Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třikrát o „prohnilé“ partaji tzv. černoprdelníků

22. 2. 2024

Vepř zachrochtal a zasmrděl…

Nebojte se! Následující řádky nebudou reportáží ze zemědělské farmy bratra současného předsedy KDU-ČSL. Přesto i toto povídání bude mít něco společného se zemědělstvím. A taky s neutěšenou vnitropolitickou situací. Ta je charakterizována zmatkem, jenž je spojen s tím naším Augiášovým chlévem a všudypřítomným smradem, který se odtud šíří všemi směry.

Titulek k tomuto článku jsem si vypůjčil od jednoho čtenáře, jenž zmatky okolo předsedy KDU-ČSL, M. Jurečky, vyjádřil ve svém komentáři pod příslušným článkem právě těmito slovy. Nelze se mu divit. Jak totiž pojmenovat stav, kdy předseda strany způsobí do té doby nevídaný politický skandál (s vánočním večírkem na MPSV dne 21. 12. 2023), zpočátku o tom mnoho dní mlčí nebo „mlží“, a když se „provalí“ detaily ohledně této podivné akce, další týdny jen lže a vymlouvá se? Zdá se vám to normální? A může takovýto nemravný „křesťan“ zůstat ve své funkci? Ne, nemůže!

Jurečkovi se podařilo nejen zničit už dost pošramocenou pověst své strany, ale dokonale „podkopal“ i projekt koalice SPOLU. Pokud si někdo dělal iluze, že tuto koalici budou naivní voliči i nadále volit, je třeba popravdě říci: NEBUDOU! Ani letos, ani příští rok. A poté, kdy celý tento „slepenec“ skončí v propadlišti dějin, již nikdy více o něm neuslyšíme.

Jak na zatím posledním (VII.) sněmu ANO 2011 konstatoval I. místopředseda strany K. Havlíček, v roce 2025 nás čekají nejvýznamnější volby od roku 1989. A s nimi „přeformátování“ celé politické scény. Nikdo si totiž netroufne předpovídat, jak naše politická scéna bude vypadat, až dosavadní aktéři z Pětikoalice skončí před branami Sněmovny a budou nuceni zamířit na Úřady práce.

Na rozdíl od autora výše zmíněného výroku, K. Havlíčka, mám o osobě předsedy této strany již mnoho let jasno: Pro mě M. Jurečka byl, je a bude jen pologramotný vesnický hlupák z Rokytnice u Přerova, který se usadil v politice, protože tam se vydělávají penízky snadněji než prací vlastních rukou nebo vlastní hlavou. (Někteří jedinci sice hlavu mají, ale chybí jim v ní mozek, který vyměnili za kus bůčku.) Místo toho, aby po tom debaklu s vánočním večírkem nasedl na traktor a vrátil se k manželce a pěti synkům, rozhodl se M. Jurečka dál „smrdět“ u dobře placeného koryta. Dokonce si to nechal „posvětit“ od celostátní konference své strany (26. 1. 2024).

Právě tak vypadá po 34 letech nového, postkomunistického, režimu „sebereflexe“ našich politiků. (Dalšímu podobnému ministrovi bez zdravého rozumu, V. Válkovi, zase připadá normální, že chybějí základní léky.) Za to se i za komunistického režimu takto neschopní jedinci, byť se stranickou legitimací, vyhazovali. U nás se nevyhodí ani jediný z těchto „lemplů“, třebaže nic neumí a své práci nerozumí. Všem těmto osobám jde o jediné: o moc a o dobře placená koryta. Platí to napříč politickým spektrem – současnou opozici nevyjímaje.

Aby „překryl“ onu trapnost s vánočním večírkem na MPSV, pokouší se M. Jurečka zamaskovat to vymýšlením nových a nových „kravin“ v sociální oblasti, čímž chce dokazovat, jak je pracovitý. To možná je, ale nic z toho mu nepomůže. Ministr bez cti a morálky představuje „odjištěný granát“ pro celou naši politickou scénu. Cílem této nepochopitelné „aktivity“ je snaha udržet se navzdory nepřízni osudu ve funkci, třebaže každý si je vědom toho, že mu to nemůže vyjít.

Dovedeno do krajnosti: Všechny Jurečkovy „vymyšlenosti“ dopadnou jednou na hlavu jeho nástupce v ministerské funkci. To on bude muset napravovat všechen ten „svinčík“, který tento černoprdelnický papaláš a jeho podřízení napáchali – včetně neschopné politické náměstkyně Š. Jelínkové. Její voliči z Kroměřížska do Senátu PČR raději zvolili místo ní „přespolní“ J. Zwyrtek-Hamplovou z Mohelnice (na Šumpersku). Něco podobného jsme tady ještě neměli.

Nebudu radit lidovcům, koho z těch zoufalců ze současného vedení si mají po M. Jurečkovi postavit do svého čela. Ono je to vlastně úplně jedno: Petr nebo Pavel. Mohli by to třeba nabídnout dosud politicky neukotvenému muži, jemuž občané přezdívají: PePa. Převlékání kabátů a uniforem již zvládl, a proto by mu neměl dělat problém ani „politický turismus“. Může navázat na „odkaz“ velkého „lidovce“ (dříve KSČ, pak OF a OH) – P. Pitharta.

To je ten nedoceněný politický „trpaslík“, který již v lednu 1990 „slyšel trávu růst“ a v době blížícího se rozpadu společného státu, ČSFR (1992), chtěl zase stavět „dvojdomky“. Přesto to tento jalový žvanil v politice dotáhl poměrně daleko: po krátké epizodě ve funkci českého premiéra až na šéfa Senátu PČR. Dnes je to politická „mumie“, která se čas od času nezapomene v médiích připomenout, aby každý věděl, že ještě žije. Tento bývalý soudruh z bolševické rodiny (jeho otec byl komunistickým velvyslancem ve Francii) dostal vloni na podzim vysoké státní vyznamenání od komunistického rozvědčíka z Hradu. Komunista vyznamenal jiného komunistu.

Již kdekdo si povšiml toho, že nám chybí koncepční a skutečně „hodnotová“ politika. Ovšem jiná, než jakou nám nabízí to Fialovo panoptikum ze Strakovy akademie. Naše politika potřebuje něco úplně jiného, než co reprezentuje „vykrmený vepř“ M. Jurečka, kterému jde pouze o to, aby zůstal co nejdéle u koryta. Tam je všem prasatům nejlíp: až do termínu „zabijačky“.

prasata.jpg

●●●

Výborný prý bude výborný. Ne, nebude!

Naše nejstarší parlamentní politická strana, KDU-ČSL, stojí před dalším „přepřaháním“. Ta dvě předchozí se jí moc nevydařila: M. Výborný a po něm i M. Jurečka zatáhli svou „rodnou stranu“ do ještě většího marasmu, než jaký stačili vyprodukovat všichni polistopadoví předsedové: „svatým“ J. Luxem počínaje a „chytrolínem“ P. Bělobrádkem konče. Tři předsedové za posledních pět let, to je tempo přímo vražedné. Svědčí mimo jiné o tom, že s touto „prohnilou“ partají je již dlouho cosi ve velkém nepořádku.

Zatím poslední předseda, M. Jurečka, se drží v čele strany (jako pověstné ho*no košile) již čtyři roky. Za tu dobu, po kterou ve své funkci jenom „kyne“ (brzy bude mít tu správnou jateční váhu), „hnije“ a „smrdí“, přibývá ve straně těch členů, kteří by ho rádi poslali zpátky na Hanou – k manželce a pěti synkům, jakož i k odstavenému traktoru a kombajnu, které si prý pořídil z dotací. Další pak stačil zařídit u svého šéfa (= P. Fialy) pro bratra Lukáše, jehož farmu nedávno pan profesor „Nutella“ navštívil. (Místo toho, aby byl v Praze přítomen protestům nespokojených odborářů.) To bude nejspíš ta nová „hodnotová“ politika, jakou nám „fialový hnus“ před volbami sliboval.

Po nešťastném vánočním večírku na MPSV (21. 12. 2023), kterému tento hloupý vesnický „pasáček vepřů“ šéfuje (náměstkyni mu dělá „hloupá blondýna“ Š. Jelínková, kterou v r. 2022 odmítli znovu zvolit do Senátu PČR její voliči z Kroměřížska) se pod naším lidoveckým předsedou začaly houpat hned dvě židličky: jak ta předsednická v paláci „Charitas“ na Karláku, tak i ta ministerská o pár set metrů dál – v ulici Na Poříčním právu (vedle Emauz) v Praze 2.

Od onoho čtvrtka 21. 12. 2023 sílí hlasy po odstoupení M. Jurečky. Jednak proto, že občané, ale i spolustraníci, jeho chování v souvislosti s tímto večírkem považují za plivnutí do tváře jak obětí masového vraha z FF UK, tak i rodinných příslušníků těchto mladých lidí, jednak proto, že nejsou spokojeni s dosavadní prací tohoto ministra. (Mísí se tam nekompetentnost s arogancí moci, které zatím žádná polistopadová vláda nepropadla tak moc – jako právě ta Fialova skvadra „vykuků“ a „nefachčenků“.)

Vývoj událostí ukázal, že jasno má většina občanů, zato lidovci stále ještě tápou. Bojí se personálních změn, a přitom si neuvědomují, že držet „profláknutého“ Jurečku ve funkci představuje smrtelné ohrožení pro tuto zanikající stranu. Vždyť i partaj, která v budoucnu zůstane jen na krajské a komunální úrovni, potřebuje dobrého a pracovitého předsedu. Nota bene strana, která se tak ráda chlubí tím, že má nejvíc starostů z celé republiky. Možná má, ale brzy mít nebude. Události z poslední doby se o to postarají.

Jsme svědky zvláštního jevu: Nemravní cynikové z údajně křesťanské strany (to je moc špatný vtip!) nebyli až dosud schopni svého vykutáleného papaláše z jeho funkcí vypoklonkovat. (Hlavně ať neargumentují tím, že má pět dětí!) Nejrůznější stranická grémia mu dokonce odsouhlasila pokračování ve funkci i v další devastaci tohoto státu. To je věru trestuhodné! Morálka a sebereflexe nikde. Důležitější jsou přece koryta a peníze, že ano?!

─────

Zbytečná strana plná zbytečných politiků

A tak již dva měsíce od tragických událostí na FF UK můžeme sledovat skrytý i otevřený boj o nástupnictví v čele KDU-ČSL. Strany, která je již spolehlivě „mrtvá“, ale protože má mnoho natěšených funkcionářů, kteří by rádi dostali nějaké to koryto či korýtko, budou zbyteční politici této zbytečné strany mnoho příštích měsíců obtěžovat občany svou permanentní volební kampaní. Lidovci se svými dvěma procenty preferencí již nikoho nezajímají a nikdo je volit nebude. Měli by se s tím konečně smířit a zmizet v propadlišti dějin. Nikdo tuto stranu nepotřebuje – kromě samotných politiků KDU-ČSL, kteří si budou muset najít nějakou práci, která je uživí. To je ten největší problém této strany.

Politici lidovců se rádi odvolávají na svého úspěšného předsedu J. Luxe, který v 90. letech 20. století vyzvedl tuto okrajovou politickou stranu na výsluní, kde se drží s výjimkou let 2010-2013 až do dnešních dnů. To brzy skončí, avšak vedení této strany na tento stav není připraveno. Proto nás (ve spolupráci s Českou televizí) jejich politici neustále obtěžují svou přítomnosti v médiích, ačkoliv o ně nikdo nestojí. Kolik ČT za tuto „reklamu“ platí, o tom se můžeme jen dohadovat. Možná i KDU-ČSL má nějaké tajné sponzory, kteří jejich politické divadýlko financují. Kdyby ty peníze raději dali do sociálních služeb, udělali by lépe a aspoň v něčem by této zemi prospěli. Takto pouze otravují atmosféru ve veřejném prostoru a vnucují se voličům. Ti je stejně volit nebudou.

Kdyby to dnešní „divadýlko“, které KDU-ČSL denně předvádí v médiích (např. se Zdechovským, jenž je v některých televizích „pečený, vařený“), viděl nebožtík J. Lux, určitě by se zastyděl a upřímně podivil tomu, kam to „jeho“ strana dovedla. To doopravdy s křesťanskou morálkou nemá zhola nic společného. KDU-ČSL je dnes jenom prázdná skořápka – bez obsahu. Z někdejší křesťanské strany se stal „pelech“ zbytečných politických „vyžírek“ a neužitečných „trafikantů“, kteří se rozlezli jako švábi po všech ministerstvech a celostátních úřadech. Brzy je čeká podobný výprask, jaký před časem postihl „socany“.

V souvislosti s úvahami o tom, kdo by mohl zkompromitovaného předsedu, který vypadá jako dobře „vykrmený čuník těsně před zabijačkou“, nahradit, se objevilo několik jmen, např. J. Bartoška (tomuto přestárlému svazákovi bych to osobně vůbec nedoporučoval; jistě bude vědět, proč tomu tak je), M. Výborného, J. Grolicha či P. Hladíka.

Bohužel – všichni pocházejí z téhož „vrhu“. Je to banda bezcharakterních kariéristů, kteří udělají pro koryto cokoliv. Jejich společným znakem je to, že patří k tomu nejhoršímu morálnímu bahnu, jaké u nás v politice máme, totiž ke generaci „Husákových dětí“. To jsou jedinci, kteří si z období tzv. normalizace odnesli tu nejhorší komunistickou výchovu. Podle toho vypadá jejich počínání v životě i v politice. Je to ten nejhorší politický a lidský „odpad“. Dnes a denně nás o tom přesvědčují. Je lépe do funkcí vyzvednout kohokoliv „z ulice“ ‒ než tyto „politické pijavice“.

─────

Rodinný klan Výborných: nic horšího nás nemohlo postihnout

O Marku Výborném (*1976), nejstarším synovi bývalého advokáta Miloslava Výborného (*1952), jsem psal již mnohokrát. Nikdy jsem ho nechválil, protože k tomu nebyl žádný důvod. Je to jen lhář, podvodník, jalový tlachal a tichošlápek, který si může podat ruku s jistým „brněnským profesůrkem“.

Jistě nebude náhoda, že právě tuto politickou „nulu“ si vzal P. Fiala do své vlády poté, kdy nuceně ve funkci skončil ministr zemědělství Z. Nekula. Ten sice žádným úspěšným ministrem nebyl, ale měl aspoň odbornou průpravu pro výkon své funkce. Výborný nemá nic – kromě schopnosti žvanit od rána do večera o ničem – na libovolné téma. Tomu odpovídají i jeho pracovní výsledky: po více než půl roce v této funkci zůstává za ním velké NIC. O to větší je strach a obavy zemědělců z toho, co přijde, jakmile dorazí traktory z celé republiky do Prahy.

Kdoví, zda si tento zbabělec troufne poslat proti farmářům policejní těžkooděnce. K tomu nenašel odvahu ani beznadějně „provařený“ V. Rakušan, který je po událostech na FF UK „na odpis“ (spolu s neschopným policejním prezidentem M. Vondráškem). Policajti budou mít co dělat, aby zajistili průjezdnost těch silnic, které nebudou zablokované traktory. Když to zvládnou, možná dostanou i stravenky na obědy – jako „bonus“.

Každý, kdo používá mozek k přemýšlení, dospěl už k závěru, že hecovat někoho ke konfrontaci, může mít jediný cíl: vyvolat občanskou válku. Přesně to by byla voda na „mlýn“ V. Putinovi. Počkejme si do 19. února 2024. Pak budeme vědět víc. Spíš to však vypadá tak, že Výborný se stane dalším ministrem, který brzy podá demisi. (Lidovci jich už mají několik. STAN nicméně vede. Jen na MŠMT je již třetí ministr za dva roky: Gazdík, Balaš, Bek.) Výborný by si už měl začít hledat nějakou školu, kde ho přijmou jako řadového učitele. Já bych ho již v této chvíli hnal sukovicí až do Heřmanova Městce.

─────

Lidovci – věční „kolaboranti“ s jakoukoliv mocí

 V „prohnilé“ a „umírající“ partaji lidovců, která v letech 1948-1989 „statečně“ bojovala proti třídním nepřátelům (včetně římskokatolického kléru nebo „kulaků“ s legitimací ČSL) po boku tehdy totalitně vládnoucí KSČ, se rozhořel nefalšovaný, bratrovražedný boj o nástupnictví po „pasáčkovi vepřů“ M. Jurečkovi. Jedním ze zvažovaných adeptů na nového předsedu je i M. Výborný, donedávna předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL. Tento statný čtyřicátník, jehož pleš bude brzy tak velká, jakou kdysi míval soudruh A. Zápotocký (ten měl navíc ještě „uši-plácačky“), patří k těm funkcionářům strany, kteří mají velmi špatnou pověst.

Protekční rodiny Bendů, Kroupů či Výborných patří k tomu nejhoršímu, co u nás máme. Marek Výborný (*1976), který je původní profesí učitel (vystudoval dějepis a teologii v Olomouci), pochází z právnické rodiny. Jeho otec Miloslav (*1952) působil jako advokát v Chrudimi. Po změně režimu (1989) se dostal do politiky (kdopak ho tam „dostrkal“?): byl ministrem ve druhé Klausově vládě, pak soudcem Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu ČR. Rovněž nejmladší syn Štěpán (*1986) je soudcem.

Okolo osoby M. Výborného seniora se vznáší řada otazníků. Opatrnické chování jeho syna Marka, jakož i snaha nakračovat po špičkách okolo různých problémů, naznačují, že si je předlistopadové minulosti svého otce dobře vědom. Není totiž žádným tajemstvím, že Advokátní poradna, jak se tomu před rokem 1989 říkalo, v Chrudimi, kde M. Výborný senior pracoval, prý udržovala za minulého režimu čilé kontakty s tajnou komunistickou policií (StB). Tuto důvěrnou informaci jsem se v „divokých devadesátkách“ dozvěděl od bývalých politických vězňů komunistického režimu.

Uvedené konstatování není nic proti M. Výbornému (*1952), který se ve svém polistopadovém působení snažil chovat seriózně a korektně. Dařilo se mu to dokonce lépe než jeho synu Markovi (*1976). Výborný senior i já jsme vrstevníci. Oba dobře víme, jak složitá to byla doba. Obstáli v ní jen nemnozí. Já na to mám úřední papír s razítkem. Co má M. Výborný senior, to netuším. Nejspíš nic ‒ kromě velkohubých řečí.

[Za „zmizením“ zhruba 25 000 svazků StB, v nichž nepochybně figurovali i mnozí členové a funkcionáři KDU-ČSL, tehdejší ČSL (= Československé strany lidové), stál lidovecký ministr vnitra v Čalfově vládě, R. Sacher, který sám byl spolupracovníkem StB.]

Vzpomínám si na nominační projev M. Výborného z jara 2019 (viz první odkaz ze seznamu na konci kapitoly tohoto článku), který vysílala v přímém přenosu i Česká televize. Tento kandidát na předsedu (spolu s J. Bartoškem a M. Jurečkou) své kolegy nakonec porazil úspěšným „žvaněním“. Již tenkrát se pokusil „prožvanit se“ k lepší budoucnosti, což se mu evidentně podařilo. Z nevýznamného regionálního politika se stal předsedou strany. Postupující krize uvnitř KDU-ČSL byla již v takovém stádiu, že to slavilo úspěch. Ten však vydržel jen pár měsíců.

Z velkých slov nezůstalo téměř nic. Kromě každodenních „výkřiků“ v médiích, cože nového zase lidovci vymysleli, aby hned další den přišli s něčím jiným. Tyto nesmyslné mediální výstupy postupně otrávily voliče: proto se preference této strany setrvale blížily pětiprocentní hranici. Později zůstaly již natrvalo pod ní. Tak se stalo, že již v době parlamentních voleb 2021 byla KDU-ČSL kdesi mezi 2-3 procenty. Jak mohla získat 23 poslaneckých mandátů, to je a trvale bude velký otazník, který se nad touto prolhanou a podvodnickou partají vznáší.

Poté, kdy poslanci M. Výbornému (*1976) náhle zemřela manželka, dobrovolně rezignoval na funkci předsedy KDU-ČSL. Do čela strany se dostal M. Jurečka (*1981), který svou výřečností v lednu 2020 porazil oba protikandidáty – J. Bartoška i T. Zdechovského. Oba jmenovaní jsou od té doby vnímáni jako „inventář“ této strany. Představují tu největší brzdu pro její další rozvoj. Stali se doslova „žábou na prameni“. Kdokoli jiný by byl lepší než ti dva. Přesto o nich slyšíme opět v souvislosti s dalším stranickým „přepřaháním“. Opravdu to myslí někdo vážně? Tato strana potřebuje posilující injekci, nikoli ránu z milosti!

Po parlamentních volbách z října 2021 se J. Bartošek stal místopředsedou Poslanecké sněmovny. Tím se po něm uvolnilo místo předsedy poslaneckého klubu, které následně obsadil právě M. Výborný. Když na počátku roku 2020 tento politik opouštěl funkci předsedy strany, tvrdil, že to dělá kvůli svým třem dětem. Po několika měsících si to tento „politický komediant“ rozmyslel a místo výchovy dětí (kdopak se o ně mezitím staral?) pobýval celé dny v Praze. Inu, koryto je koryto! S tím nic nenaděláš.

O tom, jak se to má s morálními kvalitami tohoto „černoprdelníka“, nejlépe svědčí incident s podvodným hlasováním v Poslanecké sněmovně (PS), k němuž došlo dne 14. 7. 2021, krátce před parlamentními prázdninami. Po nich se poslanci chystali na volby, o kterých nikdo nevěděl, jak dopadnou. Z tohoto podvodu byl M. Výborný usvědčen díky kamerovému záznamu, na který upozornil ve sdělovacích prostředcích poslanec Jan Richter (ANO 2011). Shodou okolností se jedná o tutéž osobu, která si získala pozornost médií v souvislosti s tragickými událostmi na FF UK z 21. 12. 2023: jeho dcera byla mezi postřelenými studenty.

[O tom viz článek: Usvědčený lhář šéfem poslaneckého klubu? (SN č. 12/2021, vloženo 15. 12. 2021, ZDE).]

Poslanec J. Richter těsně před volbami 2021 na podvod M. Výborného sice upozornil, avšak v nastalém zmatku s připravovaným „vítězstvím“ Fialovy koalice již tento případ nebyl řešen tak, jak by se slušelo a patřilo. Proto nebyl poslanec M. Výborný nejen potrestán příslušnou komisí PS, které tehdy předsedala H. Válková (ANO 2011), ale jeho spolustraníci (z původního poslaneckého klubu KDU-ČSL tam zůstalo asi jen 5 poslanců, zbytek tvořili nově zvolení lidé, kteří o tom nic nevěděli) jej dokonce zvolili do čela poslaneckého klubu lidovců. Výborného nekritizuji za jeho práci, kterou jinak zvládal obstojně (je to dobrý řečník i „úředník“, leč špatný člověk), nýbrž kvůli absenci morálky a sebereflexe. Tam, kde není žalobce, není ani soudce. Přesně to se stalo.

Teprve v souvislosti s výměnou na postu ministra zemědělství se novým předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL stal advokát ze Zlína – do té doby vcelku neznámý poslanec A. Dufek. Ten si svůj politický „start“ pokazil sám nevhodným vystupováním ve věci „manželství pro všechny“. Lidovci se v té době začali naprosto nesmyslně vymezovat vůči svým koaličním partnerům jako ti nejhorší konzervativci, ba přímo odpudiví reakcionáři. Zlí jazykové tehdy tvrdili, že do této funkce byl Dufek protlačen „konzervativci“ z poslaneckého klubu, a to proti Jurečkovu kandidátovi – T. Philippovi. Dnes už je Dufek krotký jako beránek: strachem z budoucnosti úplně zešedivěl a zpopelavěl.

Ať tak či onak: M. Výborný prokázal to, co jsem o něm tvrdil hned po jeho jmenování do funkce ministra zemědělství: že totiž bude „výborným žvanilem“. Přesně to se taky stalo. Zatím ve svém resortu neudělal vůbec nic pro zlepšení neutěšeného stavu našeho zemědělství, potažmo s vysokými cenami potravin. Jejich snížení v důsledku změn v sazbách DPH na potraviny (z 15 na 12 %) v řádu haléřů spíše vyvolává salvy smíchu. Z „černoprdelníka“ M. Výborného se stal stejný „politický kašpar“ jako z našeho „Profesora Nutelly“. Podobných „nul“ a ministerských „nefachčenků“ je Fialova „nevláda“ plná. Asi proto je tak „úspěšná“ a proto si ji „pan profesor“ nemůže vynachválit. A když ji nikdo nepochválí, udělá to aspoň on. Není to poprvé a jistě ani naposledy.

Zkrátka: hlupáků a ťulpasů máme v naší politice tolik, že bychom je mohli začít vyvážet do sousedních států. První „várku“ 120 volů (po vzoru sv. Václava) by Fialova koalice mohla poslat jako dárek soudruhu O. Scholzovi (to je ten plešatý pán, který dělá Němcům kancléře, podobně jako jím byl kdysi Velký Áda) již v první polovině letošního roku. Ta necelá polovina poslanců bude úplně stačit. Na to nic, co tam dělají, je i těch osmdesát „vyžírek“ až až.

Pro čtenáře, kteří neznají moje starší články o tomto užvaněném a vykutáleném „černoprdelníkovi“, jenž se naučil parazitovat na penězích daňových poplatníků již od voleb z roku 2017, uvedu některá pro ně neznámá fakta. Ta jsou obsažena v článcích, na něž uvádím tyto odkazy:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2019/sjezd-petiprocentni-kdu-csl--dalsi-nevolitelna-strana.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2019/petkrat-z-tehoz----soudku---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2020/lidovci-jsou-nevolitelnou-stranou.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2020/prohnila-kdu-csl-bude-volici-vymazana.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2020/nejen-politicky-komediant--ale-i----superman----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/rodinny-klan-vybornych-to-opet----podelal----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2021/usvedceny-lhar-sefem-poslaneckeho-klubu-.html

─────

Kdo má strach z „revoluce traktorů“?

Poté, kdy naši zemědělci ohlásili připravované protesty s jízdou traktorů do Prahy, spojené s mítinky na pražských náměstích, a to na pondělí 19. 2. 2024, probudili se i naši dobře placení úředníci na ministerstvech a v dalších centrálních úřadech a podobných organizacích (Agrární komora, Zemědělský svaz ČR atd.).

Týdny trvající nezájem o komunikaci s těmi, kdo zajišťují výrobu potravin pro občany, dovršil ministr M. Výborný, který zemědělství rozumí jako „koza hvězdám“, ještě jedním arogantním výrokem. Tento super blábol nejen potvrdil to, co jsme o této osobě již dávno tušili: nic horšího jsme v čele resortu zemědělství ještě neměli. Aspoň víme, na čem jsme. Výborný prohlásil toto: „Pan Jandejsek zastupuje skupinu, kde se pohybují lidé kolem dezinformační scény. S ním je zbytečné vést jakoukoliv debatu.“ (Echo.cz, 10. 2. 2024)

Ministr M. Výborný shodil celou iniciativu „zdola“ tím, že označil organizátora pondělní akce s traktory, Z. Jandejska, za osobu napojenou na „proruskou dezinformační scénu“. Podobný blábol, jen trochu pozměněný, pronesl i „politolog na baterky“ P. Fiala. Ten se již mnoho let zaštiťuje „bojem proti populistům a extremistům“. Je to nic neříkající fráze. Naštěstí je svět, ale i naše země jako jeho nedílná součást, mnohem dál, než se dostal ve svém myšlenkovém, paralelním světě P. Fiala. Ten zvítězil s programem „AntiBabiš“ v r. 2021 v parlamentních volbách, ale od té doby nestačil vymyslet nic nového.

Možná to náš „profesůrek z Brna“ nezaregistroval, ale svět se doopravdy po covidovém „zamrznutí“ pohnul kupředu. Pouze „politici minulosti“ v čele s P. Fialou stále naivně věří tomu, že příští volby opět vyhrají s tou svou obehranou písničkou o všeobjímajícím nebezpečí zvaném A. Babiš. Této hodně vyčpělé demagogii dnes už věří jen spolek dobrodruhů ze Strakovy akademie. A dost možná ani on ne.

Stojí za to upozornit na onen neuvěřitelný blábol, jaký ze svých úst vypustil „pánbíčkář“ M. Výborný, černokněžník z někdejší křesťanské strany, která nyní vyznává úplně jiné hodnoty, než jsou ty náboženské. V podobných, velkohubých výrocích si Výborný v ničem nezadá s bývalým šéfideologem KSČ V. Biľakem. To byl stejný „odborník na všechno“ (včetně zemědělství), jako je teď M. Výborný.

O Biľakovi je známo to, že ač byl vyučen krejčím, „nepouštěli ho na saka“, protože svou profesi zvládl jen částečně. S Výborným to není o moc lepší. Jediné, co mu jde, je žvanění na libovolné téma. Jinak je to naprostá „nula“, která se sice „montuje“ do všeho, ale nerozumí ničemu. Tohoto politika by zase neměli pouštět mezi slušné občany – a už vůbec ne do řídících struktur státu. „Všeználkové“ všude na světě způsobují ty největší škody.

Nechci být k tomuto natěšenému politikovi od „černoprdelníků“ (= zbytečná strana plná zbytečných politiků) nespravedlivý. Kromě žvanění totiž nic neumí. Podařilo se mu nicméně to, že se úspěšně vypracoval ze lháře a podvodníka (viz jeho „kousek“ s hlasováním v PS) na vyšší „level“: stal se tím nejhorším „reakcionářem“ z řad politiků KDU-ČSL. Hodil by se do doby Bachova absolutismu a směle by mohl konkurovat pobělohorskému inkvizitorovi a organizátorovi čarodějnických procesů – Jindřichu Františkovi Bobligovi z Edelstadtu.

Výborného ideologická zaslepenost a neschopnost vidět okolní svět očima běžných občanů se jednou dostanou do učebnic dějepisu – podobně jako ty čarodějnické procesy. Lidovecký politik M. Výborný se stal komickou ukázkou toho, kam až jsme to ve svatém nadšení pro uskutečňování odkazu „svatého“ Václava Havla doklopýtali, a to 34 let od památného Listopadu 1989 a 12 let od smrti tohoto levicového pseuidointelektuála a „spasitele“ českého národa.

Ať tak či onak: Ministr M. Výborný patří k tomu nejsmradlavějšímu „černoprdelnickému humusu“, jaký se v tom našem Augiášově chlévě nachází. Stále marně čekáme na uvědomělé brigádníky (např. z řad „Pirátů“), kteří ten „sajrajt“ vyvezou na skládku nebo rozmetají po polích, aby se stala úrodnějšími. Neužitečný „ouřada“ a „krasořečník“ M. Výborný, až v politice skončí, by mohl nastoupit na farmě Jurečkova bratra Lukáše jako krmič dobytka.

„Toxické“ osoby, jako jsou M. Výborný, M. Jurečka nebo J. Bartošek, zaneřádily a zasmradily naši politickou scénu na dlouhá léta dopředu. Proto se u nás ničemu nedaří. A proto naše nejmladší generace, systematicky ohlupovaná mainstreamovými médii a neziskovými organizacemi, nemá žádnou budoucnost. Nic ji tady nečeká. Až tito mladí začnou masově odcházet do ciziny, aby si tam zařídili lepší život, pochopí i „zabedněnci“ z KDU-ČSL, že právě oni patří k těm největším „brzdičům“ našeho vývoje.

Jak známo, v boji proti škůdcům bývají nejúčinnějšími pomocníky deratizátoři. Co se týká zemských škůdců a vlastizrádců, ti vždy končili na popravišti. Tak tomu bývalo v našich dějinách od nepaměti.

●●●

Výzva Cyrila Svobody přišla pozdě a nepříliš vhod

Ještě než celostátní konference KDU-ČSL (26. 1. 2024) rozhodla nepatrnou většinou přítomných delegátů o tom, že volební sjezd strany (po všech těch prů*erech z poslední doby) se bude konat až po podzimních volbách (podobně byl odkládán i sjezd strany po volbách 2021), zaznělo i pár nesouhlasných názorů, které navrhovaly radikální řešení současné vnitrostranické krize. Nejsilnější hlas, který vedení KDU-ČSL odmítalo zpočátku vzít na vědomí a o němž se veřejnost dozvěděla z médií, patřil bývalému předsedovi této strany - Cyrilu Svobodovi.

Jen co konference skončila, je opět „ticho po pěšině“. A nejen to. Vyslyšeny nebyly ani návrhy dalšího bývalého předsedy strany – Pavla Bělobrádka. Za jeho dnešní postoje ho chválím, ale nemohu zamlčet jinou skutečnost: Právě jemu mám za zlé, že onu partičku „likvidátorů“ v čele s M. Výborným a M. Jurečkou „prostrkal“ do čela strany on sám. Ti se k tomu dnes již nehlásí, protože si mezitím našli jiné, vlivnější „kámoše“, např. P. Fialu nebo Z. Stanjuru.

A teď k titulku tohoto článku. O výzvě C. Svobody, který v r. 2010 „vyvedl“ tuto tradiční stranu z Poslanecké sněmovny (vrátila se tam po předčasných volbách v r. 2013), jsem se (podobně jako většina nečlenů této strany) dozvěděl tehdy, kdy to bylo zveřejněno na serveru „PrahaIN.cz“ (26. 1. 2024, 18:00).

Jiné zpravodajské weby se rozhodly o tom cudně mlčet. Proč? Aby pomohly Fialově koalici vytvářet mylný dojem, že v „prohnilé“ partaji lidovců pod vedením organizátora vánočního večírku z 21. 12. 2023, M. Jurečky, je všechno v nejlepším pořádku. Dokonce ani termín sjezdu není třeba přesouvat z podzimu na jaro 2024, protože Jurečka určitě „do švestek“ vydrží. Teprve po ohlášení volebních výsledků na podzim 2024 se bude rozhodovat, zda ve funkci předsedy zůstane, nebo se zpátky posadí na traktor.

Zkrátka: To, co napsal C. Svoboda, mělo zaznít dřív a „zabetonované“ vedení KDU-ČSL“ se tím mělo seriózně zabývat. Jurečka se začal chovat jako francouzský král Ludvík XIV., který prohlásil: „Stát jsem já.“ Jurečka na rozdíl od něho je spíš ostudou své strany – než jejím „spasitelem“. Přesto se divím, že C. Svoboda, kterého do svého vysílání zvou některé televize, „nevytroubil“ svou pravdu tam. Spoléhat se na kontroverzní zpravodajské weby považuji za krajně nerozumné.

Je vcelku logické, že se Jurečkovo vedení Svobodovými výhradami odmítlo zabývat. Pověst bývalého předsedy KDU-ČSL není totiž nejlepší, byť kdysi býval ministrem zahraničí: vypadnutí KDU-ČSL ze Sněmovny mu mnoho lidovců nemůže dodnes zapomenout. Přesto: pro Jurečku a spol. přichází výzva C. Svobody na řešení krize uvnitř strany i ve vztahu ke koalici SPOLU nevhod. Nikdo z té namlsané politické partičky, která si zvykla chlemtat z plného koryta, nepotřebuje, aby se na politické scéně cokoli měnilo. Oni jsou se vším spokojeni a chtějí si svých výhod užívat tak dlouho, jak to jen bude možné. A když mají být od koryta odehnání, tak jedině s plným žaludkem.

Na druhé straně mě překvapuje, že se C. Svoboda, jako zkušený muž, který se v politice pohybuje od 90. let 20. století až dodnes, ozval tak pozdě. Skoro s „křížkem po funuse“. Proč neburcoval stejně nespokojené spolustraníky před rokem, přede dvěma lety? Tehdy jsem totiž já sám, ve svých článcích poukazoval na nebezpečí blížícího se konce (= marginalizace a pozdějšího zániku) této strany, a to jako nestraník a vnější pozorovatel.

V té době mlčeli i všichni dnes tak aktivní „politologové“ a různí komentátoři, kteří vždycky všechno vědí nejlíp a dopředu. Bohužel – žádné signály o tom, že by v této straně bylo něco v nepořádku, nezaregistrovali a naivně věřili všem těm povídačkám, jež o sobě lidovečtí politici šířili v médiích i ve veřejnosti. Tvrdá realita těchto dnů byla ještě daleko. Kdo by myslel na nejhorší, že ano?

Po slavném vítězství „Blyštivého Péti“ z Brna ve volbách z října 2021 bylo všechno zprvu zalito sluncem a koalice SPOLU (podle slov jejích lidí) kráčela s hlavou vztyčenou od úspěchu k úspěchu. „Benzínem i naftou“ pro koaliční „mašinu“ byl pro členy této koalice program „AntiBabiš“. Tak dlouho, než ona mašina začala „kuckat“, až se „zadrhla“. Teď stojí slavná koalice (po dvou letech neúspěšného vládnutí) u pangejtu a čeká na někoho, kdo tu jejich mašinu opraví a znovu jí „nahodí motor“. Je to věru smutný pohled na kdysi veledůležitou stranu, která si za časů J. Luxe hrála na „jazýček na vahách“. Kdeže loňské sněhy jsou, bratři lidovci?!

Do toho všeho přichází v posledních týdnech pravda o dvouprocentní podpoře voličů pro KDU-ČSL, jakož i občanský a mediální „výprask“ za skandální vánoční večírek na MPSV. Rázem mi to připomnělo události z podzimu 1989: Tehdy se vedení KSČ postavilo „jako jeden muž“ za M. Štěpána. Na přelomu let 2023/2024 se zopakovala stejná scénka v případě M. Jurečky.

I tady platí: Tam, kde chybí sebereflexe, nemůže být žádná budoucnost. Proto je dnes KDU-ČSL již beznadějně „mrtvou“ stranou. Její vedení nejenže neřešilo nahromaděné problémy, nýbrž bez uzardění „vyrábělo“ další a další – jako na běžícím pásu. Proto netrvalo dlouho a následky se dostavily…

Právě čtu výzvu C. Svobody (navrhuje v ní například vystoupení z koalice SPOLU a samostatnou kandidaturu KDU-ČSL ve všech dalších volbách), jednoho z těch, kteří mají osobní podíl na tom, že tato strana zapadla až po krk do toho „hnoje“, v němž již dlouhá léta vězí. Nedává mně žádný smysl rozhoupávat v této tristní situaci zvony ve všech kostelích, když vedení KDU-ČSL evidentně vysílá na jiné frekvenci než členové této strany. (I náš „vrchní signalista“ ze Strakovky z toho musí být zmatený.) Zvonit se mělo daleko dřív ‒ po celé republice. Namísto toho M. Jurečka tancoval na vánočním večírku a hrál si na papaláše. V té době se nenašel nikdo z kolegů a kolegyň ze stranického vedení ani z členské základny, kdo by bouchl do stolu a hlasitě zvolal: DOST!

I v životě politických stran platí podobná pravidla jako v životě každého jedince. Pozdě bycha honiti! Nemá smysl naříkat nad rozlitým mlékem. Kdo problémy uvnitř strany lidovců chtěl vidět, ten je viděl, dokonce dostatečně včas, aby se s tím ještě dalo něco dělat. No a komu to nevadilo, ten by si neměl falešně hrát na ukřivděného, komu všichni jen ubližují. Teď už se s tím stejně nedá nic dělat.

Laxnost, lhostejnost a zahleděnost do sebe vykonaly své zhoubné dílo i v případě strany lidovců. Opět se potvrdila pravdivost známého přísloví: „Pýcha předchází pád.“ Lidovci, dobře vám tak! Zasloužíte si to! Už i Pán Bůh vás opustil, podobně jako jste potichu a zbaběle opustili vy svého Hospodina. Nyní sklízíte to, co jste zaseli. Hanba vám všem!

14. 2. 2024

‒ RJ ‒

●●●

P. S.

M. Balaštíková (ANO 2011): „Lži KDU-ČSL už mě nebaví.“

Za tato upřímná slova, napsaná na sociální síti (informuje o nich internetový deník „Parlamentní listy“ dne 17. 2. 2024, 10:21), nikoli vyslovená přímo v diskusi na CNN Prima News, si sice paní poslankyně zaslouží malou pochvalu, ale tleskat jí za to nebudu. Není totiž proč.

Vždyť ANO 2011 sedělo v Sobotkově vládě a pokrytectví politiků KDU-ČSL jí v té době nevadilo! A ještě před několika měsíci se zdálo, že A. Schillerová a A. Juchelka si náramně notují s M. Jurečkou. Zdá se, že ani tito dva Babišovi poslanci si vůbec neuvědomili, s jak prolhanými a farizejskými politiky strany, která se vždy řídila heslem „Kam vítr, tam plášť“, mají co do činění. Že by to začalo vadit až teď? Proč ta náhlá změna?

Takže: Paní Balaštíková, nestačí se jen trapně ohrazovat na internetu proti něčemu, o čem každý v této zemi – zřejmě kromě Vás – dobře ví! Se lháři, podvodníky a podrazáky se do diskusí nechodí. Nikdy a nikam. Ani do televize CNN Prima News. Vy jste to nevěděla?

Pologramotný europoslanec T. Zdechovský (na internetu přezdívaný: „Zdechlina“) se rád chlubí tím, že má diplom ze tří vysokých škol. Přitom není schopen napsat větu, aby v ní nebyla nějaká chyba. (O jeho soustavném používání nespisovné češtiny před televizními kamerami ani nemluvě. Psal jsem o tom již několikrát, ale televizním šéfům to zřejmě nevadí.) Je zkrátka osobou zcela nezpůsobilou k jakékoli výměně názorů. Proto každý jeho dobrovolný „oponent“ se tím jen znevěrohodňuje. To přece ví už kdekdo v naší zemi! Měla by to vědět i Babišova poslankyně M. Balaštíková.

Naše televize, jak známo, plní pouze „zadání“ kohosi ze zákulisí. Proto si zvou  do různých „debat“ toto podivné individuum, které soustavně lže a pomlouvá, jakož i útočí na každého, kdo nezastává názory jeho „loutkovodičů“. (Zdechovský je podobnou „neřízenou střelou“, jakou představuje řeporyjský hulvát a Fialův „kámoš“ P. Novotný z ODS.) Slušní lidé se podobným jedincům obloukem vyhnou a žádné hovory s nimi nezapřádají. Lidovcům jde o jediné: přežít vlastní politickou smrt a ještě aspoň drápkem si udržet kousíček výhod, jež plynuly z polistopadové účasti na veřejné moci. Brzy budou v politice končit a oni to dobře vědí.

Na ohrazování se M. Balaštíkové vůči T. Zdechovskému mě naopak udivuje jeden nepominutelný fakt: že se totiž nezmínila o 40leté kolaboraci KDU-ČSL (tehdy jen ČSL) s KSČ. Zdá se, že ani o tom tato Babišova poslankyně nikdy neslyšela. Lži „černoprdelníků“ nebaví nikoho, ale přesto se tito politici neváhají účastnit politických šarvátek s osobami, které se příliš neliší od T. Zdechovského. On jen představuje „druhý suterén“ této politické debaty. Kdo s ním do takové mediální přestřelky jde, musí vědět, co mu hrozí a jaké riziko tím podstupuje. Já bych se k tomu nikdy nesnížil.

Nic si nenalhávejme! Ani Babišova strana/hnutí ANO 2011 není žádným etalonem morálky a slušnosti. Všichni o tom dobře víme. Být na místě této poslankyně, moc bych se neohrazoval. Kdyby se tato strana dokázala „odstřihnout“ od A. Babiše (jako že nedokáže!), to byla jiná písnička. Možná by se pak i změnily poměry na naší politické scéně. Takto se nacházíme v „zamrzlém“ politickém rybníčku, kde si každý hlídá to své. S tím se ani za sto let žádných pozitivních změn nedočkáme.

Ohrazovat se proto vůči lhářům a sprosťákům z jiných politických stran, to je doopravdy málo. Navíc na sociálních sítích, nikoli „z očí do očí“! Politiku nelze provozovat bez morálky a bez prosazování určitých vizí a ideálů. U nás po roce 1989 „demokratické vládnutí“ zdegenerovalo v pouhou „konzumaci moci“ – se všemi výhodami a nevýhodami. O nějaké „kultivaci“ politického života si můžeme nechat jen zdát. Dokud v sobě politici nenajdou dostatek odhodlání a sil, aby toto paradigma změnili, budeme se i nadále točit v začarovaném kruhu, z něhož není cesty ven.

18. 2. 2024

‒ RJ ‒

─────

P. P. S.

KDU-ČSL ‒ rezervoár neznámých a zbytečných politiků?

V pondělí 19. 2. 2024 začaly protesty našich zemědělců, kteří neváhali a navzdory nepříliš vlídnému počasí si přivstali a se svými traktory dorazili do Prahy. Rozhodli se tímto neobvyklým způsobem předložit své požadavky „nedoslýchavému“ (spíše natvrdlému) premiérovi, jehož ochotně zastoupil lidovecký „podržtaška“ M. Výborný. Pan premiér je, jak už se stalo zvykem, opět na cestách. To, co se děje doma, ho nezajímá. On, bohužel, zase přestal zajímat své „loutkovodiče“. Dopracoval to až na nejméně úspěšného premiéra nejen celé Evropy, ale i světa. Nikdo z jeho poradců zatím nebyl schopen tomuto „profesůrkovi“ vysvětlit, že nic z těch jeho „úspěchů“ mu Nobelovu cenu ani jinou „medaili“ nezajistí.

Od dnešního rána (19. 2. 2024) nás ČT24 „informuje“ o průběhu „traktorové revoluce“. Prorežimní média již stačila dehonestovat účastníky tohoto protestu tím, že prý z plánované tisícovky traktorů jich přijela do Prahy sotva polovina (něco mezi 400 a 500). Naši prorežimní novináři (= presstituti) čtenářům a divákům ovšem zamlčeli, že další stovky jsou na cestě, nepočítaje v to řidiče osobních aut, kteří se rovněž rozhodli podpořit zemědělce přímo v Praze. Je to taktika pořád stejná: poplivat všechny a všechno, kdo/co nechválí Fialovu vládu amatérů, diletantů a pologramotů.

O tom, na jak chatrných základech je postavena tato režimní propaganda, nejlépe svědčí fakt, že o dnešní nepřítomnosti poloviny Fialova kabinetu v místě „traktorové revoluce“ se dočteme pouze na jediném webu. Všichni ostatní o tom cudně mlčí, třebaže každý ví, že Fiala je zbabělec, který před konfrontací s nespojenými občany pravidelně utíká někam jinam: buď na opačný konec republiky, nebo raději do ciziny. Jednou vstoupí do dějin jako další „král cizinec“. Rozdíl bude akorát v tom, že Jan Lucemburský „z boje neutíkal“ a dokonce v něm zahynul, kdežto zbabělec Fiala uteče pokaždé. Něco tak ostudného jsme v našich dějinách ještě neměli.

A protože z vlády nezbyl nikdo, kdo by politiku, namířenou proti našim zemědělcům, obhajoval (také Jurečka je již několik dní bůhvíkde), nezbyl ČT24 nikdo, kdo by jí odpovídal na všetečné dotazy. A tak se v čísi hlavě zrodil nápad: oslovit dosud neznámého poslance KDU-ČSL (jeho jméno jsem zaregistroval pouze z výsledků hlasování v PS) ‒ Karla Smetanu.

Dosud jsem nezaznamenal, že by tento politik v PS vystoupil a něco rozumného řekl. Podle toho taky vypadalo jeho vystoupení pro ČT24. Hovořil k nám (přes internetové spojení) stejně starý a obdobně vykrmený člověk, jako je Jurečka. Co ovšem nebylo možno přehlédnout, byla jeho nesouvislá mluva. Mohl by směle konkurovat starému V. Bendovi („ehm, ehm“) nebo bývalému ministru zahraničí J. Kulhánkovi. Ve svém několikaminutovém „plácání“ o ničem nám neřekl samozřejmě nic, co bychom nevěděli. Je to údajně místopředseda zemědělského výboru PS. No – potěš koště!

Kdybych tohoto neznámého a zbytečného politika KDU-ČSL neslyšel a neviděl, nic by se nestalo. O nic bych nepřišel. Lidovci už zřejmě nemají nikoho, koho by mohli televizi nabídnout. Je to čím dál větší bída a utrpení. Kam se poděl J. Bartošek, M. Kohajda a další „mudrlanti“ od černoprdelníků? Že by se taky vydali na cesty? Poslanec, který neumí mluvit, to není mezi našimi současnými politiky žádné překvapení. V každé straně pár těchto jedinců mají. Nejsou tam proto, aby nás ohromovali svými řečnickými výkony, ale aby brali slušný plat – za nic nedělání.

Jak se lze přesvědčit z připojených odkazů, patří poslanec K. Smetana k těm „borcům“, kteří se neostýchali dne 26. 9. 2023 zabránit hlasování, jež mělo odsoudit ovace kanadského parlamentu ukrajinskému nacistovi, příslušníkovi SS:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2024/hrozi-nam-plizivy-nastup-fasisticke-diktatury--ano-.html

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=81546

19. 2. 2024

‒ RJ ‒

jan-lucembursky---fiala-mezi-kravami-kopie.jpg

Inu, časy se mění! To jste nevěděli?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář