Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chov akvarijních rybiček

26. 10. 2010

 

Co by bylo potřeba pro rybičky:akvárium, filtr, teploměr,nechlorovanou vodu, světlo,speciální dekorace do akvária, krmení (vše seženeš v jakémkoli  zvířecím obchodu)

Klady:

Vhodné pro alergiky. Krásná dekorace do bytu. Krmení dle potřeby , ale stačí i jednou týdně. Můžeš odjet třeba na víkend a rybičky vydrží bez dozoru.

Zápory:

Musí se pravidelně čistit voda dle znečištění i počtu rybiček. Rybičky jsou náchylné na  nemoci i na teplotu vody  , to musíš hlídat. Nejde je ochočit , natož se s nimi pomazlit .

Strava

 

Potrava vhodná ke krmení akvarijních ryb se dělí do tří skupin: průmyslově vyráběná potrava, živá potrava získávavá z přírody nebo chovaná a domácí zbytky. Ryby potřebují bílkoviny, tuky,sacharidy, minerály, vitamíny a vodu. Hodnoty těchto živin obvykle naleznete na balíčku vyráběné potravy. Nejlepší cesta, jak poskytnout rybám dostatek všech živin je krmit pestrou a kvalitní stravou. A hlavně ryby zbytečne nepřekrmovat!!!

 

KOMERČNĚ VÝRÁBĚNÁ POTRAVA
Potrava pro ryby se vyrábí v několika formách - v peletách, vločkách, tabletách nebo granulovaná. Každý typ vyhovuje jinému výživovému chování ryb. Tato potrava se vyrábí z mnoha složek - z obilnin, masa ryb, zeleniny a přídavku vitamínů a minerálů.

SUŠENÁ POTRAVA
Jsem patří sušené populární dafnie, larvy pakomárů, krevetky, krill, červi Tubifex. Potrava si lyofilizací zachovává dlouhou dobu výbornou kvalitu.

ŽIVÁ POTRAVA
Sem patří jednak vodní živočichové a jednak pozemní živočichové. Nejlepším zdrojem čerstvé potrava je rybník. Použijte jemnou síťku k ulovení drobných korýšů. Pozor na larvy vážek, potápníků, pijavice a nezmary, kteří mohou vážně ohrozit vaše ryby. Spousta potravy vhodné pro ryby se dá najít na zemi. Obzvlášť bohatým nalezištěm je kompost. Větším a dravým rybám můžete nalovit kobylky, nejedovaté housenky, mouchy a jejich larvy, stínky nebo dešťovky. Zkrmujte však jen ve velmi malých dávkách, tak aby ryby vše vyjedly do posledního kousku, jinak hrozí znečištění nádrže.

OSTATNÍ POTRAVA
Mnohé ryby si rády pochutnají na zelené stravě. Můžete jim poskytnou řasy nebo kousky salátu. také mnohé potraviny z domácnosti se hodí k oživení jídelníčku ryb. Podávejte je však ve velmi malých dávkách. Vhodné jsou: malé kousky masa ( hovězí maso, srdce, játra ), kousky vařeného bílého masa, nadrobený sýr, jemně nasekané brambory, drobné kousky syrových ryb, rybí jikry, pšeničné klíčky nebo ovesné vločky.

www.akvarijnirybicky.kvalitne.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To si děláš pr*el !

(Monte-Terlos rybičky, 7. 9. 2013 16:39)

To si děláš srandu...
Všechno je zkopírovaný z webu Rybičky doma :X
Že ti to není blbý se takhle ztrapnit :X :X :X