Jdi na obsah Jdi na menu
 


ARNOŠT

 arnost.jpg15.8. Arnoštka jsme si dovezli od majitelky včera.. musela ho dát pryč z osobních důvodů.. však požádala o virtuální adopci a tak zůstane Arnoštek u nás :-) Je to krásný cca 15 měsíců starý fretčí klučina, již kastrovaný, tchořík :-) Je moc hodný :-) Zatím bydlí sám, ale přemýšlím, že bych časem zkusila k němu nastěhovat nějakou holčinu, aby nebyl sám - přeci jen, jak se říká - ve dvou se to lépe táhne - a to platí i o fretkách :-)

A protože fretka je u nás chovaná více než 2500 let, zcela právem jí náleží také k historii a historickým akcím... jedné takové - malé - se Arnoštek s námi zúčastnil ve neděli (Palladium ve Staré Boleslavi). A že mu to sluší, no řekněte :-)l1020497.jpg

 

l1020500.jpg

 

 

                                                            22.8. 2011 Arnoštek s námi strávil další víkend na zámku... a musím říci, že se nám líbil vzájemně.. Arnoštek je super hodný milý a také rychlý freťák, kterému se líbí venku, hrabat, běhat, ale třeba i v klíně mazlit :-) během chvilky byl miláček všech :-) a pár foteček :-)p1010124.jpg

 p1010137.jpg

 

 

p1010132.jpg

 

 

p1010130.jpg

p1010145.jpg

26.8. Arnoštek je miláček.. řekla bych, že se trochu bojí.. leká se... ale jinak běhá po bytě a je skvělý....chodíme spolu často pracovat do sklepa - srovnávat dříví.. to se Arnoštkovi moc líbí.. lítá, běhá, schovává se a zkouší, jestli moje pyramidy dobře stojí :-) je úžasný a opravdu vděčný za všechno.. v kleci nezlobí, neškrábe, nevyvádí, chodí poctivě na záchůdek a rozkošně spinká.. a venku si to užívá.. velmi si ho oblíbila má drahá polovička a každý den s ním chodí na procházku :-)

p1010002.jpg16.9. Ani jsem nenapsala, že Arnoštek už druhý týden bydlí s Teylinkou.. zkoušela jsem ho zkamarádit s Rozárkou, ale ta ho napadla.. pak s Avatar, ale tu napadl on.. ale s Teynlinkou si padli do oka hned.. ze začátku spolu běhali a hráli si, ale jako slušně vychované fretky měli oddělené ložnice, ale po pár dnech už spolu hezky spinkali v pelíšku. Teď s námi pojede Arnoštek na víkned na Bílou Horu do Prahy.. a ještě jedna fotečka, jak se Arnoštek cpe syrovým kuřecím masíčkem - má ho moc rád :-)

20.10. Arnoštek je suprový freťák... na zimu nabral nějaké to dkg, má novou zimní srst a je to mazel nad mazly... tento týden se mnou spinkal 3x v posteli... a musím říci, že na rozdíl od mých vlastních freteček nekouše do nohou, a dá se s ním v pohodě spinkat :-). Je úžasně milý, hodný, prostě andílek :-)

28.11. Arnoštek je miláček.. je hodný, milý, skotačivý, prostě správná fretka :-).

23.11. Arnoštek je k adopci.. Je to opravdu zlatíčko :-) vhodný i pro úplného začátečníka :-)

26.11. Arnoštek je opravdu miláček.. Nechala jsem si ho u sebe, abych měla také nějakou "hodnou" fretku, a ne jen puberťáky a kousavky.. Mazlení a hraní si s Arnoštkem je balzám na duši.. je úžasný.. skotačivý, rošťáček, hravý, strašně rád se honí, prostě je neskutečně miloučký :-) a nádherný :-)

31.1. o Arnoštkovi už ani nen co psát.. je to takový "stabilní" milý freťák, miloučký, mazlivý, všichni doma ho mají moc rádi.. je velmi hravý :-) doma se všichni těší, až bude běhat Arnoštek, protože vědí, že si mají s kým hrát a vůbec se nemusí bát a mohou s ním dělat "psí" kusy :-) prostě blbnout to aleluja :-).

O Arnoštka je poměrně zájem.. právě na něho máme 3 "poptávky", ale zatím žádná není konečná :-) Tak uvidíme.. vybereme Arnoštkovi tu nej nej rodinu :-)

2.2. Arnoštek je neskutečné zlato.. už to ani nebudu psát.. zatím nikdo ze 3 zájemců si definitivně Arnyho nepotvrdil, tak uvidíme :-) Když by to šlo, nejraději bych si ho nechala.. :-) ale při počtu fretek u nás (cca 20) to není možné :-(

3.2. Arnoštek je zamluvený a bude se stěhovat k Tutynce, Terce a její rodině. Víme, že se bude mít skvěle :-)

5.2. Arnoštka jsme včera odvezli... Má krásný nový domeček  a milující domov :-) Jakmile dostaneme zprávy, napíšu :-)

13.2. Od Arnoštka máme zprávy... že schovává malému mimču (cca rok) hračky pod gauč :-) ale jinak pohoda a super.. s Tutu se moc nekamarádí, to jen proto, že Tutu není vůbec kamarádská k jiným freťulím.. ale Arnoštek má dost jiné společnosti a hraní až až :-) Terko děkujeme :-)

 

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

alex :) - -

Dobrý den,
v chovu fretek jsem naprostý laik.Mohla by jste mi prosím poradit jaká značka granulí jsou pro fretku nejlepší(po případě kolik stojí:)).Předem děkuji za odpověd:).

Alena - Re: -

Dobrý večer.."naším" sítem výběru granulí prošly granulky: Totally Ferret Active, pro fretku ve věku 1-5 let, Baby pro mladší, a granulky Ferret Complete... z kočíčch jsou to Acana Praire feast cat a Orijen... cena je cca 150 Kč/kg... vzhledem k tomu, že fretka sní tak to 1 kg za měsíc, není to tak strašné :-). pak různé pamlsky 100tní sušené maso - Lets bit, od Calibry, atd.. muiltivitamínová pasta pro kočky od Gimpetu.. to je takový základ, čím krmit fretku.. pak je možné podat občas meloun, okurku, papriku, a tak, prostě co má fretka ráda.. :-)

alex - Re: Re: -

Dobrý den.Strašně moc vám děkuju že jste mi to řekla.Na internetovích stránkách toho moc nenajdu(jen co všechno a v jakém poměru by mělo krmení obsahovat).Mimochodem váš útulek se mi zalíbil,bydlím poměrně blízko mladé boleslavy a tak mě napadlo pořídit si fretku od vás(moc se mi zamlouvá Arnoštek:)).Ale je to trochu komplikované,je mi totiž teprve 12 let.
Mí rodiče s fretkou sice tak nějak počítají,ale až tak v březnu/dubnu.Budeme se totiž stěhovat a do bytu ve kterém bydlíme dosud,bych raději fretku nepořizovala.Tím se nám to znovu komplikuje,jde tu o čas,někomu se Arnoštek zalíbí,zavolá vám a v tu ránu je zamluvený.Vím,že si ho mužeme zamluvit také,ale to moji rodiče odmítají(že prý není vše úplně jisté).Poradte,nebylo by lepší nechat vše plavat a na jaře si vzít mladou fretku od chovatele?:)

Alena - Re: Re: Re: -

Ahoj....no, co poradit..Arnoštka nemohu takto dlouho a s nejistým výsledkem rezervovat. I on potřebuje novou rodinu.. tak uvidíme, jak to dopadne. Co se týká pořízení fretčího miminka na jaře - na toto bych byla velmi opatrná... Chce to si vybrat opravdu majitele či chovatelskou stanici, kde mají několik fretek, ne velkochovatele a "farmu", kde si mláďat ani nevšimnou, ale odkud bude mít mimčo denní kontakt s lidmi, bude na ně zvyklé a bude si umět hrát. I tak budeš muset počítat s pár kousancema, dokud se mimčo nenaučí znát sílu stisku a tak.. vychovat fretku je složitější než vychovat kočku.. či štěňátko.. však - není to nemožné :-). Když bys potom potřebovala poradit, napiš nám na mejlíka: info@fretkyboleslav.cz

alex - Re: Re: Re: Re: -

Dík...že jste se mi ozvala.Samozřejmě už dávno,dávno vím že fretečku ze zverimexu není dobré si pořizovat.S tím že Arnoštka už nestihneme,sem se smířila.Na kousance jsem zvyklá:od koček,od psů,od koní někdy i od lam xD,takže si myslim že to nebude zase tolik drastický:).Přemíšlela jsem o chs bílý tesák to ale jen podle toho kde se tato chs nachází,nevíte to?A ještě malá připomínka k té výchově štěněte a kotěte.U psů se to nesnadno určuje, border kolii(nejinteligentnější plemeno)vychováte během 1-2 týdnů,U šar-peje nebo u čau-čaua to může trvat 3 měsíce:).U koček jo to dost voříšek,naše číča po nás chnape dodnes.Oběma variantami sem jsi prošla.Už stačí jen fretka a bude to trojce domestikovaných šelem obecně:).
A ještě jednou díky za vaše cenné rady:).

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj, koukám, že si holka již "světem protřelá" a navíc na mě děláš dojem, že máš opravdu ve všem jasno.. což u dětí - dospívajících - ve tvém věku opravdu není obvyklé. Jsi šikula. Pokud pak budeš chtít, u nás se jistě vždy najde nějaká fretečka, a jak se zdá, nebudeš s ní mít problém. Co se CHS Bílý Tesák týče, mohu s čistým srdcem doporučit. Majitelka - Žabka - ví o fretkách jako málokdo a mimčo od ní by zcela jistě bylo dobrým řešením :-) Měj se hezky. Alena

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

dobrý den:).Jo,vím že CHS Bílý tesák je dobré řešení:).Ale co se týče mě,stejně bych se radši ještě jela někam na fretky podívat.Fretku sem na živo ještě neviděla:).Jasně že mi nejde o to,zjistit jak silně dokáže kousnout,je za tím něco jiného-ano je to onen legendární "fretčí smrad".Já teda "vůni"neřeším ale mí rodiče jo.Fretka voní každému jinak a vlastní zkušenost předčí i 100 článků na tohle téma.A pozdravujte ode mne všechny fretečky:).

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj.. není problém.. k nám do útulku můžeš přijet téměř kdykoliv.. fretky si očuchat :-) osahat, pomazlit se a třeba s ní jít i na procházku když dovolí počasí :-) stačí jen zavolat a domluvit se kdy :-)

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Jasně,určitě se někdy přijedeme podívat.Jak koukám Arnoštka už nestihneme:(.Ale co pořát je tu CHS Bílý tesák:).

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý večer,
narazila sem na internetu na pořad"Chcete mě" a byl tam zrovna váš útulek.No,co říct,na 100% se k vám přijedeme podívat:).Moc se těšim:).

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Určitě přijedeme,až se k vám budeme moct nějak dostat:).Jinak jak jste tam porovnávala jak vypadá sameček a jak samiška,ani jsem nečekala že je Buchtík tak krásnej(jestli to teda byli Buchtík a cCHilli:))

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

:D

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý den,
tak zase po dlouhé době píšu.Dlouho jsem hledala někoho kdo má fretku(třaba v turnově,měly by jsme to blíž),nikoho jsem nenašla.Ale včera jsem zjistila že ji jeden pán má a bydlí hned ve vedlejším paneláku:).Má dokonce dvě,jednoho albína a toho by nikomu nedal,a potom jednoho tchořovitého samečka a toho se chce zbavit.Ne zbavit,jako že už ho nechce ale prý ho už nemůže mít doma kvůli tomu že kouše a oni mají malý děcko.Tak jsme mu navrhli aby ho dal k vám do útulku ale to odmítl.Nás napadlo že by(až se přestěhujem)jsme si ho vzaly.Jen na zkoušku(takže CHS Bílý Tesák pořád platí),když tak by jsme mu ho vrátily.

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý den,prominte,takhle jsem to nemyslela,nemyslela jsem to tak že ho majitel už nechce-jako že "už aby byl pryč".Dává ho pryč nedobrovolně a nechce ho dát někam kde o něm nebude nic vědět.Tak nás jenom napadlo si ho vzít.Já vím je to kravina,jen jsem chtěla slyšet váš názor.(jinak sameček je kastrovaný:D)

Alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý den,
to jsem zase já,vím že s tím fretákem to bylo nesmyslné,ale to je teď jedno.S jednou moc hodnou paní mám domluvené tchořovité fretátko.Vezmeme si ho v jeho 10.týdnu(na začátku velkých prázdnin,abych na ní měla co nejvíc času.Chci se vás zeptat jestli bude potřeba jí ještě v tu dobu nějak namáčet granulky nebo podobně(budeme kupovat ferret complete).A ještě vás chci poprosit(i když hodně předem),jestli by se dalo nějak zařídit,až přijde první říje,přes vás nějak zařídit kastraci,přeci jen máte s fretkami více zkušeností a znáte určitě i dobré veterináře.

Alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Díky,totally ferret u nás bohužel němají :(.Pokusím se ho ale ještě někde sehnat.Jméno jsem vymyslela sama,ta paní chová jak angory,poloangory tak i standard fretky,samozřejmě jsem si vybrala standard,které by se měly jmenovat na Q a já chtěla aby se jmenovala Amiga(podle amigo-španělsky přítel)tak jsem před to dala předponu Que(rovněž ze španělštiny),takže jsme tedy domluvené na jméně "Que Amiga".Na email vám klidně pošlu fotečku.
Ještě jsem se chtěla zeptat,četla jsem na webu Moniky(majitelky fretky ketynky,která si od vás vzala tedíka),že pořádáte (nevím kdy) stanování u vás na zahradě,pokud to už bylo a budete to pořádat i příští rok,ráda bych se přijela z Amigou podívat....

Alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

No,já osobně si myslím že má své fretky ráda,tyhle "angorské"CHS také moc nelíbí.Na Fotce,kterou jsem vám poslala fretátka vypadají dobře( i když podle mého laického názoru),jinak jedná se o paní Danu Němečkovou z Bydžova a myslím že CHS Apassionata(nevím to jistě o CHS se nezminovala),nevíte o nich něco?
A ještě...no jak to říct...prostě ještě před tím jsem měla domluvenou fretku u jedné paní(jestli se s ní teda ještě dá mluvit jako o člověku),byla to Martina Hertelová-pořád se mě ptala kdy si teda tu freDku vezmu(ano,jednou to napsala i s D) a když jsem jí poprosila o nějaké fotky prostě změnila téma,to my začalo být divné.Inzeráty jsem od ní našla od ptáků,přes hlodavce po exotické plazy(krajty,želvy,mladé krokodýly,kajmany,....)a nyvíc měla za každý rok u inzerátů na fretky stejné fotky(na kterých byly fretky spíše zubožené(u toho inzerátu na který jsem jí odpověděla,ale žádné fotky nebyly)) ,a prostě spousta dalších divných vecí,
Jako "třešničku na dortu" jsem ještě na jednom fretčím fóru našla diskuzi na téma:Pozor na inzerující jménem martina Hertelová-pár lidí tam psalo o tom že si o této paní koupily fretě,které bylo nemocné,zubožené,a předávala je v dřevěných krabicích s pilinamy o rozměrech 20X20 cm!!!
Tak jsem vše honem,honem zrušila a ona by nakonec napsala...že by tech"smradlavých potvor" potřebovala mnohem víc aby si něco vydělala.
A s paní Němačkovou je úplně jiná domluva,sama od sebe mi poslala už 3 fotky,dokonce nám sama nabídla i návštěvu.Jednou jsme jí i volaly aby jsme se pořádně domluvily a jakmile to paní zvedla,bylo slyšet jen samé pískání(to nejspíš byly fretata)
Alex....

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Díky:).A jak je to tedy s tím stanováním,kdyby se neco takového opravdu konalo moc ráda bych přijela:).

alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý den,
tak amigu už mám doma,je krásná,zdravá,ale trochu kousavá.Včera naše hra na kousanou skončila mím krvácejícím prstem.Dnes ráno od půl čtvrté se mě amiguše snažila přesvědčit že je čas na hraní.Lomcovala z dveřmi od klece,mě to nevadilo,ale spíše jsem se vála že bymohl začít "štěkat" můj táta-potrpí si na klid v době spánku.Naštěstí neřekl ani slovo.Pak asi v šest ráno odešel do práce a byly jsme doma jen já a amiga.Tak jsem vzala amigu a šla jsem s ni do síně(-což je jediná místnost,kde namá tolik šancí někam zalést).Hra na kousanou,byla ku podivu lepší,amiga už kousala jen jemně,ale potom zase zkusila co si může dovolit,kousla mě-a to celkem dost.Tak jsem jí asi na půl hodiny dala do klece a nevšímala si jí.Potom jsme to skusily znovu,vyndala jsem jí a hrála si s ní v síni,to už nekousala skoro vůbec,jen když se opravdu hodně rozdováděla.Ale potom mi,ale vylezla po tričku a rafla mě do nosu-takže je teď zase v kleci-tentokrát jí tam nechám trochu déle(do ruky-chápu,ale do nosu štípat nebude).
Přeji pěkný den,kněbortová

P.S.-pozdravujte ode mne všechny fretečky,a prominte ze píšu tak brzo,když je amiga v kleci tak nemam co dělat.

Alex - Re: Amiga

Dobrý den,
tak myslím že jsem se svou první fretkou uspěla,Amiga je naprosto nekousavá a čistotná,někdy venku dokonce chodí vedle mě jako pes!
Je suprová.
Máme za sebou všechna očkování,aspon má klid,chudinka moje pobodaná.
A já mám klid taky,mám totiž něco jako fobii-ze vztekliny...
No dost keců...1.očkování bylo v pohodě,jen trochu pískla.Na přeočkování+očkování proti vzteklině to bylo trochu horší-dala jsem jí na stůl a držela jsem jí za předníma nohama,a paní veterinářka zapíchla stříkačku amize do kožichu,vzápětí se mi amiga vykroutila z rukou a začala si po stole "vesele" hopkat s injekcí zapíchlou v zádi.Tak jsme na ni skočily všichni tři(+moje teta,která tam se mnou byla),a s trochou úsilí jsme amigu udržely na místě a veterinářka mohla dodělat svou práci....při tom všem amiga ječela jako lodní syréna a když bylo po všem dokonce začala slabě kvokat....no co říct....platí staré dobré motto...nudíš se?Pořid si fretku.
Jinak,koukám že u vás přibylo celkem dost fretek,za tu dobu co jsem tu nebyla.Přeji všem hodně štěstí a aby jste jim našli co nejlepší nový domov.
Přeji pěkný zbytek dne,vaša alex a amiga



 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2833076
Měsíc: 29916
Den: 1102