Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Pattinson

21. 2. 2011

Rozhodla jsem se napsat o Robertovi, protože je to miláček hodně holek i žen ;)

Všichni ho určitě znáte hlavně ze Stmívání, nebo z Harryho Pottra.

Robert se narodil 13. 05.1986 je mu 24 let. Vstupuje jako herec, model a taky zpěvák. Jeho píseň ste mohli slyšel ve Stmívání ve scéně, kdy spolu s Bellou večeří ;D
Jeho znamením je býk.

Měří 185 cm :) To je dobrý, ne? xD

 

Životopis:

 

Robert Thomas Pattison se narodil v Londýně 13.5.1986, začal s herectvím ve svých teenagerských letech v Barnes Theater Company v Londýně. Zahrál si ve hře Macbeth v Old Sorting Office Arts Centre a zkoušel také modeling. V roce 2004 dostal malou roli v německé produkci filmu The Ring of the Nibelungs a objevil se ve filmu Jarmark marnosti (Vanity Fair) s herečkou Reese Witherspoon. Hrál také ve filmu The Woman Before in May (2005), ale těsně před premiérou byl nahrazen Tomem Rileyem.

A konečně - v roce 2005 byl vybrán do role mladého čaroděje Cedrika Diggoriho ve filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár. Cedrik je student Mrzimoru v Bradavicích a Harryho rival. Bojují nejenom o pohár v soutěži tří kouzelnických škol, ale i o srdce Cho Changové.

A v roce 2006 dostal hlavní roli ve filmu
The Haunted Airman, kde hraje Tobyho Jugga, pilota ve druhé světové válce, který je postřelen a následně ochrne. Dostane hrozný nervový šok a v podstatě zešílí.

Times Online ho nazval jako British Star of Tomorrow (Britská herecká naděje, Britská hvězda zítřka), také se říká, že je nástupcem J
udeho Lawa. Robertův vzor je, ale Jack Nicholson. Robert rád sportuje, má rád snowboarding, fotbal a lyžování. Kromě toho hraje na kytaru a klávesy.

V roce 2008 podal skvělý herecký výkon ve filmu Twilight (Stmívání), kde si zahrál jednu z hlavních rolí - postavu upíra Edwarda Cullena, který se zamiluje do půvabné Isabelly Swan- Kristen Stewart.



 

 

 



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář