Jdi na obsah Jdi na menu
 


Takze na zacatek bysme mohli rict co vsechno na tuto vecicku budeme potrebovat.

Takze to bude:

  1. pro 1 diodu na 1 vetvi: 1 - 8 diod (nejlip supersvitivi a jakakoli barva)
  2. pro vice jak 1 diodu na 1 vetvi: 9 - X diod (nejlepsi je mit asi 2 az tri na kazdy vetvi)
  3. Cannon 25 pin konektor (kluk)
  4. odpory (tolik kolik bude diod a 470ohmu pro modrou barvu diod)
  5. 8 tranzistoru KC 508 v pripade ze pouzijete zapojeni pro vice diod
  6. a drat (kablik) ke kazdemu + diody a ke spojeni vsech minusu se zemi (dylka je na vas)

 

Obrazek

Kdyz si sezenete vsechny tyhle veci muzete na tom zacit pracovat. Schemata sou jednoducha.

POZOR: Vetve vedou z pinu 2 az 9 a vsechny konci v pinu 25!!!!

Pokud chcete mit toto blikani zajisteno jen 1 - 8mi dodama tak je schema nasledujici.

Obrazek

 

Ovsem pokud byste to chteli mit zajisteny z vic diod, tzn. ze byste meli misto jedny diody treba 2 (jako mam ja spodni fake neon) a vice musite to delat podle nasledujiciho shematu kde misto diod pouzijete tranzistor.

 

Ten tranzistor zde musi byt protoze vetev LPT nezvladne vice diod jak jednu (aby to svitilo dost pze na vetvi je cca 4,8V )jinak by se v ni mohlo odpalit nejake hradlo (vlastni zkusenost => blikam uz jen na 7 vetvi). Takze tranzistor zde zastupuje diodu a pracuje tu jako spinac (proud baze B sepne kontakt mezi zemi LPT E a +12V ze zdroje C). Na tranzistoru vsechny jeho kovovy casti poradne zaizolujte nesmi se dotykat zadny kovovy casti PC jinak bude zkrat!!!

 

 

Ted uz mate k dispozici i schemata podle kterych to uz nejak spachate. Po spajeni vseho dohrmoady je nejlepsi jeste ten 25pin konektor zalepit lepici pistoli.

Obrazek

Takze ted spis k rozmisteni. Pokud mate uvnitr case neon s inventorem ktery vam blika podle okolniho zvuku tak proc to strkat znovu dovnitr?? Staci kdyz si to date budto pod case (nozicky, bo to co mam ja)

Obrazek

Obrazek

 

nebo si tim podsvitte ROMky a FDD. Pokud zadny neon nemate a mate alespon pruhlednou bocnici tak je asi nejlepsi dat to rovnomerne kolem plexi v bocnici

Obrazek

 

Tak a ted uz staci jen zprovoznit.

Navstivte sekci Download a musite si stahnout verzi winamp 5.24 nebo novejsi. pote bezte do Na ledky. Kde nejdrive musite vedet jakou mate grafiku.

 

Pokud mate grafiku s jadrem ATI tak si zde staci stahnout program Samurize a pote i Navod ktery vas dokope k jeho zprovozneni.

 

Pokud mate jinou grafiku tak si zde stahnete Plugin ktery si nahrajete do pluginu v adresari winampu. (funguje to jen pro starsi winy nez 2000 a XP takze pro rozchozeni na 2000 a XPckach si staci stahnout USERport. Zazipovany USERport si nekam rozbalte a soubor userport.sys zkopirujte do C:\Windows\system32\drivers.

Zprovoznění: Z levého okna vymažte všechny stávající parametry (tlačítko delete) a vložte parametr : "0x378-0x378" (včetně uvozovek) a zmáčkněte "add" pak "start" a nakonec "update". Pokud se vám napíše "Driver alredy started" jen "update".

 

Tak a to by melo byt vse. Snad se vam bude vysledek libit.

A nakonec video jak by to mohlo vypadat

 

 

 

Pokud vam z nejakeho duvodu nepude nejaky odkaz nebo bude problem se zprovoznenim tak me prosim kontaktujte nebo napiste do GB.