Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2011-2012

Příspěvky

Strakonický dudák 25.3.2012

9. 4. 2012

V neděli se na zimním stadionu konal první ročník krasobruslařského závodu Strakonický dudák.  Poprvé jsme měli možnost účastnit se pohárového krasobruslařského závodu nejen  jako závodníci – zde už jsme čerpali tuto sezonu zkušenost na mnoha místech České Republiky a získali jsme mnoho cenných kovů. Tento závod byl pro nás, ale trochu jiný, neboť jsme poprvé nakoukli i pod pokličku organizačních příprav celorepublikového závodu, jakožto pořádající krasobruslařský klub.  Závodu se zúčastnila přibližně osmdesátka závodníků, což znamenalo šest hodin nepřetržitého bruslení a mnoho a mnoho hodin organizačních příprav. Ty si na svůj hrb naložil vedoucí strakonického kroužku krasobruslení Luboš Parkos, který byl současně ředitelem tohoto závodu. Dovolím si říci, že zkušenosti načerpané z jiných závodů zúročil na jedničku a po organizační stránce měl náš premiérový celorepublikový závod vše velmi dobře technicky zvládnuté.  I díky této skutečnosti si mohly nejen děti, ale i rodiče tento závod užít. Nálada v kabině byla výborná,  dokázali jsme si vzájemně zafandit a užít si domácí závodní prostředí.  Výbornou zprávou je, že i na tomto závodě se nám podařilo získat medailové umístění. Nejcenější kov si odnesla Sárinka Parkosová – kategorie Nováčci mladší B, Renatka Šebestová – kategorie Nováčci B, Honzík Ouředník – kategorie žáci mladší.  Stříbrný post obsadila Editka Horňáková – kategorie Nováčci A, Terezka Poláková – kategorie Nováčci B, Maruška Šefrnová – kategorie Nováčci mladší B.  Bronzový pohárek si vybruslila Zuzanka Švecová – kategorie Přípravka a Adélka Kůrková, která závodí v kategorii A – nováčků mladších.  Premiérovou závodní zkušenost si vyzkoušeli i naši „služebně nejmladší“ bruslaři z náboru.  Pro všechny děti byly připraveny pěkné ceny a originální diplom s bruslícím Švandou Dudákem. Tento motiv byl i na pohárech, které dostali soutěžící na medailových postech a pro ostatní závodníky byly připraveny medaile útěchy také s motivem bruslícícho dudáka.

 Závěrem tohoto článkubych chtěla všem, kteří se podíleli na organizaci závodu moc poděkovat. Velký dík patří také našim trenérkám - Ivetě Bidařové, Ivaně Andrejičové a Báře Píšové, za to jak trpělivě a zodpovědně vedou náš krasobruslařský potěr a že to nedělají špatně, bylo letos vidět na mnoha závodech. Poděkování na konci sezony patří také rodičům, za ty hodiny strávené na zminím stadionu na cestách na závody a koneckonců i za to náročné ranní tréninkové vstávání. Ale zpět k našim závodům – ještě jeden dík bych zde ráda napsala – a sice Patrikovi Šebestů, který prokázal mimořádné organizační schopnosti a na výbornnou se zhostil role asistenta vedoucího závodu a i díky němu, vše proběhlo na jedničku.  A tak jen doufám, že se nám tímto prvním Švandovským krasobruslařským závodem podaří založit novou tradici.

 

 

 

 

9. České Budějovice 18.3.2012

20. 3. 2012

Rádi jsme přijali pozvání na mezioddílový závod do Českých Budějovic. Spolu s námi zde startovali ještě krasobruslaři z Veselí nad Lužnicí. Na tomto závodu se nám podařilo udělat takové naše dva rekordy - první patří doprovázejícím babičkám - na tento závod nás doprovodily celkem čtyři babičky - fanynky a k tomu patří i náš druhý "rekord" - dovoluji si říci, že to byl závod, na kterém jsme si za celou sezonu nejvíce vzájemně zafandili a bylo nás opravdu slyšet - k čemuž také mimo jiné velmi napomohl klakson našeho pana předsedy :-) Za ocenění stojí i zvuková kulisa, kterou vytvořil celý zimní stadion Aničce Velkové, kterou pozlobila hudba. Doufám, že se nám na tuto příjemnou a soudržnou závodní atmosféru podaří navázat.

výsledky:

Přípravka:

1. místo - Zuzanka Švecová, 2. místo - Verunka Ouředníková, 4. místo - Natálka Semirádová (6 startujících)

Nováčci mladší B:

1. místo - Adélka Kůrková, 2. místo - Sárinka Parkosová, 4.místo - Maruška Šefrnová, 5.místo  - Anetka Zwettlerová

Nováčci A:

3. místo - Editka Horňáková

Nováčci B:

1. místo - Renatka Šebestová, 3. místo - Eliška Bublíková

 Nejmladší žačky B:

 Terezka Řeřábková

Mladší žactvo:

1. místo - Honzík Ouředník

3. místo - Markétka Michálková

4. místo - Anička Velková

 

8. Mladá Boleslav 11.3.2012

20. 3. 2012

Na tomto závodě náš klub reprezentovalo celkem pět holčiček - Zuzka Šveců, Maruška Šefrnů, Sárinka Parkosů, Anetka Zwettlerů a Renatka Šebestů. Tento závod měl pro nás trochu hořkou příchuť a tak se raději nebudu dále rozepisovat ...

 

7. Mariánské Lázně 3.3.2012

5. 3. 2012

Bramborový závod pro Strakonické krasobruslení se odehrál v sobotu 3.3.2012 v Mariánských Lázních, odkud jsme si domů přivezli 5 bramborových "medailí".  Úspěšný byl závod pro Sárinku Parkosovou, která si svou jízdou vyjela první místo a první místo patřilo i Honzíkovi Ouředníků. Mezi bramborovými medailisty skončila Verunka Ouředníková, Renatka Šebestová, Adélka Kůrková, Maruška Šefrnová a Editka Horňáková. Sedmé místo v tomto závodě obsadila Zuzanka Švecová a Anetka Zwettlerová. Deváté místo obsadila Terezka Poláková a desáté místo patřilo Elišce Bublíkové.

 

6.Tachovský pohár - 25.2.2012

26. 2. 2012

Na tomto závodě zažil náš klub doslova medailové žně - domů jsme si přivezli 4 první místa, 1 druhé místo a 2 třetí místa. Premiéru na stupních vítězů zažila Zuzanka Švecová, která startovala v kategorii Přípravka bez omezení věku a skončila na prvním místě. Z našich nejmladších v závodu startovala i Verunka Ouředníková, která si zajela svoji první volnou jízdu a skončila na třetím místě. Medailové posty dále patřily Honzíkovi Ouředníků, Adélce Kůrkové, která se prvním místem rozloučila s kategorií Nováčci mladší B a na další závody už náš klub bude reprezentovat v kategorii Nováčci mladší A. V kategorii Nováčci mladší B se nám podařilo vyjet všechny medaile - druhé místo patřilo Sárince Parkosové, třetí místo Marušce Šefrnové, čtvrté místo Kristýnce Vojákové, šesté místo Anetce Zwettlerové a deváté místo Aličce Kovářové. Zlatou medaili si domů přivezla také Renatka Šebestová v kategorii Nováčci B - v této kategorii startovala i Terezka Poláková - 6 místo, Terezka Šandová - 7. místo a osmé místo patřilo Elišce Bublíkové. V kategorii žačky nejmladší B Terezka Řeřábková obsadila 9. místo, Markétka Michálková byla v kategorii žačky mladší B také devátá.

 

5. Kralupská klička 11.2.2012

26. 2. 2012

V závodu jsme startovali celkem ve čtyřech kategoriích. Medailové zastoupení jsme měli v kategorii Nováčci B, kde na druhém místě skončila Renatka Šebestová (7. místo Terezka Poláková, 11 místo Eliška Bublíková - 12 startujících) a v kategorii Nováčci mladší B, kde se na třetím místě umístila Adélka Kůrková (10. místo - Anetka Zwettlerová - 11 startujících). V kategorii Nováčci A startovala Editka Horňáková, která se umístila na 6 místě (11 startujících), v kategorii Přípravka prvky si velmi dobré místo vyjela i Zuzka Švecová, která skončila pátá z 20 startujících.

 

4. 28.1.2012 - Nymburská stuha

29. 1. 2012

 

3. 29.12.2011 Strakonický vánoční závod - 3. ročník

29. 1. 2012

 

2. Velká cena Podřipska - 6. ročník 26.11.2011

29. 1. 2012

 

1. 19.11.2011 Slaný

21. 11. 2011