Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky v Rybářské řádu 2013

4. 1. 2013

421 073 VLTAVA 21 - 22, ÚDOLNÍ NÁDRŽ HNĚVKOVICE

Při lovu dravců na bójku je povoleno lovit jen tak, aby vnitřní třetina toku zůstala volná. Pokud chce lovící umístit nástrahu s bójkou ve třetině toku u protilehlého břehu, musí být vlasec (šňůra) ve vnitřní třetině toku zatížen tak, aby neomezoval plavidla v plavební dráze.
Označování krmných míst je zakázáno s výjimkou tyčových bójí v přilehlé třetině toku. Tyto bóje musí být po skončení doby lovu z toku odstraněny.
Nejmenší lovná míra sumce velkého je stanovena na 90 cm.
Horní míra u kapra obecného je 70 cm.

Lov ryb s režimem 24 hodin je povolen v době od 16. 6. do 31. 8. včetně:
a) Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 00.00 hod do 04.00 hodin osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
b) Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hodině zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nové datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
c) Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, která se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (čl. 3.13 a čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).