Jdi na obsah Jdi na menu

Lidé z Radnic se podíleli na stavbě v Kdyni

V době elektronických médií se něco někde šustne a hned to máme naservírované na talíři. Podobné to bylo se zprávou o otevření  Společenského a kulturního centra v Kdyni. Druhý den zpráva včetně fotografií v denním tisku. Takových to zpráv jsou miliony. Avšak zpráv, že některý z našich spoluobčanů se podíleli na něčem zajímavém, těch je skutečně hodně málo a hlavně se o nich nepíše. Proto se chceme s Vámi podělit o následující příjemnou informaci. 

Ve Kdyni otvírali Společenské a vzdělávací centrum. Téměř dvě stě let stará budova prošla  výraznou obměnou i s pomocí evropských peněz. Přednáškový sál, klubovna, městská knihovna, dětské centrum pro mimoškolní činnost dětí a potřebné zázemí všech provozů. Je třeba zmínit , že na dodávkách některých prací se podíleli i lidé z Radnicka, či přímo z našeho města. Josef Smeták dodával do celého objektu zrcadla, firma B+B kovovýroba Skomelno zase ocelové protipožární dveře, které montoval mj. T.Buchanec. Celý projekt stavby včetně dozoru během výstavby pak vypracovala firma Josefa Paška a Miroslava Jaroše. 

Všichni se svoji práce zhostili na výbornou. V níže uvedeném odkazu si můžete přečíst informaci z Domažlického deníku včetně fotogalerie.

http://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/ve-kdyni-bylo-otevreno-nove-spolecenske-centrum-20140627.html