Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tempo 100 pro autobusy

t-100.jpgProvádíme technické prohlídky TEMPO 100 pro autobusy na dálnicích a silnicích dálničního typu ve Spolkové republice Německo

Po německých silnicích mohou jezdit autobusy rychlostí nejvýše 80 km/h. Pokud řidič autobusu chce jet po německých dálnicích nebo silnicích dálničního typu rychlostí až 100 km/h, musí prokázat, že jeho autobus splňuje předepsané podmínky. Výjimku opravňující autobus jezdit po dálnicích a silnicích dálničního typu na území Spolkové republiky Německo rychlostí až 100 km/h pak udělí příslušný německý úřad.

Až dosud se ověření předepsaných podmínek dle německých předpisů provádělo pro autobusy registrované v České republice výhradně ve stanici technické kontroly DEKRA Automobil a.s. v Praze 4, Türkova 1001 za účasti pracovníků drážďanské pobočky firmy DEKRA.

Saské státní ministerstvo hospodářství a práce se souhlasem Spolkového ministerstvo dopravy udělilo dne 30.7.1998 pověření ÚSTAVU SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ DOPRAVY a.s. ( od 15.1.2008 DEKRA Automobil a.s. ) provádět zkoušky ověřující způsobilost autobusů k jízdě rychlostí 100 km/h po německých dálnicích a silnicích dálničního typu přímo pracovníky ústavu. DEKRA Automobil a.s., je jediná mimoněmecká firma, oprávněná provádět příslušné zkoušky dle německých předpisů pro potřeby německých úřadů.

V případě odpovídajícího technického stavu autobusu a splnění podmínek dle příslušného německého předpisu lze v jeden den při návštěvě stanice technické kontroly nejen podrobit autobus kontrole technického stavu dle české legislativy, spojené s vylepením kontrolní nálepky červené barvy na zadní tabulku SPZ, ale získat i výjimku k jízdě rychlostí 100 km/h včetně vylepení příslušné plakety “ TEMPO 100 ” dle německých předpisů.