Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y - ÚNOR 2014

28.2.

Máme tu poslední únorový den :-) a u nás velký úklid a velké střídání drápků :-) a čištění oušek.. běží to jako na běžícím pásu :-) naštětí pasta funguje, dnes už "padla" jedna velká multka :-) ale freťulky jsou hodné :-)

Tak jsem to spočítala: máme k dnešnímu dni obsazených 23 klecí a dalších asi 10 klecí máme volných pro případné příchozí fretečky. 3 klece jsou v karanténě :-)

A k tomu máme 26 útulkových freteček: Žanetku a Fredíka, Devilka, čtyřku Denis, Monty, Sáru a Pavlínku, další čtyřku Olorek, Tan, Ferda a Marča, Ferdíka pražského, Johny, Darinku, Fredíka původně kousavého, Malinu, Zuzanku, Oskárka, trojku Meddy, Brunny a Servácka, Ízinku, Barču, Kačku a DFD Čudlas :-) a ještě Adélku, která bydlí s námi dole v obýváku :-) Jak vidíte, tak i fretky mají poměrně velký prostor, protože vychází skoro 1 klec na 1 fretku, takže místo víc než dost.. ale nejsou každá sama.. třeba obě čtyřky mají k dispozici tři patra Ferret Nation. Takže opravdu prostoru hodně, když jsou zavřeni, a ještě denně běhají a dovádějí a mazlí se :-) Prostě - opravdu pohodička :-) jsme za to moc rádi :-)

 

 

27.2.

Máme krásnou pohodu a klid.. nemáme žádné hlášené přírůstky, tak je to super. 

Máme několik fretčích dvojiček do adopce - neuvažujete někdo o dvou fretečkách najednou.. vím, spousta lidí, hlavně, když si pořizují první fretku, se toho bojí.. ale věřte..není to tak zlé, ba naopak.. musím říci, že většina z těch, co si pořídili jednu, pořizuje časem ještě kamaráda či kamarádku a to je pak složitější seznamování :-(. 

Tak neváhejte.. jsou to sice fretky ve středním věku, ale zdravé, pohodvé, vitální a strašně moc mazlivé :-) a zcela jistě budou vděčné za nový domov a lásku :-) všichni - Ferda, Marča, Olorek, Tan, Ferda, Žanetka - jsou vhodní pro začátečníky. 

Pak máme k adopci ještě Ferdu původně kousavého - který už je taky mazel, velmi vitální a určitě by byl rád i za procházky venku :-). Ten je vhodný k již zkušenějšímu chovateli nebo odvážnému začátečníkovi :-) 

Na svůj nový domov čeká také Darinka :-) je to zlatíčko, je vhodná jako samotná fretka v rodině a hodí se i k začátečníkovi :-)

Také.. a velmi důležité - děkujeme moc Petře K. za balíček s hamačkama, jsou super, a Lucce za granulky :-) F.Complete má moc ráda Zuzanka - jiné nejí :-) a tak je nemusíme pro ni extra kupovat. Moc díky :-)

No a to pro dnešek vše, zase se brzy ozveme :-)

 

24.2.

U nás vše v pohodě a OK :-) Žanetka odmítá jíst granulky, ale bez zubů se jí ani nedivím, a tak papkáme konzervičky, a asi u toho už budeme muset zůstat... přeci jen Žaní není nejmladší.. Její Ferďouš je skvělý rošťák.

Ferďouš původně kousavý je už opravdu zlatíčko.. I další Fredík šampaňák je úžasný.. 

 a nejskvělejší je čtyřka Olorek, Tan, Ferda a Marča :-) mazliví, hraví, prostě super :-) vyrovná se jim "naše" čtyřka Denísek, Sára, 

p1010204.jpg

Pavlínka a Monty.. :-) prostě je tu pohoda a klídek :-) je to balzám na duši :-)

a  fotečka spící Adélky :-)

 18.2.

A zase jedná krásná zpráva :-) Fredík (pražský) odjel dle plánu dnes do adopce :-) Má skvělou novou majitelku, která se na něho moc těšila a ač je to její první fretka, je jasné, že ho bude mít moc ráda. Budou spolu cestovat, na což je Fredík zvyklý, a tak jemu se vlastně vrátí život do původních kolejí :-) Věříme, že bude OK a že se společně budou mít super :-) Přejeme Fredíkovi vše NEJlepší v novém domově :-)

Mluvila jsem dnes s myslivci v našem okolí, a zde by snad v lesích mělo být vše OK, ACH se u prasat neprokázala. Na druhou stranu vím, že v okolí Prahy - přesněji v okolí Říčan, ano. Tak buďte opatrní a raději si prověřte jak to vypadá ve vašem okolí. A když byste měli nějaké info, napište nám, dám ho na stránky i pro ostatní :-)

Také nové zprávy o Žanetce - po 14 dnech od operace dobrala ATB, jizvička je také OK, vytáhneme stehy a Žanetka bude jako "nová".. ještě bříško zaroste a je to :-) Žanetka je skvělá.. nejraději tedy papká konzervičky, přeci jen s vytrženými zoubky se jí lépe jedí.. Stále spinká s Fredíkem, bez něho neudělá ani ránu :-)  Oba jsou úžasní. Ještě nás čeká očkování :-) a pak adopce, pokud se najde super nová rodina :-)

No, a staronová čtyřka - Olorek, Tan, Ferda a Marča jsou úžasní :-) strašně hodní, mazliví a komunikativní.. také však musíme čekat do plné vakcinace, a potom hurá do nové rodiny.. najde se někdo, kdo by si vzal dva krásné freťáčky či tchoří fretčí sourozence? Jsou opravdu vhodní i pro začátečníky, velmi hodní. :-)

 

 

 

16.2.

20.30 hod - dnes již třetí zpráva, a tentokrát varovná !! VARUJEME, ŽE SE V ČR OBJEVILA V ROZŠÍŘENÉ MÍŘE AUJESZKYHO CHOROBA přenášená prasaty a smrtelná pro všechna nakažená zvířata. POZOR TEDY NA PROCHÁZKY V LESE JAK S FRETKAMI, TAK PEJSKY A I JINAK.. více např. na http://www.ckrr.cz/index.php/aktualizace/1720-aujeszkyho-choroba

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 12.15 h- netrvalo ani hodinu od našeho telefonátu, a volali mi zpět z Mě Policie, že si majitelé freťáčka už vyzvedli :-) Máme obrovskou radost, a především děkuji paní Aleně H., která na facebooku z Mě P příspěvek našla a kontaktovala mě.. Pak se to už rozjelo.. Fakt moc díky :-)

 

1620725_470714843029423_486670296_n.jpg

11.30 h - Máme super zprávu !!!! Ztracený freťáček se našel, již včera ráno ho odchytla Mě Policie v Ml.Boleslavi. Dnes jsem tam volala, volala jsem majitelce, takže už je to jen na ni, aby si Hera vyzvedla :-) Kéž by všechny ztracené fretky měly takto krásný příběh :-)

https://www.facebook.com/OSOOZ.MB/photos/a.278589432241966.48681.101312883302956/470714843029423/?type=1&theater

 

15.2.

HLEDÁ SE ZTRACENÝ FREŤÁČEK V MLADÉ BOLESLAVI !!!!! JE TO ČTYŘLETÝ ALBÍNEK S ČERVENÝMA OČIMA Jmenuje Hero ale říká  se mu také uherák, huhroň nebo herák. Ztratil se dnes v noci v ulici Jana Palacha.  K lidem je přítullný a za každým jde jako ocásek:-) Když byste ho někdo viděl či přímo našel, kontaktujte náš útulek prosím, dáme vědět majiteli - tel. 773082536. Děkujeme :-)

 

14.2.14

 

 

Opět máme několik novinek :-)

 

 

Ve středu večer přijeli do útulku ohlášení Olorek, Ferda, Marča a Tan. Jsou nádherní, přijeli s veškerým vybavením, a vypadají spokojeně. Doufám, že se budou mít dobře i u nás a najdou zase znovu nový domov - natrvalo :-) Do nových domovů mohou jít však min. po dvojicích, tj. buď všichni 4 nebo po dvojicích - Ferda a Marča (jsou spolu od narození, jsou to sourozenci - pochopitelně kastrovaní) a Tan s Olorkem. Taník s Olorkem jsou tedy krasavci nad krasavce.. Tan s nádhernými ponožkami a bílou náprsenkou a Olorek skořičák :-) a všichni jsou moc hodní, vymazlení, takže neváhejte a hlaste se, myslím, že se tu dlouho neohřejou :-) Koho odrazuje počet 2 fretek, vězte, že většina fretkařů stejně končí min. u 2 fretek, protože nejlepší hračka pro fretku je fretka a není nad to, když vidíte schoulená fretčí klubíčka, když ani nepoznáte, kdo má kde hlavu a komu z nich patří nožičky a ocásek :-) Více o nich na jejich stránkách :-)

 

 

Pak plánujeme převoze jedné fretečky od Zuzky z Ostravy k nám.. když byste měl někdo cestu a mohl nám pomoci s převozem Ostrava - Brno či Ostrava - Praha, byli bychom moc rádi :-)

 

Jinak jsme ve finišování další projektu, a tak trávíme hodně času "papírováním", věřím, že do konce února bude vše hotové, snad se vše povede dle plánu a bude zase více času na jiné psaní :-)

A to nejdůležitější dnes - přejeme s fretečkami krásného Valentýna :-) a hodně lásky, ke všem :-)

 

valentyn14.jpg

 

 

 

 

11.2. Přišla žádost o pomoc s hledáním pejska:

max3--2-.jpg

Dobrý den, 
 chtěl bych Vás požádat o pomoc při pátrání po zcizeném pejskovi. Dne 11.12.2013 nám z auta ukradli ročního jorkšírského teriéra tmavé barvy s hnědým pálením na čumáčku a zlatohnědými packami. V době krádeže vážil 1,8 kg.Vyznačuje se velkýma ušima, při čurání zvedá zadní nožičku až na druhou stranu, skoro přepadává, je velmi bázlivý.Bohužel není čipovaný ani tetovaný. Pokud byste měl(a) pocit, že jste zmíněného pejska viděli, kontaktujte mne prosím na tento email, případně na tel. číslo 603214441.Případ šetří policie České republiky, konkrétně ho má na starosti slečna Šimková Klára, Okrsek 2 Hradec Králové, Pospíšilova třída, tel.974 526 668. Jelikož známe rodiče zmíněného pejska, jsme ochotni v případě důvodného podezření nechat udělat úřední testy DNA.Kontaktuji Vás až nyní, jelikož nám bylo státní policií přislíbeno, že Vás budou informovat. Stejnou službu pro nás dělá i organizace Psí detektiv.

  Velice Vám děkuji za spolupráci při pátrání
                                                          Ladislav Just

 

 

Žanetka vše zvládla !!!! a to je super. :-) už lítá jako pometlo po celém domě, leze do každého košíku a vše zkoumá :-) Fredíka jsem zkoušela skamarádit s naším Mahonim, aby si kluci mohli společně hrát, oba jsou velmi hraví, ale můj plán neprošel, kluci si vůbec nesedli.. hned se zakousli a tak putovali každé ke své dámě :-)

 

Máme tu několik fretčích babiček, které se i přes svůj věk velmi drží :-) 7 let bude letos Adélce (Růžový sad), Meddy, Zuzanka. O rok mladší jsou Dorka a Brunny, Denísek a Pavlínka, Oskárek, Ízinka, Čudlas... tak to tu máme opravdu takový domov fretčích důchodců, ale všechny fretečky - až na Adélku, která má problémy od začátku, co je u nás - jsou ve výborné kondici, po zdravotní stránce a po psychické stránce jsou prostě úžasné :-) Všechny běhají, skotačí, Oskárek, Čudlas, Adélka, Zuzanka, Denísek už hodně spinkají... ale jinak jsou opravdu OK:-) Mám z nich velkou radost :-)

9.2.

Tak jsme měli v posledních dnech trochu problémy se Žanetou, která přestala jíst.. Vet nás na to upozorňoval, že by bylo divné, kdyby po takových zánětech bylo vše OK, a měl pravdu.. ve čtvrtek přestala Žaní jíst, a tak nastoupila kaše.. Ani tu nechtěla, a tak jsme lžičkovali, ve čtvrtek a v pátek, už jsem připravovala stříkačku, ale v sobotu už Žanetka jedla kaši sama.. tak alespoň tak.. A dnes už to bylo super a Žaní začala papkat i konzervičku :-) Tak paráda, vypadá, že se z toho opravdu dostane :-) Její kámoš Fredík je super :-) a od Žaní se nehne.. krásně ji hřeje, je až dojemné, jak ti dva se od sebe nehnou :-)

 O víkendu jsme sestavili darovanou klec Ferret Nation, a tak máme o jednu pěknou a pohodlnou klec více :-) Moc díky.  Jinak je vše při starém, vše v pohodě, a to je super si myslím -) 

 

6.2.

Hned včera po vysílání se nám ozvali 3  zájemci o fretky.. :-) Super :-) vše funguje úplně suprově :-) a máme z toho velkou radost. Také děkujeme vám všem za  to, že jste nás sledovali a psali nám mejlíky a sms, že jsme se s Pavlou a fretečkama líbili :-) Moc díky, vaše zprávy velmi potěšily, jsme rádi, že se naše vystoupení líbilo :-) přeci jen, živé vysílání jsme zažívali poprvé (my tedy s Bellinkou už po druhé), ale i tak je to náročné na psychiku :-)

Žanetka je super.. včera jsme byli ještě na kontrole, teplotu měla 39, takže ještě maličko zvýšenou, ale jinak ranky po zoubkách jsou OK, a jizvička a stehy po kastraci taky. Pan doktor měl velkou radost, že se vše povedlo a Žanetka bude žít. Však právě jemu vděčí za život.. :-) Dnes už Žanetka papká i granulky, a velmi jí chutnají.. z domova byla zvyklá na Whiskas kapsičky a Tesco granulky, a tak jsem měla obavy, jak zvládne naše Optimky, ale nemá žádný problém. Dostává denně konzervičku Gourmet a granulky, a je OK. :-) Mám z ní velkou radost. Je úžasná.. mazlivá, vhodná i k malým dětem, je fakt skvělá. A Ferdík? To je skvělý rošťák. Je to první freťák, kterému se podařilo vyhnat od misky naši kočku a vyžrat její misku.. zatím si vždy kočka dokázala svou misku uhájit, ale prostě Ferda jí vlezl pod čumák a začal jíst.. kočka nestihla vůbec zareagovat, a tak se sebrala a odešla trucovat.. no, a dostala jinou mističku na stůl, kam Fredík nemohl :-). Fakt jsou obě freťule bombastické :-)

Také bych chtěla moc poděkovat paní Mileně M. z Blanska za darování jedné klece Ferret Nation. Opravdu moc díky. Tyhle klece jsou přeci jen nejlepší, jdou celé otevřít a krásně se čistí, a tím, že se dají propojit či oddělit, jsou super pro skupiny freteček :-) MOC DĚKUJEME. 

5.2.

Dnes máme hodně novinek.. ráno jsme absolvovali živé vysílání ve Snídani s Novou, dle plánu, byli s námi Denísek, Monty, Sára, Pavlínka, Mikešek, Flavius a Toníček :-) všichni to zvládli super, nikoho nekousli a krásně se mazlili.. všichni na Nově je moc obdivovali :-) I pak Bolek Polívka, který nám pomohl s balením ohrádky :-) všichni fakt byli super :-) Moc díky televizi, že nás pozvala.. a dokonce nám po vysílání volali 2 zájemci o fretečky, jeden z Č.Budějovic a jedna paní z Jablonce, které se pravděpodobně přijede k nám do útulku podívat :-) Tak snad se nám to s Pavlou povedlo a máme z toho velkou radost :-)

Také moc děkujeme všem z Fleru za příspěvky na náš útulek, je to velmi nečekaná a velmi milá pomoc, MOC DĚKUJEME:

 

05.02.2014

150,00

Příjem převodem uvnitř banky

 

 

 

Mauricová, Andrea

ZVN-ŠMUK

               
               

05.02.2014

200,00

Bezhotovostní příjem

0308

12014

 

HOLOUBKOVA JANA

ZVN + Juneau, Jana Holoubkova

05.02.2014

50,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

HOBLIKOVA HANA

ZVN - Hilaris

04.02.2014

60,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

ZDENKA CHRASTINOVA

- ZVN, EVISKA

               

04.02.2014

150,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

Jašková Miloslava

ZVN + milaask

04.02.2014

650,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

Pavlíková Jana

ZVN fler-chin shin

04.02.2014

50,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

ING. VERONIKA DOLÁ

ZVN Řekni to plackou

04.02.2014

360,00

Bezhotovostní příjem

 

12014

 

DRAZSKA IVA

ZVN ywucha

               

04.02.2014

150,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

BEDNARCIKOVA JANA

ZVN - Janulela pro fretule

 

A zpět zase k fretečkám: 

p1010185.jpg

Žanetka byla včera na kontrole, a měla teplotu přes 40 st., což je opravdu hodně. Oba záněty - jak dělohy, tak dásní - způsobují tyto problémy. Dostala kromě obvyklých ATB ještě injekci na horečku a dnes musíme na kontrolu znovu. Už večer však Žanetka teplotu neměla, a tak to snad bude vše OK :-) Jinak je Žaní skvělá, úžasná freťulka, jako byla Mia Plešína:-) stejně jako ona přežila svou vlastní smrt a stejně tak je úžasná :-) Běhá tu volně, a vždy si vleze zpět do teplého pelíšku, chodí na záchůdek, a společnost jí dělá rošťák Fredík, který tedy občas i když Žaní spí, tak si odběhne hrát s míčkem :-) nebo si hraje s Bellinkou :-) Ta z něho tedy moc nadšená není, zatím se freteček bojí a tak se vždy zachrání skokem na gauč :-)  

Malina má svou novou adoptivní rodinu !!!! :-) Jsou jí paní Eva t., fretečky Žofinka a Jůlinka a psí holčina českoslov.vlčáka Dea :-) Moc děkujeme :-)

a tak nejenže nemáme skoro žádné fretečky v útulku na klasickou normální adopci - máme Fredíka pražského, Fredíka původně kousacího, Darinku, po doléčení a vakcinaci budou k adopci Žanetka a Fredík - ti jsou tedy suproví, mohou dělat společnost opravdu i malým dětem :-), ale podmínkou je, že budou v nové rodině společně :-), ale i ve virtuálních adopcích jsou už jen 3 fretečky:babičky Zuzanka a Dorka a zlobidlo Kačka :-) řekla bych, že od počátku našeho útulku jsme nikdy nebyli takto "prázdní".. a to je moc dobře :-) za to všechno můžeme poděkovat jen vám všem, kteří nám pomáháte :-) D Ě K U J E M E .

 Dnes pošlu všem, na které mám adresy, potvrzení o daru na daně, tak když byste ještě někdo potřeboval, velmi ráda vyhotovím a zašlu :-) Napište prosím na mejlíka nebo sms :-)  

 

 

3.2.

A je to tady !!! Avizovaná akce na Fleru na podporu fretčích útulků, jak našeho, tak Klubka, nese své ovoce, a to hodně :-) Celkem se na oba útulky vybralo 8330 Kč, takže budou poděleny rovným dílem a částky cca 4165 Kč budou jednotlivými přispěvateli odesílány přímo na účty útulků !!! Na našem účtu už můžete vidět první příspěvky:

 

03.02.2014

143,00

Příjem převodem uvnitř banky

0000

 

 

Brabec, Jaroslav, Ing.

ZVN + Art C.

03.02.2014

1 200,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

CHALOUPKOVA JANA

ZVN nulkajanulka

03.02.2014

333,00

Bezhotovostní příjem

 

308

 

Kovaľ Jozef

ZVN - DadaJaga zdraví všechny fretky!

03.02.2014

91,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

Martina Tunková

ZVN +atelier mate 2, martina tunkov

03.02.2014

44,00

Bezhotovostní příjem

 

 

 

Červená Veronika

ZVN + S laskou tvorene

31.01.2014

250,00

Příjem převodem uvnitř banky

0308

 

 

Kubín, Radomil

ZVN - Blueprint

 Je to pro nás opravdu vysoká částka a MOC ZA NI DĚKUJEME všem, kteří se rozhodli nám a především našim fretečkám pomoci. Do útulku je toho stále hodně potřeba, a k této částce asi ještě maličko něco přidáme a pořídíme pořádnou kvalitní klec do karantény, kde musí fretečky být po dobu plné vakcinace a také nemoci :-), tak ať mají pohodlí :-) Foto poté zveřejníme :-) Opravdu moc moc díky :-)

No a co se freteček týče, Žanetka byla dnes na kastraci. Tedy nejen na kastraci, ale ještě jí lékař vytrhl dva zoubky, které způsobují opakované záněty dásní. Zoubky jsou mrtvé a právě způsobují tyto problémy. Takže pro Žanetku to je dnes velmi náročné, ale zase má místo dvou operací jednu - tedy dva v jednom, tak až se z toho dostane, bude už mít klid. Dnes je na vlažné vodě s medem, protože aby si něco nezanesla do čerstvých ran po vytažených zoubkách, tak nic moc jíst nesmí, a také je po kastraci, která byla opravdu za pár sekund 12, protože děloha byla velká jako pánský malíček na ruce, ve skutečnosti má být dlouhá asi 2,5 cm a široká asi 0,5 cm. Byla plná hnisu. A její stěny byly tak tenké, že hned praskla.. takže chyběl půlden, den, a děloha by praskla dovnitř tělíčka Žanetky.. výsledek... snad ani nemusím psát. Byl by to pro Žanetku konec :-(. Takže náš vet má na kontě další zachráněnou fretku za pár minut 12 a opravdu si moc vážíme, že ho máme :-) a že je tak skvělý odborník :-)  Fotečky Žanetky i dělohy najdete v její složce.

No,  a jak jsme avizovali, ve středu ráno v 7.15 a v 8.15 budeme ve Snídani s Novou. Pojedou s námi fretečky - čtyřka Monty, Denis, Sára a Pavlínka a poté Mikešek a Flavius :-) Mockrát jsem psala, že tato čtyřka obsahuje vše, co můžou fretky lidem dát, a tak není nic krásnějšího, než to všem veřejně předvést :-) Pusinkujícího Deníska, hravého Montyho, miloučkou Pavlínku a rošťandu Sárinku :-) Mikešek bude zastupovat stříbrňáky a socializované původně kousavce a Flavius klasiku - miloučkého albínka :-) TAk se na vás skrz televizní obrazovku budeme těšit :-)

 

 

2.2.

A máme tu únor :-) Únor začneme tím, že budeme opět v TV :-) Ve středu ráno, pravděpodobně v 7.15 a v 8.15 budeme s našimi fretčkami ve Snídani s Novou. Tak když budete  mít čas a chuť, podívejte se na nás :-) (přesný čas ještě v pondělí upřesním, až budou z Novy volat, jak to přesně bude :-)

V pátek jsme si přivezli do útulku fretčí párek, holčinu Ginger a klučinu Matthewa. Jsou na sebe zvyklí, tak do další adopce mohou jít pouze spolu. Zatím budou v karanténě po dobu léčty, tj. kastrace holčiny a plné vakcinace. Pokud bude vše OK, tak cca za 2 měsíce by mohli jít do adopce. Ale to zatím předbíhám. Fotečky přidám :-)

Jinak je u nás vše OK a Fredíkové jsou stále k adopci, stejně jako Darinka. Snad brzy najdou tu pravou rodinu :-)

Obrovskou radost mi dělá Johny. Jako by se po dvou letech v útulku "zbláznila" a rozhodla se, že samoty už bylo dost a rozhodla se vzít lidi - tedy mě - na milost. Je neuvěřitelně hravá.. Vyzvývá ke hrám, vůbec u toho  nekouše, skáče jak na pérku a lítá za mnou jako největší mazel na světě a vždy přijde na zavolání :-) Nestačím se divit, a mám z toho opravdu velkou radost :-) Už nemusím chodit do klece přes rouru, ale přes pastu se nechá vzít v pohodě do ruky a hladit a mazlit. Našla jsem odvahu jí dát i pusinku. Je boží !!! To je důkaz, že každá fretka, či polotchoř (což je Johny), se dají socializovat a vychovat a najít k nim cestu, i když to někomu trvá déle. No, Johny je tříletá, takže má ještě spoustu nádherných pohodových let před sebou !!!! Super :-) 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2840307
Měsíc: 30425
Den: 1065