Jdi na obsah Jdi na menu

Miroslav Jaroš diskutoval o budoucím využití fondů EU v PK

Ve středu 3.10.2012 pořádala Okresní hospodářská komora Plzeňsko v Měšťanské besedě v Plzni diskuzní kulatý stůl na téma Budoucnost operačních programů, jejich priority, možnost PPP projektů. Za ODS se ji zúčastnil současný zastupitel kraje a kandidát do zastupitelstva PK Miroslav Jaroš. Dalšími diskutujícími byli nám. hejtmana p.Ivo Gruner, a kandidáti na hejtmana - za TOP 09 a STAN p.ing. Pavel Čížek a za Koalici pro Plzeňský kraj p.ing. Petr Náhlík.

 

Pan Gruner neopomněl tvrdě kritizovat některé úspěšné projekty z evropských fondů, které byli odsouhlaseny za vedení ODS v letech 2004 - 2008. Další jeho kritika směřovala k vládě a ministerstvu pro místní rozvoj, kteří s EU nevyjednávají o podmínkách dalšího plánovacího období 2014 - 2019. Já jsem měl k dispozici aktuální údaje, které mi poskytl poslanec poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a člen podvýboru pro evropské fondy p. ing. Vladislav Vilímec a z nich vyplývá něco jiného než uvádí p.náměstek.

Jelikož jsem dostal informaci, že kulatý stůl začíná v 18:30, na besedu jsem přišel v 18 hodin. Vzhledem k začátku v 17:30 jsem se tedy vstoupil do diskuse v její třetině. Besedu si můžete spustit na uvedeném webu. 

 http://www.ohkplzensko.cz/zaznam-z-diskuzniho-kulateho-stolu-ze-dne-3-10-2012.aspx

Miroslav Jaroš