Jdi na obsah Jdi na menu

Decoupage

27. 10. 2010

Decoupage je ubrousková technika nebo ubrousková metoda a je dnes velmi oblíbenou výtvarnou technikou. Vzory z ubrousku můžete ozdobit prakticky všechno. Decoupage, ubrousková technika Vám umožní bez zvláštních výtvarných schopností vytvářet nová netradiční umělecká díla, dekorace a dárečky.

Co budeme potřebovat:snimek-136.jpg

 

- ubrousek vlastního výběru

- nůžky

- štětec

- lepidlo (já osobně používám Herkules)

 

 

 

 

Krok 1.

  • nejprve si z ubrousku vystřihneme daný motiv. Snažíme se stříhat pečlivě. Pokud má snimek-138.jpgubrousek bílý podklad a mi jej bude opět lepit na bílou, nemusí být vystřižení až tak dokonalé (barvy splynou).

 

 

 

 

 

 

Krok 2.

  • Z vystřiženého ubrousku odstraníme dvě spodní vrstvy. Pokud vrstvy ubrousku drží snimek-140.jpgpevněji u sebe, je snazší nejprve oddělit celou potištěnou vrstvu a teprve poté vystřihovat. Totéž je vhodné udělat u drobnějších obrázků.

  •  

     

     

     

     

Krok 3.

  • Vystřižený motiv z ubrousku si teď přilepíme na vybraný předmět. Můžeme zvolit dva způsoby. První způsob je takový, že si nejprve lepidlem natřeme plochu, na kterou chceme ubrousek aplikovat a pak štětcem s lepidlem vyhladíme ke krajům. U druhého způsobu si ubrousek přiložíme a potíráme lepidlem. Musíme si však dát pozor, abychom ubrousek nepřetrhli. V každém případě ubrousek pečlivě vyhladíme.

 

snimek-141.jpg

                                                                                                  

snimek-142.jpg

snimek-143.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář