Jdi na obsah Jdi na menu
 


Autor projektu Jiří Rulc

plk. Ing. Bc. Jiří Rulc, Ph.D., v.v. (*1957)

životopis ke stažení »

Jiří Rulc

  • kynolog a historik služební kynologie bezpečnostních sborů
  • ředitel Celostátních přeborů a Mistrovství služební kynologie (2002–2005)
  • autor publikace Výchova a výcvik služebního psa PČR (2006)
  • spoluautor publikace Policajná kynológia (2009) autor publikace Dějiny služební kynologie (2010)
  • autorizovaná osoba pro přezkušování psovodů SBS
  • soudní znalec v oboru kriminalistika, specializace odorologie

Jiří Rulc se narodil v Liberci. Po absolvování vojenské základní služby nastoupil v roce 1979 do služebního poměru příslušníka SNB, kde kariérním postupem prošel všemi základními a velitelskými funkcemi od inspektora pořádkové služby, kriminální policii, speciálními vyšetřovacími týmy na vraždy až po zástupce ředitele Okresního ředitelství PČR.

V roce 1997 odchází na Odbor personální práce a vzdělávání Ministerstva vnitra ČR, kde se věnuje problematice vzdělávání, služební přípravě a výcviku policistů PČR. Zde se podílí na vydání několika metodických a učebních skript s tematikou odborné služební přípravy (Metodika výcviku na výškové práce, Metodika výcviku zásahových jednotek se služebními štíty, Směrnice k provádění záchranných prací s letadly MV, Taktická příprava policistů PČR, Metodika výcviku ostřelovačů zásahových jednotek, Metodika výcviku zásahových jednotek se zaměřením na taktickou přípravu na vozidla apod.).

Vzhledem ke svému blízkému vztahu ke služební kynologii, která ho doprovázela po celou jeho služební kariéru, přechází koncem roku 2001 na místo zástupce vedoucího odboru služební kynologie Policejního prezídia ČR, kde působí až do roku 2006. Následně odchází na Odbor mezinárodní policejní spolupráce PP ČR, kde zůstává až do roku 2008 v pozici vedoucího Kontaktního centra pro In-terpol, Europol a Sirene.

V roce 2008 po více než 28 letech ukončil služební poměr policisty a přešel na pozici ředitele Městské policie v Jablonci nad Nisou, kde působil až do roku 2011. V současné době působí jako projektový manažer v kanceláři ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje. Jiří Rulc se dlouhodobě věnuje dějinám služební kynologii bezpečnostních sborů v Československu, výcviku psovodů se služebními psy a vzdělávání kynologů. Kromě toho dlouhodobě publikuje v odborných časopisech a přednáší na mezinárodních odborných konferencích.

 

» více viz

 

Příspěvky

Kynologická činnost

 

Pořádání výstav ke služební kynologii

 

Předsedání ve státní zkušební komisi na ČZU Praha, obor Kynologie

 

Projektová činnost (autor, koordinátor, řešitel nebo konzultant)

 

Expertní, znalecká a posudková činnost

 

Publikační činnost

 

Ocenění za činnost v oblasti služební kynologie