Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvůle expanzionismu – Euring. Dr. Bohumil Kobliha

16. 4. 2014

 

V Mnichově r. 1938 říšský kancléř Adolf Hitler gigantickými lžemi, že Československo ubližuje německým menšinám, docílil porážky evropského rozumu. Chamberlain a Západ podlehli podvodu a zřítili se do II. světové války. V době nejnovější prezident Obama ve své adrese USA a světu 30. března 2014 převrátil skutečnosti o amerických tazích na světové šachovnici a dokazoval, že USA nemají zájem dobývat cizí území. Oproti „nezákonným“ tahům Ruské federace, která dle něj chce dobývat cizí území.

Obamovo tvrzení je ovšem v přímém rozporu v US Wolfowitz-Bushovou doktrínou (dále jen W-B doktrínou). Dle ní, jak víme, USA si osobují právo zasáhnout všude, kde usoudí, že jsou ohroženy zájmy USA. To ovšem logicky může být po celém světě. Strategie USA je tedy otevřeně útočná a skrytě expanzivní.

Na podporu W-B doktríny vybudovaly USA námořní sílu 14 bojových grup, kde jádrem je nosná mateřská letadlová loď (dále jen MLL). Historicky známé flotily Pátá, Šestá a Sedmá jsou daleko ve stínu této nové „výstavby“.

Zdá se však, že US strategii, jejich generalitě a admiralitě je to vše málo. V inženýrských informacích se můžeme dočíst, že USA staví další dvě nejmodernější super MLL, podobně jako GB.

Prezident Obama dále prohlásil, že v nejnovějších událostech na Ukrajině nebudou USA zasahovat. Pochopitelně. Oranžová revoluce, vyvolaná a podpořená americkým „Freedom House“, selhala, a útočné frakce, včetně ukrajinských neonacistů, nedostaly obecnou podporu občanů, jak US administrativa evidentně očekávala. USA přehrály „řešení“ na EU.

Neradi si připomínáme, že část Ukrajinců se přidala k expanzivní Třetí říši a bojovala po boku jednotek Wehrmachtu proti SSSR. Proč neradi? Protože před tlakem útočící Rudé armády ustupující oddíly ukrajinského generála Vlasova se po 5. květnu 1945 na československém území vzpamatovaly a pomohly Praze proti nacistům. Bolestivá je historie Evropy.

Co je ale skutečně překvapující, jsou hrubé útoky proti Ruské federaci a osobně proti prezidentu Vladimiru Putinovi! Tak ostré jsem nikdy za 40 let exilu nezaznamenal. Nemluvím o „produktech“ novinářského císařství pana Murdocha (The Times atd.), které úplně ustoupilo od tradiční objektivity, ale i státní BBC, včetně TV. Novinářská skoro tma o Zimní olympiádě 2014 v Soči byla nápadná každému. Pozastavil se nad ní i dopisovatel Shaun Walker listu „The Guardian“ z 24. března 2014 v článku „Proč kontrarevolucionář Putin jednal rychle na Krymu?“, kdy mluví o ruském pocitu nespravedlnosti a nespravedlivém odsuzování (unfair victimisation) Západem. Vždyť skvěle organizovaná olympiáda byla např. v Anglii dostupná jen na okrajovém kanále „E4+1“ atd.

Že vlády Západu, včetně nešťastného Merkellandu, ze servilní závislosti na USA a NATO útočí na Putina, by nemuselo být překvapující, ale nápadná je intenzita a zavilost útoků. To nevěstí nic dobrého.

Ale proč to vše tak najednou? Osobně jsem přesvědčen, že v pozadí je osobní řevnivost proti Putinovi, který si dovolil nedávno říci panu Netanjahuovi, že zaútočí-li Izrael na Írán, učiní ho osobně zodpovědným za chaos, který na Středním východě vznikne…

Inu, velcí politici jsou velice ješitní a citliví.

Londýn, 4. dubna 2014

 

Euring. Dr. Bohumil Kobliha

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář