/DD4k89G7rvQ

Německo nad propastí. Těšínský rodák ukazuje cestu, jak migrační vlnu zastavit (2)

(Klaus-Semin/Bystroň-KTK/AfA-Mikeš-Antarktida, 19. 2. 2016 19:45)

.....Petr Bystroň v této souvislosti zmínil výzkum renomovaného německého ekonoma Sinna,z něhož vyplývá,že15% příchozích Syřanů je negramotných a dalších 60% je na úrovni 3. ročníku základní školy. Není důvod se domnívat, že migranti z jiných zemí na tom budou lépe. Je proto nad slunce jasné, že přítomnost milionů pologramotných přivandrovalců s nataženýma rukama k absurdně štědrému sociálnímu systému a zcela odlišnou mentalitou nebude pro Německo přínosem, ale zkázou. USA: hlavní je oddělit Německo od Ruska - Za pozornost určitě také stojí, že se Petr Bystroň, významný představitel třetí nejsilnější strany ve stále ještě okupovaném Německu, nezdráhal poukázat na hlavní viníky migrační krize – USA a Turecko. Americký zájem na balkanizaci a sociální destabilizaci Evropy je podle něj zřejmý – jde o to zabránit geopolitickému sblížení Německa s Ruskem. A Erdogan? Používá migranty jako beranidlo k prosazení svých požadavků vůči Bruselu (bezvízový styk, asociační dohoda) a současně jako nástroj k posílení svých "osmanských ambicí" na pomezí Evropy a Asie. Z Bystroňovy přednášky jasně vyznělo, že má-li z migrační vlny v Německu někdo prospěch, pak to jsou jen vládou placené neziskové organizace a firmy, jež profitují z veřejných zakázek. Dnes jich je již tolik, že lze hovořit o prosperujícím migračním byznysu. Zdá se, že dokud nebude státní měšec úplně prázdný, budou mít sluníčkářští paraziti zaručené astronomické příjmy z veřejných peněz. Nad propastí - Alternativa pro Německo však nepřichází jen s kritikou. Má propracovaný a relativně jednoduchý recept na to, jak tragický migrační vývoj ještě zvrátit. Inspirováni australským příkladem, navrhují uspořádat propagační kampaně v zemích a táborech, odkud se běženci vydávají na cestu, upozorňující na nulovou toleranci vůči nelegálnímu přechodu hranic (o níž Merkelová a spol už také mluví). A co s těmi, kteří již v Německu jsou? Vzhledem k tomu, že jejich odsun je proveditelný jen s velkými obtížemi, navrhují cestu finanční pobídky, nikoli nepodobné tomu, s čím přišla soudružka kancléřka. Každý, kdo se dobrovolně vrátí tam, odkud do Evropy emigroval, obdrží deset tisíc euro. V případě takové pětičlenné rodiny je to již dostatečně velká suma na to, aby si v místě svého původu mohla zajistit relativně slušný život. Takové řešení se nevyplatí jen migrantům, ale i německým daňovým poplatníkům, neboť roční náklady na jednoho migranta jsou trojnásobně vyšší… Pokud však AfD svůj plán neprosadí a hranice země zůstanou pro běžence i nadále otevřené, spadne Německo – a spolu s ním i celá Evropa – do propasti, z níž už cesta zpět nebude možná. Odpůrci "extrémismu" – dříve zvaného zdravý selský rozum – pro to dělají vše, co je v jejich silách.
Mikeš – Antaktida: Dobrá zpráva! – halíkovci a putnovci znásilňovaní tučňáci i mroži a lachtani se obrátili na lední medvědy a založili AfA (Aleternativu pro Antarktidu)! Halíkovi pedofilové, homosexuálové - pederasti a zoofilové už konečně mají v Antaktidě smůlu! Milování a „duchovno“ s tamními ledními medvědy nebude tak snadné! Medvědi už ví o co jde! Anartaktida News: nejnovější zpráva: Přidal se Willy, kosatka. Uprchlíky má rád.... Není vyloučeno, že soudruh Salla za pomoci „Marťanů“ tj. i Havlova kamaráda a studentského vůdce/ ufologa a exopolitika Igora Chauna a jeho kolegy Rašína z Exopolitiky budou chtít invazi spřátelených „marťanských islámců“ / High Jump II. do nového Schwabenlandu. Ale to je prý velká sci-fi! (Více exopolitics.org/ufo-war-in-antarctica-fact-or-fiction a Google earth reveals strange Antarctic entrances – evidence of secret UFO bases? - Written by Dr Michael Salla). Stačí jen v Německu vyhrát AfD za pomoci AfA volby – s normálními lidmi, s normálním rozumem, ale kde je mimo Kocourkov najít? Na Marsu v Exopolitice ani na „universitě u profesora Sally“ určitě ne! www.abcnyheter.no/nyheter/2016/02/11/195199302/islamkritiker-max-hermansen-vil-bli-partileder V Česku se učitelé vraždí, v Norsku za vedení Pegida Norge/ Norsko se jen „posílají do zákazu učit“! - Kocourkovští učitelé a AfA!

V Gronsku se mluví jak gronsky tak dánsky!

(Grønland, 17. 2. 2016 17:21)

I Grønland taler man grønlandsk og dansk Rigssproget i Grønland er vestgrønlandsk. I Grønland er hovedsproget grønlandsk. Men mange steder taler man også dansk. Både grønlandsk og dansk er officielle sprog i Grønland. Grønlandsk tilhører inuit-aleut-sprogstammen. Det er de inuitsprog, man taler i hele det arktiske område. De forskellige inuitsprog ligner hinanden på samme måde, som dansk, svensk og norsk ligner hinanden. Ca. 50.000 mennesker taler grønlandsk. Det betyder, at grønlandsk er det største sprog i inuit-aleut-sprogstammen. Grønlandsk og dansk er meget forskellige sprog. Det er derfor nærmest umuligt for en dansker at forstå grønlandsk. Men man kan godt genkende nogle ord. I grønlandsk bruger man nemlig låneord fra dansk. Låneordene kan for eksempel være:
telefoni (telefon)
motoori (motor)
viini (vin)
agurki (agurk).
Grønlandsk er et polysyntetisk sprog. Det betyder, at man sætter flere ord sammen til et ord. På grønlandsk kan en hel sætning sættes sammen til et enkelt ord. Det betyder, at ordene på grønlandsk tit bliver meget lange. Men så betyder de altså også meget, meget mere end et enkelt ord på dansk.
Et eksempel:
• Panik betyder ”datter”
• -nnguaq betyder ”lille”
• -ra betyder ”min”.
På grønlandsk betyder Paninnguara altså ”min lille datter”.
Et andet eksempel:
Ordet Kajartutdlarqingnerorusugkaluaqaunga betyder: "Jeg vil egentlig meget gerne være dygtigere til at ro i kajak".- Ordet er sat sammen af: Kajar-tutdlarqingne-ro-rusug-kalua-qaunga. Hvis man oversætter det direkte, bliver det til: ”Kajak ro i dygtig mere vil egentlig meget jeg”. Grønlandsk og dansk er meget forskellige sprog
Alfabetet _
I Grønland bruger man det latinske alfabet. Det er det samme alfabet, som man bruger i Danmark og i mange andre lande. Der er 29 bogstaver i det latinske alfabet, men i det grønlandske sprog bruger man kun 19 bogstaver. De bogstaver, som man ikke bruger i grønlandsk er: b, c, d, w, x, y, z, æ, ø og å. Faktisk er det lidt specielt, at grønlandsk har et skriftsprog. De har de fleste andre inuitsprog nemlig ikke. De første skrifter på grønlandsk stammer fra 1700-tallet, og i 1750 lavede Poul Egede den første grønlandske ordbog. I 1973 fik Grønland en ny retstavning. Den nye retstavning betyder, at mange navne og ord kan staves på to forskellige måder. På grønlandsk skriver man næsten, ligesom man taler. Det er derfor lettere at lære at stave rigtigt på grønlandsk, end det er på dansk.
http://europas-lande.dk/dan/Lande/Gr%C3%B8nland/Befolkning/Sprog/mellem/
Bobeš – Gonsko (je tu horko!) A co zoofilové, o kterých tu máme seriál od mistra Halíka „Ještě větším překvapením pro mě pak bylo, když jsem v dané souvislosti dále také dle jednoho staršího článku (zdroj – zde) zjistil, že sex se zvířaty je v sousedním Německu, kde žijí miliony muslimů, již dávno v plném proudu a že se zde dokonce otevírají bordely pro zoofily! V Německu je prý sex se zvířaty naprosto legální. Takže mnozí afghánští imigranti se tam dnes skutečně mohou cítit jako doma. A protože v současnosti do Evropy přicházejí miliony zejména mladých sexuálně potřebných mužů a mladých žen a dívek je zde již dnes velký nedostatek, budou tady tyto muslimské praktiky pravděpodobně narůstat...“ no a když nebudou „po ruce! Ovce, kozy, slepice, tučňáci či tak „nějak“ znásilnění žen není zločin, Halíci dají dle šárijá „rozhřešení“ - multikulti! Možná, že povolí smíšení manželství s ovcemi a kozami- no nebude to nádherné halíkovské milování bližního dle Václava Havla?

Co se s námi děje? (2)

(Bohumil Kobliha a spoluautoři/Mikeš-KTK-Antarktida, 17. 2. 2016 16:47)

.... Kolika zákruty musel každý z nás projít a ještě k tomu se snažit pokud možno nenarazit. Co zbytečné únavy (a tedy opotřebování našeho nervového systému a plýtvání jeho potenciálem) vyvolává jen nutnost stále sledovat to, co je oficiální trend. Co je předkládaná „pravda" a jak je odlišná od našimi smysly poznaných skutečností. V diktaturách jsme se přiučili, jak pochodovat – a že vybočení z řady většinou znamenalo osobní pohromu. Vždyť i jen obyčejný rozhovor kdekoli jsme museli (a musíme!) vést velmi opatrně, pozorovat a sledovat, co můžeme a nesmíme říci, abychom se vyhnuli vyhroceným situacím. Jinak můžeme být hned oznámkováni, že urážíme národ a rasu, že jsme homofóbní, či nejsme tak a tak politicky korektní. Musíme si dávat pozor na pusu.
To vše je více než unavující, trvá-li to šedesát let. Když si ani mezi svými nemůžeme odpočinout a naakumulovat duševní síly, únava se hromadí.
Zklamání z porážek a nedosažení cílů, ač se sebevíce snažíme, je v oboru organizace a řízení dávno známý negativní faktor, nazývaný promarněné, znehodnocené úsilí (frustrated effort). Znehodnocené úsilí je zdrojem těžkých, i když zcela zbytečných ztrát, „otrávení" a únavy, a někdy může vést i k tragickým koncům. Snad nejnázornější a obecně nejznámější je smutný případ znehodnoceného úsilí ze závodů mezi kapitánem Scottem a Amundsenem o dobytí Jižního pólu. Ztráta prestižního prvenství a vybití pozitivního duševního náboje byla nepochybně hlavním faktorem vedoucím k zániku Scottova týmu..... více in www.svedomi.cz/svedomi/2008/kob_08_prave_nutna_neutralita.htm
Mikeš oponuje: Havlárna bráněná peticí vědců „halíkovců“ za přijetí sexuálních násilníků – o co jiného jim jde než o dobytí našeho území „dělohami jejich 4 (čtyř!) legálních žen s 10 – 15 dětmi na 1 ženu v ideálním případe, dle Koránu – případně harému milenek jako v Kolíně na nádraží 2015/2016.... je o tom, co tam Halík a jemu podobní ochránci pedofilů, pederastů a zoofilů tamní zvěř naučili a co chtějí tady. Více dokumenty doby: „Dánská vláda konečně rozhodla, že v zemi zakáže sex se zvířaty. Ten je nelegální prakticky v celé Evropě a podle médií se Dánsko v posledních letech stalo magnetem pro sexuální turisty vyhledávající tyto praktiky a v zemi se prý dokonce výrazně zvýšil počet nevěstinců pro zoofily. "Rozhodl jsem, že zakážeme sex se zvířaty. Je to proto, že to představuje útok na zvířata, která přirozeně nemohou dát s pohlavním stykem souhlas," uvedl v pondělí dánský ministr zemědělství Dan Jörgensen. "Rovněž kazí pověst země, když povoluje praktiku, která je jinde zakázaná," dodal. Příslušný dodatek k zákonu o ochraně zvířat plánuje dánská vláda předložit v příštím roce. Doposud většina poslanců dánského jednokomorového parlamentu změnu zákona odmítala s tím, že stávající legislativa je dostatečná, když zákon o ochraně zvířat zakazuje způsobovat zvířatům bolest, utrpení, strach a další zlo. Nyní se ale zdá, že Jörgensen získá pro svůj návrh většinovou podporu, píše dánský list Ekstra Bladet.
Mezinárodní společenství nejnověji začalo vyvíjet tlak na Dánsko, aby vyřešilo tento nedostatek v legislativě poté, co byl v rámci televizního dokumentárního seriálu Vice odvysílán díl na zmíněné téma. Americký štáb mluvil jak s lidmi tvrdícími, že při styku zvířatům neubližují, tak s aktivisty bojujícími za práva zvířat. Nedávný průzkum veřejného mínění Gallupova ústavu ukázal, že zákaz praktiky podporuje 76 procent Dánů. V ČR pohlavní styk se zvířaty není trestný, pouze pokud by se prokázalo jejich týrání. Sex se zvířaty je kupříkladu v Británii nelegální již od od roku 1290, řada dalších evropských zemí jako Francie, Belgie či Holandsko však tuto praktiku zakázaly až v posledních deseti letech. Norsko ji postavilo mimo zákon v roce 2011, Německo v roce 2012 a Švédsko v dubnu 2014. Legální zůstává nadále třeba ve Finsku, v Maďarsku či Rumunsku......Tak už chápete tu posedlost Halíka a jeho havlokamarádů Antarktidou a Dánskem?

Běh světa řídí ilumináti, lóže a mysticko-okultní organizace(1)

(KAREL GOTT , 16. 2. 2016 22:30)

Publikováno 27.8.2013 – za několik měsíců po zveřejnění rozsáhlého textu pana Karla Gotta -mu byla „vyrobena“ rakovina, aby byl umlčen!- KTK) Zlatý slavík přemítá o krizi moderní společnosti a předpovídá brzký příchod nové totality. Odhaluje, že státům nevládnou politici, ale někdo úplně jiný. Když už se Karel Gott rozhodne vyjádřit veřejně jiným způsobem než písní, stojí to rozhodně za to. Hovořit s ním o historii 20. století nebo globalizaci je silný zážitek. Matador české pop-music na chvíli odloží svůj charakteristický úsměv a vypráví například o tom, že všichni jsme jen pouhými figurkami, kterými manipulují tajemné skupiny mocných finančníků a okultistů. Muž, jenž za své poslání považuje „přivádět publikum do meditativní polohy, v níž se přenese do fiktivního světa příjemných pocitů“, varuje, že se řítíme vstříc nové orwellovské totalitě. - Nelákalo vás někdy opustit dráhu zpěváka a přejít do politiky? - Opravdu nelákalo. Neumím si představit, že bych mohl nalézt většího uplatnění, naplnění a radosti v jiné profesi, než v té, které se posledních čtyřicet let věnuji. Navíc pro politickou kariéru je potřeba úplně jiný druh talentu. V případě neúspěchu by návrat do showbyznysu s tím, že jsem si to rozmyslel a budu zase zpívat, byl směšný. - Čeho se podle vás nedostává dnešním politikům? - Některým se nedostává talentu a mnohým voličů, a zejména takových, jaké by si představovali. Ideální volič je člověk důvěřující a zcela ovladatelný. Většina voličů je však neukázněných a zlobivých a ti nikdy nebudou souhlasit s tím, že předají politikům bezmeznou důvěru, hraničící až s vazalskou oddaností, a na celé čtyři roky oslepnou a ohluchnou a budou dělat jen zdvořilé „kyvy“. - Chodíte k volbám? - Jdu, protože volit se má, a naštěstí znám politiky, kteří jsou konkrétní a ne tajnosnubní a dokáží mě přesvědčit, aniž bych na to potřeboval čtyři roky. - Dokáží se voliči poučit ze svých omylů? - Jsem přesvědčený, že zvlášť v posledních stoletích nejde o žádné omyly, naopak politika se odvíjí podle přesných scénářů, nic se neděje náhodou, i to nejhorší jako války. Vždy je o vítězích rozhodnuto dávno předtím. Stejné banky podporovaly toho, kdo je rozpoutal, a vyjednávaly s tím, kdo byl napaden. ..... To by znamenalo, že jedinec, dokonce ani skupina nemá šanci cokoliv ovlivnit… - Dal bych několik příkladů z historie. Pět synů jednoho slavného frankfurtského bankéře si rozdělilo sféry vlivu – jeden zůstal v domě svého otce, druhý odešel do Londýna, třetí do Paříže, další do Vídně a poslední do Neapole a financovali všechny znepřátelené strany v napoleonských válkách. Posílali si zprávy o situaci na bitevním poli po poštovních holubech, protože ti byli rychlejší než kurýři. A tak jen vyvolení byli správně informovaní, že u Waterloo byl Napoleon definitivně poražen. Jen oni mohli dělat výhodné finanční operace a ostatní utřeli nos. Anebo takové vítězství proletariátu, který vedla ruská inteligence, placená nejvyššími západními finančními a průmyslovými kruhy. Zakladatel Rudé armády Lev Trockij a jeho soudruzi byli vycvičeni na území Standard Oil v New Jersey a vysláni prezidentem newyorské banky Jacobem Schiffem do Petrohradu s podporou pro revoluci ve výši dvaceti milionů dolarů ve zlatě. Němečtí průmysloví magnáti a poradci císaře zase vybavili Lenina a jeho apoštoly z Curychu, aby pak Rusko muselo podepsat brestlitevský mír a oni mohli opustit východní frontu, kde měli zbytečné ztráty. Lenin byl vynikající spoluhráč a německý agent, Trockij zase špatný herec z Brooklynu, ale výborný řečník. Tihle hoši uměli všechno velmi dobře vyložit lidem a v jakékoliv době. Ovšem když se bolševismus nebo jiné „revoluce“ rozmontují, najednou spatříte lidi, kteří vypadají stejně jako Trockij a zjistíte, že jste zase za blbce.

Příklady táhnou!-Bezradní vědci: Lachtani se zbláznili. Znásilňují tučňáky! Zdroj youtube.com

(Mikeš Antarktida Bobeš/KTK-theologická fakulta ČB-Kodaň, 16. 2. 2016 22:03)

Tohle by se podle všeho dít nemělo. 18. 11. 2014 11.45 - Matka příroda pěkně zamotává hlavu skupině vědců pobývajících na Antarktidě. Ti zachytili případy znásilnění tučňáka lachtanem! Hodně bizarní sexuální chování bylo poprvé doloženo v roce 2006, kdy vědci spatřili lachtana, jak se snaží pářit s tučňákem na ostrově Marion v sub-Antarktidě. V té době vědci spekulovali, že k incidentu mohlo dojít proto, že lachtan byl frustrovaný nebo sexuálně nezkušený. Případně mohlo prostě jít o hravý akt, ze kterého se stal sex. Vědci se na ostrov vrátili a zpozorovali další tři sexuální útoky lachtanů na tučňáky. A jsou z toho pořádně zmatení. V časopise Polar Biology uvedla skupina mladých pozorovatelů, že lachtani používají k tomu, aby se pářili s tučňáky, svoji sílu a jsou na tučňáky patagonské agresivní. Pohlaví „zneužitých“ tučňáků se nepodařilo zjistit. Vědci si opravdu nedovedou vysvětlit, jaké pohnutky lachtany k obtěžování tučňáků vedou. Zatím se spekuluje o hormonálním přepětí u lachtanů v době rozmnožování. Vypadá to, že příroda nastavuje nový řád. Máme se na co těšit.
Bobeš: jsem sice starej kozel, ale jsme pohádkoví a hodní. To bylo tak, Mikeš mne přibral jako svědka, když Halík dělal to duchovno v Antarktidě. Kde se to ti lachatani a od koho naučili? Oni byli podobní mořským „pannám“ - co dříve byli v každém Cirkuse. Nebyxly ani mořsdké ani panny... Mikeš cestoval dlouho s Cirkusem Kludským, je světoběžník. Ovšem takové duchovno jaké sem zavádí zvlášť oduchovnělý duchovní, profesor útěchy dle Václava Havla, co psal tak dlouho dopisy Olze a že to vzal přes Dášu Veškrnovou k nejvyšším světovým poctám.... Holt jsem jen kozel, navíc z pohádky, ale tohle jsou borci! No a ty lachtani se to naučili asi kde, když máme ve svobodných novinách jak jeden zvlášť oduchovnělý od Halíka se mrouskal se slepicemi..... Příklady táhnou!
Ještě, že máme významné osobnosti, které jsou za "petici vědců" za větší množství sexuálních kriminálníků a islámců: výkvět je - Výzvu již podpořilo 8792 osob: Jiří Závozda MUP, Rada ČT - Petr Prokop Siostrzonek převor kláštera - Fedor Gál sociolog, prognostik, publicista - Jiří Bělohlávek Šéfdirigent ČF - Alena Gajdůšková poradkyně předsedy vlády - Jiří Šesták, Ph.D. senátor PČR - Ota Filip spisovatel - Václav Malý biskup - Šimon Pánek ředitel, Člověk v tísni, o.p.s. - Miloslav Vlk teolog, kardinál, emeritní arcibiskup pražský .... Michael Kocáb hudební skladatel, exministr - Petra Prochazkova novinarka - David Smoljak scénárista a publicista - Michaela Šojdrová poslankyně Evropského parlamentu - Tomáš Holub generální sekretář ČBK - Jana Adamcová poradkyně místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace .......... Všichni jsme rasisté, říká šéf dánského centra pro běžence. Charitu nesnáší 15. února 2016 0:01 Kodaň (Od zpravodaje iDNES.cz) - Integrace uprchlíků v Evropě podle mnohých naráží na kulturní rozdíly a neochotu spolupracovat. Podle ředitele dánského komunitního centra Tampoline House Mortena Golla je však problémem postup vlád. Z uprchlíků dělají klienty sociálního systému, jejich integrace musí být založena na demokracii, uvedl v rozhovoru.... ale „filosofům a “křesťanům“ židokřesťanství a marxistům to nevadí! Všichni jsme rasisté, říká šéf dánského centra pro běžence. Charitu nesnáší -15. února 2016 0:01 Kodaň (Od zpravodaje iDNES.cz) - Integrace uprchlíků v Evropě podle mnohých naráží na kulturní rozdíly a neochotu spolupracovat. Podle ředitele dánského komunitního centra Tampoline House Mortena Golla je však problémem postup vlád. Z uprchlíků dělají klienty sociálního systému, jejich integrace musí být založena na demokracii, uvedl v rozhovoru o "Průmysl(u) kolem uprchlíků. 2. 2. 2016, 21:45 ARTE. Dokument N (2016), 26 min. Režie: Ch. Simon, O. Matthes. Dokument N (2016). (26 min)

Petice „vědců“ za bezpráví! - Blíží se doba chaosu a bezpráví? Nejen v ČB!

(Jan Souček-KTK/RNDr.JiříGrygar,CSc.„profesionální skeptik“ a antiufolog, 16. 2. 2016 21:34)

Tuto otázku jsem si položil po přečtení článku „V německém Kielu měli policisté nařízeno neřešit krádeže spáchané migranty“, (novinky.cz, 29.1.2016). V článku se uvádí, že policie po domluvě s místním státním zastupitelstvím vůbec neřešila krádeže spáchané migranty, neboť je nebylo možné identifikovat, (nevlastní žádné nebo vlastní falešné doklady). V jiném článku se uvádí, že švédská policie přiznává, že není schopna zajistit pořádek a bezpečnost již ani v centrech některých velkých švédských měst. Po notoricky známých silvestrovských událostech v Kolíně nad Rýnem a mnoha dalších evropských městech, vyšlo také najevo, že policie měla již léta nařízeno utajovat před veřejností trestnou činnost migrantů, případně ji bagatelizovat a tzv. zamést pod koberec. Domnívám se, že stav, kdy státní moc rezignuje na svoje povinnosti a přestává se zabývat trestnou činností určité skupiny osob, je začátek nástupu chaosu a bezpráví. Státní moc reprezentovaná bezpečnostními a justičními orgány, tak svým občanům vysílá jasný signál, že se své role vzdává, neboť ji nezvládá a fakticky tak nechává zajištění osobní bezpečnosti i rozhodování o vině a trestu pachatelů na samotných občanech. Myslím si, že pokud se státy, které se v současné době potýkají se značným nárůstem kriminálního jednání způsobeného z větší části nekontrolovatelnou migrací, v krátké době nevzpamatují, bude to znamenat zhroucení jejich nejen sociálního, ale i právního systému. Co by to znamenalo, si dokáže každý představit. Ohromný nárůst zločinných gangů terorizujících obyvatelstvo, který by zákonitě vyvolal vznik občanských domobran, které by braly právo a zákon do svých rukou. V podstatě by šlo o občanskou válku, zcela vymykající se jakékoli kontrole. Pokud si toto evropští politici se všemi svými poradci ještě neuvědomují, páchají na evropské civilizaci a populaci ten největší zločin. Zločin genocidy. - Jan Souček
KTK – humoristická redakce-ČB: Výzvu (za větší množství islámců, teroristů, vrahů, zlodějů a obyčejných kriminálníků...) již podepsalo 3404 vědců a vědkyň - Prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D. Univerzita Hradec Králové - Prof. Jan Sokol Fakulta humanitních studií UK - Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc. Výzkumný ústav živočišné výroby + Česká zemědělská univerzita - Prof. Jaroslav Miller, MA, PhD Rektor Univerzity Palackého v Olomouci - Prof. Ing. Petr Moos, CSc ČVUT - Prof. RNDr. Jan Palous, DrSc. Astronomicky ustav, v.v.i. CAV - Doc. PhDr. Ing. Milan Znoj, CSc. Ústav politologie, FF UK - Prof. PhDr. Pavel Říčan, CSc. Psychologický ústav AV ČR - Prof. RNDr. Evžen Amler, CSc. Ústav biofyziky, 2. LF UK - Prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc. ÚMG AV ČR - Prof. RNDr. Helena Illnerová, DrSc. Fyziologický ústav AV ČR - PhDr. Bronislav Ostřanský, Ph.D. - Orientální ústav AV ČR - Doc. Mgr. Martin Čapský, Ph.D. Ústav historických věd, Slezská univerzita v Opavě - PhDr. Michael Romancov, Ph.D. - Institut politologických studií, Fakulta sociálních věd UK Praha - RNDr. Jiří Grygar, CSc. Fyzikální ústav AV ČR - Prof. Miroslav Petříček, Dr. FF UK - Prof. Mgr. Miroslav Bárta, Dr. - Český egyptologický ústav FF UK - Prof. Ing. Jiří Drahoš, Dr.Sc. AV ČR - prof. PhDr. Olga Lomová, CSc. Ústav Dálného východu, FF UK - Prof. Dr. Ing. Michal Pěchouček , MSc CVUT FEL - Doc. Dr. phil. Pavel Himl FHS UK - prof. PhDr. Vladimíra Dvořáková, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze - PhDr Pavel Dubec, PhD FF UK - Prof.Ing. Ivan Stibor, CSc. Technická univerzita v Liberci - Prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Borotínští také bojují za lavičku Václava Havla a krávy z Borotína to už mají!

(Mulisák, Záhrobí-Charon-Styx- Borotín/Kocourkov, 16. 2. 2016 9:47)

Pod šípkem: Motto: „Inu, kdo chce Havlovu ulici či lavičku míti, havloidem musí býti, jelikož i tak se svět řítí do ďáblovi řiti…“ Publikováno 5.11.201: Za lavičky si nenechávám platit ani já, Dagmar Havlová Veškrnová, ale prof. Šípek…“ Já si dříve také nechávala platit – ((odposlechl Mulisák na lavičce v parku v Praze, když nějaká Dáša to dělala na lavičce na nemalý.... (no, a jsme logicky jako v pohádce o obru Kolodějovi, kde tady byl, všude byl....) - dejmu tomu poplatek!“ )) Lavičky Václava Havla už mají v areálu Jihočeské univerzity!
Tak máme nový byznys se jménem Václava Havla. Na konto Nadaci Dagmar a Václavu Havlových Vize 97 obce a města platí 300 tisíc za lavičku se stromem. Za použití Havlova jména pro lavičku se platí bez daně 30 tisíc Kč; no, nekup to. Dvě židle, kulatý stolek a jeho středem prorůstající kmen stromu. Takové lavičky Václava Havla navrhuje výtvarník Bořek Šípek. Vdova po exprezidentovi Dagmar Havlová se jejich odhalení účastnila v Praze a Karlových Varech, kde za lavičku zaplatili celkem 280 tisíc Kč. Částka zahrnuje i licenční poplatek za užití jména »Václav Havel«, tedy 30 tisíc korun bez DPH, jak uvádí Lidové noviny. Peníze vybírá nezisková organizace Knihovna V. Havla z pověření Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Havlová se brání zprávám, že se na jméně svého muže snaží vydělat. Tvrdí, že většina z 36 tisíc korun za každou Havlovu lavičku končí v kapse umělce Bořka Šípka, který je navrhl. Nadace Vize 97 má prý jen tři procenta z částky, uvedla. „Za lavičky si nenechávám platit ani já, Dagmar Havlová Veškrnová, ani nikdo jiný ze správní rady. Pracuji pro charitu bezplatně již 19 let,“ tvrdila herečka Právu. „Lavičky jsou projekt Knihovny Václava Havla, hlavní část výtěžku z tohoto projektu plyne jeho autorovi, profesoru Bořku Šípkovi, další část knihovně a nadaci z projektu patří jen tři procenta. Václav Havel nežije, ale jeho jméno může pomáhat dál. Naše správní rada je přesvědčena o tom, že bychom měli využívat jméno zakladatele naší nadace víc,“ dodala. Pravdoláskař a lžinenávistníci, aneb jak přiživovat kult osobnosti? Též Svatá země si obstarala posezení v duchu milovníka humanitárního bombardování..
Lavičky se nachází i ve světových metropolích – Washingtonu či Barceloně. Spory však nyní vznikly kvůli sumě 1000 eur (27 tisíc Kč), kterou má zaplatit české velvyslanectví v Izraeli, a to za pojmenování nového Havlova náměstí ve městě Haifa. Když byl v roce 1990 na oficiální návštěvě Izraele prezident Václav Havel, do kroniky sionistického kibucu T. G. Masaryka napsal: „Obdivujeme všechno, co jste tu udělali. Začínali jste z ničeho a jste na tom líp než my doma.” Účet „za posezení u Havla“ přistál na stůl českému velvyslanci v Izraeli Ivu Schwarzowi. Za reprezentaci České republiky se mu však platit nechce. Platbu bude řešit i české ministerstvo zahraničí. „Schůzka se zástupci Nadace Vize 97 už je naplánována a mohu to potvrdit. Jak se tam ale vyřeší problém, nemohu komentovat. Jde o to, že příští rok se bude slavit 80 let od narození Václava Havla a čekáme, že různé skupiny z různých zemí budou chtít jeho jméno nějak použít. Aby se vneslo nějaké jasné světlo do toho, kdo má komu co zaplatit, odehraje se ta schůzka, na níž budou i právníci ministerstva, kteří k tomu vypracovali analýzu,“ sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/330896/30-tisic-jako-poplatek-za-havla-kde-stoji-jeho-lavicky-a-kdy-je-otevrela-havlova.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=cop
A poučení: 13. února 2016 13:00, aktualizováno 13:40 Zemřel světoznámý český výtvarník, architekt a designér Bořek Šípek. Bylo mu 66 let. Od loňského roku bojoval s rakovinou slinivky. Boží mlýny + olser.blog.idnes.cz