Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.ročník setkání přátel z FDL

5. ročník setkání přátel z dětství z Fučíkovy čtvrti, Domů a ul. Luhačovické.

Poslední srpnovou sobotu 2017 se konal 5. ročník setkání přátel z dolního konce Bojkovic. Možná, že konec školních prázdnin ne každému vyhovoval, ale přesto se nás sešlo téměř čtyři desítky. Jako vždy bylo prvotní setkání u studny na Fučíkovce, kde jsme se vzájemně přivítali a sdělili si první dojmy po dvou letech od posledního setkání. Protože ne všichni měli zájem jít na Hvězdu, tak jsme udělali společný snímek u třetího činžáku. Tentokrát nám počasí přálo a nebylo nutné hledat úkryt pod střechou místního obchodu. Novinkou bylo to, že poprvé mezi nás přišel Laďa Malec a z těch úplně nejstarších přišla za námi pouze paní Čubíková a z okna nás vítala paní Pušková.

Okolo poledne jsme se přesunuli na Hvězdu, kde byl zabezpečen oběd a kde jsme strávili zbytek dne našeho setkání. Před obědem vystoupil s technickými poznámkami F. Jančařík a zároveň jsme si odhlasovali, že se budeme scházet až po třech letech. Oficiální zahájení provedl Míra Ševčík, který přivítal účastníky setkání a vzpomněl ty, kteří naše řady od posledního setkání navždy opustili. Jedná se o Pavla Šota a Zdenu roz. Bílou. Po obědě se vytvořily debatní skupinky, jejichž složení se postupně měnilo. Dva roky od posledního setkání je dost dlouhá doba, tak bylo o čem si povídat. Po nějaké době povídání oživil naše setkání disdžokej Mira Pekař a hudbou různých žánrů nás vybídnul na taneční parket. Tímto se volná zábava rozjela naplno, čas utíkal jako voda a jednotlivci, co byli z daleka se s námi postupně loučili. Podle informací, které jsem dostal, tak několik vytrvalců odcházelo až po půlnoci. Toto částečně jubilejní setkání nelámalo sice početní rekordy, ale i tak si myslím, že byla atmosféra výborná a všichni co jsme se zúčastnili, jsme měli dobrý pocit.

PS. Fotografické momentky se nachází ve fotogalerii, která je připojena k tomuto článku. Snad se tam každý najde. Děkuji tímto fotografům Petru Vaňharovi a Helence Kovačíkové za foto.

Ať žije 6. ročník a jen připomínám, sejdeme se za tři roky, tzn. v roce 2020.

Za přípravný štáb F. Jančařík

 

 

Náhledy fotografií ze složky 5.ročník setkání přátel z FDL

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 77596
Měsíc: 783
Den: 6