Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ziggy Horváth a jeho další „ponor do žumpy“

28. 6. 2022

Již to zaznamenal kdekdo – nikoli jen já: Hlavním nepřítelem naší demokracie přestal být A. Babiš, nýbrž se jím stal zkorumpovaný, „mafiánský“ STAN, jenž historicky vznikl ve Zlínském kraji – jako „odpad“ zdejší komunální politiky.

Ač tomu aktuální politická situace ani počasí na prahu léta nenasvědčují, brzy začne klasická „okurková sezóna“. Naši veledůležití politici se rozjedou do nejrůznějších turistických destinací, kam se běžný občan nikdy v životě nepodívá, protože má kvůli nečinnosti vlády s údajným bojem proti inflaci a všeobecné drahotě prázdnou peněženku. Ještěže některé rodiny dostanou aspoň „almužnu“ v podobě dlouho a dopředu ohlašované „pětitisícovky“, aby rodiče mohli nakoupit potřeby pro své děti před začátkem nového školního roku.

Většina našich občanů již zaregistrovala, že „Babiš jede kampaň“. Tu předvolební: nikoli prezidentskou, ale před novými, předčasnými parlamentními volbami. Ty nás čekají poté, kdy se odporoučí nečinná a neschopná vláda P. Fialy. V rámci této kampaně navštívil expremiér a předseda „ANO 2011“, strany nesprávně označované jako „hnutí“, krajské město Zlín. (Tam se před volbami z roku 2017, které ho vynesly až do křesla premiéra, inspiroval A. Babiš knihou slavného obuvnického podnikatele J. A. Bati „Budujme stát pro 40 000 000 lidí“ a v rámci předvolební kampaně rozdával svou knihu, na níž pracovalo zhruba 200 osob, s názvem: „O čem sním, když náhodou spím“.)

Málokdo to dnes přizná: Zlínský kraj, byť patří k okrajovým regionům ČR, měl vždy velký význam pro celostátní politiku. Platilo to od dob První republiky (díky T. Baťovi a jeho rodině), přes období komunistického režimu (působili zde A. Indra, M. Jakeš či R. Hegenbart) až po naši přítomnost. Bohužel – politici, kteří tento region zastupují v dnešním parlamentu, představují spíše „béčko“ či „céčko“. A někteří přímo „žumpu“.

Z tohoto kraje pocházejí samé problematické figurky, např. vesnický podvodník O. Benešík (KDU-ČSL), skandály ověšený P. Gazdík (STAN) či neslaný a nemastný starosta Uherského Hradiště S. Blaha (ODS), který se svou neschopnost při řešení "koronavirové" krize pokoušel „přebít“ účastí na zmateném poslaneckém vyšetřování „kauzy Bečva“. (V ní se velice nešťastným způsobem angažoval i Hurvínek ze Suché Lozi – P. Gazdík.) Současní zástupci Zlínského kraje jsou v naprosté většině ostudou jak tohoto regionu, tak i celé ČR. V lepším případě lze o některých z nich hovořit jako o „neviditelných“ poslancích a senátorech.

─────

Expremiér A. Babiš již nějakou dobu objíždí jednotlivé regiony ČR. Dne 20. 6. 2022 jeho obytný automobil zaparkoval přímo před radnicí ve Zlíně – na náměstí Míru. A je samozřejmé, že se u něho záhy objevila skupinka vytrvalých Babišových odpůrců. Kupodivu však přišlo i mnoho podporovatelů tohoto politika. Člověk by očekával, že po osmi letech politického angažmá se bude počet Babišových příznivců snižovat, ale opak je pravdou. „ANO 2011“ momentálně vede žebříček stran, které by znovu uspěly ve volbách.

Své parkovací místo A. Babiš nezvolil náhodou: primátorem statutárního města Zlína je totiž člen Babišova politického uskupení „ANO 2011“ – Jiří Korec. Na jeho adresu jsem zatím nikdy nemusel napsat nic kritického. Nedávno jsem dokonce primátora J. Korce pochválil za to, že se velmi vstřícně postavil k připomínce 700. výročí města Zlína. Nechal dokonce velký transparent k tomuto výročí umístit hned vedle budovy zlínské radnice.

[Na toto výročí jsem v předstihu upozornil již vloni na podzim v několika svých článcích v SN. Mrzí mě pouze to, že podobně aktivně nepřistoupil zlínský magistrát k obdobnému výročí sousedních Malenovic. Jednalo se o 700. výročí nejstarší písemné zmínky o tomto městečku v roce 2021. Z Malenovic totiž pocházím, a proto to beru jako velké „minus“ zdejších komunálních politiků. Aspoň že 700 let města Zlína dostalo náležitou publicitu. I když i tady by se dalo leccos vylepšit!]

A teď pár slov o tom, co se to vlastně dne 20. 6. 2022 před zlínskou radnicí odehrálo. Zevrubně se o tom rozepsala občasná přispěvatelka Jenny Nowak (jak krásné české jméno!) Šafrovy mediální „žumpy“ zvané „Forum24“, a to v článku s titulkem „Babiš ve Zlíně ukázal pravou tvář. Na své kritiky křičel a nadával jim.“ (Forum24, 21. 6. 2022)

Na akci byl přítomen rovněž místní písničkář Zbyněk „Ziggy“ Horváth. Skupinka jeho příznivců si s sebou přinesla již několik let používané transparenty. (Oceňuji, že šetří naše lesy a nepotřebují vymýšlet žádné nové slogany.) Ty jejich transparenty se hodně podobají kdysi populárním „červeným kartám“ proti prezidentu M. Zemanovi. Že by to byl tentýž výrobce? Ani bych se nedivil u této málo přemýšlející části naší společnosti. Tam, jde je „dutý leb“, žádné myšlenky nečekej!

Nápisy na těchto transparentech hlásaly toto: „STOP Babišovi[!]“, „Udavači StB[,] stydíme se za tebe[!]“ nebo „Všetci kradnú, iba ja čerpám“. (Chyby jsem dal do hranatých závorek.) Ziggy Hortváth býval kdysi občanským aktivistou. Před podzimními volbami se stal kandidátem na funkci starosty obce Spytihněv, a to za STAN. Být na jeho místě, kandidaturu bych okamžitě odvolal. Jak znám poměry na Zlínsku, stejně ho po všech těch skandálech „stanařů“ nikdo volit nebude. Ani další podobné kandidáty, které se Gazdíkovi podařilo nalákat na kandidátku STAN.

Horváth prý přišel na zlínské náměstí Míru proto, aby A. Babišovi sdělil svůj názor a výhrady k jeho počínání. No – proč je raději nesděluje P. Gazdíkovi, s nímž v r. 2020 kandidoval do krajského zastupitelstva. (Gazdík byl tehdy volební „jedničkou“ za STAN.) Je proto logické, že se Babiš na tohoto zoufalce, který není schopen vnímat politickou realitu, obořil těmito výrazy: „Pucflek, zoufalec“. Následovala sprška dalších slov: „Neotravujte tady!! nebo „Běž do p*dele!“

Přiznám se, že i já bych tohoto zoufalce, Z. Horvátha, poslal tam, kam i císař pán chodil sám a pěšky. Je zřejmé, že tento člověk zcela ztratil i poslední zbytky soudnosti. Kandidovat za tak profláknutý, „mafiánský“ spolek, jako je STAN, může doopravdy jen člověk ducha mdlého.

A cože to Horváth řekl Babišovi? Posuďte sami: „Pane Babiši, já bych se vás rád zeptal na jednu věc. Přijde vám patřičné, že člověk, který je obžalovaný z tunelování evropských fondů a usvědčený udavač StB, se vyjadřuje k lidem, jako je pan Rakušan nebo Gazdík, kteří nejsou podezřelí kvůli obvinění?“

No – na to panu Horváthovi rád odpovím: Nevidím žádný důvod, proč by se A. Babiš ani kdokoliv jiný nemohl vyjadřovat k těmto dvěma politikům STAN. Vzhledem k současné aféře P. Hlubučka a k demisi P. Gazdíka je to naopak očekávatelné. Jistě totiž není daleko chvíle, kdy i dotyční pánové budou z něčeho obviněni. Těch průse*ů okolo tohoto podivného politického spolku je totiž tolik, že jinak to ani skončit nemůže.

Expremiér A. Babiš na krotký dotaz Z. Horvátha zareagoval takto: „Vážení občané, tenhle člověk je pucflek Gazdíka. On kandidoval za organizovaný zločin STAN. Kokain! Konspirace. Korupce. (…) Byl tady před volbami tenhle zoufalec nominovaný Gazdíkem a on má tu drzost sem znova přijít. Na shledanou!“

Osobně se divím Z. Horváthovi, že se takto znemožňuje. Lidi nejsou blbí a volit ho stejně nebudou. Ani Gazdík mu žádnou „trafiku“ nezajistí, protože bude mít sám problém uživit kupu dětí, které si stačil udělat, když se mylně domníval, že bude navěky politikem, přisátým ke státnímu „cecíku“. Tyto idylické časy podobným vyžírkám, jako je Gazdík, končí. Brzy se budou tito „vyčůránkové“ pakovat ze Sněmovny a budou se muset začít živit poctivou prací.

Panu Horváthovi, který má mnohem vyšší úroveň jazykových vyjádření než „pologramot“ Gazdík, dám přesto dobrou radu: Ať nejprve navštíví „očaře“ a „ušaře“. Pokud nenajde pomoc u nich, doporučuji ještě návštěvu u psychiatra. Ten by mohl zvolit nějakou účinnou medikaci na jeho „unavený“ mozek. Pak už by to bylo jedině na delší pobyt ve známé léčebně v Kroměříži.

Na výše popsané akci ve Zlíně se podíleli i lidé z profláknutého spolku „Milion chvilek“, který před loňskými volbami tak usilovně pomáhal Fialovi ke zvolení. Teď o něm nebylo delší dobu vůbec slyšet. Ale jak se zdá, neusnuli na vavřínech: Možná se již taky chystají na nové volby. Ty předčasné již klepou na dveře a dohánějí Fialovy politiky k šílenství. Když v nich neuspějí, budou muset začít konečně někde pracovat. Pro řadu z nich to bude poprvé v životě.

Co se týká onoho spolku „Milion chvilek“, s nímž už M. Minář nespolupracuje, konkrétně se ve Zlíně objevil jakýsi Milan Kubelka. Autorce článku J. Nowak vadilo například i to, že se okolo Babišova „obytňáku“ pohybovala spousta mladých lidí. Závist politiků TOP 09, k nimž autorka patří, docela chápu. Na jejich akce by nepřišla ani noha. Čemu se tedy diví? Ukazuje se, že Babiš dokáže oslovit i mladé lidi, kdežto „ukrajinský“ premiér P. Fiala vůbec nikoho. Může si za to sám. S charismatem lahve od okurek to ani jinak nemůže dopadnout. To je celé, paní Nowak. (Zajděte si na matriku a požádejte je tam, aby Vám dali nějaké normální jméno!)

three-monkeys.jpg

Popisek: Že by se i Ziggy Horváth řídil chováním těchto opiček? Kdoví? Když nevidí a neslyší nic o tom, co se děje v jeho „rodné“ straně, STAN, pak nejspíš ano.

─────

Jmenovaná autorka zakončila svůj článek citací toho, co „Ziggy“ Horváth napsal jako zhodnocení své akce ve Zlíně na sociálních sítích. Komentovat jeho slova nebudu. Byla by to jen ztráta času. Je mi z tohoto nešťastníka, který není schopen vnímat, co se okolo něho odehrává, smutno. Již v Písmu svatém se píše o tom, že k největším Božím trestům patří ten, kdy je dotyčná osoba postižena slepotou: nejen tou fyzickou, ale i tou duševní.

Z. Horváth napsal: „Přátelé, demokraté, děkuju vám všem tady za úžasnou podporu. Byl to můj další ponor do žumpy, ale stálo to za to. Stejně jako vy jsem hrdý na naši demokratickou vládu a neodmyslitelně i na hnutí Starostové a nezávislí – STAN, s nímž jsem se před dvěma lety rozhodl spojit síly. Svého rozhodnutí v nejmenším nelituji. Další setkání s obžalovaným expremiérem Babišem mi připomnělo, co tady do nedávna vládlo a jak úžasný je život v právním státě s nesrovnatelně vyšší politickou kulturou.“

Tak nevím. Zdá se, že se tady někdo zbláznil! „Právní stát“ s „mafiány“ ze STAN? To je nějaký vtip? Když někdo touží po korytu, je schopen nevidět a neslyšet úplně všechno. Jen aby Ziggimu to koryto vyšlo. Moc bych mu to přál – za jeho spravedlivý boj za svobodu a demokracii. Jen se obávám, že nebojuje na té správné straně barikády a že se přestal řídit zdravým rozumem, na který se politici P. Fialy před volbami z října 2021 tolik odvolávali. Inu, na podzim budeme vědět víc. Také to, zda se Ziggy skutečně stane novým starostou Spytihněvi.

[V katastru této obce vzniklo v 11. století známé „břetislavské“ hradiště, které zde jako součást svého administrativního uspořádání „povelkomoravské“ Moravy nechal vybudovat „český Achilles“ – kníže Břetislav I. (†1055). Už kvůli této archeologické památce si obec Spytihněv zaslouží dobrého starostu, který bude svědomitě pečovat o dědictví našich předků. Pár kilometrů na jih leží slavný velkomoravský „Velehrad“ (= Staré Město u Uh. Hradiště).]

22. 6. 2022

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Nový proces à la R. Slánský v hlavní roli s P. Hlubučkem? Nelze vyloučit!

Toxický, mafiánský „hnus“, který se vyvalil v souvislosti se zatčeným náměstkem pražského primátora P. Hlubučkem (STAN), se mezitím rozlévá po celé Praze a brzy i po celé republice. Připomíná to známou pohádku „Hrnečku, vař!“. Skandálem jsou zasaženi nejen politici STAN, ale už i TOP 09 a ODS. Není divu! Vždyť to jsou přece „hoši a děvčata, co spolu mluví“! Věděli o všem mnoho měsíců, možná i let, ale drželi „basu“ v naději, že se to podaří ututlat a díky V. Rakušanovi na vnitru úspěšně zamést pod koberec (s pomocí poslušného policejního ředitele M. Vondráška). Jistě není všem dnům konec a brzy budeme vědět víc: Až všichni, kteří jsou v tom „namočeni“, promluví. Je to jen otázka času.

Během léta tady můžeme mít aféru srovnatelnou se „spikleneckým centrem“ v čele s někdejším generálním tajemníkem R. Slánským, který si taky myslel, že je nedotknutelný a všemocný. Ještě v srpnu 1951 všichni oslavovali jeho padesáté narozeniny. Za čtvrt roku nato byl (v den narozenin předsedy KSČ K. Gottwalda) zatčen, dlouhé měsíce vyslýchán ve věznici StB v Kolodějích, odsouzen k smrti a nakonec popraven (†3. 12. 1952). Jeho popel nechali komunisté cynicky rozsypat na zledovatělé silnici kdesi za Prahou. Za pár měsíců si budeme připomínat 70. výročí tohoto soudního procesu, který vstoupil do dějin jak rozsahem zatčených a odsouzených osob, tak i počtem vynesených absolutních trestů. Celkem čtrnáct hlavních viníků (další byli souzeni v tzv. následných procesech) bylo židovského původu: 11 z nich skončilo na šibenici.

Rovněž my bychom se brzy mohli dočkat obdobného procesu. A možná i obnovy trestu smrti. Mělo by to skvělý výchovný efekt. Nejrůznější lumpové a dacani, kteří se slušným občanům vysmívají do obličeje, by si začali dávat pozor a možná by přestali škodit. Účinný prostředek k umravnění a odstrašení zločinců potřebujeme. Jinak se z naší země brzy stane další Palermo v režii nejrůznějších P. Hlubučků, jejich „kámošů“ a dalších přicmrndálků.

23. 6. 2022

‒ RJ ‒

─────

Odkaz na starší článek, kde se píše o Z. Horváthovi:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2020/pozdrav-od----hurvinka----ze-suche-kozy.html

Články k 700. výročí města Zlína:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2022/zlin-si-pripomnel-700-let-sve-existence.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/700-let-malenovic-a-zlina--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/700-let-malenovic-a-zlina--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2022/hotel----zlin----ve-zline--to-nevymyslis-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-8-2020/tonouci-j.-cunek-se-chyta-kazdeho-stebla---.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.

(P. O., 15. 2. 2024 16:00)

Je nanejvýš humorné a očividné, jak se tenhle člověk snaží (nejspíše jen sám pro sebe, protože tento článek je naprosto irelevantní) působit intelektuálně, přičemž článek naprosto postrádá řád a kontinuitu (např. oslovování účastníků).