Finanční prostředky ze vstupného do dětských domků nebo z aukce a následného prodeje celého domku jsou použity na stavbu domova pro potřebné.

Americký projekt Playhouse fantasy tak slouží k budování a udržování bydlení, kde bezdomovci, rodiny i jednotlivci mohou načerpat síly a odpočinout si.

Domky mají představovat americký sen v malém měřítku. Nesmí chybět bílý plot a v interiéru velká obrazovka.

Domky mají představovat americký sen v malém měřítku. Nesmí chybět ani bílý plot.

FOTO: fotobanka Profimedia

Americký sen vedl k důrazu dnešní společnosti na hmotné bohatství, kterým se má měřit lidské štěstí. Tyto domky jsou toho ukázkovým příkladem.

Domky jsou příkladem amerického nevkusu
 

Po architektonické stránce jsou domky neuvěřitelně kýčovité. Přitom by stačilo, aby se koncept držel střídmosti, která sluší i dětským hračkám, stejně tak jako domkům na hraní.

Žalostné je, že podobné projekty zastírají základní problém. Zjištění, že se potřebným nedostává pomoci se neobrací ke státní moci, ale k laické veřejnosti. Infantilní domky pak žádnou dlouhodobě perspektivní spásu nenabídnou.

Jeden z amerických kýčovitých domků na hraní.

Jeden z amerických kýčovitých domků na hraní

FOTO: fotobanka Profimedia

Organizace HomeAid vznikla v roce 1989 a s pomocí velkorysých stavitelských týmů, které věnují čas a prostředky k vybudování jedinečných domů, dodnes pomohla přibližně 100 tisícům osob najít přechodné ubytování.

Venkovský domek je řešen jako malý dětský ranč.

Venkovský domek je řešen jako malý dětský ranč.

FOTO: fotobanka Profimedia

Domky jsou prodávány movitým občanům, kteří chtějí finančně pomoci potřebným i udělat radost svým dětem. Mají velmi malou plochu a lze je umístit relativně kamkoli. Uvnitř jsou vybaveny plochou obrazovkou a zábavními systémy a videohrami.

Domek, ve kterém si děti mohou zahrát na hasiče.

Domek, ve kterém si děti mohou zahrát na hasiče.

FOTO: fotobanka Profimedia

Pro děti zbohatlíků jsou domky vzorem toho, jak by měly a mohly v budoucnu žít. Jejich koupí se sice přispěje na pomoc potřebným, místo relativně nepotřebného a kýčovitého domku by ale mohly ideálně vzniknout hned dvě bytové jednotky.