Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moonlight

9. 12. 2010

Moonlight jsem objevila náhodou, po kliknutí na jednu ikonku. Chvili jsem prolízala ten web a zjistila, že se jedná o seriál o upírech (jako by jich nebylo málo, i když tenhle se prostě něčím lišil)

Mick St. John si vzal krásnou Coraline a sliboval jí lásku navždy. Jeho milá nevěsta to však vzala doslova a proměnila Micka v upíra. Nedlouho poté zatoužila mít úplnou rodinku a unesla zlatovlasou holčičku jménem Beth. Micka užíralo, že ho proměnila a tohle byla poslední kapka do poháru. Malou Beth zachránil a Coralin nechal uhořet.

V současnosti se setkáváme s Beth jako cca. pětadvacetiletou (kdyžtak mě opravte), pracující pro Buzzwirwe, což je senzachtivý bulvár. A co jiného vyvolá tolik pozdvižení, než ražda studentky s prokousnutým krkem. Titulky novin se začnou plnit upíry a v tu chvíli vstupuje na scénu Mick. Jako P.I. neboli soukromé očko pátrá po vrahovi, protože to upír rozhodně není.

Po počátečních peripetiích ti dva spojí síly a stane se z nich skvěle se doplňující dvojka. Beth má pořád pocit, že Micka od někud zná a ten jí to rozhodně neulehčuje. Krom toho, že k Beth chová jisté city, jí zatajuje co doopravdy je. Jenže Beth je šťoura a nakonec se dopátrá toho, že to Mick ji tenkrát zachránil a i toho, že je to upír. Upír pomájící lidem.

Dále je v seriálu Mickův přítel Joseph, 400 let starý upír, taková komická vložka:D všechno bere hrozně s nadhledem a nejšťstnější je, když si může do Micka rýpnout. Věci se však začnou komplikovat, když se na scéně objeví Mickova zavražděná bývalá Coraline a co víc. Je z ní člověk!

Seirál mě zaujal, oslovil a nepustil až do 16. dílu, kterým taky skončil. Bohužel v Americe se nějak nechytil a proto s první řadou padla taky poslední klapka. Herci odešli hrát jinam a i když fanoušci volali po znovuobnovení, nějak to nikdo nedokázal dát dohromady.
Micka St. Johna si zahrál okouzlující Alex O'Loughlin. Opravdu kus, dámy:D

Sophia Myles jako Beth. Blondýny a kupodivu mi nelezla na nervy.

Jason Dohring (a tady jsem nadšeně zavýskla) jako Joseph Konstatin.

A Shannyn Sossamon(divné jméno) jako Coralin.