Jdi na obsah Jdi na menu
 


Retro styl

2. 1. 2011

Moc ráda bych Vám představila poměrně málo známý RETRO STYL, který ovšem poslední dobou začal ovlivňovat módu a trendy. Retro styl znamená v překladu= "Móda ovlivněná minulostí" a  vystihuje převážně šedesátá až osmdesátá léta, která se pomalu do světa módy vrací.

retrobryle1-236x300.jpg Retro móda(brýle)- Věřte tomu nebo ne, ale je zpátky hit brýlí, ketré nosili vaši rodiče či prarodiče.

Retro styl se také občas vyznačuje velkými slunečními brýlemi, brýle by měli obličej zkrášlit. V retro světě letí hnědo-červené cool barvičky s velkými tmavými obroučky.

 

 

 

 

 

 

 

 

4752.jpgRetro vizáž(líčení)- Holky žijící retro stylem se malují výstředně – málo, ale výrazně. Stačí jen použít velmi světlý podkladový make-up, doplněný ještě světlejším pudrem. Hodně výrazný odstín rtěnky, nejčastěji sytě červený, který zvýrazní krásně obličej. Na očka stačí pouze černá linka, černé oční stíny a řasenka. Typickou představitelkou Retro malování je hvězda seriálu Odložené případy Kathryn Moriss.

 

 

 

 

 

 

 

orig-12057631.jpg

Retro vizáž(vlasy)- Retro vlasy jsou výjimečné svou nepřirozenou barvou, která v podání retro dívek vypadá skvěle až přirozeně. Zdá se vám tato věta nesmyslná? Vůbec ne, přesně tak vypadají vlasy retro dívek. Vlasy se obarvují nejčastěji na tmavě hnědou nebo černou barvu, popřípadě i na blond. Z vlasů jde přitom jednoznačně vyčíst, že jsou obarvené. Sestřih mohou mít vlásky nepravidelný, stejný jako má Kathryn. Kathryn vlasy obarvené nemá, protože do retro stylu patří samy od sebe a je zbytečné je přebarvovat. Druhým typem sestřihu jsou rovné, načesané vlasy s rovnou ofinou. Ofina se k tomu všemu do světa módy vrací společně s kouzelnými čelenkami. Moc hezky vypadají tenké čelenky s puntíky.

 

 

d9145520e4_28136727_o2.jpg

 

Retro oblečení-Oblečení v retro stylu může působit staromódně, ale opak je pravdou. Retro zažívá v oblékání největší rozmach. Cool jsou převážně barvy černé, bílé a červené. Kárované, kostkované nebo puntíkaté střihy jsou teď nesmírně IN. Stačí se jen trochu odvázat. Obléct se třeba do slušivě líbezného černobílého kostýmku s červeným páskem, který vypadá fantasticky. Do retro stylu patří také proužky, úžasné jsou trika fialová, červená, šedá, černá nebo bílá.black-betty-dress-300.jpg
 

cherrycuff_300.jpg

Retro doplňky- Typickým krásným doplňkem v retro stylu je šála, která by neměla mít přes příliš výrazné barvy, ale naopak by mohla být co nejvíce vzorovaná (puntíky, kárování, kostkování…). Do módy se opět navrací dlouhé korále v černých nebo bílých barvičkách. Korále nejenže působí moc hezky a jsou zároveň v retro stylu, ale také vypadají senzačně trendy. Stejné jako s korály je to i s náramky, dřevěné nebo plastové tvary v odstínech retra jsou úžasné. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

retro styl se mi moc nelíbí

(KačulinQa, 4. 1. 2011 16:41)

No mě se retro styl moc nelíbí příjdemi takový okoukaný

Re: retro styl se mi moc nelíbí

(elii-a-ilii, 4. 1. 2011 16:43)

Děkujeme za tvůj názor...

Kde to všechno koupit

(Markéta, 13. 1. 2014 20:18)

Ahoj, mně se styl líbí, chodím opakovaně i na RETRO PLESY, ale mám stále problém s tím, kde koupit doplňky a taky s šaty, poněvadž jsem silnější a v pase pásek u mě moc dobře nevypadá ....

ahojky :D

(Ilíí ♥, 6. 12. 2011 18:06)

ahoj :D máte to tu moc hezký ;) jedna z adminek (z vás) se jmenuje Ilíí ? já taky :D*

Rada?

(www.simonamaixnerova.estranky.cz, 15. 5. 2011 10:57)

Ahoj holky, dejte semnejaký šperky-náušnice,náramky a podobně. Dělám šperky s fimo hmotou a tak bych chtěla něco do retro stylu. Sežeňte něco :-) Dík Simča

Affs<3

(AnÝ♥, 3. 1. 2011 20:45)

Ahooj tak píšu :) Jak bylo dneska?
Já teda nic moc ..Vlastně jsem to dost pokazila ..
Nevim co mám dělat... :( Tenhle rok bude pěkně na jedno velký ***...Tak já zas letím musim pp :)

Re: Affs<3

(elii a ilii, 5. 3. 2011 20:43)

neboj to se zlepsi my to ted tky nemame zrovna nejlehci ale vsechno ma svi svetly stranky

 

 


Poslední fotografie


Statistiky

Online: 1
Celkem: 64844
Měsíc: 406
Den: 8