Jdi na obsah Jdi na menu
 


NED FLENDRS

20. 11. 2010

 

Celé jméno: Nedward Flanders
Věk: 60
Rodina: Maude Flandersová (už zemřela), Rod Flanders, Todd Flanders.
Méně známí příbuzní: Dědeček Flanders , Jose Flanders a Lord Thistlewick Flanders
Častá hlášky: Hidilly-ho a Okillydokilly
Bydliště: Evegreen Terrace 740, Springfield, USA.
Zaměstnání: Jeho obchod pro leváky Levórium, který najdete v nákupním domě Springfieldu
Předešlé zaměstnání: Lékarník, vedoucí skautského oddílu, ředitel na Springfieldské základní škole
Nejlepší přítel: Bůh
Nemá rád: Své rodiče a poštovní úřad
Stav: Vdovec

Homer si od něj půjčil (vzal): Stolek pod televizi, brus, táborové vybavení, větrnou korouhev, klimatizační zařízení, grill, videokameru, (koupací) vanu

 


Ned je Homerův soused, který miluje slušnost, víru v Boha a Springfieldský kostel, do kterého chodí každou neděli. Má zesnulou manželku Maude a dva syny - Roda a Todda. Živí se jako prodavač v Levóriu, kde prodává věci pouze pro leváky. Když se zjistilo, že mu je už neuvěřitelných 60 let, přišlo se také na to, že si nikdy neužil pořádnou zábavu. Proto se v jedné epizodě s Homerem vydal na cestu do Las Vegas, aby si projednou něco užil. V opilosti se tam oženil a spolu s ním i Homer. Své nové manželky však brzy opustili.

 

Každý z nás má nějaké sousedy a každý z nás ví, jak je to s nimi těžké. Nikdo z nás to ovšem se svými sousedy nemá tak těžké, jako Ned Flanders se svým sousedem Homerem Simpsonem. Naopak nedivme se Homerovi, že nedokáže přetrpět neustále hlášky: „Zdravíčko, sousedáčku!“ a „Páček shledáček!“.

Ned Flanders

Dobrák od kosti, hluboce věřící, morálně čistý, vždy s úsměvem na tváři a ochotný pro bližního svého do ohně skočit. Ale má dvě drobné chybky – je naprosto naivní a neuvěřitelně vtíravý. Homerovi “půjčil” všechno od kladiva, přes stolek od televize až po klimatizaci. Ve skutečnosti se tyto věci postupně stávají trvalými členy Simpsonovic domácnosti a Ned už je zřejmě nikdy neuvidí.

Ned je člověk který má neustále dobrou náladu – a kdyby o ní snad měl přijít, okamžitě si jí vrátí svými nesmyslnými průpovídkami typu „Hůdyli důdily!“, „Jakpakliso vedelisi Simpsnili!“, „Gugily dugily!“ „Buenos ding-dong-diddly-dias, senor!“ a podobně. A jak jsme řekli, Ned je také hluboce věřící, velmi hluboce, snad tak hluboce že kdyby šel jen o centimetr hlouběji už by byl v pekle. Reverend Lovejoy má panický strach z řinčícího telefonu, v němž se schovává Nedův hlas s dotazem, jestli je hříchem zašlápnutí brouka.

Jako asi jako jediný v seriálu ztvárnil Boha, a to v epizodě o Simpsonovských biblických příbězích. V jednom ze strašidelných dílů byl zase pánem celého světa, což byla Homerova noční můra.

Má dvě děti, dvojčata Roda a Todda, kteří jsou pevně vychováváni v křesťanských zásadách. V porovnání s ostatními dětmi jsou ty Flandersovic jaksi “divné”. Nesmějí se dívat na televizi, musí se modlit alespoň třikrát denně a jediná videohra kterou můžou hrát je “Konvertuj Satana”. V případě ohrožení víry je oba Ned popadne a alespoň na půl roku se s nimi zavře do protateistického krytu, kde hrají člověče nezlob se.

Ned měl také manželku Maude. Zemřela však při nehodě na fotbalovém stadionu, kdy byla zasažena cca deseti tričky adresovanými Homeru Simpsonovi, načež se zřítila přes hranu stadionu a zemřela po dopadu z výšky. Ned, který byl na své ženě silně citově závislý, nesl ztrátu své manželky velmi těžce a ještě dlouho mu trvalo než se vzpamatoval a dokázal se odtrhnout od vzpomínky na ni. A stojí také za zmínku, že měl Ned také ještě jednu, Las Vegasskou ženu, kterou si pořídil při flámu s Homerem.

Jinak je Flanersovic rodina velmi rozrostá. V epizodě „Líza vegetariánem“ pořádal Ned na své zahradě rodinnou sešlost, při níž bylo na první pohled jasné, že se jedná o velmi konzervativní rodinu. Všichni vypadali stejně jako Ned.

Ned je původním povoláním lékárník ale již delší dobu pracuje ve svém obchodě jménem Leftorium, kde prodává potřeby pro leváky. Všechno od levorukého otvíráku na konzervy, přes levoruké pero a levoruké hrnky po kompletně levoruké auto. Bohužel za celou dobu existence Leftoria byly prodány pouze tři věci. I přesto neztrácí Ned naději že jednou budou všichni leváci na světě nakupovat v jeho obchodě.

Věk: 60 let
Stupeň naivity: 10/10 (nejvyšší)
Rodina: synové Rod a Tod, manželka Maude (zemřela)
Nejlepší přátelé: Bůh a reverend Lovejoy
Co miluje: svou víru, Boha, lékořicové pendreky
Co nesnáší: ateismus, hanbaté televizní pořady, satana

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář