Jdi na obsah Jdi na menu
 


JOHNY

Johny - adoptovaná

p1010072.jpg7.11. JOHNY - před nedávnem nás kontaktovali majitelé Johny, kterou si zakoupili ve zverimexu v Liberci, v červenci t.r. a která je už oba pokousala tak, že si nevěděli rady. Johny je velmi divoká, lítá po bytě spíš jako veverka než jako fretka a zdá se, jestli nemá trochu krve z divokého tchoře... Domluvili jsme se tedy na výchově u nás a uvidíme, jak se vše bude vyvíjet. Nutno podotknout, že Johny je mistr všech útěkářů, a jen jsem ji dala do přepravky, než jsem se otočila, byla fuč.. takže dostala dvojité jištění, byla v přepravce a ještě v kleci :-) doma dostala velmi bezpečnou klec, ze které se jí nepodaří "zdrhnout". Také jsem ji v neděli za pomoci ostatních nasadila kšírky a vyrazily jsme ven.. Johny na mě syčela, ale šlapala a procházka se jí líbila. Pak už se i zdálo, že na mě přestává syčet, a tak uvidíme, jak bude vše pokračovat.. Věřím, že se nám podaří i uličnici Johny vychovat :-)  

p1010060.jpg9.11. Johny jsem nechala kšírky a chodíme každý den na procházku.. tak různě, po bytě, ven, prostě aby si zvykala. Strašně se bojí.. nožičky má pořád křečovité, snaží se na mě syčet, ale bezvýsledně a pomalu si začíná u nás zvykat.. dostala velikou klec, ferret tower, s prolézačkami, hamačkami a tak má i během dne místa dost a dost :-) všude kolem fretečky, navzájem se okukují a já věřím, že to vše Johny pomůže ke zklidnění a nabrání jistoty :-)

11.11. Potvůrka Johny se velmi zklidnila.. vůbec nelítá po stěnách, naopak, zalézá za klece a zkoumá z bezpečné vzdálenosti okolí.. na pastu se dá celkem snadno i odchytit.. má zájem o dění kolem, přes klec se očuchávají s jinými fretečkami, zdá se mi velmi společenská, zkusím ji asi pustit s Tedíkem a Nelsonem :-) jinak papká pamlsky, pastu, všechno :-) je pořád ještě křečovitá, když ji beru, bojí se.. ale to se bojí ona mě - lidského dotyku.. takže jen zbývá zbavit ji tohoto strachu a bude OK :-)

p1010064.jpg13.11. Johny dělá velké pokroky, takžka mílovými kroky.. už ji beru bez rukavic, zatím na pastu, ale lepší se holka naše :-) neohání se, nesnaží se kousnout, spíš se ještě bojí... to se časem zlepší.. měla velký zájem o dění kolem, tak jsem ji včera pustila běhat s Tedíkem a Nelsonkem a pak jsem je našla společně spinkat všechny v kleci u Johny.. tak jsem je tam nechala :-) Velmi si rozumí s Tedíkem, spinkají spolu v jednom hamačku :-)

15.11. Johny je lepší ze dne na den.. už naprosto v pohodě mi líže pastu z ruky, nic neudělá. Běhá a zkoumá.. stále se však bojí lidí, když ji chci vzít, zalézá za klece a syčí.. pokud ji však vezmu (v rukavici) nekousne.. je to jen otázka času, kdy se i toto zlepší. Bydlí stále s Tedíkem a jsou OK :-)

18.11. Johny zatím stagnuje.. líže pastu z prstu, ale stále se bojí, když ji chci vzít do ruky.. to se schová do prostoru mezi klecí a zdí, či jinam, abych na ni nemohla.. velmi jí pomáhá Tedík, když líže pastu, mazlím ho, kouká, co se to děje a občas i přijde blíž.. jakmile však natáhnu ruku, zase se schová.. ale myslím, že důvěru časem získá, zjistí, že se jí nic nestane a bude OK :-) v každém případě to už není divoška, před kterou se člověk musí mít na pozoru :-)

21.11. Johny je jedna ruka s Tedíkem...  jak spolu spinkají v pelíšku je úžasný pohled.. tak trochu mám strach, aby si nikdo nechtěl Tedíka adoptovat, s Johny jim to spolu velmi svědčí :-) Johny se s ním velmi mění... zatím se ještě bojí, a tak se spíš bojím já, že mě kousne, ale pastu líže z prstu bez problémů, už lépe se dá chytit (stále ještě v rukavicích), ale lepší se ze dne na den.. ještě to však minimálně měsíc potrvá, než bude OK :-)

23.11. Johny začínám pomalu poštět na "plného provozu" tj jen v bačkorách.. stále čekám, kdy se do mě zakousne, ale zatím se jí to nepovedlo ani jednou.. zatím se spíš bojí.. jakmile pohnu nohou, schová se.. trochu lepší je situace, když ji chci vzít do ruky.. sice se stále bojí, ale už tolik neutíká.. jinak je ve společnosti Tedíka a Nelsona naprosto spokojená :-)

p1010067.jpg25.11. S Johny došlo včera na "měření sil".. Johny běhala, tak jsem jí vzala do ruky a holčina jedna se do mě začala zakusovat.. naštěstí už ne moc, jen se snažila dát najevo svou sílu (ze strachu), ale opravdu silným syčením jsem zvítězila :-) Johny se vztekala a snažila se utéct z mého sevření, ale to jsem jí nedovolila.. tak jsem ji držela, hladila a mazlila a nakonec jsme přistoupili na úplatek pastou.. a odložila jsem rukavice.. a funguje to - zatím.. uvidíme, jak budeme pokračovat dnes. Ale v každém případě již Johny není ten totální agresor který prokousne i péřovku :-)

29.11. Johny je čím dál klidnější.. sice se stále bojí, pamlsky si bere - z ruky -ale je schovaná a na volný prostor moc nevystruje hlavu.. myslím, že už nejde o to, zkrotit její agresivitu, ale získat si její důvěru... aby se nebála. Pak přestane i kousat.. :-). A to už je jen "brnkačka" - otázka času.. záleží na tom, kolik nedůvěry v sobě Johny má a kdy se jí podaří ji překonat :-)

5.12. Johny s námi byla na zámku, čekali jsme, že dle domluvy se na ni majitelé přijedou podívat.. bohužel se tak nestalo.. no, stát se může cokoliv, třeba se ozvou. Johny je nádherná holčina a dělá další a další pokroky.. už normálně papká z ruky, nejen pastu, ale různé drobnější pamlsky.. přestává se tak bát, a když ji beru do ruky - už vždy jen bez rukavic - tak se "nepříčí" - není ve střehu každou chvíli zdrhnout a naše komunikace nabírá bližší rozměry :-) Jsem moc ráda. Johny je správná :-) Stále bydlí s Tedíkem, se kterým se tedy skvěle vyblbnou.. :-)

Tak majitelka se ozvala hned, jak jsem napsala příspěvek na net... nevyšlo jim to, ale plánují návštěvu co nejdříve... Domluvily jsme se, že když by to šlo, vzali by si Johny již během vánoc, tak uvidíme, jak bude Johny pokračovat. Zatím už si chodí krásně pro pamlsky, když ji beru, někdy mě stiskhne, ale nekousne, neprokousne.. jen se ještě maličko bojí a potřebuje získat důvěru v lidi... toť vše. Jde jen o to, kdy tu důvěru Johny získá :-) Potřebuje hodně kontaktu. ale je zlatá, krásná :-)

6.12. Johny už si krásně chodí pro pamlsky, neschovává se, dělá opravdu velké pokroky. Dnes budeme pokračovat ve výchově :-) Jak se bojí, tak ještě maličko stiskne, ale neprokousne do krve :-)

8.12. Johny teď opravdu dělá pokroky mílovými kroky, ještě se maličko bojí, schovává se, když ji chci vzít do ruky, ale když už ji držím, je v pohodě.. Bude brzy OK :-) a bude moci jít domů.. budu se snažit, aby to bylo o vánocích :-) kde na ni budou mít i doma více času, ale uvidíme, vše záleží nejvíce na Johny :-)

 

 

 

 

p1010033.jpg9.12. Jdu si tak trochu postěžovat na Johny... velmi mě holka zklamala.. už jsem jí důvěřovala, brala jsem ji jako normální fretku, dokonce jsem plánovala, že ji na vánoce vrátím majitelům, ale včera večer mě vyvedla z omylu.. Byla volně, vzala jsem ji do ruky, všechno v pohodě, jako vždycky, držím ji, chovám, a najednou zničeho nic - zákus. Ale jaký!!! Ne žádný jen tak jako, ale normálně na férovku všechny 4 zuby co jí stačila jsem měla v ruce, a škubala škubala mě jako o život.. naštěstí nepřekousla, a tam mám "jen" tyhle 4 zuby.. povedlo se mi ji odpojit a syčela jsem na ni tak, až na mě zírala vytřeštěnýma očima.. zavřela jsem jí, a po chvíli se Johny chovala jako by nic.. zase lízala pastu z ruky.. začíná však být nevyzpytatelné, tohle chování znám od Shreka a začínám mít obavy, zda ji vůbec budu moci někdy majitelům vrátit.. no, nebudu dělat ukvapené závěry, uvidím, jak se bude Johny chovat dál. V každém případě u nás zůstane miminálně do konce ledna, pro jistotu.. tímto se tedy i majitelům omlouvám, že plán na vánoce s Johny nevyjde.. :-(. Uvidíme, co bude dál

12.12. Tak, je načase, abych udělala nějaké fotky Johny, jelikož u nás zůstává a časem bude k adopci. Zatím je však ve výchově.. Majitelka na ni pro jistotu ani nechtěla sáhnout, pohladili si ji jen když jsem ji bezpečně - v rukavicích - držela, protože jsem stejně jako oni zažila, jak Johny dokáže kousat, a tak jsme měli respekt všichni.. Johny se však tváří jakoby nic.. :-) potvůrka je to :-). Místo Johny putoval k jejich domácímu samečkovi jako společník Tedík..

13.12. U Johny jsem v výchovou trochu polevila, když už tu zůstane a nespěchá to, tak se zaměřím i na jiné fretečky. Navíc Adélka, Chili a především právě nemocná Tutu mě zaměstnávají více než dost.. Johny musím vyfotit, je krásná :-) potvůrka jedna :-)

14.12. Johny nám bez Tedíka osiřela, a tak jsem vyměnila její velkou klec za menší.. do té její se nastěhoval Agi, a Johny šla do menší.. ale s patrama, hamačkama, a už lítá po patrech :-) a navíc je výš a má větší přehled, tak doufám, že i toto jí pomůže v socializaci... musím ji ještě vyfotit :-) je fakt nádherná, tmavá :-)

16.12. Foto Johny se mi zatím nepodařilo udělat.. Johny se schovává a v ruce se špatně drží.. jinak dostala jinou klec, má větší přehled a snad se podaří ji brzy zklidnit.. prozatím opět líže pastu z ruky, bere si pamlsky a chová se naoko jako nejhodnější fretka pod sluncem :-)

20.12. Johny je nádnerná.. má velkou klec sama pro sebe.. ty fotky jsem neště neudělala.. jsem hrozná :-( Vždy když jsem s freťulema si říkám - to by byla krásná fotka.. ale místo, abych šla pro foťák, než ho zapnu a tak, ta krásná chvíle pomine, a tak raději stojím a tu krásný moment si vychutnávám a vrývám do paměti.. jak to tak píšu, tak zjišťuji, že to je možná trochu sobecké.. takhle to nádherné vidím já, ale nepodělím se s vámi o to.. ale když půjdu pro ten foťák.. třeba to neuvidíme nikdo.. to je dilema což? Pokusím se nějakou tu fotku udělat :-) nesobecky :-)  Jinak Johny už zase vypadá jako zlatíčko.. pastu líže z ruky, pamlsky si bere z ruky, občas se tedy zakousne do rukavice, ale zase pustí.. nevím tedy, co by udělala, kdyby to nebyla rukavice, ale moje ruka, a po zkušenosti to raději ještě nezkouším.. takže ji chovám a manipuluju s ní s jednou rukavicí a druhou rukou jí krmím bez rukavice, aby si zvykala.. když mám na prstě pastu, líže ji suprově, nekousne :-) zvykne si, potvrůka jedna krásná maličká, jen potřebuje čas :-)

21.12. zase žádná fotka.. jsem děsná.. vždy na to odpoledne zapomenu, je toho tolik jiného.. zatím si tedy pohled na krásku Johny vychutnávám sama.. Jinak Johny bych řekla, že je lepší, je velmi zvídavá, čiperná, v kleci je hodná, mimo klec je poměrně problém ji chytit, musím vždy nějakou lestí (např. nastavit ji prolézačku a pak druhý východ do klece :-) ), ani na pastu to nefunguje.. ona přijde, opatrně, tak, aby moc nevykoukla ze svého úkrytu, pastu slíže a zase zmizí.. bojí se.. musím nejříve získat její důvěru, pak přestane kousat :-)

28.12. A Johny stále nemá fotku.. už musím napsat, že jsem přímo nemožná - co se fotek týče.. No, beru si sebou Johny na oslavu Silvestra, aby změnila prostředí, okoukla lidi a tak, tak zcela určitě nějaká fotka konečně bude :-)

Jinak Johny je stále stejně opatrná.. do rukavice se mi hned zakousne, začínám si opět stále více myslet, že něco z tchoříka v sobě bude mít.. žádná jiná fretka nevydrží být tak "upjatá" téměř po dvou měsících, co je nás.. Jen Johny se stále nedá vzít do ruky, vždy nejdříve kousne, a velmi nerada je držena.. to bude ještě tvrdý oříšek k rozlousknutí :-) Pomalu se smiřuji s myšlenkou, že Johny bude další (kolikátá? 10tá?) fretečka, která u mě zůstane na trvalo.. No, uvidíme..

2.1.2012 Tak foto Johny opět nemám - změnila jsem plány a vzala jsem si  místo Johny s sebou Agiho, aby mohl jít brzy do adopce, a tak fotky opět nemám :-( ale slibuji, že dnes Johny vyfotím :-)

Jinak s Johny žádné změny.. začínám se stále více přiklánět k tomu, že Johny je polotchořka... je opravdu velmi opatrná, chytit se nedá a stále kouše a kouše.. to u "normálních" fretek nebývá zvykem.. normálně si sami zvyknout na provoz našeho útulku, zklidní se - např. Agi - a přestanou kousat.. Ale Johny si stále drží svůj "standart" :-) potvůrka jedna krásná :-)

3.1. Z Johny mám radost... Zjistila jsem, že se sice děsně bojí a nedá se chytit, ale přitom jsem zjistila, že má ke mě více důvěry než k ostatním.. od ostatních členů rodiny se nedá chytit ani v kleci!!!!! Lítá po ní jako pominutá, zatímco ode mě se dá celkem v pohodě vzít (v rukavicích) – vůbec se po mě neohání, myslím, že by šla i rukama, jenže se bojím, že jí zase chytí rapl a prokouše mi prsty skrz naskrz.. a do toho se mi nechce :-). Přitom ale Johny chybí společnost... včera se dostala do klece k Buchtíkovi a Chili.. je velmi chytrá.. !!!! Chili se uklidila do horních pater a s Buchtíkem byli v pohodě.. zkusím jí seznámit se Servácem nebo s Rozárkou – nebyla by sama ani jedna.. zkusím to.. Rozí není konfliktní.. a holky jsou obě temperamentní, mohly by si to spolu srovnat.. možná to tak bude lepší.. uvidíme, co vyjde.. něco zkusím.. jsem si jistá, že fretčí společnost by pomohla Johny i v socializaci s lidmi.. tak - už jen "s chutí do toho a půl je hotovo" (jak říkala vždy moje babička, když se mi jako děcku po obědě nechtělo utírat nádobí :-) ).

4.1. Tak.. včera jsem tedy vůbec nebyla úspěšná.. Johny si prostě vybrala sama - Buchtíka - a jinou fretku nechce.. to má holka smůlu, protože Buchtík se bude brzy i s Chili stěhovat do nové rodiny.. "nabídla" jsem Johny nejdříve Rozárku, ale to nevyšlo, holky pušily o 106 a Johny by mi snad překousla Rozárku vejpůl, kdyby mohla, a nevzala zavděk ani Servácem - dopadl stejně..nijak moc jsem je tedy netrápila.. Johny musí sama nejdříve asi dospět...ale zdá se mi, že jí je to líto, kouká přes klec, jak se mazlím s ostatními a jen leží.. dokonce se včera nechala vzít i do ruky!!!! až jsem se nestačila divit.. vypadá to, že časem se přeci jen uklidní.. ale nějaký čas to ještě potrvá.. ale je stejně nádherná, skoro černá, potvrůka jedna potvoratá :-)

5.1. řekla bych, že Johny konečně začala chápat situaci a provoz u nás a začíná být aktivní.. snaží se být co nejvíce venku a začíná komunikovat s okolím.. jak s fretkami, tak se mnou..  náš "rituál" vracení se do klece krásně funguje.. Johny se velmi nerada dá vzít do ruky, ale vždy si vleze do prolézačky či roury a druhým koncem vyleze v kleci :-) řekla bych, že to dělá vědomě, vůbec jí to nevadí a považuje to za přijatelnější než se chovat. I když ode mě se dá i krásně vzít do ruky.. už se ani neohání ani nekouše rukavici.. ale nevím nevím, nemám zatím odvahu ji vzít bez rukavic.. hladím ji každý den holou rukou, na zádičkách, na bříšku, aby si zvykala, a zdá se mi, že konečně moje snaha začíná rodit ovoce :-) tak jen ať Johny ještě vydrží :-)

9.1. Johny má svou hlavu, a tak si kámoše v pátek našla sama... prostě si vlezla k Agimu do klece...nejsem z toho zase tolik nadšená jako Johny a Agi, protože nemám moc ráda, když se dávají útulkové fretečky dohromady....je pak problém s adopcí..ony si na sebe zvyknou a je těžké je rozdělovat a zvykat na jinou fretku a tak... Ale nechala jsem je.. moje nabídky kamarádů se Johny nelíbily a tak jsem přijala její názor.. Bydlí tedy od pátku s Agim a jsou v pohodě.. občas se poškádlí, ale spinkají spolu, hrají si spolu a vyloženě společnost dělá druhému dobře :-) je to tedy klec s nápisem "DANGEROUS" (nebezpečný), protože tam strčit ruku jen tak, tak zcela jistě ji zase jen tak nevytáhnete.. navíc jsou oba pěkní prasátka.. takže WC bylo hned překlopené, všechna káka a rohu a z WC prolézačka :-( no jo...co nadělám... třeba se mi nakonec podaří tyto puberťáky vychovat :-). Důležité však je, že jim je fajn :-)

10.1. Johny se asi rozhodla, že si udělá pořádek v domácnosti, a začali oba - Johny i Agi - chodit na záchůdek.. mají ten obrovský, rohový, a včera opravdu ani jedno káko vedle.. Dostali pochvalu :-) Je vidět, že jim to spolu svědčí... :-) Johny se tedy stále nerada nechá vzít do ruky.. v kleci to ještě jde, ale do klece se z pobytu "venku" vrací svým tradičním způsobem - rourou. Ale řekla bych, že se lepší a lepší... její strach z lidí pomalu pomaličku opadá... :-)

16.1. o víkendu Johny předvedla, jak se všeho stále bojí.. na procházkách venku syčí, snaží se zdrhnout, děsí ji všechno.. štěkot psů, lidi, syčí i na mě :-(. Jednou dostala takový strach z kolemjdoudích lidí, že se mi začala sápat do náruče.. tam se však posr... :-). Tak naše procházka skončila.. Johny je jinak milá, pastu mi líže z ruky, ale stále se bojí..

18.1. Johny přišla do říje.. přemýšlíme, zda vykastrovat... ještě se poradím s někým, kdo o polotchoříkách ví mnohem víc než já :-)

20.1. Tak jsme prověřili ještě situaci Johny s odborníkem - Žabkou.. neznám nikoho , kdo by o tchoříkách a polothoříkách věděl víc, a tak jsem Žabku poprosila o její názor na Johny.. takže to vypadá, že Johny bude opravdu polotchoř.. podle chování, podle vizáše, podle stavby těla.. Takže prozatím Johny kastrovat nebudeme, i kvůli věku, je ještě mladá, a budeme aplikovat Suprelorin.. a pak se uvidí.. V každém případě vytvořím Johny vlastní složku... a Johny zůstává u nás v útulku.. pravděpodobně nikdy nebude k vymazlení jako freťulka, a po stěnách lítajícího polotchoříka nikomu dát k adopci nemůžeme :-)

25.1. Tak stále přemýšlím, co bude pro Johny nejlepší.. zda samota nebo společnost jiných fretek.. Řekla bych, že jí je to úplně jedno.. :-) Když bydlí sama ve svém pokoji, je v pohodě.. když ji přemístím do fretčárny k ostatním fretkám, chová se úplně stejně.. fretky normálně chodí kolem svých klecí, komunikují přes klec a tak.. ale Johny si prostě běhá, miluje tunely, lítá jimi sem a tam a ostatní jí je "ukradené" :-) ale řekla bych, že se zase maličko začíná měnit náš vztah.. mám pocit, že Johny stojí o mou společnost.. vždy když jdu pro ni do klece, tak mě na uvítanou kousne (do rukavice), ale stisk je čím dál menší.. jako kdyby tím chtěla říci: "hele, to jsem já a na mě pozor, ale jinak v pohodě :-)". A tak se i chová.. pustí mě a nechá se vzít do ruky. už si beru jen slabé kožené rukavice.. pastu líže normálně z ruky, to je v pohodě, ale když běhá venku, do ruky se vzít nedá.. to stále komunikujeme přes tunel, včera vyjímečně přes igelitovou tašku :-). Ale když vejdu do místnosti, kde Johny běhá, už vyloženě "nezdrhá", neschovává se, naopak kě mě přijde.. z čehož zase tedy nejsem nadšená já, protože nevím, kdy mi skončí v nohách :-)... , ale zatím ne :-). Ale do ruky se stále vzít nedá.. Ale už zase začínám mít naději, že to sice potrvá, ale jednou že bychom mohly spolu s Johny být kámošky :-) Moc bych si to přála :-) tak uvidíme :-)

1.2. Situace s Johny se stabilizuje... Johny bydlí ve fretčárně s ostatníma fretkama.. a řekla bych, že to bylo správné rozhodnutí.. Johny se sice chová pořád stejně, ale už častější přítomnost jak moje, tak i oční kontakt s jinými fretkami ji vcelku uklidňuje.. nechává se i klidněji vzít do rukou, už není tak napnutá, nervozni.. stále jí přímý kontakt je spíše nepříjemný než příjemný, ale už se neděsí a nesnaží se kousnout :-) tak uvidíme, jak bude vše pokračovat :-)

3.2. Johny začíná vyžadovat pozornost, škrábe mi pacičkou na kalhoty skrz klec a je velmi ráda puštěná :-) Začíná komunikovat, a z toho mám velkou radost :-)

13.2. Johny se nám mění ze dne na den.. je stále více komunikativní, vyžaduje pozornost, sama si o ní říká. Ptáte se jak? např. hrabe pacičkama z klece, dotýká se mě, mé mikiny, mé ruky, a vyloženě packou říká - "pusť mě ven".. a tak ji pustím.. pak běhá, skotačí, skáče mi na nohy, a nejeví žádné známky toho, že by mě chtěla kousnout :-) do ruky se jí stále moc nechce, a tak zpět do klece stále chodíme "přes rouru".. ale prostě to tak funguje :-) Mám z Johny velkou radost.. ještě chvíli, a zkusím ji i více mazlit, chovat.. uvidíme, jak bude reagovat.. ale to až tak za další týden.. ještě ji nechám prostor, aby si mohla zvyknout :-)

14.2. Johny je opravdu lepší a lepší a dělá velké pokroky.. každý den.. dnes ráno už se dala vzít do ruky (v rukavici).. nejraději běhá, a tak jí k tomu dáváme dostatek prostoru (vždy od večera až do rána) :-) řekla bych, že už si na chod u nás zvykla a bude brzy v pohodě..

24.2. Johny dělá pokroky.. I když jsem byli u veta na ukončení říje, vůbec se nesnažila mě kousnout.. vypadala jsem skoro jako blázen.. když jsem varovala.. "Pane doktore - pozor na ni, kouše"... a ona nic.. :-). Mám pocit, že Johny věří více mě, než já jí... protože ona ke mě přistupuje naprosto pohodově, bere si pamlsky, běhá kolem mě, prostě pohoda.. a já vždy v rukavicích.. děsím se totiž představy, že  by se do mě znovu zakousla a trhala mě jako luční kvítí :-) a tak mám větší respekt já před ní.. zkusím někdy najít odvahu a vzít ji znovu bez rukavic.. a uvidíme.. jak to dopadne.. jestli to na mě holka jen nehraje :-). Jinak už týden bydlí se Sunny.. za prvé proto, že nám do útulku fretečky přivývají rychleji, než zbývají, a tak není místa na zbyt - a potom hlavně z důvodu, aby Sunny pomohla se socializovat. a z chování Sunny musím potěšeně říci, že to funguje :-) a tak holky sice nespí spolu, ale respektují se a vycházejí spolu.. :-)

1.3. mám pocit, že Johny mě má vcelku ráda, ale stále nemám odvahu ji jen tak vzít do ruky.. ale ona by asi byla ráda.. :-) budu se tedy muset "vzmužit" :-) prozatím fotečka, jak Johny uklízela :-)

 

p1010111.jpg

 

7.3.  Johny se hodně uklidnila.. je velmi ráda na volno, chytit se někdy dá, někdy ne, ale řekla bych, že se náš vztah pomalu pomaličku lepší a lepší :-) je velmi komunikativní, vždy je hned u dvířek u klece a čeká, co bude... líže pastu z ruky naprosto v pohodě :-) i všechny ostatní pamlsky si bere tak, aby mi neublížila...což je super :-) děsně přibrala.. :-) je z ní pořádný cvalda.. už aby bylo opravdu hezky, musíme vyrazit na procházky :-)

19.3. z Johny se pomalu pomaličku stává mazlíček..už vždy čeká, až přijde, kouká, jestli si ji vezmu.. myslím, že už je opravdu čas odložit rukavice a vyzkoušet, jak se bude Johny chovat.. nu což, maximálně mě když tak pokouše.. půjdu do toho :-) a věřím, že mě Johny nepokouše.. napíšu co nejdříve, jak to dopadlo :-)

20.3. Johny mi opravdu dělá radost.. včera tak krásně lízala pastu z prstu, tak něžně, vůbec se už nebojí.. myslím, že brzy bude OK :-) 

22.3. Johny mi dělá velkou radost !!!! začala ke mě sama chodit, strčí mi čumáčkem do nohy (což se vždy leknu a bojím se, že se mi do nohy zakousne, ale ona je v pohodě :-) ), a koukne ke mě nahoru, zda dostane něco dobrého - dobrotku, pastu, cokoliv.. i když spinká a probudím ji, nekouká vyděšeně, ale jen otevře očka, nechá se pohladit, ale jen maličko.. ale myslím, že máme vyhráno :-) z Johny bude mazlíček :-)

26.3. Tak včera večer mě kousla Johny.. v sobotu ráno mě kousla Sunny a Johny asi nechtěla zůstat pozadu, a tak si vybrala jiný prst.. .. chtěla jsem si podívat, ve kterém pelíšku Johny spinká a ona už asi číhala, možná se bála a tak z pelíšku zaútočila a kousla mě.. jako výstrahu, ať jí do něho nestrkám "čumák" :-), takže to beru, kousla a pustila, takže pohoda :-) 

30.3. Johny je osobnost.. velmi svérázná a tvrdohlavá.. ale suprová.. ale mazlík z ní tedy zatím ještě není :-(

13.4. Johny mi zase pěkně prokousla rukavici až do prstu.. :-(. Acho jo.. tahle holka se snad nikdy nevychová :-(. Je pěkně tlusťoučká, kulaťoučká, potřebovala by asi více pohybu a lítání venku :-) 

19.4. Johny je polotchořka jako vyšitá a vůbec se nechce nechat ochočit.. :-(. Sunny ačkoliv přišla déle, už je na tom mnohem lépe.. nechá se vzít, pohladit a tak.. Ale Johny.. to je prostě "divočina" :-). Ale je velmi čistotná.. nikdy nenajdu káko vedle. A i když běhá volně, vždy se vrátí "domů" a najdu ji (i Sunny) spinkat v pelíšku.. Je suprová - až na to kousání :-)

02.05. Johny je po Ízince druhá největší kousavka u nás.. začala kousat i Sunny.. a tak jsem holky rozdělila a Sunny se přestěhovala ke Krakenkovi :-) Johny má tedy "samotku" a budu se snažit ji vymazlit.. ale nějakou dobu to ještě bude trvat :-). Prostě polotchoř je polotchoř :-)

04.05. Tak Johny se fakt "šoupla" zase o pořádný kus zpět... :-(. Moc mě to mrzí a už si začínám myslet, že snad Johny nikdy nevychovám.. jednou je taková a po druhé maková, ale teď má zase opravdu "hryzací" období.. nepřestávám však věřit, a doufám, že ji to brzy přejde :-) ona ještě asi neví, že já se jen tak nedám.. :-)

16.5. Johny zatím také velký pokrok neudělala.. moc mě to mrzí.. Ale přiznám se, že s výchovou Jůlinky a ostatními fretečkami v útulku na ni zase nemám tolik času, jak bych si představovala, a tak nám to jde spolu pomalu.. Snad se situace v útulku trochu zlepší, i předěláním půdy pro fretky a najde se více času i pro Johny :-) 

22.5. Johny se nám poslední dobou hodně zlepšila.. nevím, jestli to není opět její nějaká zkouška, jak se ke mě dostat lépe a pak se pořádně zahryznout, ale zatím se nechá chovat, mazlit, líže pastu, když je zavřená, škrábe na mě pacičkou přes klec, což mě tedy velmi dojímá :-) potvůrka - umí to :-) a tak se mnou také pojede na víkend a uvidíme, co se z toho tentokrát vyklube :-)

24.5. Tak jsem se nemýlila a Johny už opět ukázala svoji pravou tvář.. dnes ráno opět škrábala přes mřížky a chtěla pochovat.. jakmile jsem však dala ruku do klece.. už byla zakouslá !!!! :-) ale musím říci, že poměrně jemně, ani krev netekla :-) asi jen prostě mi dala najevo, kdo z nás dvou je pánem.. a je to ona :-) má pravdu :-) tak si spolu tuto hru budeme hrát dál :-)

20.6. Uplynul další měsíc, kdy je Johny u nás.. stává se z ní taková stálice :-) její povaha je stále velmi proměnná.. jednou je milá, po druhé mě kousne skrz klec :-(. Mám v plánu ji brát v létě více s sebou ven, a trochu ji konečně ochočit :-) má na to.. jen to potřebuje hodně času, trpělivosti a kousanců :-)

16.7. z Johny se stává miláček.. už týdny ji normálně pouštím po fretčárně, i když tam jsem.. ano.. dávám si pozor na nohy, ale zbytečně.. Johny vždy jen přijde, vrazí do mě čumáčkem a kouká, co ze mě "vypadne" - tedy resp. jaký dostane pamlsek.. je vděčná za všechno.. za sušené masíčko, za pastu, za puding, za melouna.. radost jí dělá úplně všechno.. navíc je velmi hravá a skotačivá.. pořád doráží a chce si hrát na honěnou, na schovku :-) pravda.. maličko se bojím, představa pěkný zakouslých polofretčích zoubků kdekoliv v mém těle není příjemná.. a tak jsem opatrná.. ale zbytečně.. Johny neudělá nic :-) takže jen co najdu trochu jistoty, půjde vše i bez rukavic :-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bára - Johny

Když jste na zemi, tak nejde po nohách? :) Nesnaží se vás "zabít" jako nás se snažila? :D

Alena - Re: Johny

Ahoj Báro.. promiň, já do těch komentářů tak moc nelezu, mejlík je lepší .. ale .. nesnaží.. fakt ne.. ona se spíš bojí.. vždycky se schová jen nohama pohnu.. vždycky po mě tak kouká, podle mě neví, co si může dovolit a co ne a tak to zkouší.. asi pochopila, že všechno si dovolit nemůže.. myslím, že tak čučí na kluky když je mazlím a neví.. zjišťuje, co se vlastně kolem děje, ale v žádném případě neútočí.. přiznám se, že před ní mám stále respekt, taková zakouslá fretka v ruce není nic moc :-(, ale čistím jim záchůdek, dávám granule do klece normálně.. dokonce si i pamlsek bere bez problémů z ruky, pastu líže úplně bez problémů.. tak ji u toho vždy chytím a chvíli mazlím.. ještě to nějaká fuška bude, ale Johny bude dobrá. Ty testy nebudou, nedělají se tu, takže tohle asi nezjistíme a posílat to do zahraničí by bylo příliš nákladné. Uvidíme, jak se bude Johny vyvíjit dál.. :-)

Bára - Uličnice Johny. :)

Už se na ní moc těšíme až jí uvidíme. :) A Lemonek se na ní taky moc těší .. :) Tak ho vezmeme s sebou toho 3. prosince... Jsme moc rádi že dělá pokroky! :)

Majitelka :) - Uličnice- Johny

Tak to jsme moc rádi .. Když jsme domů přivezli Lemona ( Druhá fretka) Tak jsme je hned pustili k sobě, a Johny po něm ani jednou nevyjela. .. Tak si myslim ,že s fretkama se bude snášet dobře, na ostatní fretky si myslim že si nebude dovolovat, na lemona si nic nedovolila, a nechala si všechno líbit, tak uvidíte, už se moc těšíme až jí 3.prosince uvidíme .. Doufám že jí tam s sebou vezmete. Zatím moc děkujeme a přejeme at se daří převychova, už nám chybí .. Pozdravujte fretečky. :*

Alena - Re: Uličnice- Johny

Johny na zámek určitě vezmu, abyste se s ní mohli vidět.. do té doby snad udělá ještě nějaké pokroky :-) je to taková uličnice.. :-)

Lucka, Pixie, Vilík z LBC - Kajínek

Johny je takovej ,,Kajínek,, :D :) Věřím že se sklidní a bude super společnice :)

Bára- majitelka - Johny

Tak to jsem moc spokojená že se vám jí podařilo vzít i na kšírky, nám se to NIKDY nepovedlo, a všichni tady doufáme že se Johny zklidní a bude z ní mazlivá fretečka, za všechno vám děkujeme už teď.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2833402
Měsíc: 29972
Den: 1143