Jdi na obsah Jdi na menu

Jak vznikal projekt mateřské školky

7. 1. 2011

Výjimka od hygieniků do roku 2010, ale i současný nepříliš kvalitní stav objektu si uvědomili někteří zastupitelé města. Protože městu chybí permanentně peníze na investice (což jsou i projekty), rozhodl se jeden ze zastupitelů města ve volném čase bezplatně zpracovat studii řešení MŠ za úzké spolupráce s vedením MŠ. Tak vznikala studie respektující veškeré požadavky na provoz předškolních zařízení a nakonec byla poskytnuta pro dopracování projektu pro územní řízení a následné podání žádosti o dotaci z evropských fondů. Tato včasná a prozřetelná příprava totiž umožnila podání žádosti v termínu, jinak by žádné evropské peníze město bohužel nezískalo.

Kvalitně zpracované podklady i žádost do 5.výzvy Regionálního operačního programu (ROP) byly podané 30.6.2009 na úřad v Plzni. V prosinci 2009 úřad rozhodl o přidělení dotace ve výši 12,5 mil. Kč. Následné napadení 5.výzvy ze strany jihočeských žadatelů způsobilo zrušení výsledků a nové přehodnocení projektů. Možná, že v někom byly obavy, zda-li náš projekt nevypadne. Od počátku jsme byli přesvědčeni, že opakovaně uspějeme, neboť projekt a žádost byly velmi kvalitně zpracovány. Nové hodnocení a schválení v listopadu 2010 nám dalo za pravdu. Město definitivně získalo dotaci 12,5 mil. Kč. Celková cena díla po výběrovém řízení je 17,1 mil. Kč.
 
Nové zastupitelstvo vzešlé z komunálních voleb 2010 tak obdrželo od starého zastupitelstva vše připravené, stačilo jediné – podepsat smlouvu na výstavbu a nebo také odmítnout dotaci. Nové vedení města se nakonec rozhodlo smlouvu podepsat. Dovolujeme si Vám předložit půdorysy z původní studie, která byl ještě dopracována k lepšímu a barevné pohledy přestavěné školky. Už jenom stihnout přestavbu do konce prázdnin 2011. Držme si palce.
Miroslav Jaroš.

Technická zpráva k MŠ ke stažení.

 

Náhledy fotografií ze složky MŠ Radnice - projekt

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář