Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín únor 2023

article preview

         Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. První měsíc roku je za námi a rovněž jeden z hlavních úkolů také. Po delší přestávce jsme uspořádali ples, a to opětovně v nedalekých Zvěrkovicích. Příznivci naší organizace se nám odvděčili velkou návštěvou, i přesto, že se muselo dojíždět mimo Týn.

V tomto ohledu se blízká na lepší časy. Tradičně nám hrála spřízněná kapela RELAKS, která za to uměla vzít. Zahájení si vzal na starost náš předseda Jarda Švehla, který nesl na svých bedrech největší zátěž spojenou i s jeho přípravou, k ruce mu byli na místě členové výboru Rejnart, Vančata, Bednář a Švehla junior a další, kterým patří poděkování. Podle ohlasů se ples líbil a byla spokojenost i se soutěží o ceny, kde vedle televizoru, spotřební elektroniky, tradičních kaprů, rybářských potřeb, servisních služeb, různých druhů vín, nářadí pro domácnost a kutily jste mohli také vyhrát krmení pro domácí mazlíčky. 

Ples podpořili tito sponzoři: Š + H oil, s.r.o. TEMELÍN, Rybářství Hlubcz.s.r.o., EXTRUDO Bečice

Vltavotýnská teplárenská spol. s.r.o., Rumpold s.r.o. Týn/ Vlt.

Řeznictví Karban Č. Budějovice, Autoopravna David Slepička, Týn/ Vlt.

Domácí potřeby p. Pučeglová, SaJ. a.s. Praha, R.S.P. s.r.o. Týn/ Vlt.

Restaurace Sportovní hala Týn/Vlt., p. Šesták Miloš, MVDr. Richter Vojtěch, Zverimex Čtyřlístek, M. Babka, EXÚČET  p. Václav Bečvář,

Malostranská restaurace, rodina Jedličkova, Českomoravský beton

Dorny Doprava Jeřáby s.r.o., SWIETELSKY s.r.o., Jan Vojč - Jeřáby,

ZOOVETA p. Calta, PROST p. Liška, PRITSE Týn/ Vlt., Rosťa Prokeš -Tesařství, Obecní Úřad Temelín, Autoservis Zelenka, Betonpres, s.r.o.

rodina Poncova, Zámecká restaurace p. Bezpalec, Kuchyňské studio nábytek, nám. Míru, Květinka Petra Jarinová, nám. Míru, Týn/ Vlt.

Elektro Maroušek, Horní Brašov, Stanislav Verzich, rybář Bechyně

STK, Kolodějská, Týn/ Vlt., Drogerie DUHA, Malá Strana, Autoservis Novotný, Táborská, Květinářství Růžičková, Horní Brašov, Lékárna nám. Míru, Rozmarýna, Horní Brašov, Zdeňka Nováková, Bytový textil p. Janovská, Ateliér Módy, Hana Švehlová, nám. Míru, Stavoinstal v.o.s., Jaroslav Švehla, JÚ HELE, Růžičková, nám. Míru, Kouzelný obchůdek, Katka Hlavničková, nám. Míru, Sklenářství František Vanda, Pizzeria Della, Ke Hradu, Týn/Vlt,Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hněvkovice, AG Vltavín, Jaroslav Brom, Jihočeská Keramika, Bechyně, Domácí práce p. Baštýřová, Papírnictví Slepička, Horní Brašov, TopCarp, p. Buliga, Autoškola Slepičkovi a ČRS, z. s., mo Týn/Vlt. Výbor MO všem tímto děkuje za projevenou přízeň.

Výbor se také připravoval na nadcházející výroční jednání, které se bude nově konat ve všední den, a to v úterý 14. března od 17.00 hod na Sokolovně. Program schůze bude tradiční, včetně projednání návrhů „Bližších podmínek lovu ryb“ pro období let 2024-2025. Na svém jednání také výbor projednal změnu ve svém rokování a to, že od měsíce února se bude scházet v poslední pondělí v příslušném měsíci. Je to z důvodů koordinace činností, které následovaly po výborovém jednání. Výbor rovněž schválil plán práce na 1. pololetí a požadavek na získání dotace z Oranžového roku. Výbor se opětovně obrací na rybářskou veřejnost s žádosti spojenou s využíváním elektrického vozíku. Znáte-li ve svém okolí rybáře se změněnou pohyblivostí a kterému by byl vozík ku prospěchu, tak se spojte se členy výboru, aby mohl být vozík využíván a nezahálel by ve skladě.

Školení nových adeptů. Školení proběhne dne 3.března od 8.00 a 12. dubna od 16.30 vždy na rybářské klubovně. Zájemci o získání rybářského oprávnění si na školení připraví 500,-Kč, což je školící poplatek.

Výdejna povolenek. 15. byl termín odevzdání Záznamu o úlovcích a následovala kontrola této dokumentace před jejím odesláním na nadřízený stupeň. Vyhodnocení slouží pro zpracování plánu zarybnění pro další období. Výdejna bude i nadále pracovat v již oznámených termínech do konce dubna.

Aktualita. Na začátku ledna nás zastihla smutná zpráva v podobě odchodu do „rybářského nebe“ dlouholetého příznivce rybářského sportu pana JUDr. Petra Pavláska. Petr byl vedle atletické kariery řadu let aktivním rybářským činovníkem na místní a krajské úrovni za což byl vyznamenán Radou ČRS. Mezi kolegy byl oblíben pro jeho humor a kamarádství. Čest jeho památce.

Něco veselého na závěr. Doba honu. Dva zajíci sedí v trávě, a když jdou kolem dva myslivci, jeden ze zajíců povídá: „Hele, na toho tlustýho si dej bacha.“ „To je jako takovej dobrej střelec?“ „Ne, ale už mě dvakrát pozvracel.“

                                                                                                                                   EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 6
Celkem: 674186
Měsíc: 8671
Den: 230