Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homer Simpson

20. 11. 2010


Vážně je nutné ho představovat? Homer je 36ti letý jaderný technik, který se ze všeho nejvíce bojí pavoků. Miluje dobré jídlo - mezi nejoblíbenější patří americká kobliha (donut), slanina, jídlo z fast-foodů a k snídani má nejraději smažené vepřové kuře :). Jeho hloupost byla vysvětlena Simpsonovským (mužským) DNA a v jednom díle dokonce tím, že podle rentgenu zjistili, že má v hlavě zaraženou pastelku.

Hlava rodiny, hrdý otec minimálně tří dětí, šťastně ženatý s Marge Simpsonovou, která mu odpustí skoro všechno. Třeba i druhou manželku, se kterou se v opilosti oženil v Las Vegas.

Homer Simpson

Malý Homer měl celkem pěkné dětství. Až na to, že jeho matka byla rebelka a musela stále prchat před zákonem. Vesměs ho tedy vychovával otec Abe, což bylo vyhánění čerta ďáblem. Názor na něj si musí udělat každý sám, nicméně kdyby si měli lidé dotázní v průzkumu vybrat jen jednu nejoblíbenější postavu ze seriálu Simpsonovi, většina z nich by řekla právě jeho jméno.

Homerovi je 39 let (někdy se uvádí 36, 37 nebo 38), pracuje v jaderné elektrárně pana Burnse jako bezpečností technik v sektoru 7G. Nadevše miluje sledování telky, jídlo (hlavně koblihy, steaky a slaninu) a pivo Duff. Nikdy nedá dopustit na své spolupracovníky Lennyho a Carla, neustále opilého kámoše Barneyho a barmana Vočka, a pak samozřejmě na rodinu.

Často se u něj propukají zvláštní stavy mysli, kdy se nedokáže ovládat a může zapříčinit mnoho nepříjemností. Přesto ho mají skoro všichni ve Springfieldu rádi, třebaže není prototypem ideálního muže, ani pracovníkem roku. A v reálném světě ho zbožňuje snad už úplně každý. Patří mezi postavy, bez kterých by seriál nebyl tím, čím je.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář