Jdi na obsah Jdi na menu

Náměstí bude letos zase o něco krásnější

V roce 1991 jsem navštívil Paříž. Unesen architekturou a životem jsem se vracel domů a snil o své malé Paříži v našem městečku. Tak jsme začali s barvením fasád na dolní straně náměstí. Poté to byly projekty obnovy   soukromých i městských objektů včetně rad při obnovách fasád. Směrem k Paříži jsme ušli kus cesty, ale kus je ještě před námi. Milí spoluobčané, pojďte s námi.

Každý nově opravený dům přispívá k dobré vizitce města. Dvojnásobně přispívá ten, který je opraven s citem a respektem k jeho historii. To by se mělo podařit u bývalé lékárny na horní straně náměstí vedle potravin pana Hucla. Bývalou lékárnu pamatuje asi již málokdo, o něco více lidí si vzpomene na prodejnu ovoce a zeleniny, další spíše neradi na zubařské ordinace. To  vše je již minulostí. Nový majitel se rozhodl pro citlivou rekonstrukci včetně obnovení vstupu z náměstí. Protože dnes nelze nic utajit a navíc stavební řízení se zveřejňuje na elektronickou úřední desku, tak si mnoho občanů sledujících web města mělo možnost přečíst i využití objektu, a to na kavárnu. Moc bych si přál, aby to co je kavárna Slávie pro Prahu, byla tato kavárna pro Radnice. Zatím nemá žádné jméno, to vhodné teprve majitel hledá. Můžete zkusit prostřednictvím komentáře vhodné jméno najít. 

Protože jsem dostal důvěru majitele objektu, tak jsem s radostí pro něho vypracoval komplexní návrh obnovy objektu. Právě nyní řešíme interiér pro příjemné posezení návštěvníků všech věkových kategorií. Pro zvídavé čtenáře zveřejňujeme pohled z náměstí.  

Miroslav Jaroš, autor návrhu obnovy objektu

Kavárna při pohledu z náměstí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kavárna

(Petr Blecha, 1. 2. 2011 17:20)

Ahoj, jen doufám že do kavárny bude bezbariérový vchod.

Re: kavárna

(Miroslav Jaroš, 3. 2. 2011 15:26)

Samozřejmě je kavárna bezbariérová, jinak by nebylo vydáno stavební povolení. Bezbariérový vchod bude ze dvora, jak býval vstup do zubních ordinací. Stejně tak je v objektu bezbariérové WC.