Čokoládový (straciatella) cheesecake bez lepku
Ingredience:
Korpus:
1 balíček bezlepkových piškotů (120g)
1 balíček bezlepkových žloutkových věnečků (100g)
1 balíček bezlepkových kakaových věnečků (100g)
1 banán
1 jablko
rozpuštěné máslo dle potřeby
Náplň:
2 tvarohy ve vaničce
200g zakysané smetany
200g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
Posypka:
Celi hope oplatka
Granko
Postup:
Dortovou formu vymažeme máslem. Piškoty a věnečky rozemeleme v robotu nebo rozdrobíme, přidáme rozmixované jablko, banán a rozpuštěné máslo, vypracujeme a celou směs lehce roztlačíme po formě a do krajů. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Nad párou začneme rozpouštět čokoládu. Mezitím si v misce vyšleháme zakysanou smetanu s tvarohy a vanilkovým cukrem. Nakonec postupně zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Potom nalijeme na korpus a uhladíme. Posypeme nastrouhanou oplatkou. Ještě malinko posypeme kraje a střed Grankem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.