Jdi na obsah Jdi na menu
 


SIMON

p1010206.jpgSimonek se dostal do útulku v Ostravě  po odchycení hodnými lidmi 19.8.2012. Nejdříve si Zuzka myslela, že je to přeříjená samice, ale když p1010196.jpgvylezl z klece, málem jí  vypadly oči z důlků. Simonek vážil 680 g!!! Místo pravého oka měl jen prázdný důlek, rána byla čerstvá a hned 20.8.2012 byl na operaci s očkem. Svrab měl rozlezlý snad už po celé hlavě, na těle je srst velice řídká , vypadalo to na nějaký ekzém nebo plíseň.  Co Zuzka zahlídla,  když jí visel zakousnutý v ruce, tak na straně, kde mu chybí oko to vypadá, že má vylomené nějaké zuby. Simonbyl velice vyděšený, protože na jednu stranu nevidí neustále se točí v kruhu. Útočí na jakýkoliv pohyb kolem klece. Zatím nejedl.
 
U Zuzky se dal však Simonek naprosto dohromady a k nám přijel ve čtvrtek 20.9. společně s kamarádkou Nallou, se kterou si společně velmi vyhrají..
Simonek má po operaci jedno očičko zcela zašité, je už pohodový, u Zuzky se srovnal psychicky a je velmi hravý.. Včera se mi sice pěkně zakousl do palce až krev tekla, ale dávám to "za vinu" právě jeho hravosti a tomu, že někdy neví, jak moc stisknout. Nebylo to však žádné útočné a agresivní kousnutí, spíš jen tak nevěděl, co a jak.
 
17.10. Simonek je děsnej rošťák. Nikdy nemá dost a pořád musí dovádět, skotačit, ale někdy i více stiskne.. ale je úžasný.. mazlíček na mazlení to tedy není, spíše na dovádění. Bydlí ve velké voliérce, původně bydlel s Nallinkou, ale včera jsem je musela rozdělit, protože na Nallinku pořád dorážel a ona už toho měla dost, nemohla se v klidu vyspinkat, a nic. Takže Simonek bydlí sám, ale běhá a dovádí s polotchořkami Johny a Sunny a nutno říci, že jim to spolu jde.. holky jsou velmi běhavé a také k neutahání p1010251.jpga tak si se Simonkem rozumí. Společně zatím ale bydlet nechtějí.. třeba až si více zvyknou, to půjde.. uvidíme :-)
Jak je Simonek akční také dokazuje fotečka z úklidu, kdy Simonek muse detailně zkoumat odpadkový kbelík :-)
6.11. Simonek je úžasný uličník a prdloušek.. všude jezdí s námi.. má totiž tolik energie, že je neunavitelný.. a tak potřebuje hodně pohybu a volnosti.. Tuhle s námi byl na zámku, když jsme připravovali Zámecké fretkování a přisál se našemu kastelánovi na prst.. ale asi jen proto, že mu tak mezi sebou říkáme Žižka a kastelán mu říkal, že ale Žižka neměl to druhé oko.. A tak Simonek na nic nečekal a kousnul.. jenže.. kastelán spanikařil a nechal viset Simonka na prstě.. a co kdo udělá, když ho někdo pověší za tlamičku na prst? NO pochopitelně kousne ještě víc, aby nespadl.. a tak kastelánovi docela slušně tekla krev.. a říkal, že je Simonek Žižka opravdu bojovník.. Ale není.. :-) Simonek je prostě jen puberťáček, velmi hravý.. občas prostě více stiskne.. navíc tedy začíná jít do říje.. a smrdí za sto "žižků" :-) necháme ho trochu dospět a pak půjde na kastraci.. zatím má však čas, si myslím, nechceme nic uspěchat :-)
 
14.11. Přiznám se, že jsem si myslela, že Simonek u nás stejně jako Oskárek zůstane na stálo.. Ale nezůstane.. Je vidět, že i handicapované fretky najdou nový domov, jako našel Forrest Gump, tak teď ho naše Simonek a nemusí zůstat po celý život v útulku. Můj o to větší obdiv mají tyto nové rodiny, jak Forrestkova, tak teď Simonkova, když si vezmou vědomě fretku postiženou. Renčo a Jirko.. moc moc díky :-) Vím, že Simonek se bude mít jako v ráji :-) už o víkendu stále spinkal Renče v náručí..
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Monča - Simonek

Kdybych mohla, hned si ho vezmu domů. Takhle jsem dlouho po žádném zvířeti netoužila.

Zuza - Kousnul?

Simonek kousnul? To snad ani není možné, on byl takový jemný, strašně citlivý a opatrný, rarach jeden. :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 25
Celkem: 2835649
Měsíc: 30447
Den: 1449