Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český jazyk? Leda hovno...

43.jpgŽe se vám ten název nelíbí? No, já však neříkám, že se vám líbit musí. Ale vezmite si to takhle - je to krutá realita, no, krutá... Jak pro koho.

   A vo čem, že to melu? No přeci vo tom, že světu dneska vládne angličtina. Nepopírám, že jako češi bysme měli češtinu umět, ale na druhou stranu, vemte si, že dneska už se bez angličtiny neobejdete... Takže čeština pomalu, ale jistě směřuje do kytek.
   Zrovna teďkonc jsem četla článek, kde byla čeština vychvalovaná až do nebes. Já bych ji poslala někam - tu češtinu. Pravdou totiž je, že já mám radši angličtinu. A to ve všech ohledech.
   Jsem divná? Možná, ale myslím, že za nějákou dobu (Ano, může to být stovky let...) půjde čeština do kytek a svět ovládnou jazyky jako angličtina a ruština. Takže bych ten český jazyk zas až tak vážně nebrala.
  
   Navíc, na netu můžete vidět, např na blog.cz, jak ta čeština upadá a jak lidi píšou takovým tím hnusným písmem, co nejde přečíst. No, nemyslíte, že to má do češtiny dost daleko? Já myslím, že ano.
   Jo, teď se na mě slečny, co tak píšou, slétnou, budou mě hnát, že toto je přece in a kdesi cosi... A víte, co vám na to řeknu? Běžte do prdele, to není čeština, ale jakási hatmatilka, která nemá hlavu, ani patu.

   Čeština není špatná, ale já osobně mám radši angličtinu. Už to zašlo až tak daleko, že anglicky dokonce přemýšlím. Zdá se vám to divné? To klidně může. Ale já holt jiná už nebudu. Nelíbí se vám, co tady píšu? Tak mi řekněte, co si myslíte a můžeme to prodiskutovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odpověď

(alfa, 8. 12. 2018 12:58)

Ty si ale blbka.....odjeď radši do Bruselu

Re: odpověď

(annelfwind, 8. 12. 2018 14:30)

Proč zrovna do Bruselu?