Jdi na obsah Jdi na menu
 


MADLENKA

p1010054.jpg16.7. MADLENKA (adoptovaná - dostali jsme samičku - nalezence z Turnova.. Je moc hodná, je v říji. Jen co bude trochu lepší počasí - myslím chladněji, bude moci jít Madlenka na kastraci.. Madlenka je tak hodná, že se to nedá ani popsat...v podstatě si s ní můžete dělat co chcete... Je moc mazlivá, kouzelná... Ale nemá moc ráda ostatní freťulky... třeba se to časem poddá, ale zatím se snaží je kousnout :-( 3.8. Madlenka je dnes na kastraci, držte palce, ať vše holka zvládne :-)

4.8. Madlenka měla obrovský zánět dělohy, vet mi ukazoval, co vše Madlence vykastroval.. to byste nevěřili!!!.. měla dělohu se zánětem ve velikosti 30kg fenky ...ukazoval mi to pro srovnání, fenku ten den kastroval také a také jsem viděla dělohu fretky, jak má vypadat v normální velikosti.. ...bylo to neuvěřitelné, kam se to do toho malého tělíčka mohlo vejít.. a hlavně měla Madlenka skoro na mále....:-(. Teď má propadlé bříško, jak jí najednou splasklo vyjmutým obrovským zánětem a musíme ji o to více hlídat, a další léčba bude dlouhodobější... Madla je skvělá, drží se suprově :-)

5.8. Madlenka nám dělá starosti, je strašně hubená a nechce papkat.. včera jsme jí krmily stříkačkou, tak něco pojedla, snad se nám podaří jí dát dohromady.. 

8.8. Madlenka se lepší, po víkendu stráveném na jídle z injekční stříkačky dnes konečně začala sama papkat.. sice jen dietní kaši, ale i to je úspěch. Začínáme mít naději, že to bude dobré :-)

12.8. Madlenka bych řekla že se na mě totálně upjala.. je moc milá, když je se mnou sama.. Olizuje mě, nejraději stále papká ze stříkačky, ale myslím si, že už je to psychická záležitost, před den normálně papká z misky.. stále jen dietní rekonvalescenční kaši, ale už není kost a kůže a je z ní krásná freťulka.. teda zatím.. začíná pořádně pelichat, jako Lízinka, za chvíli bude holá.. :-) ale i po kastraci jí už vyholené místo začíná dorůstat, bude to dobré.. jen se s nikým nesnese.. ani s fretkami, lidi jo, to bere, nekouše.. ale jakmile ze mě cítí jinou fretku, syčí na mě a vůbec ke mě nechce.. musím ji vyndat, pomazlit a už je zase vše dobré.. každý večer spolu usínáme, a to je Madlenka velmi spokojená.. :-) je to moje zlatíčko nad zlata, asi jako Hubert :-) Ale zkusím už i jiné papu než kaši, myslím, že už by to mohla začít zvládat :-) V každém případě nejhorší máme za sebou, rána po kastraci se hojí velmi dobře a příští týden vytáhneme stehy :-) Mám z ní radost, zvládla to holka moje :-)

16.8. S Madlenkou jsme o víkendu cestovaly, je miloučká, úžasná, hodná, někdy ze strachu přikousne, ale ne moc.. ale...co je nejhorší, stala se na mě naprosto závislá.. cestou v autě mi spí na klíně, celý den je spokojená jen když je se mnou, a co se jídla týče, sama nejí, jen se nechá krmit kaší.. nevím nevím, co s holkou malou budu dělat.. budu ji muset postupně nějak donutit aby jedla sama a už i něco jiného než kaše.. začala pelichat jako Lízinka, stává se z ní krásná ošklivka :-) je prostě naprosto úžasná. Ale co je nejdůležitější, i přes všechen náš strach a obavy zvládla vše skvěle, vypadá to, že to nejhorší je už za námi a už musíme jen naši "žárlivku" vrátit pomalu do normálního života :-). Žárlivku proto - že když ze mě cítí pach jiné fretky, syčí na mě, prostě si mě naprosto přivlastnila.. Asi by potřebovala do rodiny, kde by byla sama fretka asi sama jako domácí mazlíček vůbec.. pak jako společnice bude úžasná.... jinak mám obavy, že by mohla dělat problémy.. no, uvidíme, nejdřív se musí naučit sama jíst :-)

18.8. Jóó Madla.. ta se pěkně rozmazlila, celá vypelichala, ale už jí roste nový kožíšek... s lidmi vychází vcelku v pohodě - když si na ně zvykne, ze zvířat nesnese vůbec nikoho, útočí jako divá.. řekla bych, že se cítí ohrožena a bojí se. Jinak dokáže být stále na rameni, umýt se mnou celé nádobí, čekat před vanou až se vykoupu, je to takový oddaný pejsánek.. :-) pak se nechá nakrmit a jde spinkat :-) je tedy velmi čistotná.. její klec nemusím téměř vůbec uklízet.. nikde ani smítka, káko zásadně na WC.. prostě je to Osobnost a Dáma (až na to rvaní)  :-) Když byste se někdo chystal mít s ní ze začátku trpělivost, bude pak velmi dobrá společnice.. :-)

23.8. Madlenka se nám lepší, začíná i sama papkat.. musela jsem nasadil radikální řešení, prostě dostala granulky a ne kaši a hotovo.. Velmi si vybírá, ale zvládá to :-) už je i celá obrostlá novou srstí, tak je taková sametová, jako miminko.. Myslím, že Madla bude moci jít brzy do nového domova, že to zvládne.. Jen je potřeba s ní mít trpělivost, je velmi milá, velmi přivykne na člověka, v žádném případě však nemůže mít zvířecí společnost.. pouze "lidskou"

24.8. Madlenka je skvělá, už normálně papká ferretky, je v pohodě -  s lidmi a je připravená k adopci :-) Narostla jí nová srst a je nádherná :-)

26.8. Včera jsme spolu s Madlou uklízeli.. ani se ode mě nehla, ne že by běhala po celém baráku jako ostatní freťule, držela se pořád u mě, mazlila se, zkoumala co dělám a když už usoudila, že jí to nebaví, zalezla si zpátky do pelíšku a jen tak mě pozorovala.. je fakt skvělá... :-)

30.08. Tak Madla je 100%tně připravená na nový domov.. je suprová, můžete si s ní dělat dokoliv, hladit mazlit, laškovat... jen je pro lidi, kteří rádi skáči, třeba přes švihadlo a momentálně ho nemají..Madla ho nahradí... Velmi ráda totiž kouše do palců u nohou, takže když je puštěná, chodí a kouše a já hopsám aby nemohla :-) nekouše moc, jen tak stiskhne, asi si vynucuje pozornost.. ale když jí mám na rameni, mohu vařit, dělat cokoliv, Madla je zlatíčko :-) Bude to dobrá a věrná společnice... Papká granule Ferret Complete a moc jí chutnají :-) je velmi čistotná, ale k jiným zvířatům se chová poměrně hystericky....ječí, pouští smardíky a útočí :-) takže, kdo chce freťulku jak má být, Madla je pro to jako stvořená :-)

1.9. moje drahá polovička má tento týden noční, a tak jsem si zase po nějaké době ustlala v obýváku na gauči s Madlenkou... je úžasná.. dokáže spát celou noc schoulená na mě v klubíčku, jen občas odběhne na WC a vrátí se... ráno mě jemně probudí, dá pusinku a jde se napapkat... je to naprosto skvělá společnice.....a moc by si zasloužila milující domov, kde by nebyla jen zavřená a měla také volnost pohybu.. je bezproblémová, může být doma volně.. je naprosto úžasná:-)

3.9. tak jsme s Madlenkou strávily společně další noc, je suprová, krásně se skulí do klubíčka a spinká, ráno mě oblíže :-) a jde se napapkat :-) Pro Madlenku bych si představovala někoho, kdo by dokázal ocenit její otevřenost, lásku a vše, kdo by ji hodně pouštěl - umí být zavřená v kleci, je velmi čistotná, nikdy neudělá káko jinam než na záchůdek, ani jídlo a pití nebordelaří, a přitom dokáže ocenit vlídný přístup.. je fakt naprosto úžasná, jedna z nejlepších freťulí co jsem kdy měla.. jediný její problém je, že se nesnese s jinými zvířaty... s lidmi je v pohodě :-) je krásná, fakt super :-) ale už by potřebovala do nového domova, bude u nás už skoro 2 měsíce, kdy jsme ji opravdu doslava sebrali hrobníkovi z lopaty a zaslouží si skvělý život :-)

6.9. Madlenka je úžasná... strašně ráda se mazlí, vyžaduje to.. už vím proč kouše do nohou.. jakmile něco dělám a nevěnuji se jí, prostě mě trochu přikousne do palce, aby upoutala mou pozornost a já si ji vezmu na sebe.. pak na rameni s ní mohu dělat cokoliv - vytírat, vařit - prostě Madla je spokojená :-) je úžasná :-)

11.9. Madlenka má celý nový kožíšek, je krásně tmavá, musím ji vyfotit :-)

17.9. k focení se nějako nemohu dostat.. baterky jsou zásadně vybité, když je potřebuji :-( .. ale Madla je fakt na čistotu nejúžasnější ze všech freteček.. myslím, že stejně jako Ambru si ji může vzít i začátečník, pokud by k ní neměl jiné zvířátko :-)

20.9. tak Madlenka stejně jako Hubert poputuje na Slovensko.. Nová majitelka se už na ni moc těší a 30.9. si pro ni přijede.. Jsem si naprosto jistá, že Madlenka se bude mít tak, jak si zaslouží, naprosto pohádkově :-)

27.9. Madlenka je pravý opak Olorka.. tak čistotnou freťulku jsem ještě nepotkala.. nikdy ani semínko vedle záchůdku, spinká v "ustlaném" pelíšku a vše jako ze škatulky.. A krásně líže bradičku - pusinku - je prostě skvělá, úžasná, a krásná :-)

5.10. S adopcí Madlenky se nám vyskytly potíže.. Nová majitelka zjistila, že Madlenku nechce a tak se nám bude Madlenka z Nitry vracet zpět... Budu napříště při adopcích přísnější a důslednější.. poučení pro mě. A prosím, kdož byste náhodou věděl o někom, kdo by cestoval např. směrem Bratislava - Praha a mohl nám pomoci, budeme moc rádi. Máme zatím zajištěný "odvoz" na příští týden.. když by to šlo dříve.. určitě bychom tuto možnost uvítali. Chtěli bychom mít Madlenku zpět co nejdříve.

7.10. Nevím, jestli nebudu vypadat jako blázen, ale rozhodla jsem se, že si Madlenku už nechám a nikomu ji nedám.. Tedy, když to napíšu celé, chtěla jsem si ji nechat i před adopcí.. ale Bašce se líbila a dlouho jsme si psaly a tak jsem věřila, že dávám Madlenku do těch nejlepších rukou.. však jsme spolu toho s Madlou něco zažily.. a prostě mi šíleně přirostla k srdíčku, nejvíce ze všech freťulek, stejně jako Hubínko.. to je podobné.. Ale Hubínko se má jako v ráji a dát ho Adě bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.. Tak jsem věřila i v Bašku.. ale nedopadlo to.. a já se přiznám, že už prostě Madlenku nemohu dát znovu do adopce a bát se o ní.. Víte, náš útulek, to není přestupní stanice pro fretky bez domova, nemocné, nalezené, nechtěné a tak.. všechny fretky s Luckou prostě milujeme a jsou pro nás jako naše děti.. a co s nimi bude nás zajímá nejen když jsou u nás, ale pořád.. jsme vděčni za každý e-mail, každé hlídání adoptovaných freťulek, za každou fotku.. za vše.. a víme, že fretečky se mají suprově, tak, jak si představujeme.. Ne vždy bohužel máme momentálně čas na e-maily a tak odpovídat (moc mě to mrzí), ale snažíme se.. A tak prostě, snad je to pochopitelné, se na Madlenku strašně těším :-)

18.10... jo, Madlenka je pořád stejné zlatíčko.. čistotná, hodná, milá, mazlivá, jen jiné freťulku potvůrka nemusí... :-)

1.11. Ozvala se mi paní z Jablonce a strašně moc chtěla Madlenku.. přijela se podívat a Madlenku si odvezla.. Věřím, že to nakonec bylo správné rozhodnutí a že Madlence bude u paní M. lépe než u nás.. Bude sama mazlíček a rozmazlovaná.. V neděli už byli v lese na výletě, máme fotečky a pár řádek o Madlence: obrazek1.jpg

MADLENKA OD RÁNA ŘÁDILA JAKO ČERÍIK A UŽ SPINKÁ.
NEJVÍC SE JÍ LÍBÍ V KOUPELNĚ KDE JSI HRAJE S VŮNI VE SPREJI, POKAŽDÉ HO SHODÍ A KUTÁLÍ SI S NIM.
VENKU SE JÍ MOC LÍBILO, BYLA NA LOUCE A HRABALA JSI NORU :) VIDĚT NEBYLA JEN LÍTALA HLÍNA A LISTÍ.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2842752
Měsíc: 31469
Den: 1797