Jdi na obsah Jdi na menu
 


FREDDIE Krueger II

freddie-k_.jpg19.3. Napíšu teď poměrně žalostný příběh o Freddiem Kruegrovi II, kterého jsme si vyzvedli v pátek v ZS Archa Liberec.. V ZS Archa se umí postarat o fretečky, za rok jich jejich rukama projde 10-15, všechny najdou nový domov.. však Freddie, který nakonec dostal přídavek Krueger, a u nás ještě II, protože jednoho Freddyho K. už máme :-), je vyloženě oběť lidské .. jak to napsat slušně.. krutosti.. :-(.  ZS Archa nás požádali, zda bychom si ho mohli vzít, protože přeci jen oni jsou zaměření na všechna zvířátka, a projde jim jich rukama za rok cca 800 !!! a tím pádem čas na jednoho agresívní freťáka tolik není.. Ano, musím říci, že opravdu agresívního.. i když jsem jednou napsala, že neznám agresívní fretku, že každá fretka je pouze oběť.. i tak je to u Freddieho Kruegra II.. je to obět.. a tato oběť, jako šelma, reaguje tak, že lidi, kteří mu tolik ubližovali, napadá.. napadá je do obličejě, na ruce.. všude.. je pravda, že v ZS Archa, už udělali pořádný "kus práce" s výchovou Freddieho Kruegra II, ale i přesto je Freddie velmi agreisvní. A ptáte se PROČ? ..napíšu.. ale prosím jen pro silné žaludky.. Freddieho předala do ZS Archa policie, když vyklízela byt po vrahovi, který zabil svou manželku a její tělo ukryl pod vanou.. manželku vyhlásil za pohřešovanou a v bytě žil dál se svými 2 malými dětmi, psem a freťákem..freťák "žil" - silné slovo - přežíval - je lepší - v malé kleci v koupelně, kde bylo ukryté mrtvé tělo  manželky..  teď už jen moje dedukce.. když Policie pátrala po pohřešované manželce, v koupelně "smrděla" fretka.. a tím pádem byl asi "úkol" chudáka Freddieho Kruegra II "maskovat" stopy vraha.. Nevím, jaký byl Freddie Krueger II před tím, a kde byl, a jak s ním bylo zacházeno před touto událostí, ale v každém případě jeho úděl poslední dobu života byl takovýto... V ZS Archa dostal prvotřídní péči, velkou voliéru, lékařské ošetření. A na nás teď bude z tohoto divocha, který rozráší klec, že se pomalu bojím mu naplnit misku granulkama, vychovat zase přítulnou fretku.. zda se nám to podaří či ne.. zatím nedokáži odhadnout.. v každém případě se o to pokusíme :-) tak nám držte palce, ať se může Freddie Krueger II opět vrátit do normálního života, a pokud by se to povedlo, najít i novou - opravdu milující rodinu, kde ho budou mít rádi :-)

20.3. Freddieho se také pokusím vyfotit, ale asi jen přes mříže.. je s ním opravdu těžká práce.. tak tak vyčistím záchůdek a doplním granulky.. budu se na něho muset zaměřit o víkendu, kdy bude více času :-), abychom ve výchově pokročili :-)

22.3. Freddie má rád vitamínovou pastu, tak to je super, začneme výchovu za pomocí pasty :-)

27.3. řekla bych, že s Freddiem to nebudu zase tak těžké, jak jsem čekala.. už je mnohem lepší, ani klec už nerozráží, nechá se vzít vcelku dobře do ruky (v rukavicích) a i když běhá není problém ho zase chytit.. máme tedy před ním doma respekt, ale snad se to časem zlepší.. a pamlsek - sýrový polštářek - si vzal včera z ruky a krásně jemně :-) tak to spolu zvládneme, si myslím :-)

freddie-k..jpg28.3. Freddie se hodně uklidnil.. normálně běhá ve fretčárně a na chodbě - do obytných místností ho tedy raději ještě nepouštím - ale mohu se tam volně pohybovat, neútočí mi na nohy a tak.. prostě zkoumá vše kolem a mě si nevšímá...což je super :-) pak se nechá vcelku v pohodě vzít do ruky, dostane pastu, dobrotky a zase zpět "domů" do klece.. zdá se, že se hodně uklidnil :-)

30.3. Tak mám pocit, že Freddie bude v pohodě mnohem dříve, než "naše holky" Sunny a Johny.. normálně běhá doma, mých nohou a tak si nevšímá, je velmi zkoumavý, a nechá se normálně vzít do rukou (stále tedy pro jistotu v rukavicích), a vůbec se neohání.. myslím, že bude brzy OK.. pastu líže v pohodě, pamlsky si taky bere z ruky (bez rukavic) velmi jemně.. asi se postupně z prožitého šoku dostává a bude v pohodě.. :-) mám z něho velkou radost :-) měla jsem opravdu strach, jak to vše bude, ale Freddie mě velmi překvapuje :-)

02.04. Freddie mi opravdu dělá radost.. doma běhá v pohodě, vůbec si nás nevšímá.. ale zkoumá vše kolem.. možná, že my to bereme mnohem hůře než on, že na něho celá situace tak nepůsobila, možná, že mu jen "vadila" malá klec.. a že když má prostor k běhání a jinak velkou klec, že se  změnil.. takže uvidíme, vypadá to, že by mohl být brzy OK :-) super :-)

4.4. Freddiemu jsem včera dávala pastu normálně z ruky !!!! opravdu je v pohodě :-) mám z něho velkou radost :-) tak už jen vyzkoušíme běhání venku, mazlení a tak, a myslím, že bude moci jít brzy do adopce :-). V každém případě dříve, než jsem původně počítala :-)

10.4. Musím s radostí oznámit, že Freddie Krueger je naprostý pohodář a vhodný k adopci. Troufám si říci, že i pro začátečníka. Freddie si nechá líbit všechno.. nechá se mazlit, honit, hrát si, za odměnu lízat pastu a vůbec není problém mu dát prsty do papulky.. vůbec nestiskne.. :-) je to opravdu zlato :-) krásný a hodný...!!! tak už jen zbývá pro nás těžký úkol, najít mu rodinu, kde by ho brali, milovali a měl by se tak, jak si zaslouží.. :-) tak neváhejte :-) Freddie si vaši lásku a péči zaslouží a na oplátku vás bude milovat :-)

13.4. Freddie je miláček a navíc velmi čistotný.. napadlo mě, že bych k fotkám freteček mohla dávat prasátko nebo kytičku, aby bylo hned jasné, jaká fretka je.. tedy s ostatními kluky je Freddie opravdu velmi pořádný :-) prostě nemá chybu :-) už jen najít nový super domov.. snad se najde brzy :-)

17.4. Z Fredíka je opravdu mazel :-) a už má první zájemce, tak věřím, že brzy najde nový domov, který si zaslouží :-). Jinak.. Fredík je očkovaný, kastrovaný, čipovaný a nic nebrání tomu, aby mohl kdykoliv odejít domů :-)

20.4. Tak Freďoušek včera odjel do nového domova - výměnou za Carmen - která se vrátila, protože začala kousat.. U nás bylo vše OK, nová majitelka se s ním mazlila, hladila, hrála, prostě vše ok.. Dnes jsem dostala zprávu, že už včera stihl Fredík do krve kousnout jejího přítele.. tak nevím.. uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.. je to však divné, protože Fredie je opravdu zlatíčko :-)

26.4. Freddie se nám včera z adopce vrátil..nedokážeme si s majitelkou vysvětlit proč, ale u nich začal kousat.. kousal je do nohou atd... stejně jako začala před ním kousat Carmen.. tak jsme se s majitelkou dohodly, že prostě fretka pro ně asi nebude to pravé ořechové... a jinou fretečku už si od nás nebrali.. Přitom Freddie je opravdu zlato... u nás doma je v pohodě, může na něho sáhnout kdykoliv kdokoliv... a může jít hned do adopce :-)

02.05. Tak Fredďoušek je také zamluvený, měl by se stěhovat ke Spaikimu a Debie.. tedy pokud ho Debie přijme.. Se Spaikim spolu nemají problém. Bereme Freddieho na dovolenou, kde by si měl na Debie i nové majitelé zvyknout :-) tak snad se podaří. Jinak Freddie je opravdu mazlíček a miláček :-) a úžasně hravý, skotačivý :-) prostě super fretka :-)

04.05. Freddiemu už balíme na dovolenou s fretkou :-) a uvidíme, jak seznamovačka dopadne :-)

09.05. Freddie se odstěhoval z dovolené přímo do nového domova do Hradce Králové.. ke Spaikimu a Debie :-).. no, zatím se moc nekámoší, ale když běhají se Spaikim na volno, snesou se.. tak se Káťa pokusí dát nejdříve dohoromady kluky a pak připojí Debinku.. uvidíme, jak toto dopadne :-) věříme, že ano :-) . Káťo, díky moc :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Archa Liberec - Moc děkujeme!

Jsem moc ráda, se vám podařilo Freddieho takhle dát dohromady... U nás ve stanici jsme zvyklí na ledajaké adrenalinové zážitky (včetně časté manipulace např. se zraněnými a nemocnými kunami, dravými ptáky, srnami apod.). Ale přiznám se, že návštěva u Freddieho ve voliéře pro nás vždy znamenala doslova bojový úkol. Fredíkovi držíme palce, zaslouží si dobrý domov. Klobouk dolů! Ivana Hancvenclová - Archa Liberec

Alena - Re: Moc děkujeme!

Dobrý den.. děkujeme za zájem a krásného mejlíka.. :-) Také jsem moc ráda, že se nám to takto, a rychle, povedlo, čekala jsem to složitější, jak se ze začátku zdálo.. Ale Freddie je pašák :-) Najdeme mu super rodinu, kde už se bude mít jen super :-) a když byste zase potřebovali.. však víte :-) mějte se moc fajn :-) Alena Nedbalová

Tina - Freddie

Strašné !!!

Terka - Freddie

To je něco tak otřesného,že na to pomalu nenalézám slov.
Přeji Fredíčkovi aby se z toho otřesného zážitku co nejdříve vzpamatoval,
a přišel na to,co je to spokojený život freťáka
a že i mezi lidmi se najde člověk takový,který mu dá
lásku,péči a zázemí,které si on 100% zaslouží.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 26
Celkem: 2833205
Měsíc: 29955
Den: 1129