Jdi na obsah Jdi na menu
 


SERVÁC

Servác - adoptovaný

p1010054.jpgADOPTOVANÝ 13.5.2011 - Dostali jsme krásného, hodného - neskutečně hodného a milého - tchořího samečka, nekastrovaného - nalezence. Putoval k nám ze záchranné stanice dravců ve Staré Boleslavi... Zcela jistě se freťáček musel někomu ztratit.. bude zatím minimálně měsíc u nás, zda se nepřihlásí majitel, protože tak krásného a především hodného freťáčka jsem ještě neměla.. je to děsný mazel.. vydrží ležet na klíně hodiny a nechat se mazlit, venku běhá, zkoumá a když už nechce, vyleze si po nohou a kouká z ramene, pak si zaleze pod mikinu a spinká :-) občas vykoukne ven, co se děje kolem.. je fakt úžasný... je v říji, takže na naše holčiny doráží :-) kdož byste ho hledal, kontaktujte nás :-) ještě ho vyfotím a přidám fotky... jo, a jméno? protože se k nám dostal v pátek 13. a na svátek Serváce, jmenuje se SERVÁC :-)

17.5. Servácovi se moc focení nelíbilo, raději by běhal, ale nějaké fotky jsme udělali.. :-)

p1010055.jpgp1010056.jpg

 

 

 

 

 

 

30.5. Tak nějak nevím proč, ale Servácek začal stávkovat a přestal papkat.. dobrovolně nechce nic, ani granulky, ani pribináčka, ani syrové hovězí masíčko, ani viyo kapsičky, ani kašičku... takže ho zatím přes jeho pacičkový odpor a otáčení hlavičkou a prskání všeho kolem (asi budu muset vymalovat zdi), krmím stříkačkou... dostává veškerou péči i psychickou, spinká s námi a tak věřím, že se z toho brzy dostane.. dělá na mě dojem, že je to psychická záležitost.. že prostě se někomu ztratil a chybí mu jeho komfort.. automaticky si totiž ustlal v dece na křesle, prostě byl asi hodně volně v bytě a pořád se mazlil.. je to šílený mazel... hned mě oblízne a vydrží se opravdu mazlit hodiny... pokud se tento týden nedá dohromady a nezlepší se, začneme zkoumat i zdravotní stránku a poputuje do Brna.. prozatím uděláme pro jistotu testy na cukr atd... Dělá mi starosti...

1.6. Tak mám pocit, že ze Serváce se stal vegetarián.. s radosti slupne veškeré ovoce (hroznové víno, melou, banán...), dostanu do něho rekonvales.kaši, ale z masa ani co by se za nehet vešlo... komunikuje pacičkama a brání.. je úžasné jak komunikuje předníma tlapkama.. i s holkama si tak hraje.. doráží na ně, v případě, že mu jde Brunny ukrást víno, ji jemně packama odstrčí a když to nezabare, tak si prostě víno sebere a zdrhne :-)

6.6. O víkendu mě napadl spásný nápad.. to jsem předem netušila.. ze zoufalství co se Servácem - jsem mu dala granulky (Britt) naší kočky (granulky pro kojící kočky a koťata) a Servácek je začal papat!!!! Pak jsem sehnala stejnou velikost - kulaté - fretčí granulky a Servácek je papá!!!! Zkoušela jsem kde co, ale že by byl "ujetý" jen na kulaté granulky, mě fakt nenapadlo.. ale povedlo se... když mu dám 2 mističky, prvně se vrhne na melouna, ale potom si dá i pár granulek.. tak snad je vše za námi... jinak je Servácek úžasný a opravdu milášek nás všech.. bydlí už s Meddy a Brunny.. a jak si s Brunískem hraje.... je balzám na duši je pozorovat :-)

10.6. Servácek je velmi komunikativní, společenský, mazlivý, prostě super.. však poslední týden opravdá sám od sebe jí jen melouna, hroznové víno, papriku, nejraději melouna, sní za den 2 misky.. dnes jsme byli u veta na testech na inzulinom, zda není nemocný, toto se však nepotrvdilo, jeho hodnoty jsou v pořádku... váží necelých 1200g, na samečka málo, ale není vyhublý, ani vetovi se nezdá v nepořádku...tak opravdu nevím, co by s ním mohlo být.. verzi fretka vegetarián - se nechce nikomu - ani nám - moc věřit.. tak uvidíme, co bude dál.... ale Servácek celou cestu k vetovi mi spinkal na klíně, v čekárně leží na rameni, je to prostě opravdu pohodář..

14.6. Servácek papká!!!! Včera se vrhnul s velkou chutí na Lets bite sušené masíčko, dokonce jej kradl Brunískovi :-) a dnes ráno snědl několik kousků syrového hovězího masíčka.. tak snad už to bude lepší :-). Jinak je to tedy děsný závislák... na lidech.. je to děsný mazel.. když jsem s ním byla u veta, nehnul se ode mě, měla jsem pocit, že se jako dívá, jestli ho někde nechám nebo co bude.. a doma mi olízal bradu, asi byl rád, že je doma.. asi je to u něho opravdu všechno "jen" psychické...

21.6. Servácek měl během týdne zase menší "výpadky" v jídle, ale včera jsem ho "nachytala" jak papká ferret totally baby..... křupaly mu v tlamičce, že jsem se bála ho vyrušit, tak jsem seděla na stoličce a kochala se pohledem na žeroucího Serváce... ten pocit si asi umíte představit :-) náádhera.. :-) tak snad už to tak zůstane... velmi ráda mu budu stále kupovat ty nejdražší granulky na trhu, jen když bude jíst :-) k tomu zvládne za den 2 misky melouna... když mu dám s misky s melunem, dělá opravdu divy.. calopetku jí jen z nutnosti, tahá se mu pasta u tlamičky, ale meloun.. za ten by dělala psí kusy :-)

přemýšlím, jestli je vhodné dávat Servácka dále do adopce.. mám z toho trochu (hodně) strach, aby se celá situace neopakovala.. s Meddy a Brunny už si na sebe zvykli, spinkají spolu, a tak to asi tak nechám... nechci Servácka znovu stresovat.. přeci jen není nejmladší (cca 4 roky) a další stěhování by se mu klidně mohlo stát osudné.... takže asi "půjde" pouze do virtuální adopce a zůstane u nás.. :-)

26.8. Servácek je miláček.. ze všeho se krásně dostal, melouna už má jako občasný pamlsek a papká normálně granulky :-) společnost Meddy a Brunny mu dělá dobře a mají se spolu skvěle :-)

28.11. Servácek bydlí kromě Meddy a Brunny ještě se Žofkou a Čendou.. je největší a nejtmavší, je u něho nádherný freťák. Strašně blbne.. honí se s Čendou, Meddy, je to rošťák. Papká už úplně všechno, sušené masíčko, ale včera si dal s radostí hrušku :-) prostě sladké ovoce je stále jeho prim :-)

2.2. O Serváckovi jsem už dlouho nepsala, a přitom se spolu denně mazlíme.. tato "pětka", které je Servácek součástí, má pochopitelně nejvíc času ke běhání a vše nejvíc :-) Servác je nádherný.. má nádherný kožíšek, a je miloučký :-) je moc hodný a takové zlatíčko.. není vůbec masový, jakoukoliv nabídku tohoto typu odmítá, zatímco si velmi rád vezme jakékoliv ovoce, piškotek, pribináčka.. vím, že by to neměl, ale jako pamlsek to Serváckovi dávám.. :-)

24.2. Tak i Servácek má už svou rodinu - na dálku - a to opravdovou dálku, až z Moravy :-) Je to Klárka, Pavel a Kettynka :-) Moc díky.. a pár čerstvých foteček našeho fretčího uličníka :-)

servac-doplnuje-tekutiny.jpgservac-v-krabici2.jpg

servac1.jpgservac-v-letu.jpg

 

 

 

 

 

 

04.05. Servácek je prostě krasavec.. 13.5. bude mít "rok" výročí pobytu u nás.. přišel k nám v sobotu 13.5. na Serváce :-) za ten rok si zvykl, je nádherný, skotačivý, hodný, milý, mazlivý i "zlobivý" po fretsku :-) prostě super freťule :-)

I Servácek už má svou adoptivní rodinu, je jí fretečka Shelly a Klára :-) Moc díky :-)

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 13
Celkem: 2840755
Měsíc: 30460
Den: 1118