Jdi na obsah Jdi na menu
 


AMÁLKA (Cecilka)


 

amala.jpg22.11.2010 Včera nám dle plánu jedna moc hodná paní z Prahy dovezla fre´tulku z obory u Teplic, kde ji našla a mysleli si, že je slepá.. s tímto jsme freťulku přebírali.. Naštěstí jsme zjistili, že fre´tulka není vůbec slepá, jen strašně zanedbaná, zasvrabená, měla klíště, byla špinavá... a naprosto nesocializovaná, nezvyklá na lidskou ruku.. Do obory se dostala od jiné paní, která ji tam donesla spolu se samečkem, kterého si však po týdnu zase odnesla. asi s vědomím, že se jedná o slepou fretku tam tuto nechala.. CECILKA je však krásná freťule, vypadá na letošní mimčo, už je čisťounká a zvyká si na nový prozatímní domov a prostředí.. :-)

24.11. Musím s radostí napsat, že Cecilka je naprosto skvělá freťulka a vhodná i pro začátečníky.. Je to prostě mimino.. je strašně hravá, pořád kouká,  kam by mohla vlézt, co prozkoumat a tak.. asi si toho moc zatím holka neužila, a tak si to teď snaží vynahradit.. Je opravdu úžasná.. Včera jsem ji doma pustila s naší mladou smečkou - Peťulka a Pepíno a bylo to nádherné divadlo.. Peťka s Pepínem ji trochu zkoumali - nový objev doma - ale nikdo nesyčel, nepušil, nevřeštil, nekousal, cecaspel.jpgprostě se jen honili a zkoumali.. myslím, že ještě dnes a již spolu budou moci zůstat pořád.. tedy, než se najde nová rodinka pro Cecilku :-)  

29.11. Cecilka je naprosto skvělá.. nikdy ani náznak kousnoutí, je naprosto nekonfliktní k lidem, k jiným fretkám, opravdu je skvělá!!!!! krásná a hodná.. věřím, že nebudu problém pro ni najít novou rodinu :-) Dny tráví společně s naší fretčí smečkou :-)

1.12. Cecilka je jedna z nejúžasnějších freťulek, které jsem kdy měla v ruce.. je taková něžná.. když ji vezmu do ruky, mám sto chutí ji láskou rozmačkat.. je jako pírko.. to se nedá popsat, to byste museli zažít.. když vezmete normální fretku do ruky - držíte prostě zvířátko - ale když vezmete Cecilku - máte modré z nebe :-)

6.12. - Cecilka se také v sobotu z Brandýsa stěhovala rovnou do Prahy - k "našemu" Olorkovi.. Z Olorka je tedy kus chlapa - už má 1650 g a je nádherný.. Panička Maria s přítelem e o něho (ačkoliv je to jejich první freťulka) starají naprosto perfektně.. a Maria měla takovo radost z Cecilky, že mi je jasné, že si Cecilka nemohla vybrat lépe.. a dokonce si padli hned do oka i s Olorkem - stulili se k sobě v přepravce a spinkali čumáčkem k sobě.. pohled - balzám pro duši :-) - doma Cecilka tedy "utekla" z klece - prolezla mezi drátky - potvůrka - ale schovala se hezky do přepravky.. bude se mít skvěle :-) MARIA MOC MOC DÍKY - JSI SKVĚLÁ :-) 

21.12. Cecilka se nám přejmenovala na Amálku a má se skvěle.. Maria ji vykrmuje a kámoší se s Olorkem...Pravda, Olorek začíná dospívat, a tak se to trochu komplikuje, ale zvládnou to :-)

*****************************************************************

hratky.jpg25.02.2011 Přivezli jsme si zpět Olorka i Amálku, kvůli alergii adoptivní majitelky. Vím, že Maria by je nedala, kdyby opravdu nemusela.. :-( Olorek i Amálka jsou skvělí... od Marii úžasně vymazlení, vychovaní.... Amálka je v říji a tam půjde ještě tento týden na kastraci. Oba jsou připraveni k další adopci.

14.3. Amálka je v říji a chystáme už vcelku dlouho kastraci, minulý týden Amálka nemohla jít, protože chytla nějakou rýmičku, a tak jsme nechtěli riskovat. Tento týden to snad vyjde.. takže kastrace, stehy a pak může jít Amálka k adopci. Amálka je tedy skvělá.. naprosto úžasná... naše freťulky moc nemusí - chtěli ji dát k nim, aby nebyla sama, ale Amálka je napadá.. potvůrka.. a tak je sama, hodně běhá, je hodně společenská, potřebuje hodně lidského kontaktu - pěkně ji M. rozmazlila :-), ale o to je Amálka úžasnější :-)

16.3. Amálka je jedna z nejrozkošnější freťulke na světě.. dokáže tak strašně skákat, hopsat, vyskočit a otočit se v letu, spadnout na všechny 4 a ještě u toho kokat a vyžadovat vaši pozornost a hru, že prostě nelze odolat.. je puštěná volně  v obýváku skoro celý den.. jinak to prostě nejde, Amálka je prostě naprosto úžasná... :-)

17.3. Amálka byla včera na kastraci. Vše zvládla skvěle.. brzy již byla v pohodě. Pobydu u nás už jen po dobu léčby, a cca příští sobotu by se měla společně s Olorkem stěhovat do nového domova - k Ferdovi a Barče - se kterými se včera seznámila a vcelku si padli do oka (Ferda a Barča jsou také adoptovaní od nás - to se rodina pěkně rozroste :-)) . Moc děkujeme dvounohým majitelům :-)

18.3. Kontrola u veta proběhla v pořádku, Amálka dostala ATB a tak se léčíme.. s Amálkou to není problém, je tak úžasná, něžná, hravá, skotačivá, že je radost být v její přítomnosti :-)

23.3. Amálka a Olorek už pomalu "balí kufry" a v sobotu by se měli stěhovat.. budou nám chybět.. oba patří svou úžasnou povahou mezi nejúžasnější fretečky, co jsme kdy poznali :-) ale u P+P a Ferdy a Barči jim bude lépe a budou mít skvělý domov a skvělou fretčí společnost :-) moc jim to přejeme.  A myslím, že i M. bude ráda, že se její miláčkové dostali do super nové rodiny :-) že jo?

26.3. Olork i Amálka nás včera opustili - definitivně - a jsou u kámošů Ferdy a Barči a majitelů P+P :-) Moc díky, fakt.. adoptovat si z jednoho útulku celkem 4 fretečky, to už zaslouží metál :-) díky moc. vážně. za všechny 4 :-)

28.3. zprávy od Ferdy, Barči, Olorka a Amálky:

Ahoj všem, chci vám trošku nastínit, co u nás doma děje...cesta od vás byla o.k., amálka i olorek koukali, pospávali..doma jsme je pustili v pokojíčku, ať se trošku otrkají, samé kvokání...očuchávali se s Ferdou a Barčou přes klícku, všechno vypadalo o.k., pak šli spinkat. A ráno jsme se do toho dali, prvně hodinu létali O. a A., pak jsme jim vypustili i F. a B., všichni 4 vykládali, běhali, pusinky a tak, a pak to začalo, jeden velkej grupáč, O. by ojel i letící mouchu, ty hormony jsou silnější než on, když netahal za skřín B. tak F., F. je chudák, tahá ho O., pak se ho snaží znásilnit A. a aby toho neměl málo, tak se rozhováděla i B. a občas se s ním snaží taky pořádně vytřít. Ferďas je ale flegnoš, tak se statečně drží, včera šel za odměnu na vycházku na zahradu. Jinak jsou všichni moc hodní, běhaj 3x denně po 1-2hodinách, A. s O. necháváme v pokojíčku volně i celé odpoledne, nic neničej, jde vidět, že jsou zvyklí. To F.a B. by tam něco určitě vyvedli, musí být pod dohledem. Petr je z A. moc nadšenej, dělají spolu blbiny, salta, zápasy...O. je konzervativní, pokud mu teda nevypustíme společnost, to má zatmění, začne strašně smrdět..však to znáte, člověk aby větral hodiny...už aby se to ustálilo, zvykli jsme si, že B. a F. jsou navonění frajeři. Tak se mějte, brzy se zase ozvu a pošleme foto. S pozdravem P+P

 

srpen 2013 - dostali jsme zprávu, že Amálka zemřela. :-(

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mária - :-)

Jeej:-D ako pozerám, Olorek a Amálka sa začlenili do novej rodiny statočne:D Miláčikovia, vidím, že robia len samú radosť, heh. No jo, Olorek... zdá sa, že ani kastrácia nepomohla:) Som rada, že ste si ich vzali a dali im tak skvelý domov! u mňa bol Olorek sám v klietke, najprv preto, že Amálka bola moc malinká a utekala mi cez mriežky, a potom kvôli Amálkinej říji. Pred říjou som ich však , keď som bola doma, nechávala pustených a často Amálka zaspala v klietke u Olorka, to bolo moc krásne:-) Bolo vidno, že Olorek je v siedmom nebi, že má u seba doma slečnu! Teraz si môže užívať fretičky do sýtosti:-)
Jak to, že s Olorkom tak trepú hormóny i po kastrácii? To sa časom ešte spraví alebo mu to ostane:D?

Alena - Maria

ty si taky úžasná Maria...vím, že kdyby to jen trochu šlo, že by byli u tebe. bohužel, život je někdy takový.. ale u P+P se budou mít opravdu skvěle :-) neboj :-)

Mária - Olorek

jejda, ja som úplne prehliadla informáciu, že i Olorek má už za sebou kastráciu?? Fííha... som rada, že to zvládol takto výborne, klučina šikovný :-) Takže už to majú za sebou obaja s Amálkou, to je prima:-)
Díky moc za starostlivosť, holky, ste fakt úžasné!!!

Lucka - Re: Olorek

Mária Olorek i Amálka byli moc šikovní a zvládli kastraci na jedničku a kdyby nebylo toho že si je vezme Péťa k sobě asi by mi tu zůstali protože to jek si je vymazlila to je úžasný a oba si mojí rodinu získali natolik že stačilo ještě tak týden a byli by naši protože tak jak se chodí mazlit a vyžadují pozornost u mího chlapa prostě zabodovali a dostali se mu oba do srdíčka ale Péťa už má všechno nachystané dokonce koupili i novou klec aby měli freťule dostatek místa ani o hry s pejskem nepříjdou petra má úžasnou retrývří slečnu opravdu se budou mít moc dobře :-)

Mária - :-)

Ahojky holky, aholky Amálka a Olorku, smraďoškovia moji,

práve som dopísala mailíka a ako pozerám na stránky, vidím, že Olorek s Amálkou sa budú sťahovať už v túto sobotu? Fíha. Som veľmi, veľmi rada, že sa našli skvelí páničkovia, ktorí sa tých "mojich" fretičiek ujmú. Z popisu budúcich páničkov tu na stránkach a o to viac z mailu od teba, Alenka, som si istá, že Amálka s Olorkom pôjdu do veľmi dobrého domova k dvom skvelým ľuďom a dvom úžasným fretím kamarátom:-) Jeej, som preto šťastná :-)) Nečakala som, že sa nájdu skvelí páničkovia tak rýchlo.
No ale, priznám sa, som kapánek i smutná... :-( že k tomu muselo dôjst a nemohli ostať so mnou a Rubčou:-(
Ale viem, že im bude mo dobre:-) Tak ma to hreje u srdiečka.
Amálka,ty môj biely šašku, Olorku, buřtíku... buďte u nových páničkov hodní, sem tam vyveďte nejakú lumpárnu - nech nevyjdu z cviku:-) Rozdávajte aj im radosť!
A noví páničkovia: užívajte sí krásne chvíle v spoločnosti "mojich" anjelikov. myslím, že v týchto dvoch kožúškoch získate super mazlíkov:-)
Posielam Amálke i Olorkovi mnoho pusiniek a pohladení!
M.

Mária - Olorek a Amálka

Alenko, díky za Olorka a Amálku, moc díky... mám tu po nich prázdne klece a pelíšky:-( Furt do nich kukám, z ktorej strany sa na mňa vystrčí zvedavý čumáček :-( Daj mi na anjeliky pozor...kedy ide Amalka na kastraci, vieš už?

Jano, je pravda, že teraz, v čase říje Amálky, cítim obe fretulky i v nose. Ale, nebude to zrejme len tým. Odkedy fretky mám, som strašne často chorá (od října do ledna 5x, v podstate každé dva týždne, stále zahlienená a bolia ma spuchnuté uzliny. Až v lednu som si to začala spojovať s fretkami, dovtedy som len žila v tom, že mám strašne slabú imunitu a vonku je veľa bacilov. Keď som začiatkom února bola 10 dní u rodičov, kam som fretičky nebrala, bolo mi konečne super, čistý nos, paráda. No a keď som sa vrátila, začalo to zas. V tej dobe - začiatkom února - začala Amálka s říjou. Ono i psychika zmože hodne, od toho ledna, odkey som si začala fretky spájat s tými chorobami (pred fretkami som bola chorá raz-dvakrát ročne), som sa hodne sledovala, takže i tým to môže byť. Neviem. Rozhdoovanie bolo desne ťažké :-(

Jana B. - Re: Olorek a Amálka

Maruško, je mi líto, že to s fretečkami nevyšlo. Když nepomůže ani kastrace, nedá se nic dělat. Vím, že jsi se moc snažila najít řešení, ale život nám to někdy naservíruje jinak, než chceme. Měj se krásně a hlavně buď zdravá.

Hanka - Amálka a Olorek

Je mi moc líto, že to takhle dopadlo.. :-( Je hrozné, když člověk ty chlupáčky miluje nadevše, jsou pro ně všechno a on je memůžou mít u sebe.. :-( Snad tedy najdou stejně milující paničku, jako byla Mária :-)

Aďa - :-((

Aj keď ťa Mária nepoznám,je mi ľúto,že život prináša aj takéto nepredvídané situácie...musí to byť pre teba ťažké,keď vždy čakáš,že odniekiaľ pribehne Olorko,alebo Amálka...
trochu som v kútiku duše dúfala,že tiež prídeš na víkend s fretkou,aby sme sa spoznali...Je mi ťažko aj za teba...

Alena - :-(

Ahoj Maria, Olorek i Amálka jsou u Lucky, včera jsem se s nimi pomazlila, u Lucky s proběhli, Olorek prošmejdil celý byt včetně kocoura :-). Nechala jsem je u Lucky protože Lucka má míň freteček a tudíž víc času na ně, já tu mám samé "zlobivky" - Dorotku, Rozárku, Xaviera, Shreka, kterým se musím hodně věnovat, protože nikoho jiného nesnesou... a tak když jsou freťulky hodné jako ty tvoje, je jim u Lucky lépe než u mě.. :-) Chtěla bych nechat vykastrovat Amálku, Barušku a naši Fifču v sobotu, kdy na ně budu mít potom více času a hlavně celý den a noc a další den :-) Neboj, dám vědět :-) Vím, že je to pro tebe velmi těžké... nikdo mi nepsal delší dopisy a více se neptal než Ty :-) jsi skvělá holka a mám tě ráda :-)

Korky - :-(

Ach, to ma tak strašne mrzí :-( Tešila som sa, že na jar podnikneme tú dlho plánovanú vychádzku a Vilko získa nových fretčích kamarátov.
Moc na teba, myslím, drž sa...
Katka a Vilík

Jana B. - alergie

To je škoda. Tak Vám to v Brandýse všem slušelo.
V poslední době se setkávám s případy, kdy jsou lidé alergičtí na říjné freťulky. Znám zdrav. sestru z veter., která když přišel do čekárny říjný freťák (u ostatních byla v pohodě), během chviličky nemohla dýchat.Nemůže to být i tento případ? Třeba po kastraci obou zvířátek problém s alergií přejde. Ale také nemusí, to je fakt.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2831425
Měsíc: 29807
Den: 1104