Jdi na obsah Jdi na menu

Další seriálové novinky podzimu 2011

25. 10. 2011

heartofdixie-e1306439155326.png

Hart of Dixie

Doktorka Zoe Hart (Rachel Bilson alias Summer z OC) od malička ví, co chce. Chce se stát kardiochirurgem jako její otec. Nejspíš doufá, že tím konečně získá jeho pozornost. Její kariéra k tomu směřuje, dokud jí však nadřízený nezatrhne stáž a neřekne jí, že nejdříve musí splnit rok všeobecné praxe, aby získala cit k pacientům. Zoe proto odjíždí do malého městečka v Alabamě, odkud jí již od promoce píše místní lékař. Zjišťuje však, že je mrtvý a zanechal jí půlku své praxe. Druhou půlku vlastní Dr. Brick Breeland, který se o svou ordinaci, kde pracuje celý život, jen nerad dělí a rozhodně nemá v úmyslu slečince z New Yorku nic usnadňovat. Jejím nepřítelem se stává i jeho dcera Lemon, jižanská kráska, které se nelíbí Zoeino přátelství s jejím snoubencem George, po kterém Zoe lehce pokukuje, a jejím bývalým milencem, starostou Lavonem Hayesem. A kromě případů, které jí spíše padají do cesty náhodou, jelikož pacienti se k ní dobrovolně příliš neženou, musí Zoe řešit i svého nepříjemného a přitažlivého souseda Wadea.

Hodnocení: Sympatické postavy, pěkní chlapi a Rachel Bilson jsem měla ráda v OC. Celkem mě to chytlo. Lepší, než bych čekala. 

 

 the-secret-circle.png

The Secret Circle

Seriál inspirovaný knížkami od autorky Upířích deníků (Vampire Diaries). Upřímně, Deníky mě nezaujaly, ale na tohle jsem se těšila. Důvod? Gale Harold alias Brian Kinney z Queer As Folk. (Ačkoli jeho charakter tady je naprosto odlišný − nepříliš bystrý, za tou ženskou potupně dolízá a navíc je otcem pubertální dcery, ale budiž, pořád je to stejný fešák). Takže noční fantazie jsou za námi a teď k příběhu.

Hlavní hrdinkou je Cassie Blakeová, která po smrti své matky (za kterou může náš Gale, ale to hrdinka neví) přijíždí do Chance Harbor ke své babičce. Setkává se s partou spolužáků Nickem, Melissou, Fay, Adamem, se kterým jí to doslova jiskří, a jeho přítelkyní Dianou, kteří ji poví, že je čarodějka. Společně se snaží naučit ovládat svou moc a přijít na to, co se skutečně stalo, když před lety zemřela polovina jejich rodičů. Nic však nebude jednoduché a budou se muset potýkat i s nástrahami magie. Mezitím se i Charles (Gale) a matka Fay pokoušejí získat zpět svou moc, která jim byla odebrána.

Hodnocení: Po prvních pár dílech musím říct, že to není nic slavného, ale není to ani špatné. O něco lepší průměr.

 

new-girl-fox-zooey-deschanel110928160649.jpg

New Girl

Nový sit-com od stanice Fox. Největším tahákem je rozhodně nádherně praštěná Zooey Deschanel (500 dní se Summer, Yes Man, Stopařův průvodce po galaxii), sestra „Kůstky“ Emily Deschanel ze seriálu Sběratelé kostí.

Hlavní hrdinka Jess je potrhlá, ráda si místo mluvení občas prozpěvuje a neumí se příliš chovat (hlavně před muži). Když načapá svého přítele v posteli s jinou, nastěhuje se ke třem mužům, kteří shánějí spolubydlící. Ti ovšem teprve s hrůzou zjišťují, co si to vlastně vzali do bytu. Ale i přes Jessinu šílenou povahu si dívku oblíbí a stávají se z nich nejlepší přátelé, kteří si vzájemně pomáhají.

Hodnocení: Zábavné. Zooeyna postava i herečka samotná jsou naprosto úžasné a vtipnější, než mužské osazenstvo. New Girl sice nedosahuje kvalit sit-comových legend jako jsou How I Met Your Mother, Big Bang Theory či Přátelé, ale jedná se rozhodně o příjemný seriál. Otázkou zůstává, jak dlouho to může fungovat na samotné Zooey.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář