Jdi na obsah Jdi na menu

Obchvatu Rokycany - Hrádek plamenná diskuse nepomůže, politici musí začít aktivně pracovat

V týdeníku 5+2 vyšly 15.8.2013 další články k tolik kritizovanému obchvatu Rokycany - Hrádek. Paní redaktorka mě požádala o názor, který jsem ji sdělil a který si můžete přečíst po rozkliknutí níže uvedené webové adresy.

Obchvat je ve stádiu, kdy ho opravdu nemůžeme využívat. Je třeba urychleně dokončit místní komunikaci ke stávající výrobní zóně U Václava, která je zásobována zejména po nedávno rekonstruované ulici B.Němcové a následně omezit provoz těžkých nákladních vozidel po ní. To je úkol města Rokycan. Dále musí komunální a krajší politici z našeho okresu vyvinout účinný tlak na vedení Plzeňského kraje a krajskou SÚS na dokončení zbývající části, resp. 2/3 obchvatu. Především vyřešit majetkové záležitosti, požádat o vydání stavebního povolení a zajištění financování z evropských fondů, protože vlastní rozpočet kraje to nezvládne. Kdo bude připraven, bude moci evropské peníze čerpat.

V neposlední řadě je třeba se zabývat i výší nákladů, které oproti projektu z roku 2008 nepochopitlně narostly. Zde bych přivítal aktivní účast p. hejtmana, stínového ministra dopravy. Ať ukáže, že umí zajistit hospodárnou výstavbu krajských silnic, pak mu to půjde i u státních silnic. Zatím dle I.etapy obchvatu se to nepovedlo.

Miroslav Jaroš,
předseda MS ODS Radnice a radní pro dopravu PK v letech 2004-2008

http://rokycany.5plus2.cz/28144/obchvat-ma-odlehcit-obcim-ale-kdy